Относно кардиото

15.01.07
17:38

Имам въпрос свързан с кардиото, когато правя кардио понякога в дадена тренировка се потя съвсем малко или вообще не се потя, искам да попитам дали това ,че не се потя е признак за това ,че не топя мазнини ? Казаха ми да увелича интензивността на дадената тренировка ,като поддържам пулсът си 120-140 удара в минута.. Въпросът ми е, как да го направя това.. ? дали да ям някакви храни за енергия преди това за да се потя повече или да взимам някакви добавки? ще дам пример: когато съм на колелото въртя с по 40-45 км/ч и пак не се потя.. това е доста странно  :lol: това се случва защото правя кардио от бая време насам, в началото се  потях, но сега съм по издръжлив и доста трудно се изпотявам . Гледам да редувам кардио дейностите и да не се зъдържам на една продължително време, но резултат - никакъв  :roll:

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:27.

15.01.07
17:53

Пий вода.
Пулса ти е 220-годините х 75-80%
Потенето е загуба на вода, минерали и соли.Това, че един път се потиш друг път - не, да не те притеснява.

16.01.07
12:22

[quote author=“cafu”]Имам въпрос свързан с кардиото, когато правя кардио понякога в дадена тренировка се потя съвсем малко или вообще не се потя, искам да попитам дали това ,че не се потя е признак за това ,че не топя мазнини ? Казаха ми да увелича интензивността на дадената тренировка ,като поддържам пулсът си 120-140 удара в минута.. Въпросът ми е, как да го направя това.. ? дали да ям някакви храни за енергия преди това за да се потя повече или да взимам някакви добавки? ще дам пример: когато съм на колелото въртя с по 40-45 км/ч и пак не се потя.. това е доста странно  :lol: това се случва защото правя кардио от бая време насам, в началото се  потях, но сега съм по издръжлив и доста трудно се изпотявам . Гледам да редувам кардио дейностите и да не се зъдържам на една продължително време, но резултат - никакъв  :roll:

Както ти каза колегата пии течности и пробвай да си облечеш повече дрехи или спарващи колани,те ще увеличат потенето.

16.01.07
15:58

от каде мога да се снабдя с такива колани, да не ми говориш за тези вибриращите Body Ab или нещо от рода??

16.01.07
17:10

Относно колана- аз си купих такъв от Метро, но в специализираните магазини има. Те са неопренови и вършат работа, ама на мен ми се появиха 2-3 бенки и спрях да го ползвам.

16.01.07
17:13

ами нали по Телешоп рекламираха, че едва ли не тези колани правят божествена преса.. дали за рекламно лице един пич дето цял живот е зобил  :lol:  и казват - само 5 мин. на ден :Д Та въпроса е има ли няква полза от тоя колан дето си го зел или да не си давам парите напразно.. ?

16.01.07
19:44

[quote author=“cafu”]ами нали по Телешоп рекламираха, че едва ли не тези колани правят божествена преса.. дали за рекламно лице един пич дето цял живот е зобил  :lol:  и казват - само 5 мин. на ден :Д Та въпроса е има ли няква полза от тоя колан дето си го зел или да не си давам парите напразно.. ?

Едно време и аз исках такова, но баща ми ми каза следното ’ По добре започни да си правиш пресите и се научи как се постига нещо, колко труд влагаш за да го имаш и тогава виж колко по хубаво ще ти е вместо да си дадеш парите за този колан и да не вършиш нищо. ’ ;) И от тогава започнах фитнеса..  8)

16.01.07
19:56

мъдра мисъъъл ! :) обаче пич, нали се сещаш, че за мен по-важно е да функционира този колан.. да прави нещо поне и малко и затова питам дали е ефикасен . а аз трудат пак си го влагам във фитнеса :) колко пот се е проляло ...  :lol:

FI

16.01.07
22:51

[quote author=“cafu”]мъдра мисъъъл ! :) обаче пич, нали се сещаш, че за мен по-важно е да функционира този колан.. да прави нещо поне и малко и затова питам дали е ефикасен . а аз трудат пак си го влагам във фитнеса :) колко пот се е проляло ...  :lol:

Според мен само парите на вятъра ще си дадеш. :roll:

16.01.07
22:56

[quote author=“fitday”][quote author=“cafu”]мъдра мисъъъл ! :) обаче пич, нали се сещаш, че за мен по-важно е да функционира този колан.. да прави нещо поне и малко и затова питам дали е ефикасен . а аз трудат пак си го влагам във фитнеса :) колко пот се е проляло ...  :lol:

Според мен само парите на вятъра ще си дадеш. :roll:

ама тия колани не правят нищо особено, и не са скъпи явно говорим за различни,могат да се заменят и със найлон или да се навлечеш с много дрехи,целта е да се ускори потенето и то на определеното място(в случая корема).

FI

16.01.07
23:00

[quote author=“martivr”][quote author=“fitday”][quote author=“cafu”]мъдра мисъъъл ! :) обаче пич, нали се сещаш, че за мен по-важно е да функционира този колан.. да прави нещо поне и малко и затова питам дали е ефикасен . а аз трудат пак си го влагам във фитнеса :) колко пот се е проляло ...  :lol:

Според мен само парите на вятъра ще си дадеш. :roll:

ама тия колани не правят нищо особено, и не са скъпи явно говорим за различни,могат да се заменят и със найлон или да се навлечеш с много дрехи,целта е да се ускори потенето и то на определеното място(в случая корема).

И какво като ти се ускори потенето, само минерали и соли ще си изхвърлиш от тялото. Този мит, че като се потиш гориш мазнини е пълна глъпост.

16.01.07
23:04

То че не гориш само и винаги мазнини е ясно,но примерно в корема като имаш излишък е нормално да ги гориш тях...

16.01.07
23:17

ше си купя такъв колан, пък ще видим какво ще стане “От опит глава не боли” :) Мерси засега  8)

17.01.07
14:43

[quote author=“cafu”]ше си купя такъв колан, пък ще видим какво ще стане “От опит глава не боли” :) Мерси засега  8)

Значи само да вметна, ако още не си хукнал към магазина, че от тези колани няма никакъв, ама никакъв ефект. Също, потенето няма връзка с горенето на мазнини, недей да търсиш такава. За да гориш мазнини, трябва да поддържаш пулса си в определен диапазон при кардио, emzo ти го каза по-горе
[quote author=“cafu”]ще видим какво ще стане “От опит глава не боли”

Нали за това е този форум, да си споделяме опита и да  не правим едни исъщи простотии  :wink:

17.01.07
15:17

навреме ме спря.. но точно това е, че немога да си регулирам пусът.. за да го направя 120-140 трябва да започна да бягам наистина.. ама наистина бързо .. и за 10 мин. ще изплезя език

17.01.07
16:23

[quote author=“cafu”]навреме ме спря.. но точно това е, че немога да си регулирам пусът.. за да го направя 120-140 трябва да започна да бягам наистина.. ама наистина бързо .. и за 10 мин. ще изплезя език

Виж, аз въртя педалите с ~20 км/ч и още на петата минута го вдигам до 130. Просто не виждам какъв ти е проблема

FI

17.01.07
18:49

[quote author=“Neo”][quote author=“cafu”]навреме ме спря.. но точно това е, че немога да си регулирам пусът.. за да го направя 120-140 трябва да започна да бягам наистина.. ама наистина бързо .. и за 10 мин. ще изплезя език

Виж, аз въртя педалите с ~20 км/ч и още на петата минута го вдигам до 130. Просто не виждам какъв ти е проблема

Пулса при различните хора се вдига различно. Не можеш така да обобщаваш. Зависи и с какво и на коя част от тялото се мери повреме на кардио. Забелязала съм, че има големи отклонения от ръката и гръдния кош.

17.01.07
18:58

[quote author=“fitday”]Пулса при различните хора се вдига различно. Не можеш така да обобщаваш. Зависи и с какво и на коя част от тялото се мери повреме на кардио. Забелязала съм, че има големи отклонения от ръката и гръдния кош.

Няма как пулса при един човек на ръката и на гръдния кош да е различен! Търси грешката при устройството мерещо пулса.... Иначе пулса наистина при различните хора е различен. Взависимост от това колко ти е тренирана кардио-респираторната система

FI

17.01.07
19:05

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“fitday”]Пулса при различните хора се вдига различно. Не можеш така да обобщаваш. Зависи и с какво и на коя част от тялото се мери повреме на кардио. Забелязала съм, че има големи отклонения от ръката и гръдния кош. Няма как пулса при един човек на ръката и на гръдния кош да е различен! Търси грешката при устройството мерещо пулса.... Иначе пулса наистина при различните хора е различен. Взависимост от това колко ти е тренирана кардио-респираторната система

Да де това имах предвид, че всъщност уредите понякога не мерят правилно. :)

17.01.07
20:15

аз съм бифш футболист.. много бягам.. и общо взето съм свикнал да бягам по много.. та може ли за това да не ми се вдига толкова лесно пулсът.. може ли да е от издръжливостта ?

17.01.07
20:58

[quote author=“cafu”]аз съм бифш футболист.. много бягам.. и общо взето съм свикнал да бягам по много.. та може ли за това да не ми се вдига толкова лесно пулсът.. може ли да е от издръжливостта ?

