25.01.07
12:19
Просто ми е интересно, какво мислят повечето хора...
Това че няма “твърди доказателства” за вредата му не означава нищо.
За себе си аз реших, че мога да мина и без него... както сега няма твърди, така след 3-4-5 години ще вземат да се появят, а като знам преди време какви гафове са ставали с легални медикаменти... естествено никой не може да е сигурен, но аз клоня към Да, смятам че е вреден.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Да, при неправилна употреба, както и много други неща ;)
Всичко е отровно, дозата е определяща.
25.01.07
15:30
С всяко нещо ако започнеш да прекаляваш става вредно.
25.01.07
20:14
И аз се включвам към тоя отговор.
В нормални дози обаче не мисля, че е вреден. Колко креатин съм изпил пък всичко си е наред.
[quote author=“emzo”]Да, при неправилна употреба, както и много други неща ;)
Всичко е отровно, дозата е определяща.
Точно!!!
26.01.07
11:20
Не е вреден ако не прекаляваш с дозата и нямаш проблеми с бъбреците .
26.01.07
11:35
И много зависи как го приемаш, Ясно е, че в името на спорта и сериозните резултати, никой не може да изяде 10 кг месо, за да попълни нуждите си от креатин. Не го смесвайте с кофеин и кофеинови продукти.
Не го смесвайте с горещи напитки.
Не го смесвайте с протеин повече от 15 грама, за да не загубите усвояването и действието му.
26.01.07
11:49
Да не го смесвам с протеин...тва как го измисли не ми е ясно...аз винаги след трен си пия протеина с креатин....
Миналата година правих доклад за хранителни добавки. Има смъртни случай при неправилна употреба на креатин. Нещо се отказах да го ползвам :D
Ами зависи!Трябва да се гледа доста внимателно какъв е и коя фирма го предлага.Би трябвало да има процент на креатинин,т.е това което се отделя и което създава проблемите.Обикновенно по-евтините креатини имат голям процент креатинин и повечето хора които ги ползват се оплакват от много голяма задръжка на вода,подуване на стомаха,а при по-големи дози и бъбречни проблеми.Поне аз което знам е че най-чистия креатин е на немската Крийтпюр.Имах случай преди 3 години когато си купих креатин/няма да спонавам името/ от реномирана фирма.Взимах 5гр,дневно и на третия ден си вдигнах лежанката с 10 кг,почна да ми се гади..... и от тогава не съм взимал креатин.Навява ме мисълта че някои фирми блъскат стероиди за да се забележи по-осезаемо ефекта.Е ,те това е моето мнение
Патил съм си от креатина. Преди 2 години след 3 месеца на креатин започнаха да ме болят страшно бъбреците. На изледваниата ми казаха ча съм имал завишени колитества креатинин което говорило за бъбречно заболяване.[url] http://www.cibalab.com/tests/creatinin.htm [url] И аз нали сам си умничък се сетих че може да е от креатина. Седмица лед като го спрях болките минаха и иследванията ми бяха наред. След това почетох че наистина креатина натоварвал бъбчеците. И съм съгласен че всичко е от неправилна употреба. Сега пак пия креатин но по един месец и два след това почивам. А когато пия гледам да пия поне 2 литра вода дневно.
[quote author=“Cocoa”]Миналата година правих доклад за хранителни добавки. Има смъртни случай при неправилна употреба на креатин. Нещо се отказах да го ползвам :D
Защо не дадеш малко повече информация :) едва ли е някакъв “секретен” доклад ;)
По повод на това, че натоварва бъбреците... предполгам дори “правилната” му употреба може де има доста негативно влияне върху хора, които вече имат проблеми с бъбреците. Там е работата, че почти никой не си прави изследвания преди да започне де се тъпче с медикаменти... а и в много от случаите дозите се предават от уста на уста между 15-17 годишни тинейджъри ;) кой разбрал, кой не чак толкова....
ПП. Като пример просто, аз ако не си бях направил изследвания нямаше да знам, че ми е висок холестерола и можех да си подкарам една НВД-ВМ... не че щеше да е трагично, но сега поне знам да работя в посока към понижаването му.
[quote author=“KLEKNALIQ”]...А когато пия гледам да пия поне 2 литра вода дневно.
Можеш да умножиш дозата на H2O по 3 не се притеснявай, аз без креатин пия повече вода :wink:
[quote author=“KLEKNALIQ”]Патил съм си от креатина. Преди 2 години след 3 месеца на креатин започнаха да ме болят страшно бъбреците. На изледваниата ми казаха ча съм имал завишени колитества креатинин което говорило за бъбречно заболяване.[url] http://www.cibalab.com/tests/creatinin.htm [url] И аз нали сам си умничък се сетих че може да е от креатина. Седмица лед като го спрях болките минаха и иследванията ми бяха наред. След това почетох че наистина креатина натоварвал бъбчеците. И съм съгласен че всичко е от неправилна употреба. Сега пак пия креатин но по един месец и два след това почивам. А когато пия гледам да пия поне 2 литра вода дневно.
Точно в креатинина е проблема.Ако е в голям процент става така.Иначе да взимаш креатин,няма лошо ако е колкото се може по-чист.То не може да е 100%,но поне 98-99% трябва да е.Поне на времето четох че тези на споменатата от мене по-горе фирма са около99%
26.01.07
17:04
[quote author=”МИЛЕ”][quote author=“KLEKNALIQ”]Патил съм си от креатина. Преди 2 години след 3 месеца на креатин започнаха да ме болят страшно бъбреците. На изледваниата ми казаха ча съм имал завишени колитества креатинин което говорило за бъбречно заболяване.[url] http://www.cibalab.com/tests/creatinin.htm [url] И аз нали сам си умничък се сетих че може да е от креатина. Седмица лед като го спрях болките минаха и иследванията ми бяха наред. След това почетох че наистина креатина натоварвал бъбчеците. И съм съгласен че всичко е от неправилна употреба. Сега пак пия креатин но по един месец и два след това почивам. А когато пия гледам да пия поне 2 литра вода дневно.
Точно в креатинина е проблема.Ако е в голям процент става така.Иначе да взимаш креатин,няма лошо ако е колкото се може по-чист.То не може да е 100%,но поне 98-99% трябва да е.Поне на времето четох че тези на споменатата от мене по-горе фирма са около99%
И какво излиза МИЛЕ, че не може да се вярва много , много и на това което пише.
26.01.07
17:29
[quote author=”МИЛЕ”][quote author=“KLEKNALIQ”]Патил съм си от креатина. Преди 2 години след 3 месеца на креатин започнаха да ме болят страшно бъбреците. На изледваниата ми казаха ча съм имал завишени колитества креатинин което говорило за бъбречно заболяване.[url] http://www.cibalab.com/tests/creatinin.htm [url] И аз нали сам си умничък се сетих че може да е от креатина. Седмица лед като го спрях болките минаха и иследванията ми бяха наред. След това почетох че наистина креатина натоварвал бъбчеците. И съм съгласен че всичко е от неправилна употреба. Сега пак пия креатин но по един месец и два след това почивам. А когато пия гледам да пия поне 2 литра вода дневно.
Аз съм с Аминостар и на опаковката пише, че е 100% PURE. Като, че ли вече месец стана нямам оплаквания да чукам на дърво.
Знам че най-чистия креатин е 99% и се казва “креапюр” 1% е креатинин. Също разтвори ли се в течност една част от креатина става на креатинин. Тази част зависи от pH на креатина каято варира от вида му. Колкото по-голяма е pH толкова по-добре.(ама вари ся рабери кой креатин каква pH има :? ) А креатинина до колкото разбрах от лекаря са някакви “боклуци” в кръвта които се изхвърлят от бъбреците. Демек една част от креатина който пием е чист “боклук” които само минава-заминава и натоварва бъбречтата ни. А когато ме боляха бъбреците бях на 10гр. дневно без зареждане и малко над 90 кила. Интересно ми е как ли се чустват бъбреците на 60-килограмовите които зареждат???
Kre-Alkalyn бил 12pH и били невъзможно да стане на креатинин. Но не ми се вярва. Май пак това е реклама на “уникалния нов чудодеен” и разбира се много скъп продукт. Помня навремето как всички каваха че ZMA дигал с 40% тестостерона. Ама се оказа че дигал само на мъже с недоскиг на тест.
09.02.07
18:58
Не мисля, че ако креатина се ползва в нормални дози, то той е вреден. Имах един приятел сигорно изпи 1 кг за 1 месец и влезе леко в болница ;-) Така, че стига да не се злоупотребява с дозировките едва ли е опасен ;-)
10.02.07
17:26
Ае хора ,от вашите изказвания ми стана кофти ,взех да се барам в областта на бъбреците :lol: Гласувах с “не” ,ама ся отивам да пия вода :lol:
10.02.07
17:38
Offtopic:Strong_boy имаш ли мнение в което да не напишеш 3-4 пъти :wink: :wink: :wink: ... :mrgreen: ...сигурно мислиш че така си по убедителен не знам
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече