Гърди - слаба долна и силна горна част => само горна ?

04.01.07
12:43

Поредния проблем с малките гърди.. Тренирам от около 2 години с прекъсвания и съм установил че при тренировката за гърди ВИНАГИ се помпи само горната част, а никога долната, за което и тя ми е по-слаба, даже почти я няма.. НО...  след тренировка, напомпени винаги в горната си част, гърдите визуално стоят добре, даже много добре, според мен, въпроса ми е следния - мога ли да наблегна във всички 3 или 4 упражнения за гърди само на горната част и да очаквам да получа добър визуален ефект и при ненапомпени гърди т.е. да тренирам само горна част с полулег, полулег дъмбел и полулег флайс и 4-то упражнение което играе свързващо между горната и долната част и ще предотврати ефекта на едно “разделение” между двете част (не знам дали ме разбирате  :? ). Чувал съм че при маса на горната част, тази маса един вид “се смъква” надолу и дава обем на гърдите  :roll:

Чак цялата ти тренировка да е за горни не виждам смисъл. Прави си лег като първо и след това вкарай 2 упражнения за горни. Накрая завършваш с 3 серии кофички и си е супер тренировка за гърди.

04.01.07
17:50

[quote author=“Jorku”]Чак цялата ти тренировка да е за горни не виждам смисъл. Прави си лег като първо и след това вкарай 2 упражнения за горни. Накрая завършваш с 3 серии кофички и си е супер тренировка за гърди.

3 серии кофички за мен са мечта  :roll: , а те лежат в основата на големите долни гърди... ако в края на тренировката успея да направя 3 кофички общо, се радвам  :) . Да се надявам че сега като хапвам по-здраво ще имам сили.. но ще отнеме доста време докато почна да ги правя в серии и то по много. Вариянта с лег първо също е приемлив, интересно ми е мнението на хора, които са имали подобен “проблем”

Мъчи се. Прави колкото можеш. Друг начин няма. Набирания и кофички се правят с набирания и кофички  :)

04.01.07
22:58

[quote author=“DjoNi”] Вариянта с лег първо също е приемлив, интересно ми е мнението на хора, които са имали подобен “проблем”

Вариант с хоризонтален лег не е приемлив, ако ти изостават горните гърди. Прави първо вдигане от наклон.

04.01.07
23:36

[quote author=”Петко К”][quote author=“DjoNi”] Вариянта с лег първо също е приемлив, интересно ми е мнението на хора, които са имали подобен “проблем”

Вариант с хоризонтален лег не е приемлив, ако ти изостават горните гърди. Прави първо вдигане от наклон.

точно горните ми гърди са силни, а долните не, за това и пускам темата, за да видя дали мога да наблегна само на тях, защото долната част изобщо не мърда и да разбера дали ако правя само горна част ще имам резултат

05.01.07
00:07

Ами нещо не ми се връзва да тренираш горна част, а да ти расте повече долната. Прави лежанка и кофички, от това растат целите гърди, с предимство точно на тази част, която искаш.

05.01.07
11:59

еми ще пробвам лег, полулег дъмбел, полулег флайс и кофички общо около 12 серии, но тези кофички все едно ги няма, защото нямам сила  :cry:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1