Може, аз съм същия - десетина години съм тренирал футбол и сега  като тръгна да засичам пулс 130 (да не говоря за повече  :x ) с голям зор го докарвам. Като оставим на страна че на повечето футболисти са им криви краката, това че си тренирал футбол, във фитнеса може да ти е от полза  :wink:

17.01.07
21:55

лол само 130 ли ?
И аз лятно време бягам много вече 3 години, но пулсът ми не е толкова нисък със сигурност  :lol:

17.01.07
22:04

Еми е така както съм се излегнал пред компа и нищо не правя е между 50-55 , а като правя кардио даже трябва да е малко повече от 130 ама не мога да го докарам!  Е мога ама езика ми става на вратовръзка  :D За това от сега нататък само интервално кардио :) и без тва за краката е перфектно

17.01.07
22:08

Ейй тва е лудница HIIT кардиото. Аз дето 10км ги нямам за нищо, тва направо ми взе здравето.

HIGHLY RECOMMENDED, че и не отнема много време  :mrgreen:

17.01.07
22:09

/Offtopic/
Не се връзвайте на тези реклами за колани и други такива - само ще си дадете парите на вятъра. Майка ми преди време си беше купила някакви пеперутки, който си ги лепи човек на тялото, те вибрират и трябва да се отслабва - да, ама не - едно, че не се отслабва и второ, че работиха само един единствен път - после и да вибрират спряха.

/по темата/
Гледай скороста да е по-висока. Аз като карам с 30 не се потя, но като поддържам над 35-40 км/ч е вече друго :)

17.01.07
23:02

кфо е тва хийт кардио ? аз мога да си позволя да ви разкрия моят начин на бягане .. нещо като пирамида е - започвам от 8 км/ч,10 км/ч,12 км/ч,14 км/ч след това връщам на 10 км/ч и 1 мин. почивка на 4 км/ч и този “цикъл” се повтаря в продължение на 40 мин. :) добро е  :D

20.01.07
21:03

Ами хора аз пък имам друг проблем - много бързо стигам 130 пулс и немога да го подържам , много се качва понякога . За да го опрая пулса тряя карам мноо бавно в рамките на 10-15 км/ч . Има ли проблем да карам при голям пулс , и още нещо като тренирам горе-доло колко вода тряя испия ?

20.01.07
23:28

[quote author=“cafu”]кфо е тва хийт кардио ?


Ето  :arrow:  http://www.teenbodybuilding.com/justin6.htm
даже и с един калкулатор, за тези които ги мързи да смятат :wink:

20.01.07
23:35

Лично аз бягам по 15-20 минути на пътека, почти спринт. Пускам го на 5 км (1 мин), после на 10 (5 мин), после 5 мин на 12, 5 мин на 14 и накрая 3-4 мин на 16 км (което си е почти спринт) и някой от залата ме гледат кат гръмнати и ме питат как мога да бягам толкова интезивно и за какво го правя..просто ми прави кеф да бягам бързо и продължително  :wink:

28.02.07
20:30

/Offtopic/
Понякога като бягам се появява болка отдясно в областа на най-долните ребра. На какво се дължи тази болка? Може ли да ми стане нещо ако стискам зъби и продължавам да тичам?

28.02.07
22:21

До колкото знам там е далака. Пълни се със кръв и притискаше.. :) Някой по компетентен да обясни по точно. А ако болката е от лявата част ? диафрагмата?

28.02.07
23:09

Не е много за този раздел и тази тема, но все пак да попитам. :P

Какво е захранването след кардио?
Чел съм, че не е хубаво до 3ч. след’ да се ядат бързи въглехидрати или май да се яде въобще, а де?

28.02.07
23:17

[quote author=“NRG52”]Не е много за този раздел и тази тема, но все пак да попитам. :P

Какво е захранването след кардио?
Чел съм, че не е хубаво до 3ч. след’ да се ядат бързи въглехидрати или май да се яде въобще, а де?

Ако е сутрин кардиото, въглехидратите трябва да са бавни и след няколко часа, а след самото кардио - белтъчно хранене.
Ако е вечер - само белтъчини и малко добри мазнини може.

01.03.07
12:47

Относно колана ... нарича се термо спарва стабилно немога да кажа ,че има ефект защото не правя кардио все още .... но го нося винаги когато тренирам и се потя в областа на корема  :wink:

[quote author=“JammingMan”]/Offtopic/
Понякога като бягам се появява болка отдясно в областа на най-долните ребра. На какво се дължи тази болка? Може ли да ми стане нещо ако стискам зъби и продължавам да тичам?

И мен това ме интересува.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1