20.11.06
14:38
Мерси!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 10:58.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Не мога да ти отговоря, но искам да питам: глукозамин - това заздравява ли ставите?
За здрав човек - какво трябва да прави за да му заякват ставите наравно с мускулите, за да няма проблеми?
Забележка: Преди 6 години си счупих пръста на крака - трябваха ми 2 или 3 години преди да се раздвижи и може би все още не се движи добре, но поне вече не го усещам непрекъснато като пречка. При ръка сигурно е много по-лошо. Така че съобразявай се с новото положение и внимавай. Ръката ти никога няма да бъде като здрава, но явно ще ти трябва доста време, докато пооправи, така се съобразявай и се пази.
Значи аз януари месец си счупих ръката, по точно хумеруса(мисля че така се казваше коста). Тя се намира м/у лакътя и рамото,и я счупих по средата.И мене ме гледаха на рентгени и всичко уж си беше наред.Още когато ми махнаха шината и ми сложиха гипс(от пластмасовия, които ми обхващаше само половината ръка) и започнах сам да я раздвижвам в къщи.Носих гипса към 3 седмици и още не можех да си изправям ръката докрай.След като го свалиха пак ме гледаха на рентген- пак всичко ОК.Чак след още около месец можех да я изправям,само че ми се стори че се е сраснала леко на криво.Отначало си казах че само така ми се струва и чак преди месец вече бях сигурен че е зараснала на криво,но това нито ми прави впечатление(то не се вижда освен ако не си вдигна права ръката нагоре) нито ми е пречело за нещо(питал съм и лекари и те казаха че не е нищо сериозно).А и самото изкривяване е съвсем малко.И на мен ръката доста ми спадна.Лявата(счупената) от 35 падна на 30.Но за няколко месеца се оправи и сега вече е 38.Така че изчакай поне 1 месец да се пооправиш(ще почнеш да си изправяш ръката докрай) и после ако се чувстваш добре влизай в залата.
[quote author=“RayMan”]Аз вече от 1 месец съм в залата, но продължава да ме боли и не мога да я изправя до края :( Ти пил ли си нещо за нея – калций или нещо такова ?
Сега от масажа се чувства подобрение, дано да се оправи по бързо. И все пак ако някой има някаква идея да каже. Тренирам предимно трицепс за да може да се изпъва ръката, че бицепса я свива нагоре ..
Значи,щом са минали 6 месеца би трябвало да е зараснала,продължавай с масажите и ако няма ефект,ходи на физиотерапия...
За всеки случай си вземи калций и витамино-минерален комплекс и пий докато се възтановиш напълно.
Ми пих един месец каламацин,но по собствен избор(докторите нищо не ми предписаха).Иначе гледай да ядеш повече храни съдържаши калций.
От баща ми съм чувал, че като си счупи крака за заздравяването му е помогнало голямо количество сирене. Ама истинско, не от измислитените (топени, пушени, крема, ала-бала). Само че това ставаше въпрос за самото зарастване, не знам дали има отношение към по-нататъшното възстановяване, може и да има...
P.P.: Извенете евентуалните грешки, налагами се да ползвам автоматизирано преобразуване от латиница на кирилица
30.11.06
01:44
izvinqvaite 4e razvalqt temata ama iskam da pitam marcipan kakvo to4no e tova avtomati4no preobrazqvane ot latinica na kirilica i ot kade da go namerq za6ototo kakto vijdate pi6a na latinica :cry: :cry: :cry:
14.01.07
15:57
и аз имам въпрос в момента съм със счупена дясна ръка и от обездвижването е отслабнала и е по-малка от лявата.Като се възстановя как да тренирам за да ги изравня?
Ми те ще се изравнят с времето.Отначало дясната ще ти е много слаба и разликата с лявата ще е огромна.Аз лично ти препоръчвам упражнения с дъмбели (за ръцете говоря), като гледай да ги правиш с едни и същи килограми и за 2те ръце.Така обаче дясната много бързо ще се уморява а лявата дори няма да е загряла.За това отвреме на време можеш да слагаш повече килограми за лявата.Трябва да знаеш,че ако се храниш правилно за не повече от 4 месеца можеш да си върнеш старите размери (поне при мен беше така, като имаш предвид че счупената ми ръка падна с 5 см а здравата с 2).
28.01.13
15:08
счупих си ръката преди 4 месеца.... костите между китката и лакътя.... мисля че едната беше радиуса другата нз...та натроших ги и двете ,операция имах и ми натикаха в ръката с пластини и още железа , таман ми махнаха лонгетата и седях около 2 седмици без нея и ходих на раздвижване което беше най трудното и едвам се раздвижваше, на 2-рата седмица стана така че се поду ръката и трябваше да ходя да видя как е , пластината се разместила и ми се наложи отново да ходя , лежах отново болница , операция и всичко отначало... сега стоя пак с лонгета и почти са минали 45 дена, исках да ви запозная с моя проблем преди да питам за нещо за калцирване на костите, и дали когато костите се съединят наистина добре и махнат пластините които не са за постоянно ще бъде наред ръката....
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече