Възможно ли е да не ми понася НВД?!

08.11.06
11:57

Здравейте!
Имам за сваляне 6-8 кг. и за разнообразие реших този път да го направя както трябва- с достатъчно информация и съюзници.  :)
  Ето какъв е моят проблем: изчетох това-онова и си съставих някакъв режим на хранене, който включваше основно месо, риба, мляко и млечни продукти и доста зеленчуци, но също така и малко въглехидрати. Пиех по чаша натурален сок със закуската, хапвах плодове през деня, не съм изключвала картофите от менюто си, също овесени ядки и по 1-2 филийки пълнозърнест хляб и т.н. Разбира се, тези неща не ги ядях наведнъж, а ги редувах през седмицата. :) Докарвах го и откъм двигателна активност: много ходене пеш, йога и упражнения вкъщи всеки ден. Карах така около три седмици и се чувствах страхотно. Имах много енергия. През деня изпитвах само леко чувство на глад. В края на този период започнах да усещам, колана си по-свободен :D , но реших, че няма да бързам да скачам на кантара, а ще променя режима на хранене и ще чакам да си направя един наистина хубав подарък за рождения ден.  :) Намалих въглехидратните храни. Не съм ги изключвала съвсем, но се старая да не ги ям след 12ч. Заместих ги с мляко, извара или някакви зеленчуци според случая.
  След десетина дни така, обаче, започнах да усещам, че упражненията ме затрудняват, че не постигам никакъв напредък. Сила, енергия, настроение, всичко започна да клони към нула. :( Така е вече трета седмица. Апетитът ми намаля и пак се изкушавам да пропускам хранене, което в моя случай е най-лошото.

Та ето какви са моите конкретни въпроси: Възможно ли е НВД да не е подходящ режим за мен? Това ли е причината или обърках нещо друго? Благодаря предварително за вашите мнения и коментари!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
FI

08.11.06
14:09

Приемаш ли витамини допълнително? Възможно е тялото ти да има нужда. Пробвай с някакви мултивитамини.

08.11.06
14:22

Дяй повече обективна информация в цифри. Ръст, тегло в началото, тегло сега. Обиколки, те са много важни тъй като може да се стугне до положение да запазваш теглото но да си качила малко мускули и да си смъкнала мазнините.

Иначе, аз никога не съм правил НВД, но не мога да си представя друго положение от това, което ти споменаваш. Тоест: като си отрежеш енергийните източници, много ясно, че ще имаш значително по малко енергия. Също така някои от нужните хран. вещества са намалели, по лесно се умаряш, по-малко експлозивност и т.н.  До известна степен това е напълно нормално. Въпроса е обаче , къде е границата, ако си правиш своеобразен Усвиенцим... опасно е.

Относно плодивете, не трябва да ги ядеш отделно от друга храна. Тоест никога не яж плод и само плод по някое време от деня, може примерно след филия хляб или месо... И никога не започвай храненето с плод.

Убеди се също в стойностите на храните които ядеш, трябва да си в голяма степен сигурна, че поемаш точните калории.

08.11.06
14:28

Защо да не яде плодовете в отделни хранения и да не започва храненията с тях?

РР. Не се заяждам :) Просто ми стана интересно

Поздрави

08.11.06
15:04

Да, ям плодове отделно от друга храна. Обикновено към 12, преди хапвах и селедобед. Сред всички статии, които изчетох не намерих достатъчно убедителни причини да не го правя. Така че, обясни ми защо не.  :)
И не съм си отрязала съвсем енергиините източници. Нали и мазнините и белтъчната храна също са енергиини източници. Просто намалих въглехидратните храни. Нали такъв е смисълът на нисковъглехидратното хранене. Сега обаче се питам, дали този режим е подходящ за всякакви хора. Има ли изключения или просто аз съм объркала нещо с диетата?

А относно витамините: да, пия постоянно бирена мая с витамини, Soma май се казваше. Пиех също и витамин Е, но го спрях преди около 3 седмици, т.е. по същото време когато намалих въглехидратите. Просто на опаковката пишеше, че трябва да има един месец почивка.

Колкото до по-точните данни: на 31г. съм, 58кг., 162 см. Не съм се мерила по друг начин :) Не исках да се вманиачавам по цифрите. Не мисля, че съм натрупала кой знае какви мускули с домашни тренировки.  :) Калориите съм ги смятала. И през двата периода бяха около 1700, но се чувствах по съвсем различен начин: през първите три седмици ми бяха предостатъчни, а после, не.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1