29.01.07
11:43
Здравейте! Ако някой има време, нека обърне внимание на тази програма и да ми каже дали я бива. Вписвам само денят, в ойто трянирам гърди и бицепс, тъй като в момента той ме гложди нещо. Благодаря!
Висок съм 1,85 м. 72 кг. съм. Тренирам от 1 г. Стремя се към изграждане на мускулна маса.
Гърди:
- щанга от лежанка 3х8
- щанга от наклобена лежанка 3х8
- дъмбели от налконена лежанка 3х8
- кросоувър 3х10
Бицепс:
- упражнението на Арнолд с 21 повторения на скатова пейка
- бицепсово сгъване с дъмбели 3х8
- бицепсово сгъване с неутрален хват 3х8
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
29.01.07
21:39
Добре е. Аз не съм фен 21 да е първо упражнение ама става.
[quote author=“Nasko.com”]Здравейте! Ако някой има време, нека обърне внимание на тази програма и да ми каже дали я бива. Вписвам само денят, в ойто трянирам гърди и бицепс, тъй като в момента той ме гложди нещо. Благодаря!
Висок съм 1,85 м. 72 кг. съм. Тренирам от 1 г. Стремя се към изграждане на мускулна маса.
Гърди:
- щанга от лежанка 3х8
- кросоувър 3х10
Бицепс:
Чесно казано ми писна ! но добре ще ти отговоря (Четете Всичко има в Форума и Саита !!!!!)
1во Кроса е Оформящо упражнение !!! ако добре съм прочел ти каза че искаш маса ... може да вкараш Флаис или Пулоувър
2ро 21 на Арнолд също е оформящо упражнение !
Води си изводите ...
Аз тренирам от 2 месеца 186см и съм 87кг ... и никога не съм бил дебел нито даже едър , миналата година бях 68кг
ако се фанете да ядете както трябва и да тренирате както трявба сичко се постига ... , прочел съм целия форум
от горе до доле ... четете и вие неможе вс. да ви идва на готово ...
Петко К - явно обаче си пропуснал да прочетеш правилата! Продължаваш да пускаш поредни постове. На мен пък ми писна да те поправям. Следващия път ще ти сложа БАН.
xelfer, ти като човек с 2 месеца стаж, си доста компетентен, май :?
според мен програмата е добра, само дето може 21-то за бицепс да го сложи в края на тренировката след другите две.
не е казано, че като тренираш за маса, трябва само да блъскаш базови упражнения с 6-8 повторения :wink:
30.01.07
11:01
И аз съм на това мнение. Не ядеш ли както трябва с колкото повторения и каквито и програми да тренираш... трудна работа.
30.01.07
11:53
[quote author=“Nasko.com”]Висок съм 1,85 м. 72 кг. съм. Тренирам от 1 г. Стремя се към изграждане на мускулна маса.
Гърди:
- щанга от лежанка 3х8
- кросоувър 3х10
Бицепс:
Здравей, първо на колко години си и с какъв общ стаж - това е важно.
Предлагам ти следната система.
Разбрах че ръцете (бицепсите) изостават - местим ги в началото на тренировката.
Бицепс:
- бицепсово сгъване - прав със щанга 3х4-5 (85% от макс или тежест с която можеш да напвавиш максимум 5 повторения)
- Концентрирано сгъване 3х6-8 (75% от макс)
Гърди:
- щанга от лежанка 3х6-7
- дъмбели от налконена лежанка 2х6-8
- кофички - ако имаш сила - 2х колкото можеш.
Много тежка програма си си избрал с много упражнения , серии и повторения, така не се става масивен :)
Предполагам не можеш да възстановиш добре.
Храненето е много важно също, както някой спомена по-горе.
30.01.07
14:26
Благодаря, ROMPT!
пасявах се, че наистина ми идват доста упражненията и не мога да се възстановявам. Но реално не мога да преценя, кога съм претренирал. Какво трябвада усветя - умора, отпадналост или... Защото умората се усеща след всяка по-тежка серия.
А грешка ли е, че съм сложил по едно оформящо упражнение за всяка мускулна група, макар да тренирам за маса?
здравейте! искам да използвам темата за да попитам при упражнения за маса трябва ли да работя с максимални тежести? И мускулната треска на следващия ден добър знак ли е или не?
съжелявам за офтопика, но всеки ми казва различно нещо и трябваше да попитам :)
30.01.07
15:12
Да, Baleto, мисля, че максимални тежести са нужни при тренировката за маса. Добре е да слагаш максимума, който можеш да вдигнеш 6- 8 пъти. разбира се, след това трябва да се възстановиш добре - яко ядене и як сън.
Иначе за мискулната треска. До колкото знам това е най-добрата новина за трениращия. Това означава, че наистина си натоварил мускула както трябва. И тук обаче трябва да припомня за възстановяването.
30.01.07
19:04
аз трупам по метода на Христомир Христов, а как по точно:3-4 упражнения за голяма мускулна група по 2-3 вработващи серии и 1-2 работни ... има ефект + здравото хранене иначе нищо не правите ... ааа забравих да добавя, че интензивноста на тренировката е 70-80%, което си е доста тежка тренировка
30.01.07
21:36
[quote author=“Nasko.com”]Благодаря, ROMPT!
пасявах се, че наистина ми идват доста упражненията и не мога да се възстановявам. Но реално не мога да преценя, кога съм претренирал. Какво трябвада усветя - умора, отпадналост или... Защото умората се усеща след всяка по-тежка серия.
А грешка ли е, че съм сложил по едно оформящо упражнение за всяка мускулна група, макар да тренирам за маса?
Между умора и преумора границана често е твърде малка.
Тренировката трябва да е тежка, но не смазваща.
Оформящи упражнения - предполагам имаш предвид изолирани..
Както и да е...
По-добре ги запази за по-следващ етап от развитието си ;)
Целта е да се удари мускула под различен ъгъл и се разчита на това ,че колкото по-разнообразно се натоварва един мускул, толкова по-бързо той расте.Това е напълно вярно, по този начин, се избягва донякъде мускулната адаптацията, но това може да стане и като сменяме упражненията, пред 2 седмици примерно.
Да кажем правил си “нормален” лег в програмата си, като основно упражнения, след 2 седмици го заменяш със “горен” лег и т.н
В периода за мускулна маса се работи предимно за маса.
Тя не се определя само от тренировката, а и от това, с какво и как се храним.Ако се храним зле - то и видът ни ще е зле :)
Любимата ми фраза за ми е
- тренирам само затова, за да знае къде да се “залепи” храната.
Така че - това дето съм ти го написал - мисля че, ще ти е достатъчно за едно начало, опитай се да бъдеш стриктен и мотивиран, храни се добре и сподели резултати :) !
[quote author=“Baleto”]здравейте! искам да използвам темата за да попитам при упражнения за маса трябва ли да работя с максимални тежести? И мускулната треска на следващия ден добър знак ли е или не?
съжелявам за офтопика, но всеки ми казва различно нещо и трябваше да попитам
Здравей, програми за маса има написани много в специализирания раздел на сайта, ако имаш време му обърни внимание - ще ти е от полза.
За маса се работи с 80-85% от максимум в 4-6 повторения.
Пример:
Ако 100кг е максималното ти постижение в лега.
Правиш 4-6 повторения на 80кг.-85кг.
В няколко серий.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече