Счупване на ръката – шест месеца по късно ?

20.11.06
14:38

Мерси!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 10:58.

20.11.06
17:50

Не мога да ти отговоря, но искам да питам: глукозамин - това заздравява ли ставите?

За здрав човек - какво трябва да прави за да му заякват ставите наравно с мускулите, за да няма проблеми?

Забележка: Преди 6 години си счупих пръста на крака - трябваха ми 2 или 3 години преди да се раздвижи и може би все още не се движи добре, но поне вече не го усещам непрекъснато като пречка. При ръка сигурно е много по-лошо. Така че съобразявай се с новото положение и внимавай. Ръката ти никога няма да бъде като здрава, но явно ще ти трябва доста време, докато пооправи, така се съобразявай и се пази.

21.11.06
22:33

Значи аз януари месец си счупих ръката, по точно хумеруса(мисля че така се казваше коста). Тя се намира м/у лакътя и рамото,и я счупих по средата.И мене ме гледаха на рентгени и всичко уж си беше наред.Още когато ми махнаха шината и ми сложиха гипс(от пластмасовия, които ми обхващаше само половината ръка) и започнах сам да я раздвижвам в къщи.Носих гипса към 3 седмици и още не можех да си изправям ръката докрай.След като го свалиха пак ме гледаха на рентген- пак всичко ОК.Чак след още около месец можех да я изправям,само че ми се стори че се е сраснала леко на криво.Отначало си казах че само така ми се струва и чак преди месец вече бях сигурен че е зараснала на криво,но това нито ми прави впечатление(то не се вижда освен ако не си вдигна права ръката нагоре) нито ми е пречело за нещо(питал съм и лекари и те казаха че не е нищо сериозно).А и самото изкривяване е съвсем малко.И на мен ръката доста ми спадна.Лявата(счупената) от 35 падна на 30.Но за няколко месеца се оправи и сега вече е 38.Така че изчакай поне 1 месец да се пооправиш(ще почнеш да си изправяш ръката докрай) и после ако се чувстваш добре влизай в залата.

21.11.06
23:21

тест тест

Мнението беше редактирано от RayMan на 28.11.12 11:53.

22.11.06
14:32

[quote author=“RayMan”]Аз вече от 1 месец съм в залата, но продължава да ме боли и не мога да я изправя до края :( Ти пил ли си нещо за нея – калций или нещо такова ?
Сега от масажа се чувства подобрение, дано да се оправи по бързо. И все пак ако някой има някаква идея да каже. Тренирам предимно трицепс за да може да се изпъва ръката, че бицепса я свива нагоре ..

Значи,щом са минали 6 месеца би трябвало да е зараснала,продължавай с масажите и ако няма ефект,ходи на физиотерапия...
За всеки случай си вземи калций и витамино-минерален комплекс и пий докато се възтановиш напълно.

24.11.06
19:12

Ми пих един месец каламацин,но по собствен избор(докторите нищо не ми предписаха).Иначе гледай да ядеш повече храни съдържаши калций.

25.11.06
13:57

От баща ми съм чувал, че като си счупи крака за заздравяването му е помогнало голямо количество сирене. Ама истинско, не от измислитените (топени, пушени, крема, ала-бала). Само че това ставаше въпрос за самото зарастване, не знам дали има отношение към по-нататъшното възстановяване, може и да има...

P.P.: Извенете евентуалните грешки, налагами се да ползвам автоматизирано преобразуване от латиница на кирилица

30.11.06
01:44

izvinqvaite 4e razvalqt temata ama iskam da pitam marcipan kakvo to4no e tova avtomati4no preobrazqvane ot latinica na kirilica i ot kade da go namerq za6ototo kakto vijdate pi6a na latinica   :cry:  :cry:  :cry:

GA

14.01.07
15:57

и аз имам въпрос в момента съм със счупена дясна ръка и от обездвижването е отслабнала и е по-малка от лявата.Като се възстановя как да тренирам за да ги изравня?

15.01.07
19:52

Ми те ще се изравнят с времето.Отначало дясната ще ти е много слаба и разликата с лявата ще е огромна.Аз лично ти препоръчвам упражнения с дъмбели (за ръцете говоря), като гледай да ги правиш с едни и същи килограми и за 2те ръце.Така обаче дясната много бързо ще се уморява а лявата дори няма да е загряла.За това отвреме на време можеш да слагаш повече килограми за лявата.Трябва да знаеш,че ако се храниш правилно за не повече от 4 месеца можеш да си върнеш старите размери (поне при мен беше така, като имаш предвид че счупената ми ръка падна с 5 см а здравата с 2).

16.01.07
11:16

Акупресура,масажи!!![url=http://zi-gun.hit.bg/]zi
[/url]

счупих си ръката преди 4 месеца.... костите между китката и лакътя.... мисля че едната беше радиуса другата нз...та натроших ги и двете ,операция имах и ми натикаха в ръката с пластини и още железа , таман ми махнаха лонгетата и седях около 2 седмици без нея и ходих на раздвижване което беше най трудното и едвам се раздвижваше, на 2-рата седмица стана така че се поду ръката и трябваше да ходя да видя как е , пластината се разместила и ми се наложи отново да ходя , лежах отново болница , операция и всичко отначало... сега стоя пак с лонгета и почти са минали 45 дена, исках да ви запозная с моя проблем преди да питам за нещо за калцирване на костите, и дали когато костите се съединят наистина добре и махнат пластините които не са за постоянно ще бъде наред ръката....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1