15.01.07
17:38
Имам въпрос свързан с кардиото, когато правя кардио понякога в дадена тренировка се потя съвсем малко или вообще не се потя, искам да попитам дали това ,че не се потя е признак за това ,че не топя мазнини ? Казаха ми да увелича интензивността на дадената тренировка ,като поддържам пулсът си 120-140 удара в минута.. Въпросът ми е, как да го направя това.. ? дали да ям някакви храни за енергия преди това за да се потя повече или да взимам някакви добавки? ще дам пример: когато съм на колелото въртя с по 40-45 км/ч и пак не се потя.. това е доста странно :lol: това се случва защото правя кардио от бая време насам, в началото се потях, но сега съм по издръжлив и доста трудно се изпотявам . Гледам да редувам кардио дейностите и да не се зъдържам на една продължително време, но резултат - никакъв :roll:
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:27.
Пий вода.
Пулса ти е 220-годините х 75-80%
Потенето е загуба на вода, минерали и соли.Това, че един път се потиш друг път - не, да не те притеснява.
[quote author=“cafu”]Имам въпрос свързан с кардиото, когато правя кардио понякога в дадена тренировка се потя съвсем малко или вообще не се потя, искам да попитам дали това ,че не се потя е признак за това ,че не топя мазнини ? Казаха ми да увелича интензивността на дадената тренировка ,като поддържам пулсът си 120-140 удара в минута.. Въпросът ми е, как да го направя това.. ? дали да ям някакви храни за енергия преди това за да се потя повече или да взимам някакви добавки? ще дам пример: когато съм на колелото въртя с по 40-45 км/ч и пак не се потя.. това е доста странно :lol: това се случва защото правя кардио от бая време насам, в началото се потях, но сега съм по издръжлив и доста трудно се изпотявам . Гледам да редувам кардио дейностите и да не се зъдържам на една продължително време, но резултат - никакъв :roll:
Както ти каза колегата пии течности и пробвай да си облечеш повече дрехи или спарващи колани,те ще увеличат потенето.
от каде мога да се снабдя с такива колани, да не ми говориш за тези вибриращите Body Ab или нещо от рода??
Относно колана- аз си купих такъв от Метро, но в специализираните магазини има. Те са неопренови и вършат работа, ама на мен ми се появиха 2-3 бенки и спрях да го ползвам.
ами нали по Телешоп рекламираха, че едва ли не тези колани правят божествена преса.. дали за рекламно лице един пич дето цял живот е зобил :lol: и казват - само 5 мин. на ден :Д Та въпроса е има ли няква полза от тоя колан дето си го зел или да не си давам парите напразно.. ?
16.01.07
19:44
Едно време и аз исках такова, но баща ми ми каза следното ’ По добре започни да си правиш пресите и се научи как се постига нещо, колко труд влагаш за да го имаш и тогава виж колко по хубаво ще ти е вместо да си дадеш парите за този колан и да не вършиш нищо. ’ ;) И от тогава започнах фитнеса.. 8)
мъдра мисъъъл ! :) обаче пич, нали се сещаш, че за мен по-важно е да функционира този колан.. да прави нещо поне и малко и затова питам дали е ефикасен . а аз трудат пак си го влагам във фитнеса :) колко пот се е проляло ... :lol:
16.01.07
22:51
Според мен само парите на вятъра ще си дадеш. :roll:
ама тия колани не правят нищо особено, и не са скъпи явно говорим за различни,могат да се заменят и със найлон или да се навлечеш с много дрехи,целта е да се ускори потенето и то на определеното място(в случая корема).
16.01.07
23:00
ама тия колани не правят нищо особено, и не са скъпи явно говорим за различни,могат да се заменят и със найлон или да се навлечеш с много дрехи,целта е да се ускори потенето и то на определеното място(в случая корема).
И какво като ти се ускори потенето, само минерали и соли ще си изхвърлиш от тялото. Този мит, че като се потиш гориш мазнини е пълна глъпост.
То че не гориш само и винаги мазнини е ясно,но примерно в корема като имаш излишък е нормално да ги гориш тях...
ше си купя такъв колан, пък ще видим какво ще стане “От опит глава не боли” :) Мерси засега 8)
[quote author=“cafu”]ше си купя такъв колан, пък ще видим какво ще стане “От опит глава не боли” :) Мерси засега 8)
Значи само да вметна, ако още не си хукнал към магазина, че от тези колани няма никакъв, ама никакъв ефект. Също, потенето няма връзка с горенето на мазнини, недей да търсиш такава. За да гориш мазнини, трябва да поддържаш пулса си в определен диапазон при кардио, emzo ти го каза по-горе
[quote author=“cafu”]ще видим какво ще стане “От опит глава не боли”
Нали за това е този форум, да си споделяме опита и да не правим едни исъщи простотии :wink:
навреме ме спря.. но точно това е, че немога да си регулирам пусът.. за да го направя 120-140 трябва да започна да бягам наистина.. ама наистина бързо .. и за 10 мин. ще изплезя език
[quote author=“cafu”]навреме ме спря.. но точно това е, че немога да си регулирам пусът.. за да го направя 120-140 трябва да започна да бягам наистина.. ама наистина бързо .. и за 10 мин. ще изплезя език
Виж, аз въртя педалите с ~20 км/ч и още на петата минута го вдигам до 130. Просто не виждам какъв ти е проблема
17.01.07
18:49
[quote author=“Neo”][quote author=“cafu”]навреме ме спря.. но точно това е, че немога да си регулирам пусът.. за да го направя 120-140 трябва да започна да бягам наистина.. ама наистина бързо .. и за 10 мин. ще изплезя език
Виж, аз въртя педалите с ~20 км/ч и още на петата минута го вдигам до 130. Просто не виждам какъв ти е проблема
Пулса при различните хора се вдига различно. Не можеш така да обобщаваш. Зависи и с какво и на коя част от тялото се мери повреме на кардио. Забелязала съм, че има големи отклонения от ръката и гръдния кош.
[quote author=“fitday”]Пулса при различните хора се вдига различно. Не можеш така да обобщаваш. Зависи и с какво и на коя част от тялото се мери повреме на кардио. Забелязала съм, че има големи отклонения от ръката и гръдния кош.
Няма как пулса при един човек на ръката и на гръдния кош да е различен! Търси грешката при устройството мерещо пулса.... Иначе пулса наистина при различните хора е различен. Взависимост от това колко ти е тренирана кардио-респираторната система
17.01.07
19:05
Да де това имах предвид, че всъщност уредите понякога не мерят правилно. :)
аз съм бифш футболист.. много бягам.. и общо взето съм свикнал да бягам по много.. та може ли за това да не ми се вдига толкова лесно пулсът.. може ли да е от издръжливостта ?
[quote author=“cafu”]аз съм бифш футболист.. много бягам.. и общо взето съм свикнал да бягам по много.. та може ли за това да не ми се вдига толкова лесно пулсът.. може ли да е от издръжливостта ?
Може, аз съм същия - десетина години съм тренирал футбол и сега като тръгна да засичам пулс 130 (да не говоря за повече :x ) с голям зор го докарвам. Като оставим на страна че на повечето футболисти са им криви краката, това че си тренирал футбол, във фитнеса може да ти е от полза :wink:
лол само 130 ли ?
И аз лятно време бягам много вече 3 години, но пулсът ми не е толкова нисък със сигурност :lol:
Еми е така както съм се излегнал пред компа и нищо не правя е между 50-55 , а като правя кардио даже трябва да е малко повече от 130 ама не мога да го докарам! Е мога ама езика ми става на вратовръзка :D За това от сега нататък само интервално кардио :) и без тва за краката е перфектно
Ейй тва е лудница HIIT кардиото. Аз дето 10км ги нямам за нищо, тва направо ми взе здравето.
HIGHLY RECOMMENDED, че и не отнема много време :mrgreen:
/Offtopic/
Не се връзвайте на тези реклами за колани и други такива - само ще си дадете парите на вятъра. Майка ми преди време си беше купила някакви пеперутки, който си ги лепи човек на тялото, те вибрират и трябва да се отслабва - да, ама не - едно, че не се отслабва и второ, че работиха само един единствен път - после и да вибрират спряха.
/по темата/
Гледай скороста да е по-висока. Аз като карам с 30 не се потя, но като поддържам над 35-40 км/ч е вече друго :)
кфо е тва хийт кардио ? аз мога да си позволя да ви разкрия моят начин на бягане .. нещо като пирамида е - започвам от 8 км/ч,10 км/ч,12 км/ч,14 км/ч след това връщам на 10 км/ч и 1 мин. почивка на 4 км/ч и този “цикъл” се повтаря в продължение на 40 мин. :) добро е :D
20.01.07
21:03
Ами хора аз пък имам друг проблем - много бързо стигам 130 пулс и немога да го подържам , много се качва понякога . За да го опрая пулса тряя карам мноо бавно в рамките на 10-15 км/ч . Има ли проблем да карам при голям пулс , и още нещо като тренирам горе-доло колко вода тряя испия ?
[quote author=“cafu”]кфо е тва хийт кардио ?
Ето :arrow: http://www.teenbodybuilding.com/justin6.htm
даже и с един калкулатор, за тези които ги мързи да смятат :wink:
20.01.07
23:35
Лично аз бягам по 15-20 минути на пътека, почти спринт. Пускам го на 5 км (1 мин), после на 10 (5 мин), после 5 мин на 12, 5 мин на 14 и накрая 3-4 мин на 16 км (което си е почти спринт) и някой от залата ме гледат кат гръмнати и ме питат как мога да бягам толкова интезивно и за какво го правя..просто ми прави кеф да бягам бързо и продължително :wink:
28.02.07
20:30
/Offtopic/
Понякога като бягам се появява болка отдясно в областа на най-долните ребра. На какво се дължи тази болка? Може ли да ми стане нещо ако стискам зъби и продължавам да тичам?
28.02.07
22:21
До колкото знам там е далака. Пълни се със кръв и притискаше.. :) Някой по компетентен да обясни по точно. А ако болката е от лявата част ? диафрагмата?
Не е много за този раздел и тази тема, но все пак да попитам. :P
Какво е захранването след кардио?
Чел съм, че не е хубаво до 3ч. след’ да се ядат бързи въглехидрати или май да се яде въобще, а де?
[quote author=“NRG52”]Не е много за този раздел и тази тема, но все пак да попитам. :P
Какво е захранването след кардио?
Чел съм, че не е хубаво до 3ч. след’ да се ядат бързи въглехидрати или май да се яде въобще, а де?
Ако е сутрин кардиото, въглехидратите трябва да са бавни и след няколко часа, а след самото кардио - белтъчно хранене.
Ако е вечер - само белтъчини и малко добри мазнини може.
Относно колана ... нарича се термо спарва стабилно немога да кажа ,че има ефект защото не правя кардио все още .... но го нося винаги когато тренирам и се потя в областа на корема :wink:
01.03.07
17:20
[quote author=“JammingMan”]/Offtopic/
Понякога като бягам се появява болка отдясно в областа на най-долните ребра. На какво се дължи тази болка? Може ли да ми стане нещо ако стискам зъби и продължавам да тичам?
И мен това ме интересува.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече