27.11.06
16:33
Незнам но докато го правя усещам болка в средното рамо загрял съм първо с малко кг и след това покачих
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
защото упражнението натоварва и рамената ... може и да имаш някъква контузия или просто са ти много килограмите
27.11.06
16:47
И аз това си мислех че и рамената хваща ама се пак да попитам
27.11.06
17:20
Хваща доста да. Предното рамо по принцип повече усеща натоварването при това упражнение, но при теб явно средното.
27.11.06
17:23
Абе немога да го усетя другия път ще се постаря между двете някакси
Аз както и да се мъчих не можах да натоваря гърдите повече от рамото с това упражнение. Само дето ме болеше и не ми беше удобно. Прецени сам дали да го оставиш в програмата си, като отчетеш, че тепърва започваш и още не си му навикнал, та не бързай да се подведеш по акъла ми и да го изхвърлиш.
27.11.06
22:06
ASTOR лежанката си е нагласена тя е фиксирана неможе да се прави на други градуси абе ще пробам с дъмбелите другия понеделник да видим ;)
27.11.06
22:18
А само да попитам извинявам се че се меся в темата ама на колко градуса трябва да е за гарди и на колко е за рано ако може да ми кажете?
27.11.06
22:20
да не ти е много широк хвата ? 8) пробвай с дъмбели ако и с тях имаш болка значи нещо не правиш както трябва ! :(
28.11.06
16:34
Да не пиша нова тема.Значи като правя лег тесен хват въобще не го усещам трицепса.А докато при другите упражнения за трицепс:изтласване на дъмбел зад глава, кофички на лежанка разгъване на горен скрипец се усеща така да го нареча ‘’парене’‘
еми не го изпълняваш правилно или с малки килограми сложи макс килограми! и не пускай ръцете до доло както при гърдите :wink:
[quote author=“DunevmotorSport”]ASTOR лежанката си е нагласена тя е фиксирана неможе да се прави на други градуси абе ще пробам с дъмбелите другия понеделник да видим ;)
Сложи едан,две тецести в долната част за да ти легне малко лежанката :wink:
28.11.06
20:32
30-35 градуса за какво???
на мен ми трябва точно колко за рамо и колко за гърди ако може някои да ми каже :roll:
много ще съм благодарен
[quote author=“someone```”]30-35 градуса за какво???
на мен ми трябва точно колко за рамо и колко за гърди ако може някои да ми каже :roll:
много ще съм благодарен
30-35 градуса за полулег - написали са ти го. :)
Полулег - за гърди.
А за рамо - и на малко под 90 ще ти свърши работа. :P
Аз лично, бих ти препоръчал да си правиш раменните преси прав, а не седнал. :)
[quote author=“DunevmotorSport”]ASTOR лежанката си е нагласена тя е фиксирана неможе да се прави на други градуси абе ще пробам с дъмбелите другия понеделник да видим ;)
Намали хвата тогава, пробвай при кой ти е най удобно
При мен се включват и рамената при по голям ъгъл на лега -40-45
Нищо че е фиксирана може да види колко горе-долу е той
05.12.06
16:56
С дъмбелите вече е друга работа не се чувства рамото.С дъмбели повече ги усещам гърдите
07.12.06
11:26
точно обратното - упражнение се учи с малко килограми !
[quote author=“DunevmotorSport”]Незнам но докато го правя усещам болка в средното рамо загрял съм първо с малко кг и след това покачих
Събираш лопатките отзад, така че гърдите да изпъкнат преди раменете. Това важи и за лежанката. Хват по - широк от раменете, но не много, иначе пак отива към рамото. Спускаш щангата към ключицата, докато опре и после вдигаш мощно нагоре, като съкращаваш максимално гърдите. Те работят максимално в първите 3/4 на движението, така че ако искаш да подържаш натоварването основно в гърдите, не заключвай лактите горе.
[quote author=“DunevmotorSport”]Да не пиша нова тема.Значи като правя лег тесен хват въобще не го усещам трицепса.А докато при другите упражнения за трицепс:изтласване на дъмбел зад глава, кофички на лежанка разгъване на горен скрипец се усеща така да го нареча ‘’парене’‘
Хвата леко по - тясно от раменете, при мен това значи два пръста от всяка ръка да влязат на гладката част на лоста. Отново събираш лопатките. Спускаш щангата като при лег, до долната част на гърдите. Лактите не се разтварят встрани, а се движат до тялото.
[quote author=“J0”]еми не го изпълняваш правилно или с малки килограми сложи макс килограми! и не пускай ръцете до доло както при гърдите :wink:
Щанга трябва да опира гърдите.
[quote author=“DunevmotorSport”]С дъмбели повече ги усещам гърдите
Нормално е, и при мен е така. Но щангата също си е добре, ако я правиш правилно.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече