01.11.06
13:35
Здравейте на всички спортни натури! :P
Искам да попитам за съвет относно ставните болки при спорт. При най-малкото натоварване (особено на пътечката) започват да ме болят колената и гърба. Усещането е все едно няма смазване и ставите се набиват. Ако някой има същия проблем да сподели...
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
02.11.06
12:18
Вземи си Артро Стоп или Глюкозамин те са за ставния хрущял . :wink:
Много е важно теглото, стойката, правилното изпълнение на упражненията и особено пренебрегването на удобните спортни обувки. Ако теглото ви е в повече не се натоварвайте много. Лично аз имах проблеми след като родих и бях с много килограми над нормалните за мен. Видях, че са ви посъветвали за медикаменти, но лично аз мисля, че те са начин да се предпазите от болката, но ако причината не е изяснена ефектът няма да е голям. Важно е също и да си подберете подходящи упражнения ако имате слаби стави!
На колко години си, какви са ти били спортните активности преди, имаш ли в рода си хора със ставни проблеми?
Още: разгледай тук: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18188
04.11.06
17:58
В някой магазин за добавки може да питаш за една добавка която беше точно за “смазване” на ставите. Не помня името й затова така ти отговарям.
Важно е да пишеш какво точно представлява тренировката ти, колко тежиш, как се храниш!
[quote author=“moli”]Здравейте на всички спортни натури! :P
Искам да попитам за съвет относно ставните болки при спорт. При най-малкото натоварване (особено на пътечката) започват да ме болят колената и гърба. Усещането е все едно няма смазване и ставите се набиват. Ако някой има същия проблем да сподели...
Искам да се включа само с една бележка за пътеката - по мое мнение, тя не е добър уред за бягане. Ако разполагаш с кростренажор - това е идеалното, особено за проблеми в ставите и гърба. Възможно е да имаш такива болки ако си пълна много над нормата си - това е съвсем нормално и веднага, щом започнеш да сваляш кила, ще отшуми. Ако случаят не е такъв, не знам. Но, каквато и да е причината, кротренажорът е перфектният уред за “тичане” - движенията са плавни и безпроблемни, като че летиш. Направено е с оглед щадене точно на ставите. Аз лично пробвах да тичам само 20 секунди на пътека и мисля никога да не повторя - отвратително, на фона на кростренажора ми... 8) Ползвай пътеката за бързо ходене, например - за това е добра.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече