за креатина - 5г преди и 5г след тренировка?

11.02.07
11:08

за правилното приемане на креатина...
знам че има много теми по въпроса и точно затова искам да питам защото мненията са различни и се делят на 2 вида
говоря за приемане след зареждаща фаза
в тренировъчен ден някой казват че “нормалното е 5г след тренировка” а други казват “нормалното е 5г преди и 5г след тренировка”
та искам да питам кое всъщност е нормалното? да взимам ли 5г и преди тренка?

11.02.07
11:29

До голяма степен зависи от това колко тежиш  :wink:

11.02.07
12:01

тежа 65кг и съм 178см
имам някакъв релеф но съм доста клиощав и ми се иска да направя поне 10кг отгоре

11.02.07
12:23

Явно те мързи да потърсиш инфо за креатина, затова аз ти намерих:
Какви са оптималните дози?
Най-добри резултати се постигат, когато креатинът се взема по специален метод, разделен на 2 етапа. Първият етап се нарича “зареждащ” и е препоръчителен за всеки, който взема креатин за първи път. Както подсказва името, този етап включва “зареждане” на мускулите с креатин. той има продължителност 4-7 дни, през които се вземат 20-30 грама на ден, най-добре с вода или плодов сок. След това започва вторият етап. През него се вземат 2- 5 -10 грама на ден ( или 0,03 грама на килограм тегло) , за да се поддържат мускулите заредени (по-големите дози от 15 г. няма да предизвикат по-големи ефекти, така че са излишни). Съществува и друг метод за приемане на креатина. при него няма зареждащ етап. Просто започвате с дози от 5 до 10 грама дневно и пиете всеки ден. Отново ще получите желаните резултати, но когато има зареждащ етап, те идват по-бързо. Най-добре е креатинът да се комбинира с прости въглехидрати (като плодов сок) и да се приема половин час преди тренировка.

11.02.07
12:34

ок благодаря за инфото!
значи щом съм само 65кг - 5г креатин на ден ще са ми напълно достатачни :)

11.02.07
12:54

Точно така  :wink:

11.02.07
16:53

ае добре е пи4 аз като сам 81 кг колко трябва да взимам ?

11.02.07
23:31

Карай на 5 грама поддържаща. Зареждай си с 20. При доста по-голямо лично тегло вече ще трябва по-голяма доза. :wink:

13.02.07
13:57

а ако не се заредя какво 6те стане ?? а и креатина задалжително ли е да се пие с гликоза ?

FZ

13.02.07
14:49

[quote author=“deusex”]за правилното приемане на креатина...
знам че има много теми по въпроса и точно затова искам да питам защото мненията са различни и се делят на 2 вида
говоря за приемане след зареждаща фаза
в тренировъчен ден някой казват че “нормалното е 5г след тренировка” а други казват “нормалното е 5г преди и 5г след тренировка”
та искам да питам кое всъщност е нормалното? да взимам ли 5г и преди тренка?

5 гр. преди и 5 гр. след тренировка.  :!:  Това е нормалното .  :!:

InDaHEad

13.02.07
15:10

Само 5 грама след..навсякъде го пише...не си мисли че като ръгаш по 10 ще има по-голям ефект...така че 100% за тебе 5гр е оптималната доза

13.02.07
21:36

[quote author=“sloww”]а ако не се заредя какво 6те стане ?? а и креатина задалжително ли е да се пие с гликоза ?

някои ще ми отговори ли на въпроса ?

InDaHEad

13.02.07
21:39

Нищо не е задължително,но и двете са препоръчителни...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1