Някой ще ми обесни ли...

Как се прави оформянето на мускулатурата? Не релеф, а самото оформяне на мускула... за релефа диета тва е ясно! Мисля да почна да слагам по едно оформящо упражнение в за всяка мускулна група в програмата ми. Най-вече за бедрата се интересувам! И като цяло има ли смисал да слагам оформящо упражнение при тези за маса или не? Натрупах малко маса ( и продалжавам), но искам да почна да я оформям, моля обеснете как става точно тази “схема”?

Ти сам си си отговорил - релеф. Когато са ти малко подкожните мазнини и големи мускулите готово. Това е.

??? Ти така изкара нещата, че не се правят оформящи упражнения! Искащ да кажеш, че трябва да си правя същите упражния и серии и повторения кам тях, просто да променя храненето???  :shock:

Кажи на кои викаш оформящи упражнения. Искам да кажа, че ако имаш голему мускули и малко подкожни мазнини ще си оформен.

31.10.06
16:28

[quote author=“Huskarl”]??? Ти така изкара нещата, че не се правят оформящи упражнения! Искащ да кажеш, че трябва да си правя същите упражния и серии и повторения кам тях, просто да променя храненето???  :shock:

Да.

Интересно тогава, защо водят упражнения като концентрираното сгъване, хиперекстензиите,кик бек и още много упражнения оформящи?
И ако е вярно това което казвате, защо примерно бедрата като ми растат, отделните глави на мускула не са изразени?

31.10.06
17:11

[quote author=“Huskarl”]Интересно тогава, защо водят упражнения като концентрираното сгъване, хиперекстензиите,кик бек и още много упражнения оформящи?
И ако е вярно това което казвате, защо примерно бедрата като ми растат, отделните глави на мускула не са изразени?

Защото по краката се събират най-много мазнини...А и не е толкова лесно да имаш много ММ в краката,дори и да си нисък процент мазнини,пак може да не се виждат мускулите там.

31.10.06
18:09

за оформящи упражнения мога да посоча някои изолиращи такива:
гърди:
крос-оувър
гръб:
всички видове скрипци
бицепс:
концентрично сгъване, скот, сгъване на долен скрипец
трицепс:
разгъване на долен скрипец
рамо:
не мога да ти кажа името на уреда, sorry
крака:
бедрени разгъвания на машина

По начало само с такива упражнения не можеш да развиеш впечатляваща ММ, обаче е хубаво, когато си във фаза на дефиниция да включваш по едно за всяка група :D

А тези упражнения, които казваш, с по колко повторения да ги правя 6-10 или 10-15 ?

ieieie

31.10.06
20:36

Когато прочетеш това ще разбереш колко повторения да правиш за оформяне. www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=20384

01.11.06
08:48

Ако изолиращите наричаш оформящи...бъркаш понятията,на практика няма оформящи упражнения,това е просто мит,но щом ги смяташ за такива...

01.11.06
08:55

Е, изолиращи се правят основно във фазата на дефиниция (на оформяне), но щом казваш, сигурно имаш повече опит от мен, не искам да споря :)

01.11.06
11:09

[quote author=“Voyager”]Е, изолиращи се правят основно във фазата на дефиниция (на оформяне), но щом казваш, сигурно имаш повече опит от мен, не искам да споря :)

Обясни ми какво имаш в предвид под оформяне ?
Ако е релеф,релеф се прави с диета.
Изолиращите упражнения се наричат така,защото изолират само конкретния мускул(т.е. не участват/или в много малка степен/ синергисти едновременно с него).

01.11.06
11:15

ами не релеф, а обособяването на отделните глави, сепарация и т.н.
Ти пак можеш да си имаш малък процент мазно, но ако не се работи върху отделните части на мускула с изолиращи упражнения, ефекта няма да е пълен.

Това аз разбирам под оформяне (или иначе казано “дефиниция”)

GS

01.11.06
11:35

Абе то мускула си има форма и без да правиш “оформящи упражнения”. Пробвай НВД и Fat Burner и без да правиш дори машини ще видиш как мускулите ти ще придобият форма.

01.11.06
13:00

[quote author=“Voyager”]ами не релеф, а обособяването на отделните глави, сепарация и т.н.

Това се прави, докато качваш мускулна маса. Докато си на диета за релеф няма как да стане. Единственият начин да промениш генетично зададената форма на даден мускул е да качиш маса в него. Например, ако качиш маса в горната част на гърдите ще промениш цялостната им форма.

Значи няма смисъл човек да прави повечето упражнения, които са изолиращи (като изключим тези за задно бедро и още 1-2), защото по-добре да си прави другите упражнения, които са ефективни за маса (щанги, дъмбели)?
Тотално ми разбивате представата за тези неща!!! Защо в сайта има тогава упражнения които се водят оформящи?

01.11.06
14:12

Виж, ако питаш мен по-добро от свободните тежести няма, аз лично машини почти не пипвам. Давай с дъмбели и щанги и резултатът ще те радва :D

едит:
според мен машините трябва да се използват само от по-напреднали атлети, които искат да акцентират върху опр. част на мускула (т.е. да изолират).
Иначе няма смисъл...

Добре, вече ми стана ясно! Мерси на всички за отговорите!

_ZOB_DOG_

01.11.06
17:25

Има много оформящи упражнения които се използват точно за твоята цел , а не за релеф.
За трицепс например освен френските упр. и кофите - всички други са оформящи.За бицепс - всички други освен редуване с дъмбели и сгъване на щанга от стоеж са оформящи. За гърди - всички освен лежанките са оформящи. За краката което те интересува - всички освен клека са оформящи. От клека може да се извлече само маса и сила - но не и оформяне , а от другите упр. за крака може да се извлече само оформяне - но не и маса (дори и лег пресата не прави маса в сравнение с клека :)). 2 те най-добри оформящи упражнения за бедра си остават нападите и клек с щанга отпред. Първото е по-специално за задното бедро и го изпълнявай не като редуваш краката през повторение,а като първо правиш с единия крак . а после с другия ( имай предвид че и задния крак се уморява доста). При нападите гъза също доста се разтяга. 2рото упр. го прави с по-малки кг защото е по-трудно за кръста от обикновенния клек. Този клек разделя предното бедро доста добре. Краката се изчиствят най-трудно по време на диета - това се дължи на естрогена - може да вземеш провирон и таоксифен за да премахнеш естрогена , тогава краката ти със сигурност ще се оформят дори ида си останеш с храненето за маса.

01.11.06
19:26

[quote author=“Huskarl”]Значи няма смисъл човек да прави повечето упражнения, които са изолиращи (като изключим тези за задно бедро и още 1-2), защото по-добре да си прави другите упражнения, които са ефективни за маса (щанги, дъмбели)?
Тотално ми разбивате представата за тези неща!!! Защо в сайта има тогава упражнения които се водят оформящи?

Не ! Разбира се,че има смисъл !
В една тренировка трябва да присъстват и упражнения с свободни тежести(дъмбели) и базови такива с щанги и накрая изолиращо упражнение,в никакъв случай не трябва да ги пренебрегваш !

ZOB DOG

А мерси, това исках да чуя... направо ме хвърлиха в тъч, хората които твърдят, че няма оформящи упражнения!
И за краката в момента по случайност правя повечето неща, които каза! (краката най си ги обичкам и затова питах за тях  8) )

02.11.06
12:09

[quote author=“Huskarl”]ZOB DOG

А мерси, това исках да чуя... направо ме хвърлиха в тъч, хората които твърдят, че няма оформящи упражнения!

Оформяне = качване на маса в конкретна област. Всяко едно упражнение може да е оформящо, както и всяко едно може да е за маса.

Да това имам предвид! Искам да кача маса с определена форма... примерно искам да ми са разделени и изразени всичките глави на квадрицепса!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1