Спешно!!!

12.01.07
19:51

Мноо ми е зле!!! Баща ми ше ме води на някаф тест за количество белтък в кръвта, щото мисли че приемам много белтък и мога да се разболея от “подагра” !!! висок съм 185 на 88 кг и ям около 400 гр -500 месо на ден 5 яйца 4 млека някаде, овесени ядки и други такива... Демек храня се напълно нормално и наложително за този спорт!

Ако някой е запознат с това нещо много моля да ми каже нещо повече!

Щото аз откаде да знам кое е допустимото ниво и кое е вече извън нормата???!?!  Тренирам 3 пъти в седмицата за около 2часа в залата понякога по 2 и половина... пия протеин, амино киселини и супер масс въглехидратен(тях ги приемам в дните само когато тренирам!!! 

Сумати народ тренира и яде тежко па точно на мене ако ми покаже изследването че нещо ми има... фитнеса и всичко пропада... ше зема да стана някой наркоман, без амбиция за спорт и без воля...!

12.01.07
20:07

[quote author=“stefko”]Мноо ми е зле!!! Баща ми ше ме води на някаф тест за количество белтък в кръвта, щото мисли че приемам много белтък и мога да се разболея от “подагра” !!! висок съм 185 на 88 кг и ям около 400 гр -500 месо на ден 5 яйца 4 млека някаде, овесени ядки и други такива... Демек храня се напълно нормално и наложително за този спорт!

Щото аз откаде да знам кое е допустимото ниво и кое е вече извън нормата???!?!  Тренирам 3 пъти в седмицата за около 2часа в залата понякога по 2 и половина... пия протеин, амино киселини и супер масс въглехидратен(тях ги приемам в дните само когато тренирам!!! 

Сумати народ тренира и яде тежко па точно на мене ако ми покаже изследването че нещо ми има... фитнеса и всичко пропада... ше зема да стана някой наркоман, без амбиция за спорт и без воля...!

Mи ако наистина има опасност от тази болест то ще си покаже, така че нема смисъл да се притесняваш, но моят съвет е да идеш при някой лекър от спортна академия щото те се пак повече разбира от обикновените лекари

12.01.07
21:13

Недей така, пич. просто ще намалиш белтъчините и си продължаваш с тренировките. Дано нищо да ти няма!!!!

12.01.07
21:22

То ако намали белтъчините под определено ниво, по - добре изобщо  да не тренира.

12.01.07
22:20

Петко К - разбирач си уж, а глупости приказваш! Човек може да си тренира и за здраве без да се прави на Шварценегер!

12.01.07
22:22

е той няма да ги спира съвсем. То е и невъзможно :). Че аз преди като изобщо не се интересувах какво ям да не би да не растях? щом тренираш и с храниш нормално без да се вманиачаваш не може да не се развиваш. Според мен доста хора тук се вманиачават прекалено много. Аз също спазвам режим, но да не изпадаме до крайности. Самите тренировки те карат да с ечувстваш добре, дори и да не рацтеж всеки ден с по 3 см :).Той едва ли смята в скоро времеме да ходи на републиканско по културизъм.

12.01.07
23:33

[quote author=“Zingam”]Петко К - разбирач си уж, а глупости приказваш! Човек може да си тренира и за здраве без да се прави на Шварценегер!

Ами хубаво, яж по 50 грама белтък на ден, като средно статистическия човек и пробвай да тренираш. Аз съм пробвал, и ефекта беше отрицателен.

InDaHEad

13.01.07
00:24

[quote author=“Zingam”]Петко К - разбирач си уж, а глупости приказваш! Човек може да си тренира и за здраве без да се прави на Шварценегер!

Абсолютно прав е,ти приказваш глупости и примера който даваш е меко казано тъп :wink: Не може да правиш силоши тренировки и да ядеш малко белтъчини...при тежка тренировка се разкъсват частично мускулните влакна и ако не се възстановят с добра храна не само че няма да има ефект ами и ще е отрицателен...

13.01.07
01:53

Абе хора не говорим за растеж тук. намалете фитнеса малко да ви се качи кръвта в главата.  :D И аз мисля като вас спокойно. Храненето е по-важно и от тренировките, също и почивката бла бла бла бла..... добре това всички го знаем и ни е писнало да го слушаме.
Ама ако погледнете двама човека които се хранят по един и същ начин. Ако единия тренира 3-4 пъти в седмицата а другия не, кои ще изглежда по-добре????? пак ви казвам, че се вманиачавате прекалено много. като коне с капаци сте. Аз съм в този форум от 2 години сигурно. Не гледайте че съм с нова регистрация. Просто често се налага да си правя нова :) поради техически причини :). Забелязвам че тук вече малко се излиза от рамките на нормалното. Някви хора си изчисляват точно колко ядат. поемат се някякви ненормални дози храна. Абе простотия от всякъде. Може да с е постигнат много високи резултати без да си мериш порцията ориз на кантара или да се опитваш да смесиш картофи с ориз  и овесени ядки на пюре. Ей такива неща четат и тези които не разбират и се побаркват и те. Айде че стана много късно, а трябва да спя по 8 часа щото няма да ми порастне ръката  :D

FI

13.01.07
10:12

[quote author=“Cocoa”]Абе хора не говорим за растеж тук. намалете фитнеса малко да ви се качи кръвта в главата.  :D И аз мисля като вас спокойно. Храненето е по-важно и от тренировките, също и почивката бла бла бла бла..... добре това всички го знаем и ни е писнало да го слушаме.
Ама ако погледнете двама човека които се хранят по един и същ начин. Ако единия тренира 3-4 пъти в седмицата а другия не, кои ще изглежда по-добре????? пак ви казвам, че се вманиачавате прекалено много. като коне с капаци сте. Аз съм в този форум от 2 години сигурно. Не гледайте че съм с нова регистрация. Просто често се налага да си правя нова :) поради техически причини :). Забелязвам че тук вече малко се излиза от рамките на нормалното. Някви хора си изчисляват точно колко ядат. поемат се някякви ненормални дози храна. Абе простотия от всякъде. Може да с е постигнат много високи резултати без да си мериш порцията ориз на кантара или да се опитваш да смесиш картофи с ориз  и овесени ядки на пюре. Ей такива неща четат и тези които не разбират и се побаркват и те. Айде че стана много късно, а трябва да спя по 8 часа щото няма да ми порастне ръката  :D

Така така търси си оправдания за баничките дето ги ядеш.  :wink:  :wink:  :wink:  Може да има хора, които се спукват да смятат, ама мен ми се струва, че ти я караш много отгоре отгоре. Съмнявам се, че ще имаш същите резултати когато намалиш белтъка! Затова ПеткоК е абсолютно прав. От какво според теб ще се възстановят мускулите, от мазнините ли?

И на въпроса ти кой би изглеждал по-добре - много ясно, че този дето тренира, но ако вземеш 2-ма трениращи единият, от които яде каквото му падне, а другия поне се опитва да спазва режим, а сега ми кажи ти кой ще изглежда по-добре? :wink:

13.01.07
10:27

Баница не съм ял от 9-ти клас  :D . Сега съм студент втора година :). мога да кажа, 4е имам много добра култура на хранене и сигурно имам повече опит в спорта от доста хора тук, просто защото спортувам откакто се помня. Конкретно фитнес от 5 години. Малко след това започнах и да се храня правилно. лудост е да кажеш на човек, че няма смисълда тренира ако не може да приема достатъчно белтъчини. Не съм чул някой да е пострадал от тренировки просто защото приема няколко грама помалко белтъчини.
Аз лично си купих протеин за първи път преди 2 години. знчи 3 съм тренирал без нищо и не съм приемал никога достатъчно белтъчини. И знаеш ли какво. ОЦЕЛЯХ! Беше ми трудно. Няколко пъти бях на ръба, но съм жив  :P.
Момчето какъв въпрос имаше, ние какво си говорим.

13.01.07
11:38

Не става въпрос за “оцеляване”, трениране за здраве колкото да се раздвижваш и да имаш добър тонус. Тогава наистина не от такова значение колко протеин приемаш. Но ако искаш реална видима промяна във физиката си, качественото хранене и особено приемането на определено количество протеин е от първостепенно значение. А съм сигурен, че по-голямата част от хората, които посещават този форум целят точно това. Ако ти си от тези 4-5% от хората, които растат с посредствено или лошо хранене, защото и аз познавам такива, се радвам искрено за теб. Но останалите нямаме този генетичен потенциал, затова не ни убеждавай в “маловажноста” на един от основните принципи на фитнес храненето.

13.01.07
12:33

[quote author=“stefko”]Мноо ми е зле!!! Баща ми ше ме води на някаф тест за количество белтък в кръвта, щото мисли че приемам много белтък и мога да се разболея от “подагра” !!! висок съм 185 на 88 кг и ям около 400 гр -500 месо на ден 5 яйца 4 млека някаде, овесени ядки и други такива... Демек храня се напълно нормално и наложително за този спорт!

Спокойно, бе, какво си се шашнал! Най-вероятно ще ти изследват нивото на пикочната киселина в кръвта, което при млад човек особено, не ми се вярва да е извън норма. Ако нямате болни от подагра в рода си, изобщо недей бра грижа! Вземи малко да прочетеш по въпроса, та се успокой))) Преди време са я наричали болеста на богатите, или Царската болест  :wink:  Ти изобщо някой от симтомите имаш ли ги - силна болка в една, или повече стави и/или лющене на суха кожа по тялото

13.01.07
16:21

[quote author=“Neo”][quote author=“stefko”]Мноо ми е зле!!! Баща ми ше ме води на някаф тест за количество белтък в кръвта, щото мисли че приемам много белтък и мога да се разболея от “подагра” !!! висок съм 185 на 88 кг и ям около 400 гр -500 месо на ден 5 яйца 4 млека някаде, овесени ядки и други такива... Демек храня се напълно нормално и наложително за този спорт!

Спокойно, бе, какво си се шашнал! Най-вероятно ще ти изследват нивото на пикочната киселина в кръвта, което при млад човек особено, не ми се вярва да е извън норма. Ако нямате болни от подагра в рода си, изобщо недей бра грижа! Вземи малко да прочетеш по въпроса, та се успокой))) Преди време са я наричали болеста на богатите, или Царската болест  :wink:  Ти изобщо някой от симтомите имаш ли ги - силна болка в една, или повече стави и/или лющене на суха кожа по тялото

никой от рода ми е нямал подагра и нямам тея симптоми...
Хубу де, сигурен съм че тука поне 90% от хората ядат като невидели, за да трупат маса, и нищо им няма...
То по тая логика всички културисти да са измрели до ся... ебахти! Имаше един пич в форума дето беше пуснал една тема (май Як_бик се пишеше) дето там беше писал че яде по кило и двеста свинско, кило орис и незнам си колко яйца, да е му има нещо случайно, аз лично се съмнявам. Ама просто никой от моето семейство не е бил спортист, само аз правя нещо и вече ме изкараха незнам си къв бахти. Аз като пушех и пиех всеки ден(отказах ги заради фитнеса) не ми бучаха пък ся незнам си ко станало....  :(

13.01.07
20:50

[quote author=“fitday”]
И на въпроса ти кой би изглеждал по-добре - много ясно, че този дето тренира,

Аз не бих отговори толкова сигурно и еднозначно на този въпрос.
[quote author=“Cocoa”]Ама ако погледнете двама човека които се хранят по един и същ начин. Ако единия тренира 3-4 пъти в седмицата а другия не, кои ще изглежда по-добре?????

Сигурно очакваш да е първия? Само че, изобщо няма гаранция, че трениращия ще изглежда и ще се чувства по - добре от втория! Фитнеса може както да ти подобри физиката и здравето, така и да ги съсипе. Да натоварваш тялото си и да не му даваш пълноценна храна в достатъчно количество за възстановяване е по - зле, отколкото изобщо да не тренираш. Ако човека не си осигурява поне МИНИМУМА белтъчини, необходими на тялото да възстанови разрушената от тренировките мускулна маса, просто няма работа в залата. Ефекта от положителен става отрицателен.
По - лесно ми е да подържам изградената вече мускулна маса, ако ям боклуци и не тренирам, отколкото при същият режим на хранене да ходя и да се мъча в залата. При втория вариант губя и сила и маса, отслабвам си имунната система и си докарвам травми. Месец такъв режим и ще съсипя създадените до сега мускули. Ако прекарам този месец в излежаване, дори при кофти хранене, няма да загубя много (да не кажа нищо). Не става въпрос в случая за вманиачаване и броене на грамове, а за факти.
Между другото, не съм споменавал конкретни цифри за белтъка, просто казах, че ако падне под минималната си дневна нужда е безсмислено да ходи да тренира. Така че, на практика спорим за глупости. Има вероятност нуждите реално да са по - малко от това, което човека яде в момента, или от препоръчваните навсякъде 2 гр/кг.
Точната цифра обаче може да се установи само опитно за конкретния човек.

14.01.07
09:33

stefko, споко човече!!
От много белтък няма да ти се разболеят бъбреците!
Бъбреците страдат от липса на такъв, доктор ми го е казвал, веднъж имах период на “уж” здравословно хранене - сиреч вегетарианско, страшно ме боляха бъбреците и се подувах като понничка. Така се озовах при НЕФРОЛОГ, който ми обясни, че при липса на белтъчини в храната, особено при трениращ човек, организма страда и особено БЪБРЕЦИТЕ! 8)
Не се ограничавай от месо и мляко, може да намалиш само яйцата, специално жълтъците. Пий много вода и кажи на вашите да идат те да питат някой доктор, явно нямат много познания в областта на храненето :lol:  :lol:

Владимир Недков

14.01.07
14:22

След изследванията сподели какво са ти намерили!

14.01.07
18:49

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]След изследванията сподели какво са ти намерили!

ok

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1