Кока Кола

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.01.07
22:32

Обичам да пия много кола.Искам да попитам дали пречи на тренировките.Ако да в какво се изразява точно вредата.

14.01.07
01:27

Дори  ида не тренираш пак е адски вредна.
Първото  идостатъчно нещо е че е газирана.
Второ специално колата е адска химия. Нали знаеш като пуснеш сребро в чаша с кола как се изчиства? Смятай това като попадне с корема ти кво ти се случва.

14.01.07
02:20

Не може да се каже че е вредна,но не е и полезна.Сравнението със среброто на Cocoa е не уместно(кислорода поддържа горенето и също така е 23% от състава на въздоха по твойта логика значи трябва да вреди на хората?!,това със среброто си е реакция която няма как да се получи в стомаха ти).А вместо кола по-добре си купувай храна или протеин(който е безвреден със сигурност)

14.01.07
03:06

Скромното ми мнение е, че вредата от Кока Кола-та е предимно от захарта в нея. (и това че е газирана в известна степен) т.е. не повече от което и да е друго “безалкохолно”
Иначе за нея се носят десетки митове, повечето от които предполагам са абсолютни глупости, продукт на соц. реализма, как пияните американски войници се наливат с Coca Cola :lol:

Sportex

14.01.07
05:53

Невероятно висок ГИ. Модифицира много бързо кръвната захар - а това е лошо.  :)

FI

14.01.07
10:19

[quote author=“ducko”]Обичам да пия много кола.Искам да попитам дали пречи на тренировките.Ако да в какво се изразява точно вредата.

Много захар, аспартам, за мен колата има доста гаден вкус.  :)

14.01.07
12:16

А знаете ли че в колата има екстракт от листата на растението кока  :lol:

Кока Кола е изобретена в Кълъмбъс, Джорджия, от Джон Стит Пембъртън първоначално като кокауайн, комбинация от вино и кокаин, наречена Кока с френско вино на Пембъртън.:twisted:  помислете колко им пука за вашто здраве

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0

Да не говорим че съдържа кофеин за който има доста дискусии на тема здраве

14.01.07
12:34

Мерси!

14.01.07
18:16

[quote author=“predator88”]А знаете ли че в колата има екстракт от листата на растението кока  :lol:

Кока Кола е изобретена в Кълъмбъс, Джорджия, от Джон Стит Пембъртън първоначално като кокауайн, комбинация от вино и кокаин, наречена Кока с френско вино на Пембъртън.:twisted:  помислете колко им пука за вашто здраве

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0

Да не говорим че съдържа кофеин за който има доста дискусии на тема здраве

Какво точно имаш предвид за кофеина?

Наливайте се с кола и не му мислете.Никой не е умрял от кола,нито от пържени картофи,нито от кюфтенца  :wink:  . Като обръщате такова внимание на храните, които ядете, защо се тъпчете с геномодифицирани меса?

14.01.07
18:29

Това е най-малкото зло с което можем да се храним

14.01.07
21:32

Да ама не говорим за умиране, а за поддържане на някаква форма. Аз добре, че поне газирано не обичам. та ми се иска и сладко да не обичах и да обожавам извара :). Ама неее.

14.01.07
21:34

Хах,от тук нататък,който пие кола,вече е наркоман за мен  :lol:

15.01.07
11:30

[quote author=“Voyager”]Това е най-малкото зло с което можем да се храним

Да, да, ще ти се. Доста сериозно зло си е, особено ако се наливаш. Ако тренираш и искаш сериозно да промениш физиката си наливането с кола или бира е една от най-големите простотии, които можеш да направиш.

15.01.07
11:43

[quote author=“MI5”]Наливайте се с кола и не му мислете.Никой не е умрял от кола,нито от пържени картофи,нито от кюфтенца  :wink:

Ти сигурен ли си, че никой не е умрял от това?! Или искаш да го пише в смъртния акт, а последното картофче да стърчи още от гърлото?  :evil:

15.01.07
13:51

[quote author=“butthead”][quote author=“Voyager”]Това е най-малкото зло с което можем да се храним

Да, да, ще ти се. Доста сериозно зло си е, особено ако се наливаш. Ако тренираш и искаш сериозно да промениш физиката си наливането с кола или бира е една от най-големите простотии, които можеш да направиш.

Не си ме разбрал - говоря за генно модифицираното месо!! :D

15.01.07
14:21

[quote author=“MI5”]Наливайте се с кола и не му мислете.Никой не е умрял от кола,нито от пържени картофи,нито от кюфтенца  :wink:  . Като обръщате такова внимание на храните, които ядете, защо се тъпчете с геномодифицирани меса?

Преди ‘употребявах’ по 2+ литра на ден, минимум с години. Вода почти не пиех.
Всъщност, започнал съм да пия кока-кола, още от най-ранно детство, преди да проходя дори.

Амааа....логиката ти е странна.
Ядете генномодифицирани храни - ... що да не дишате и лепило.  :P
Нали идеята е да се ограничат вредните и излишни вещества, които поемаме и ни пречат?
Е, аз кока-колата я спрях, вече дори не ми е вкусна - много рядко пия.
Имам си други пороци :roll: , но пък се радвам, че поне тая глупост я спрях. :)

[quote author=“Neo”][quote author=“MI5”]Наливайте се с кола и не му мислете.Никой не е умрял от кола,нито от пържени картофи,нито от кюфтенца  :wink:

Ти сигурен ли си, че никой не е умрял от това?! Или искаш да го пише в смъртния акт, а последното картофче да стърчи още от гърлото?  :evil:

1во - говорим за кока-кола и по-скоро ще умреш от старост,отколкото от нея
2ро - като говоря за генномодифицираните меса не казвам ” дишайте лепило” ами давам пример, че колата ви е най-малкия проблем.

Всъщност..какво ли споря..като не искате колата пийте си минерална вода..само не говорете как едва ли не в нея има листа от Кока и екстракт от най-добрия пушилист на Графството  :wink:

15.01.07
22:03

[quote author=“MI5”][quote author=“Neo”][quote author=“MI5”]Наливайте се с кола и не му мислете.Никой не е умрял от кола,нито от пържени картофи,нито от кюфтенца  :wink:

1во - говорим за кока-кола и по-скоро ще умреш от старост,отколкото от нея
2ро - като говоря за генномодифицираните меса не казвам ” дишайте лепило” ами давам пример, че колата ви е най-малкия проблем.

Всъщност..какво ли споря..като не искате колата пийте си минерална вода..само не говорете как едва ли не в нея има листа от Кока и екстракт от най-добрия пушилист на Графството  :wink:

От 1929 кокаинът се извлича от листата чрез обработка, оставяща физиологически незначителни следи, а количеството на кофеина е намалено, но не напълно. Според сайта на Кока Кола напитката „не съдържа кокаин или други вредни субстанции и кокаинът никога не е бил добавян компонент на Кока Кола“, което, макар и вярно, може да се резглежда като подвеждащо.

Обработката на листата от кока се извършва в специално лицензирана фабрика в Ню Йорк. Макар това вероятно да е най-големият производител, други химически фирми също имат лицензи за внос на листа от кока в САЩ.

16.01.07
16:03

един приятел ми каза, че бръснарско ножче поставено в кока кола се разяждало след време някой да знае нещо случайно ?

16.01.07
16:29

[quote author=“Ayo”]един приятел ми каза, че бръснарско ножче поставено в кока кола се разяждало след време някой да знае нещо случайно ?

Няколко интересни факта за колата, които със сигурност не си знаел.

1.В много американски щати пътната полиция винаги има в патрулката си 2 галона Кола, която й служи за измиване на кръвта от платното след катастрофи.
  2.Направи си експеримент - сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.
  3.За да почистиш тоалетната чиния, излей в нея кутия Кола и... не пускай водата до 1 час. Лимонената киселина в Колата ще премахне петната от фаянса.
  4.За да премахнеш ръждивите петна от хромираните джанти, изтъркай ги със смачкан лист алуминиево фолио, накиснато в Кола.
  5.За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия Кола и тя ще изчезне.
  6.За да развинтиш ръждясал болт, намокри парцал с Кола и го обвий около болта за няколко минути.
  7.За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка Кола, добави прах за пране и изпери в перал-
нята, както обикновено.
  8.С Кола можеш да почистиш прозорците на колата от прах. За твое сведение - активният ингредиент на Кока-Колата е фосфорната киселина. Нейното рН е равно на 2.8. За 4 дни тя може напълно да разтвори ноктите ти.
  9.За превоза на концентрата камионът, с който се пренася, трябва да бъде оборудван със специални платки, предназначени за предпазване от висококорозивни материали.
  10.Дистрибуторите на Кола вече 20 години я използват за почистване на моторите на камионите си.

По мое скромно мнение, най-голямата гадост в Колата се нарича аспартам. 
:arrow:  http://www.yoga108.info/inspiration/aspartam.html
:arrow:  http://ecosw.dir.bg/kniga/chapter16.htm

16.01.07
18:16

А има ли разлика между колата и фантата например?Тъйкато аз лично пробвах това с месото и нищо не стана,но го бях сложил във фанта,щот нямах кола тогава.Та за тва питам.

16.01.07
18:59

[quote author=“Neo”]2.Направи си експеримент - сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.
  7.За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка Кола, добави прах за пране и изпери в перал-
нята, както обикновено.

Това с пържолата го правиха по MythBusters и след 2 дни пържола имаше  :wink: . Това за дрехите е пълна глупост и без кола като сложиш дрехите в пералнята и сипеш прах ще се изперат... :lol:

16.01.07
19:42

[quote author=“Azazel”][quote author=“Neo”]2.Направи си експеримент - сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.
нята, както обикновено.

Това с пържолата го правиха по MythBusters и след 2 дни пържола имаше  :wink: . Това за дрехите е пълна глупост и без кола като сложиш дрехите в пералнята и сипеш прах ще се изперат... :lol:

И на мен това с пържолата ми се стори малко... pH-то на Колата e 2,5, което е наполовина между оцет и стомашна киселина, така че подобно твърдение не е лишено от логика. Но пак казвам - най -голямата гадост е аспартама.

16.01.07
20:42

Доста се посмях, поуляли сте се... Стига се хващахте на подобни твърдения. Който не обича Кола да не пие.  :wink:

[quote author=“M16”]Доста се посмях, поуляли сте се... Стига се хващахте на подобни твърдения. Който не обича Кола да не пие.  :wink:

Ето това е приказка  :!:

16.01.07
21:12

[quote author=“M16”]Доста се посмях, поуляли сте се... Стига се хващахте на подобни твърдения. Който не обича Кола да не пие.  :wink:

В темата се пита вредна ли е или не и ние казваме че е вредна, а не че ако пиеш кола ще умреш, много естествено че който иска ще си пие, то и аз си пиивам чат пат

16.01.07
21:57

А експеримантът с бръснарското ножче съм го правил лично, за да покажа на един приятел че това са пълни глупости... След една седмица ножчето си беше още там. Цяло. :)

16.01.07
23:17

Че е вредна вредна е,но такива неща да разяжда и разни такива са пълни небивалици...

17.01.07
14:19

Чето четох и после се смях смях смях.....Значи всеки сам избира какво да пие и да не пие, всеки си решава кое е вредно за него и кое не. Подкрепям M16 и MI5. Аз лично пия по минимум 1 литър кола и нищо ми няма. Ако си мислите че натуралните сокове са това което пише на кутията 100% незнам си какъв сок или квото и да пише, не е баш така, защото във всички продукти на пазара има консерванти овкусители и кви ли не бози! Така,че който иска да си пие кола нека си пие, който иска да живее здравословно и да изкара до 100 години като излиза да си слага противогаз и медицински ръкавици и тогава да излиза. За мен колата не е вредна! Пия я вече 18-та година пък съм си жив и здрав. Сега сигурно ще кажете,че от безалкохолните се напълнява! Е ако е така начи досега да бях 100 килограмова лоена топка.... ама несъм!

17.01.07
17:18

Прости въглехидрати, много висок гликемичен индекс - ще го преживеем.
Газирано - вреди на стомаха, надува - ае, ще го преживеем.
Газирано - пречи на усвояването на протеина - о, забрави:)

Не е важно само какво ядеш, а и какво усвояваш. Да пия по 1 литър кола на ден - да, да.

Winnie: “Значи всеки сам избира какво да пие и да не пие, всеки си решава кое е вредно за него и кое не.”

Глупости на таркалета.

17.01.07
17:27

[quote author=“WiNniE_tHePooH”]Чето четох и после се смях смях смях.....Значи всеки сам избира какво да пие и да не пие, всеки си решава кое е вредно за него и кое не. Подкрепям M16 и MI5. Аз лично пия по минимум 1 литър кола и нищо ми няма. Ако си мислите че натуралните сокове са това което пише на кутията 100% незнам си какъв сок или квото и да пише, не е баш така, защото във всички продукти на пазара има консерванти овкусители и кви ли не бози! Така,че който иска да си пие кола нека си пие, който иска да живее здравословно и да изкара до 100 години като излиза да си слага противогаз и медицински ръкавици и тогава да излиза. За мен колата не е вредна! Пия я вече 18-та година пък съм си жив и здрав. Сега сигурно ще кажете,че от безалкохолните се напълнява! Е ако е така начи досега да бях 100 килограмова лоена топка.... ама несъм!

Ако искаш някога да си видиш плочките и да направиш някакъв релеф, ще трябва да се откажеш от колата. И от натуралните сокове  също.
А здравето не е неизменна даденост. Сега си жив и здрав, но след време ще ти се иска да не си бил толкова лекомислен относно него.

17.01.07
19:16

:lol:  :lol:  :lol:  butthead мога ли да знам как ще ме убедиш, че колата е вредна кат на мене нищо ми няма, а съм изпил толкова кола колкото ти не си виждал, няма и да видиж!

Петко К за мое щастие аз несъм вманиачен кат вас да съм някъф релефен и плочки по корема и незнам си какво. Не ме бъркай с разни комплексирани същества които не излизат от залата и се чудят какво да ядат и какво не, за да не им се залепи на хубавите плочки. Тренирам за собствено удовлетворение, живея за собствено удовлетворение. Живейте както искате, а не както трябва, защото един живот живееме! Извинявайте ако съм бил груб!  :wink:

17.01.07
20:04

Ами пий си я, никой не те e спрял, нали? Само стига си обяснявал колко полезна била.
То по твоята логика, ще изкараш, че цигарите никак не са вредни, щото баща ми пуши от 30 годни и още е жив.

17.01.07
20:13

Никъде несъм казал, че колата е полезна! Казвам само, че не е толкова вредна колкото пише по разни статии и такива неща! А това че баща ти си пуши от 30 години е точно това за което говоря. Човека си пуши въпреки, че знае че е вредно. Като му се пуши си пуши. Така и на мен кат ми се пие кола си пия.

FI

17.01.07
20:23

[quote author=“WiNniE_tHePooH”]Никъде несъм казал, че колата е полезна! Казвам само, че не е толкова вредна колкото пише по разни статии и такива неща! А това че баща ти си пуши от 30 години е точно това за което говоря. Човека си пуши въпреки, че знае че е вредно. Като му се пуши си пуши. Така и на мен кат ми се пие кола си пия.

Добре де, разбрахме, че ти харесва. Само, че темата не е “Харесва ли му на WiNniE_tHePooH да пие кока кола”, а дали тя е вредна...  :roll:  :roll:  :roll:

17.01.07
20:36

[quote author=“fitday”][quote author=“WiNniE_tHePooH”]Никъде несъм казал, че колата е полезна! Казвам само, че не е толкова вредна колкото пише по разни статии и такива неща! А това че баща ти си пуши от 30 години е точно това за което говоря. Човека си пуши въпреки, че знае че е вредно. Като му се пуши си пуши. Така и на мен кат ми се пие кола си пия.

Добре де, разбрахме, че ти харесва. Само, че темата не е “Харесва ли му на WiNniE_tHePooH да пие кока кола”, а дали тя е вредна...  :roll:  :roll:  :roll:

Дам но той си я пие въпреки тва че е “леко” вредна :D :D :D

Пита се дали е вредна или не, а не да изразяваш собствено мнение, което не е подкрепено с никакви факти и доказателства!

И слънчевите лъчи са вредни, но лятото висите по цял ден по плажовете..
И въздухът, който дишаме е замърсен,следователно вреден, но си го дишаме..
И чишмяната вода е пълна с гадости, но след като си играл 2 часа футбол или си бил в залата се наливаш като невиждал..
И бирата е вредна след 1вата чаша,но на кой му пука?
И олиото е вредно, но когато си правите пилешките пържоли ги топите в 1 пръст  :wink:  (е,някои веднага ще писнат, че ги ядат на скара)

Мисълта ми е..Толкова много вредни неща, за които не се замисляме..Защо колата да не бъде поредното..(тя поне е вкусна)

17.01.07
21:41

[quote author=“MI5”]И слънчевите лъчи са вредни, но лятото висите по цял ден по плажовете..
И въздухът, който дишаме е замърсен,следователно вреден, но си го дишаме..
И чишмяната вода е пълна с гадости, но след като си играл 2 часа футбол или си бил в залата се наливаш като невиждал..
И бирата е вредна след 1вата чаша,но на кой му пука?
И олиото е вредно, но когато си правите пилешките пържоли ги топите в 1 пръст  :wink:  (е,някои веднага ще писнат, че ги ядат на скара)

Мисълта ми е..Толкова много вредни неща, за които не се замисляме..Защо колата да не бъде поредното..(тя поне е вкусна)

Добре, съглсен съм никой не ти казва не пий кола ще пукнеш, но че в колата няма нищо полезно, жизнено необходимо на тялото и е вредна, е научно доказан ФАКТ!

17.01.07
22:07

[quote author=“MI5”]Мисълта ми е..Толкова много вредни неща, за които не се замисляме..Защо колата да не бъде поредното..(тя поне е вкусна)

Ти ако не се замисляш, някои го правим, особено ако сме си изпатили вече. Преди 10 години сигурно щях да бъда на твоето мнение ;)
А за “вкусната” кола, по моите критерии, от сладките неща се нарежда на последните места. Предпочитам един шоколад, сладолед или някоя хубава торта.

[quote author=”Петко К”][quote author=“MI5”]Мисълта ми е..Толкова много вредни неща, за които не се замисляме..Защо колата да не бъде поредното..(тя поне е вкусна)

Ти ако не се замисляш, някои го правим, особено ако сме си изпатили вече. Преди 10 години сигурно щях да бъда на твоето мнение ;)
А за “вкусната” кола, по моите критерии, от сладките неща се нарежда на последните места. Предпочитам един шоколад, сладолед или някоя хубава торта.

След като ти се  :arrow:  Замисляш  :idea:  предполагам избягваш слънцето,бирата,олиото и всичките гореспоменати неща?А за колата..не виждам как я слагаш редом до шоколада,тортата,сладоледа..

Абе,малко е излишен спора. И пак стигаме до - Който не му харесва колата,да не я пие  :wink:

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1