Рамо ???

^^VLADO^^

02.02.07
00:58

Как да правя рамото ? Колко упражнения и колко серии  :?:

02.02.07
07:47

3-4 упражнения по 3 серии по 8-10 повторения.

02.02.07
09:44

[quote author=”^^VLADO^^”]Как да правя рамото ? Колко упражнения и колко серии  :?:

Гледай тренировката ти за рамо да включва упражнения за трите части на рамото (предно, средно и задно рамо). Има хора, които правят по няколко упражнения за предно рамо, а забравят за останалите части. Прави, както ти казаха около 3-4 упражнения общо за рамо в по 3 серии. Можеш да го тренираш рамото в един ден, а може и да го разделиш в два тренировъчни дни. Примерно - заедно с тренировката за гърди + предно и средно рамо и с тренировката за гръб + задно рамо. Успех!

02.02.07
10:28

Strateg - вертолет му е името. :)

Раменните преси са страхотно упражнение, но честно казано, аз ги препдочитам като 1-во упражнение за цялото рамо. :)
Във вариант ‘арнолд преси’ ги чувствам далеч по-добре в предното рамо за разлика от р. преси с щанга.
Като за по-добро упражнение за предно рамо, определено гласувам в полза на изправяне на дъмбел пред тялото. Усещам го по различен начин и според мен е по-изолиращо от раменните преси. С дъмбел, защото при мен лично, когато го правя с щанга се появява доста кофти чийтинг и напрежение в кръста. :)

И аз съм за формулата - 1 общо - някакъв вид р.преси(4х8~10) и по 1(3х8~10) за всяка част, при трениране на рамото в отделен ден. :)
Toва може и да е малко множко, така че може и само 3 упр.  :)


Понеже това е тема за рамот

^^VLADO^^

02.02.07
13:59

Благодаря на всички. Много ми помогнахте ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1