Кои храни да избягваме ?

12.12.06
06:00

Понеже както повечето от непрофесионално занимаващите се билдъри, аз също не разполагам с достатъчно средства, за да си позволя висококачествени хранителни добавки.
В тази връзка ям това което ми е по джоба, а именно пилешко филе, което си пържа всеки божи ден.

Да премина към същината на въпроса.

Тъй като от към хранителни режими съм малко бос, макар и изчел секциите на този сайт за хранителни режими, все пак имам 1-2 въпроса.

По колко грама на ден пилешко е нормално да се яде, т.е. до какво количество (спрямо килограмите на човека предполагам /аз съм 67/) е смислено да се взима, а след това количество вече да спада коефициента на полезност ?

Аз ям по 400 грама на ден. Толкова са ми възможностите, а поради това и че съм студент в чужбина, те още повече намаляват. За това разчитам предимно на пилешките пържоли + супички + разни манджи тип пиле с ориз, супи, яйца (варени или бъркани) + 1 филия бял хляб на ядене.

Точен режим нямам на хранене (по чесовник), но гледам да се придържрам горе долу към следният режим :

Ставам в 6:00-6:30, ям 100 грама пилешки пържоли + една супа + 2 филии хляб (но тук хляба е на малки нарязани филийки, т.е. не повече от 1 нормална филия нашенски хляб) + 2 варени яйца + 2 банана. Към 12:00 хапвам същото, без варените яйца, към 4 хапвам пак пилешкото, но със ориз, а вечерта към 20-21ч ям отново пилешкото + бананите + супата но и 2-3 варени картофа.

Смятате ли че е ОК режима ми, то аз съм го оптимизирал максимално като времесъстояние, защото съм на лекции обикновено от 8-17ч, а понеделник и петък от 8-20ч.

Яденето ми е почти едно и също всеки ден, най-много петък или събота вечер, да изям и 1кило пържени картофи :D. Пици и подобни сухоежбини не ям. Почти нон-стоп ям изброеното. Вие как мислите, дали режима е добър ?

А по заглавието на темата, интересно ми е да споделите какво е вредно да се яде, което обикновено присъства в ежедневното меню на повечето хора.

За бял хляб, разни тестени изделия знам, както и за сладкото (бисвити, сладки, понички и тн.) но все пак може и да пропускам нещо.


Също така ако имате наблюдения колко килограма е нормално да се покачват на месец при добър (да кажем, ако моят хранителен режим спада към добрите) хранителен режим и редовни тренировки.
Тренировки не пропускам изобщо. За 3-те месеца които съм тук, съм пропуснал 2-3 тренировки, не повече.

Благодаря Ви за отделеното ми внимание.

Лек ден.

FI

12.12.06
10:02

Ами например пържени картофи е хубаво да се избягват, особено ако са от тези полуготовите. Ако неможеш без тях по - добре ги яж печени.

13.12.06
00:10

Пържено, газирано, храни съдържащи наситени и транс мазнини, захар, PVC дограма...Трябва да избягваш всякакви преработени храни

15.12.06
14:12

Нормално е да се качват 1-2 кг на месец при редовни тренировки и хранене(говорим за чисто качване)

[quote author=“Sumalia”]Нормално е да се качват 1-2 кг на месец при редовни тренировки и хранене(говорим за чисто качване)

:shock:

нормално е в началото....

15.12.06
19:55

[quote author=“manson”][quote author=“Sumalia”]Нормално е да се качват 1-2 кг на месец при редовни тренировки и хранене(говорим за чисто качване)

:shock:

:?:

15.12.06
20:05

Нервак , не си написал какъв тип метаболизъм имаш ? Лесно ли качваш , трудно ли ? Иначе режимчето става , но ще ти дам следния съвет : за закуска добави бавни въглехидрати ( прословутите овесени ядки ;) ) и за мен няма смисъл да ядеш чак толкова белтъчини за закуска ( 100гр. пилешко + 2 яйца ) остави само едното, а с другото направи още едно междинно хранене. Просто гледай да хапваш по-често , не е казано като ядеш по-често , че трябва да ядеш повече храна , но ще ти е по-лесно да я усвояваш. А за пържените картофи: 1 път седмично можеш да си го позволиш, но гледай да не е след 3-4 часа следобяд. Яж ги за обяд и няма да ти навредят. ( ест в умерени количества ;). Желание да има всичко се постига

15.12.06
23:54

А за пържените картофи: 1 път седмично можеш да си го позволиш, но гледай да не е след 3-4 часа следобяд.

Наи добре си ги пържи сам в Pure зехтин,тои има наи висока степен на изпаряване,а и си сигурен че картофите ти са направени от картофи :wink: ,което не е много сигурно при някои пакетирани замразени храни!

17.12.06
04:01

Nikito: “..и за мен няма смисъл да ядеш чак толкова белтъчини за закуска ( 100гр. пилешко + 2 яйца ) остави само едното, а с другото направи още едно междинно хранене”

Белтъчините са си нормално количество, по-опасно би било да ги раздели както предлагаш.

KO

17.12.06
14:02

[quote author=“djpetko”][quote author=“manson”][quote author=“Sumalia”]Нормално е да се качват 1-2 кг на месец при редовни тренировки и хранене(говорим за чисто качване)

:shock:

:?:

Много сте точни и изчерпателни. :wink:  :D

[quote author=“butthead”]Белтъчините са си нормално количество, по-опасно би било да ги раздели както предлагаш.

Голяма опасност го грози човека, ако ги раздели! :D :D :D

[quote author=“djpetko”][quote author=“manson”][quote author=“Sumalia”]Нормално е да се качват 1-2 кг на месец при редовни тренировки и хранене(говорим за чисто качване)

:shock:

:?:

Умножи го по 12 и виж колко е “нормално” да качиш за една година  :wink:

17.12.06
17:55

За първите 2 години е напълно нормално да качиш около 20кг чисто тегло,естествено много хора не издържат да правят 2 години редовни тренировки и да спазват режим храна/сън,а и в началото има липсват знания,но повечето дори от трудно качващите качват 20-25кг без проблеми за 2 години дори без стриктен режим.

17.12.06
19:30

[quote author=“Sumalia”]За първите 2 години е напълно нормално да качиш около 20кг чисто тегло,естествено много хора не издържат да правят 2 години редовни тренировки и да спазват режим храна/сън,а и в началото има липсват знания,но повечето дори от трудно качващите качват 20-25кг без проблеми за 2 години дори без стриктен режим.

изобщо не мога да се съглася с това.представи си нормален човек - 175/75 - за 2 години да стане 175/95 чисти килограми.би могло да стане само ако въпросния човек се занимава само с това.и то само ако си има и ген за билдинг.а сега си представи, че въпросния нормален човек пие и добавки - ще стане 175/105 чисти - това си е профи направо.

17.12.06
19:40

[quote author=“Sumalia”]За първите 2 години е напълно нормално да качиш около 20кг чисто тегло,естествено много хора не издържат да правят 2 години редовни тренировки и да спазват режим храна/сън,а и в началото има липсват знания,но повечето дори от трудно качващите качват 20-25кг без проблеми за 2 години дори без стриктен режим.

Ти имаш ли представа какво е да се качи 20 кг ЧИСТА ММ ? :roll:

17.12.06
19:41

[quote author=“manson”][quote author=“djpetko”][quote author=“manson”][quote author=“Sumalia”]Нормално е да се качват 1-2 кг на месец при редовни тренировки и хранене(говорим за чисто качване)

:shock:

:?:

Умножи го по 12 и виж колко е “нормално” да качиш за една година  :wink:

Става въпрос за първите няколко месеца...то е ясно,че не можеш да качиш 12 кг ММ Чиста без зоб на година...

17.12.06
20:44

Естествено че има застои и прекъсвания на тренировки(както споменах по горе).Аз почти не познавам хора които още когато са започнали да са тренирали 2 години без прекъсване.Аз не съм казал че ако тренираш 12 месеца ще качиш 20кг,аз казах че е нормално физиологически,нетрениран човек да качва 1-2 кг чист мускул на месец.Разликата е че когато го смяташ чисто математически за 12 месеца не отчиташ много фактори които се променят през този период.И когато сложим застоите и изпускания на тренировки естествено цялостните сметки се променят.Според мен ако не можеш да качиш поне 12 чисти килограма през първите 12 месеца значи доста неща куцат,аз лично през първата година качих 20кг(естествено 1/3,може дори и 1/2 са били вода и мазнини),но аз започнах без никакви знания,с неправилно трениране,без добавки и т.н.,а и съм ектоморф,чисто като ги сметнем излизат поне 10 чисти килограма!

P.S.-Нека под години и месеци имаме впредвид тренировъчни години и месеци,в смисъл ако си тренирал 3 месеца,2 си почивал,1 си тренирал,това не е равно на 6 месеца тренировки,а на 4!

18.12.06
09:01

Koisi, малко опасно ли е това, че ако разделиш месото и яйцата на 2 отделни хранения все едно нищо не правиш? Защото в 2 яйца има 14 г протеин, ако това ти се струва достатъчно за едно хранене недей да пишеш повече в този форум. Това е най-голямата грешка, която може всеки да направи - да не яде достатъчно протеин.

Моето мнение е, че ако си новобранец, влезеш в залата и започнеш да правиш клек, лег и тяга, комбинирано с перфектно изпипана ВВД, можеш да качиш много килограми за кратко време. Клека е особено важен, ако не се лъжа по-голямата част от мускулната маса на човек е в долната част на тялото, така че само от там растеш зверски. Аз лично качих 20 кг за 6 месеца така, доста мазно особено около корема(неизбежно), но и доста мускул. А диетата ми се състоеше от доста повече мазнини(па макар и ненанитени омега 3 от ленено олио) и средно количество въглехидрати. Така че малко изгъзица, ама правилно и доста силно хранене. Освен това работя нощна смяна, което си е мноого сериозен проблем. И според мен ако работиш през деня или ходиш на училище, стабилна качествена ВВД(с малко мазнини и много комплексни въглехидрати), евентуално глутамин и креатин след 5-6 месеца, е напълно възможно да качиш много чиста мускулна маса за първата 1 година тренировки без стероиди. Ще има и известно количество мазнинка ама няма как.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1