04.04.07
16:44
Имам съмнения за гинекомастия и се чудя дали се е получила от пубертета на 17 години съм и вече 2-ри месец ми седи. Нямам сърбеж нито ми е голяма разликата в зърната просто имам топче под лявото(при натиск ме боли). Не сам взимал стероиди. Пих 1 месец креатин с протеин , после починах 1 и сега съм във 2-рия месец на 2месечен цикъл с креатин глутамин и таурин. Висок сам 173 и тежа 66 кг. При положение че я имам от 2 месеца дали тамоксифен ще ми помогне и какво точно е негово действие/спира развитието на гинекомастията или я стопява/, а дали има друго лекарство което може да ми помогне. Знам че хирургическа намеса би решила проблема но това е доста краен варянт мисля аз. За в момента третирам гърдата по бабина рецепта със равно смесени части ябълков оцет и силна домашна ракиа/компрес/ ако някой смята че това не е правилно да каже.
п.п. Креатина ми е на оптиум чувал сам че слагат анаболи??? възможно ли е и дали те биха довели до гинекомастия?
Темата беше редактирана от doktora_bg на 04.04.07 16:46.
04.04.07
19:09
а наднормено тегло имаш ли?
04.04.07
19:51
Ми 173съм висок 66 кг тренирам фитнес от 6 месеца а преди това 6 години съм тренирал борба ... не смятам че имам наднормено тегло
казано от doktora_bg на 04.04.07, 16:44:
Висок сам 173 и тежа 66 кг
ми изглежда няма наднормено тегло :)
04.04.07
21:34
Моя грешка не го видях ами ако дадеш снимки ще ти кажа с сигурност
05.04.07
09:42
Най-вероятно е гинекомастия!Но е още в начален стадий така че би трябвало да се оправиш с нолвадекс.Питай някой който разбира повече как се взима.
Мнението беше редактирано от silver_hawk на 05.04.07 09:42.
По-добре иди на доктор, за да си 100% сигурен, че не е тумор. Гинекомастията е бял кахър в сравнение с рака.
05.04.07
13:36
Ами докторите ми казаха да си спра хранителните добавки ... не сам ходил при спецялист , защото личната не иска да ми даде направление... начален стадии ... от 2 месеца го наблюдавам възможно ли е норвладекс ли как беше да ми я оправи
Споменах че си правя компреси от няколко дена и имам резултат топчето е доста по малко но самото зърно седи някак подуто ... за снимката ще се опитам да направя понеже в моментя нямам кабели да ги хвърля на компютъра. Относно тумора , ходих на хирург приятел на семейството ми, не ми спомена нищо за рак ...
Ами щом те е видяла и джипито и хирург, значи не е тумор. Нолвадексът може да спре развитието на жлезата (ако е гинекомастия). Но щом компресите действат, най-добре не ги спирай. По принцип при гинекомастия зърното става по-чувствително, като при жените, а тебе те боли, и при това е само на едната гърда.
05.04.07
19:35
гинекомастията задължително ли трябва да е на 2-те гърди а за снимката ще се опитам другата седмица да я кача защото нямам кабели за компютъра
06.04.07
08:13
И аз имам някакви притеснения за гинекомастия,но пък нямам такива симптоми (топче,болка или свръх чувствителност),а просто зърната са ми подпухнали и около тях се забелязва леко омазнение ... в момента правя нвд и се надявам да успея да ги изчистя ,а пък ако не стане тогава ще му мисля ...
06.04.07
10:58
казано от doktora_bg на 05.04.07, 19:35:
гинекомастията задължително ли трябва да е на 2-те гърди а за снимката ще се опитам другата седмица да я кача защото нямам кабели за компютъра
Не.В началото е само на едната топчето.
Можеш ли да кажеш нещо повече за тоя компрес?Как точно го правиш?От къде прочете рецептата?
06.04.07
14:08
Ами прочетох го от енциклопедия на билките там пише изпитана рецепта за премахване на бучки и аз реших да пробвам.
смесват се равни части ябълков оцет и силна домашна ракия и се прави компрес до де изсъхне парцала /с парцал а не с памук!/ за 1 месец трябва да изчезне при мен на 4-тия ден има ефект обаче има 1 минус леко ми изгоря зърното все едно е осмукано.
Не се притеснявай братле, по начина по който го описваш ник’ва гинекомастия не е това. Гинекомастията има и ред други симптоми и не се появяват подутини.
Аз преди малко повече от една година имах абсолютно същото, а тогава не взимах добавки и дори не ходих на фитнес сериозно. Стана малко по едро и наистина изпъкваше от едната страна, после и от другата но по-малко и при натиск болеше. Не му обръщах внимание и постепенно спадна.
И все пак питай личния си лекар в прав текст дали е запознат с гинекомастията или пък направо му искан направление за гинеколог! Щото нищо не е сигурно.
26.04.07
18:02
Пипаха ме казаха че нямало смисъл да ме облъчват... мен ми писна от доктори и от глупости в момента просто чакам да видя какво ще стане но щом за 4 месеца не ми се увеличила смятам че е от пубертета / или поне се надявам/
Еми не знам то си е за твое спокойствие най-вече ...Аз лично имам 1 нещо между гърдите като бучка ли не го знам кво е ...От малък съм го напипал ,а и от преди това го е имало сигурно,правили са ми ренген 10 пъти сигурно по различни поводи никога не са го забелязали кво е ...Брат ми го имаше същото ходи на лекар нищо не му казаха , но като почна да ходи на фитнес на него му изчезна донякаде...
09.05.07
11:12
щом не си взимал стероиди сигурно е от пубертета и ще отшуми най-вероятно.ако не отшуми,което се случва най-вече на дебелите,операцията е проста,ефективна и струва около 400лв.нищо страшно няма
09.05.07
19:46
Ами аз вече нямам топче под зърното но остана малко по голямо от другото но не е чак такава голяма разлика
08.04.12
17:21
Аз съм сигорен че имам гинекомастиа но не съм взел никакви мерки помогнете ми !
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече