Гърди и бицепс за маса

Наско

29.01.07
11:43

Здравейте! Ако някой има време, нека обърне внимание на тази програма и да ми каже дали я бива. Вписвам само денят, в ойто трянирам гърди и бицепс, тъй като в момента той ме гложди нещо. Благодаря!

Висок съм 1,85 м. 72 кг. съм. Тренирам от 1 г. Стремя се към изграждане на мускулна маса.

Гърди:
- щанга от лежанка 3х8
- щанга от наклобена лежанка 3х8
- дъмбели от налконена лежанка 3х8
- кросоувър 3х10

Бицепс:
- упражнението на Арнолд с 21 повторения на скатова пейка
- бицепсово сгъване с дъмбели 3х8
- бицепсово сгъване с неутрален хват 3х8

Добре е. Аз не съм фен 21 да е първо упражнение ама става.

29.01.07
22:16

[quote author=“Nasko.com”]Здравейте! Ако някой има време, нека обърне внимание на тази програма и да ми каже дали я бива. Вписвам само денят, в ойто трянирам гърди и бицепс, тъй като в момента той ме гложди нещо. Благодаря!

Висок съм 1,85 м. 72 кг. съм. Тренирам от 1 г. Стремя се към изграждане на мускулна маса.

Гърди:
- щанга от лежанка 3х8
- кросоувър 3х10

Бицепс:

Чесно казано ми писна ! но добре ще ти отговоря (Четете Всичко има в Форума и Саита !!!!!)
1во Кроса е Оформящо упражнение !!! ако добре съм прочел ти каза че искаш маса ... може да вкараш Флаис или Пулоувър
2ро 21 на Арнолд също е оформящо упражнение !
Води си изводите ...

Аз тренирам от 2 месеца 186см и съм 87кг ... и никога не съм бил дебел нито даже едър , миналата година бях 68кг
ако се фанете да ядете както трябва и да тренирате както трявба сичко се постига ... , прочел съм целия форум
от горе до доле ... четете и вие неможе вс. да ви идва на готово ...

Петко К - явно обаче си пропуснал да прочетеш правилата! Продължаваш да пускаш поредни постове. На мен пък ми писна да те поправям. Следващия път ще ти сложа БАН.

30.01.07
07:55

xelfer, ти като човек с 2 месеца стаж, си доста компетентен, май :?
според мен програмата е добра, само дето може 21-то за бицепс да го сложи в края на тренировката след другите две.
не е казано, че като тренираш за маса, трябва само да блъскаш базови упражнения с 6-8 повторения :wink:

[quote author=“ronnieC”]не е казано, че като тренираш за маса, трябва само да блъскаш базови упражнения с 6-8 повторения :wink:

И аз съм на това мнение. Не ядеш ли както трябва с колкото повторения и каквито и програми да тренираш... трудна работа.

PR

30.01.07
11:53

[quote author=“Nasko.com”]Висок съм 1,85 м. 72 кг. съм. Тренирам от 1 г. Стремя се към изграждане на мускулна маса.

Гърди:
- щанга от лежанка 3х8
- кросоувър 3х10

Бицепс:

Здравей, първо на колко години си и с какъв общ стаж - това е важно.

Предлагам ти следната система.
Разбрах че ръцете (бицепсите) изостават - местим ги в началото на тренировката.

Бицепс:
- бицепсово сгъване - прав със щанга 3х4-5 (85% от макс или тежест с която можеш да напвавиш максимум 5 повторения)
- Концентрирано сгъване 3х6-8 (75% от макс)

Гърди:
- щанга от лежанка 3х6-7
- дъмбели от налконена лежанка 2х6-8
- кофички - ако имаш сила - 2х колкото можеш.

Много тежка програма си си избрал с много упражнения , серии и повторения, така не се става масивен :)
Предполагам не можеш да възстановиш добре.
Храненето е много важно също, както някой спомена по-горе.

Наско

30.01.07
14:26

Благодаря, ROMPT!
пасявах се, че наистина ми идват доста упражненията и не мога да се възстановявам. Но реално не мога да преценя, кога съм претренирал. Какво трябвада усветя - умора, отпадналост или... Защото умората се усеща след всяка по-тежка серия.
А грешка ли е, че съм сложил по едно оформящо упражнение за всяка мускулна група, макар да тренирам за маса?

30.01.07
14:38

здравейте! искам да използвам темата за да попитам при упражнения за маса трябва ли да работя с максимални тежести? И мускулната треска на следващия ден добър знак ли е или не?

съжелявам за офтопика, но всеки ми казва различно нещо и трябваше да попитам :)

Наско

30.01.07
15:12

Да, Baleto, мисля, че максимални тежести са нужни при тренировката за маса. Добре е да слагаш максимума, който можеш да вдигнеш 6- 8 пъти. разбира се, след това трябва да се възстановиш добре - яко ядене и як сън.

Иначе за мискулната треска. До колкото знам това е най-добрата новина за трениращия. Това означава, че наистина си натоварил мускула както трябва. И тук обаче трябва да припомня за възстановяването.

Skari

30.01.07
19:04

аз трупам по метода на Христомир Христов, а как по точно:3-4 упражнения за голяма мускулна група по 2-3 вработващи серии и 1-2 работни ... има ефект + здравото хранене иначе нищо не правите ... ааа забравих да добавя, че интензивноста на тренировката е 70-80%, което си е доста тежка тренировка

PR

30.01.07
21:36

[quote author=“Nasko.com”]Благодаря, ROMPT!
пасявах се, че наистина ми идват доста упражненията и не мога да се възстановявам. Но реално не мога да преценя, кога съм претренирал. Какво трябвада усветя - умора, отпадналост или... Защото умората се усеща след всяка по-тежка серия.
А грешка ли е, че съм сложил по едно оформящо упражнение за всяка мускулна група, макар да тренирам за маса?

Между умора и преумора границана често е твърде малка.
Тренировката трябва да е тежка, но не смазваща.

Оформящи упражнения - предполагам имаш предвид изолирани..
Както и да е...
По-добре ги запази за по-следващ етап от развитието си ;)

Целта е да се удари мускула под различен ъгъл и се разчита на това ,че колкото по-разнообразно се натоварва един мускул, толкова по-бързо той расте.Това е напълно вярно, по този начин, се избягва донякъде мускулната адаптацията, но това може да стане и като сменяме упражненията, пред 2 седмици примерно.
Да кажем правил си “нормален” лег в програмата си, като основно упражнения, след 2 седмици го заменяш със “горен” лег и т.н

В периода за мускулна маса се работи предимно за маса.
Тя не се определя само от тренировката, а и от това, с какво и как се храним.Ако се храним зле - то и видът ни ще е зле :)
Любимата ми фраза за ми е
- тренирам само затова, за да знае къде да се “залепи” храната.

Така че - това дето съм ти го написал - мисля че, ще ти е достатъчно за едно начало, опитай се да бъдеш стриктен и мотивиран, храни се добре и сподели резултати :) !

[quote author=“Baleto”]здравейте! искам да използвам темата за да попитам при упражнения за маса трябва ли да работя с максимални тежести? И мускулната треска на следващия ден добър знак ли е или не?

съжелявам за офтопика, но всеки ми казва различно нещо и трябваше да попитам

Здравей, програми за маса има написани много в специализирания раздел на сайта, ако имаш време му обърни внимание - ще ти е от полза.

За маса се работи с 80-85% от максимум в 4-6 повторения.
Пример:

Ако 100кг е максималното ти постижение в лега.
Правиш 4-6 повторения на 80кг.-85кг.
В няколко серий.

02.02.07
00:05

на мен не ми харесва!
упражненията са много ....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1