16.10.04
01:23
Като правя френското с повече КГ винаги ме заболяват адски много лактитите. И то значи като изпъвам ръцете точно в най-най-крайния момент.
И така е от край време ( от както съм почнал фитнеса )
Затова винаги го избягвам упражнението.
Но сега реших и стискам зъби...болят ме ама след кат си направя упражнението трицепса ми е перфектен. След това ме боли 1-2 дена и ми минава.
Какво да направя ?
П.С. http://www.bb-team.org/exercise/000079.php това не е ли за гръб или нещо подобно.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
16.10.04
02:31
Това са ставите, Ванишър. Внимавай.
Заради контузия точно в лакътя за момента съм временно(надявам се) аут ъф дъ фитнес...
Аз лично пия желатин и витамини; аспирин или парацетамол(противовъзпалителни) и си правя компрес с риванол.
Е добре де.
Не мога ли да мажа лактите там с некъв мехлем (ще питам ГПто) и да се опраат ?
Ами не го прави, това упражнение по принцип си е вредно за лактите, а щом те и болят, значи работата е сериозна. Прави кофички и вдигане от лег с тесен хват. Ако искаш по - изолирани упражнения, пробвай разгъването на скрипец (вертикално). Не знам какво разбираш под това, че трицепса ти е “перфектен” след това упражнение, но според мен риска е по - голям от ползата. Болката е допустима само в мускулите, не и в ставите!
По втория въпрос - не, не е за гръб, баш за трицепс си е! Може да го пробваш, ако не те болят лактите от него го прави, доста добро упражнение е, особенно ако си сложиш и тежест. Само че на снимката не е много правилно положението на тялото, краката ти трябва да са прави и да лежат на пейката, а не да са сгънати и да се опираш само на пети. Т.е., прави се между две лежанки, като краката ти лежат прави на едната. Така в скута си може да сложиш дискове или дъмбел за утежнение, докато в положението на снимката няма как.
16.10.04
05:03
Смени го с pull down. Бутане с тесен хват с EZ лост и pull down стигат!
пробвай с аулин 1лв. пакетчето 2-3 дена по 1 пакетче преди лягане ама недей повече от 3 дена защото малко разхлабва.
16.10.04
13:35
Ванишер, френското пурво упражнение за трицепс ли ти е?? Защото ако е така е нормално да те боли. Значи виж аз как я пражя тренировката за трицепс(за маса): първо мн добре загрявям трицепсите и лактите, после 3-4 серии с тесен хват на лежанката, след това е френското, обаче правя 2-3 загряващи серии с мн малка тежест и после 3 работни. И така лактите въобще не ме болят, а ако почна направо с голяма тежест....болата в лактите е страшна. Като 3то упражнение най-често правя на макарата с една ръка, но може и някакво друго упр. Но е мн важно добре да загрееш лактите!
Като профилактика може по време на тренировката да стрягаш лактите с ластичен бинт, помага! Аулин-а не е за такива работи!!! Тва е противовъзпалително средство, но тази болка не е от възпаление! Вземи си глюкозамин, това е решението и го пий профилактично. А иначе аз мисля, че френското е едно от най добрите упражнения за трицепс!
по-здрави
Под перфектно разбирам че ми се напомпва до неузнаваемост.
Първо упражнение ми.
Значи ако правя с 20кг нямам проблеми ама ако го правя до отказ ще треа да правя по 30-35 повторения в серия.
Като сложа 25кг лактите почват да наболяват
и кат сложа 30кг вече болката не се издържа.
Ще пробвам да загрея с 2-3 упражнения и чак тогава да го правя френското. Но първо с тесен хват от лег не искам да се уморявам за да си имам сили за френското.
Ще пробвам с ластичен бинт. Да го овъртя няколко пъти доста стегнато около лактите ли ?
16.10.04
21:52
еми не чак толкова стегнато че да ти спре кръвта :))) но все пак го стегни леко. Но аз мисля, че ако загрееш добре лактите няма да те болят. Щом искаш да си запазиш силите за френско пак праси с тесен хван, но с малки кила....поне така ще загрееш целия мускул.
по-здрави
Edit: Ванишер, забравих да ти кажа че и аз ако започна първо с френско с повече кила и мен много ме болят лактите, но като е 2ро упражнение и като съм направил загряващи серии - не ме боли! така че не се притеснявай
Ще пробвам да го направя след лег с тесен хват.
П.С. Ако правя лег с тесен хват и всичките ми пръсти са от една страна (и палеца) ме болят китките....а иначе не ме болят....
Нещо съм им е*ал майката на ставите аз... Деее*а!
18.10.04
00:47
Не си ми прочел добре поста внимателно, погледни го пак! Ако го правиш както ти предложих няма да те болят.
”Смени го с pull down. Бутане с тесен хват с EZ лост и pull down стигат!”
Това ли?
Искам френско бе. Неща другите ! Казах !
vanisher
Да , венишьр от френското болят лактите и за това мога да ти кажа само едно ,не го прави пьрво упражнение не ка да е 2 или 3 то.За да свалиш част от натоварването на китките при тесния хват пробвай да сложиш двата показалеца един с/у друг.Понеже мене лактите са ме болели най-вече от скота с щанга затова го избягвам или го правя с дьмбел.Тогава слагах налакьтници и се мажех с Бен Гей.Действаше добре :wink:
Бен Гей спортния ли ?
Дето кат се намажеш и умирисваш целия блок на мента?
И хората започват да те избягват докато не се изкъпеш ?
19.10.04
07:20
EZ лост! Това беше важното. Там хвата е попу прониран, сиреч / :) .
Да ,сьщия Бен Гей.Много мирише,но при мене поне има ефект.Мажи го 30мин преди тренировка и след нея.Вярно ще се умиришеш на змийска отрова,ама... И имидж е прав винаги прави ещата с ЕZ лост :wink:
аз винаги с ЕЗ лост го правя !!! :)
Бен Гей рулз
сега го дишам вмомета че ми е запушен носа :) Много помага!
Оправих се !!!!
Значи правя на ЛЕГа 2-3 загрявки по 20тина повторения с лоста тесен хват.
После дърпам една серия и сле дтва чак френско като почвам от малко и качвам 20,25,30,30 и ми е добре и лактите не болят...и трицепса се помпа и расте нечовешки ... ЯКО !
Френско рулзз!
vanisher, в Специализираните магазини се продават превръзки за лакти и китки ама те са специални (не се увиват около ставата а са готови и само се нахлузват), а колкото до ластичния бинт не е хубаво с него щото най много да си спреш кръвоотока :wink: . Другото нещо е, че тея превръзки много добре изолират ставата и не само не те боли ами качва6 и сила примерно аз на лежанката като си сложа такижа на лактите и качвам към 5 кила в серията :lol:
30.10.04
18:39
Требва лактите да са добре загрети защото когато ставата е по студена макар и не много триенето си е повече , за това е хубаво да не купуваш никви налакатници а да ти оплетат вълнени Страшно добре загреват ставите и задалжително трбва да си с блуза! И аз имах същия проблем и правоих така както ти казвам и вече никви ядове нема! Дано и при теб да се оправи всичко! Успех!
аз винаги тренирам с потник или тениска с много къс ръкав :)
Но както ви казах за момента временно нямам този проблем.
Ако се появи пак ще му мисля вече доста сериозно.
А тези налакътници какво правят?
Стягат лакътя или просто го топлят?
31.10.04
11:53
Самите налакатници стегат лакатя а тези плетените кадето ти казвам ги затоплят Нали ти казвам че имах същия проблем и по този начин ми минаха Успех!!!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече