11.02.07
22:40
Понеделник
Гърди+Бицепс+Корем
Гърди:
лег щанга - 1 разгряваща+1х6+1х4+1х2
полулег щанга - 1х6+1х4+1х2
полулег дъмбели - 1х6+1х4+1х2
флайс - 3х8
Бицепс:
Бицепсово сгъване от стоеж - 1х8+1х6+1х4+1х2
Бицепсово сгъване с дъмбел - 3х8
Концентрично сгъване - 3х8
Корем:
Коремни преси - 3х40
Извивки с дъмбел в страни - 3х20
Вторник
Гръб+Трицепс
Гръб:
Набирания - 4х8
Гребане с щанга - 1х8+1х6+1х4+1х2
Мъртва Тяга - 1 разгряваща+1х6+1х4+1х2
Чукове - 1х8+1х6+1х4+1х2
Трицепс:
Френска преса - 3х10
повдигане на щанга от лег с тесен хват - 3х10
Кик-Бек - 3х10
Четвъртък
Рамо+Трапец+Корем
Рамо:
Раменни преси - 4серии
Разтваряне на страни-3 серии
Разтваряне с една ръка под наклон -3 серии
Разтваряне за задно рамо - 4 серии
Трапец:
Повдигане на рамената - 3х12
Корем:
Коремни преси - 3х40
Извивки с дъмбел в страни - 3х20
Петък
Бедра + Прасец (крака)
Бедра:
Полу Клекове - 1 разгряваща+1х6+1х4+1х2
Клекове - 3х8
Напади - 3х8
Прасец:
Повдигане на пръсти с Щанга - 4 серии
1 серия 20 повторения
2 серия 15 повторения(увеличаваш малко тежеста)
3 серия с малка почивка между 2-ра и 3-та(15-20 сек.) още 15 повторения(бързи)
4 серия 15 повторени
Повдигане на пръсти - 3 серии
1 серия 20 повторения
2 серия с малка почивка между 1-ва и 2-ра(15-20 сек) 15 повторения(бързи)
3 серия до отказ
П.П. 1 година стаж ...
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
11.02.07
22:43
Много упражнения имаш за рамене, бицепс и трицепс. С тия силови тренировки разгрявай хубаво.
м и аз така си мисля за бицепсите и трицепсите да махна по 1 упражнение :wink:
а относно раменете защо да са много Предно рамо 2 упражнения Средно 2 упражнения и Задно 1 упражнение търся още едно ... обоснови отговора си :)
11.02.07
22:50
Не можах да те разбера какво точно имаш предвид. :roll:
А относно програмата - с каква цел е? Сила, маса? едвали е релеф :P . Аз лично не я одобрявам много, но пък..какво ли разбирам :)
11.02.07
22:51
Повече от излишно е. Излиза, че за гърди и за гръб правиш по - малко отколкото за рамена, а погледни разликата между двете групи. По 1 за всяка част и си готов.
11.02.07
22:51
А ако иска да набелгне на тях? :roll:
ем ... програмата ми е с цел ММ и да стресна малко раменете ,ако е възможно , но ако ще ги пренатоваря нз кажете за това питам :lol:
11.02.07
22:55
Как така да наблегне само на тях... Да се развият повече от гърдите му ако не “нагляга” на тях ли? Няма смисъл просто. Всичко се тренира качествено и редовно.
11.02.07
23:00
Как така да наблегне само на тях... Да се развият повече от гърдите му ако не “нагляга” на тях ли? Няма смисъл просто. Всичко се тренира качествено и редовно.
Мисълта ми, както и той потвърждава е, че иска по-добри рамете (както и аз) и иска(м) ако е възможно чрез повечето упражнения раменете да се развиват по-добре, околкото биха се развивали само с по 3 упр.
Та въпроса е: Ще се развият ли раменете по-добре с 5-6 упражнения, отколкото с 3 или ще се претоварят и нищо няма да стане :?:
11.02.07
23:04
По - вероятно второто.
Грешката идва от там, че всеки си мисли “колкото повече толкова по - добре”. Което е нормално като не си запознат, но всъщност е доста грешно. Като всяко нещо и нашето тяло си има лимит и той не трябва да се превишава за да работи всичко както трябва. Ако нямаш правилно възстановяване не може да правиш толкова много упражнения. Един Jay Cutler който е в залата от 15 години и се е отдал само на това да изглежда невероятно нормално да прави по 6 упражнения за рамо с всичките тия инжекции, хранения като хората и т.н. не може да се сравнява с 16 годишно момче което сега влиза и иска да заякне, но не може да отделя такива средства като него.
Програмата ти ми се струва адски силова! Ти имаш сума ти серии с 6 и по-малко повторения, което е повече програма за сила, отколкото за мускулна маса. Вярно е, че донякъде тези две неща са свързани, но ти с тези си тренировки не даваш на мускула никакъв шанс да се напомпа. Да не говорим, че особено при гърба, ако повечето ти серии са с по 2 и 4 повторения, след някое повторение може да не можеш да се изправиш. Рискуваш много, да знаеш. Аз от време на време (напоследък все по-рядко) правя по 5-6 повторения мъртва тяга в последната си серия и после 3-4 дена ме понаболява кръста и долната част на корема, така че особено, ако не използваш колан, ти препоръчвам да забравиш за тези тренировки.
Иначе като упражнения и брой серии за всяка мускулна група, програмата ми се струва добре :wink:
[quote author=“ronnieC”]Програмата ти ми се струва адски силова! Ти имаш сума ти серии с 6 и по-малко повторения, което е повече програма за сила, отколкото за мускулна маса. Вярно е, че донякъде тези две неща са свързани, но ти с тези си тренировки не даваш на мускула никакъв шанс да се напомпа. Да не говорим, че особено при гърба, ако повечето ти серии са с по 2 и 4 повторения, след някое повторение може да не можеш да се изправиш. Рискуваш много, да знаеш. Аз от време на време (напоследък все по-рядко) правя по 5-6 повторения мъртва тяга в последната си серия и после 3-4 дена ме понаболява кръста и долната част на корема, така че особено, ако не използваш колан, ти препоръчвам да забравиш за тези тренировки.
Иначе като упражнения и брой серии за всяка мускулна група, програмата ми се струва добре :wink:
какво имаш предвид да махна пирамидата на тягата ? :roll:
и как реши ,че няма да може мускула да се напоми ?
Пример :
Бицепсово сгъване от стоеж - 1х8+1х6+1х4+1х2
1х8 - 20кг
1х6 - 25кг
1х4 - 30кг
1х2 - 40кг
Ще се нацепи и още как според мен :wink: ама не знам все пак трябва да чуя и вашите критики за да си направ я сметка ... какво да премахна и да добавя :wink:
16.02.07
20:43
Съгласен съм с ronnieC .
И все пак не каза с каква цел правиш - маса, релеф, сила. :roll:
[quote author=“Taen”]Съгласен съм с ronnieC .
каде пък го видя това да не съм казал с каква цел е айде малко прочети и тогава пиши .. :x
17.02.07
15:57
[quote author=“J0”][quote author=“Taen”]Съгласен съм с ronnieC .
каде пък го видя това да не съм казал с каква цел е айде малко прочети и тогава пиши .. :x
Опс, да! Пропуснал съм го нещо този ти пост. :oops: Моя грешка!
гледам че се разправяте за претрнирване...ще претренирам ли ако права груб,рамо и трапец като права за гръб 4 упраж.за рамо 4 упраж.за трапец 1 упражнение стаж 7 месеца
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече