05.01.07
20:17
такива машини не ползвам, казах ти от машините само скрипец и тва другото като рамка дет ми се зака4ат разни дръжки
правя бг клек с по 5 кг в ръка
http://spidersport.com/home-workout.php#3
за крака и дупе - клекове и напади и стъпки на високо с по 5 или с по 7.5 кг във всяка ръка
http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/DBStepUp.html
Ясно... :)
Защо ли никой друг не иска да се похвали с това, което прави?... 8)
06.01.07
02:12
[quote author=“Lumina”][quote author=“Engel”] Правя от 15-20 повторения х 3 серий.
166см/66кг. Тренирам от 5 месеца :wink:
Ето тук не мога да се сравня, защото ти правиш толкова много повторения, че стойностите, които ми даваш, са от съвсем различна скала... Можеш ли да кажеш 8 повторения с какви тежести правиш?
Ами ще пробвам някой път и ще ви кажа резултатите, но в момента нямам време за губене и съм наблегнала доста сериозно на кардио тренировките. :wink:
Да не гониш срокове за отслабване? :wink:
Аз също в момента съм с по-голям приоритет в дефиницията. Затова и си изместих кардиото непосредствено преди силовите тренировки (преди беше обратното). Сега се чувствам по-добре - хем на кардиото съм свежа, не са ми уморени краката, хем на тежестите не виждам силата ми да намалява особено.
(Е сега, след това мое еретично изказване, многознайковците ще се почувстват все едно съм им изяла супата с вилица!...Чакам. :twisted: )
06.01.07
12:56
Ми да гоня общо взето ;) на 25 Март имам рожден ден и искам да изглеждам перфектно.. за това съм решила да смъкна 6-8кг. за този период от време и така :P На теб какви са ти целите? Отслабване ли ?
06.01.07
15:22
[quote author=“Lumina”]Ясно... :)
Защо ли никой друг не иска да се похвали с това, което прави?... 8)
щот’ ние сме най-кУравите :twisted:
06.01.07
16:02
въпросният дървар
:roll:
изобщо:
http://www.goanimal.com/exercises/exercises.html
тука можете да намерите чудесен набор от упражнения , с които да разнообразите работата. Това се отнася и за момчетата , но те нали са яки пичове и такива раобти не им требват ... нищо че половината от нещата не могат ги изпълнят правилно :lol:
06.01.07
18:10
lex cazinsky, мерси
по4вам да им у4а именцата и на английски :)
06.01.07
19:54
[quote author=“Lumina”]Току-що гледах един филм от Discovery Channel на тема женски културизъм и се хванах, че живо ме интересува въпроса колко вдигат тези жени, когато тренират. И ми дойде наум, че нямам адекватен контингент, с когото да се сравня в моя фитнес, защото там не срещам сериозно трениращи жени. А предполагам, на всеки му се иска да си свери часовника поне от време на време, за да не губи чувството за посока...
Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира. :) За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.
Абдуктор - 52,5 кг
Адуктор - 52,5 кг
Лег Преса - 30 кг
Гребане за гръб на машина - 20 кг
Други машини не съм правила скоро. Правя винаги по 8 чисти повторения.
Иначе при свободните тежести:
Напади - 20 кг
Клек - 16 кг
Тяга - 16 кг
За бицепс - скотово и концентрично с по 5 кг.
Гърба на скрипеца - вертикален и хоризонтален го правя с минимум 27 кг.
Чукчета - 7,5 кг
Гребане с дъмбел с 1 ръка - 8 кг.
Трицепс - разгъване зад глава, кик бек - 5 кг
Рамото го тренирам с много малки тежести - 4 кг, но пък 15 повторения.
Стаж 3 месеца, 53 кг, 162 см, подкожни мазнини 16%, ако мога да вярвам на кантар и таблици в нета. :roll: :roll: :roll:
06.01.07
20:15
подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър :)
06.01.07
20:29
Знам, но учудващото е, че кантара и интернет дадоха малки отклонения, затова взех за ориентир средната стойност. :)
06.01.07
20:59
доколкото знам и калипера невинаги от4ита особено то4но
Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин... :shock:
Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват и развият... :D
07.01.07
03:30
Lumina така е с една цел почваш с друга продължаваш ;) Аз в момента съм концентрирала вниманието си върху изчистването и показването на коремната преса.. вече си имам 2 плочици :lol: остава да изчиста и надолу и ще се похваля с някоя снимчица :P Иначе за силовия спорт и аз съм му фенка.. много мъже в залата ме гледат така :shock: като видят, че съм единствената жена в залата и примерно съм хванала някой лост с тежести :lol: Много е яко чувството :twisted:
07.01.07
12:50
[quote author=“Lumina”]Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин... :shock:
Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват и развият... :D
Ами в нашия фитнес има дъмбели от 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 кг. Така си взимам каквото ми трябва. :) При машините, освен плочките за тежестите има едно такова дето се върти и там можеш да си нагласяш +2,5кг, +5кг или +7,5кг. :)
Engel: :wink: :D
Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.
07.01.07
22:36
[quote author=“Lumina”]Engel: :wink: :D
Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.
Уредите са Life Fitness.
Това е частта дето се върти.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:40.
[quote author=“fitday”] Това е частта дето се върти.
Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...линк
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:42.
08.01.07
13:50
[quote author=“Lumina”][quote author=“fitday”] Това е частта дето се върти.
Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...
Така е и на мен на машина ми бяха най-неприятните упражнения. С дъмбели е друго нещо, макар че пак с малки тежести ги правя. Но то при рамото така или иначе е по-добре повече повторения с по-малки тежести, така че си на прав път. :)линк
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:43.
08.01.07
14:32
а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?
08.01.07
17:28
Ами така съм чела по книгите и в списанията за фитнес. Всички казват, че на рамото не му трябват големи тежести, а малки тежести с голяма интензивност на тренировката. Преполагам, че възможността от контузии е по - голяма при рамото.
08.01.07
17:39
1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5
08.01.07
18:07
[quote author=“cran-berry”]1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5
В статиите, които съм чела за рамото висока интензивност означаваше минимум 15 повторения. Там имаше и примерни програми за рамо и навсякъде се правеха по 15 повторения.
5 повторения са ми много трибойски. За мен 8 са идеалната бройка засега. :)
Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам... 8)
Fitday, лошото е, че не само го правя с малки тежести, а не мога добре и с тях. Едва напоследък започнах да мога да правя по 7-8 повторения с 15 кг. На втората серия (защото правя дроп серии) - по 3-4 повторения с 10. А на следващата (с 5 кг.) само 1-2. И умирам. :cry: Просто ми е слабо място и всеки път се разсейвам, когато трябва да наблегна на него, въпреки че много добре знам, че точно това трябва да направя.
08.01.07
22:40
Интензивност на натоварването
Load intensity
Степента на натоварване спрямо максимално възможното за дадено движение (тичане, вдигане на тежест и т.н.). При работа с тежести се обозначава като процент от 1RM. При максимално постижение 120 кг, то 85% 1RM (85% интензивност) е равно на 102 кг.
http://spidersport.com/glossary.php
тва, на което аз му викам бътерфлай , ще го издиря
но не знам, не споря
[quote author=“Lumina”]Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам... 8)
Ако седнеш на обратно, става за задно рамо ;)
Нямам нужда да сядам наобратно, защото си има специална машина за задното рамо... :wink:
09.01.07
07:15
butterfly аз казвам на това
http://www.bb-team.org/exercise/000062.php
и го правя с по 5 кг на ръка, пове4е не мога :(
ама вярно, 4е е за гърди
[quote author=“cran-berry”]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди
Ето това е бътерфлай: http://www.bb-team.org/exercise/000057.php :) И двете са за гърди.
09.01.07
15:28
мдам, видях, мерси.
спортната ми цел за тази година е да по4на да мога да правя лицеви опори, или поне 1, ама истинска - до долу с изправяне и не на колене хаха
:P Аз такива работи не правя. Не обичам гимнастиката, още по-малко “армейския” тип... :wink:
10.01.07
15:30
e, да ама упражненията със собствено тегло са мн по-ефективни отколкото разните му там машини, където натоварването е изолирано
Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира. За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.
Lumina, и аз мисля като Петко К, че не по този начин ще разбереш как вървиш с тренировките. Ти май не го разбра?! Точно машините дават най- големите разлики в тежестите. Колкото повече макари има машината толкова е по-голяма работната тежест. По този повод аз веднъж така се изложих в една зала.
Сега ще ти кажа аз какво правех, защото и аз като теб преди време се чудех как да си премеря силите. На всеки 2 месеца си правех тренировката под формата на пирамида, като стигах до единици с максимални килограми. Пропусках клека и тягата защото са прекалено рискови.
Другото, което си мисля е нямали да е по-добре да напишеш няколко основни упражнения и то със свободни тежести и по тях всеки да пише резултатите си? Като всеки ще напише сериите и повторенията, с които работи.
Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!
[quote author=“cran-berry”]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди
Това е кросоувър (както си пише),
а това, за което пише Лумина е Пек-дек (ако ти кажа колко човека използват терминологията бътърфлай...!)
Защо не наричате упражненията с истинските им имена :?
Както каза Петко недейте да мерите силата с машини! Не са еднакви! На Пек Дек съм правил и с 50 кг и с 90 кг в различни зали обаче, натоварването за мен е еднакво, но машината е по-различна!
15.01.07
14:52
[quote author=“buhtata”]
Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!
Аз не съм, иначе те подкрепям. :wink:
15.01.07
14:59
Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+ :P
15.01.07
15:18
[quote author=“Engel”]Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+ :P
Предлагам: напади, клек, мъртва тяга, гребане с дъмбели за гръб, кик бек, повдигане на ръцете настрани и повдигане на ръцете напред.
1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.
15.01.07
20:13
[quote author=“buhtata”]1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.
Лицеви опори с тежест? Как го правиш това? :shock: