набирания

KR

18.04.07
15:52

да питам като права набирания палеца отдоло ли да е или отгоре

18.04.07
15:56

Както ти е по-удобно бе човек :)

KR

18.04.07
16:04

а иначе има ли зна4ение

18.04.07
16:13

хахаха :) как ще има значение каде ти е палеца??? правиш го както ти е по удобно

Ако трябва да бъдем честни, значение има - здравината на хвата е много по-голяма, ако палецът е отпред. Друг е въпросът, че не на всеки му е удобно така.

18.04.07
19:21

аз като сложа фитилите и него бърка каде ще е палеца :)

DY

26.04.07
20:30

Има значение, в зависимост от хвата, за мускулте на предмишницата и евентуално риск от извиване на китката, което може да я травмира. Разбира се, има значение и каква част от тренировката са ти набиранията - голяма или малка.
С палеца отдолу, хвата е много по-здрав, но все пак, имай в предвид, че набиранията не се правят за хват. С палеца отгоре, съзнателно или не, китката се накланя към тежеста на тялото и от там, в упражнението участва по-активно предмишницата, която всъщност движи китката.
При тесен подхват с палците отдолу, се получава, 1-во неестествено извиване на китките и 2-ро невъзможност да се постигне толкова високо, горно (набрано) положение, колкото, ако палците са отгоре.
Някои неща зависят и от индивидуалните ти двигателните навици, т.е. как изпълняваш набиранията, къде ти тежи тялото, как движиш ставите - с лакти отпред или в страни и т.н.
Бе, има значение, но трябва просто да пробваш и да си усетиш сам нещата. Не вярвам целта на набиранията да са ти и предмишница, в крайна сметка.
Ако правиш 10-15 упражнения и 2 от тях са ти набирания - не ги мисли. Прави си ги както ти е удобно

Мнението беше редактирано от Dymag на 26.04.07 20:45.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1