За крака нямам най-омразно упражнения ..май :?
А иначе раменно разтваряне с дъмбели и кофички (ама по-лесно изпълними) са ми отвратни :roll:
23.06.05
15:50
мене ме дразнят само 2 неща:
коремни преси(предпочитам дигане на краката от вис)
и
придърпване на хоризонтален скрипец от седеж с широк захват.
Мене най-много ме дразнят упражненията за бицепс, като например сгъване с щанга от стоеж, след няколко серии ме болят ужасно китките :evil:
23.06.05
23:37
Нямам такова освен може би пулдаун-а :)
аз мразя всички упражнения за прасец. просто едно такова много гадно го усещам. и бедрата не са ми любими.
като имам мускулна треска на краката не мога да слизам по стълбите и сигурно затва...
няма по гадно нешто от френското.постоянно имам 4уството 4е щангата ще ми падне на главата-коооофти тръпка.преди докато се нау4их да клякам имах 4уството 4е ще ми фръкнат капа4ките:)и ще вкарам втори глас пак за клека - като клякам за маса после се пребирам в къщи с походка на сакат прабългарин прекосил дунавската равнина в галоп с трикрака магарица:)))))
Кофички ... немога и немога да се науча да ги правя като се хвана да ги правя и докато ми покажат и аз да го направя и окапвам целия .... всеки път се мъча дано накрая се науча.... :wink:
Какво има да се учиш - хващаш се на успоредката и се спускаш и вдигаш - надолу и нагоре. Без да мърдаш тялото напред и назад, за да не си докараш някоя травма. По - просто от това упражнение не се сещам ;) Е, ако нямаш сила да се вдигнеш, малко трудно ще ти е в началото. Не е до научаване, а до упражняване :)
Аз не мисля, че мразя някои упражнения. Не ми харесват тези с машините и фиксираните тежести, като смит машината.
25.06.05
23:33
[quote author=”Петко К”]Е, ако нямаш сила да се вдигнеш, малко трудно ще ти е в началото.
Не си прав. Тренирам с приятел, вдигам повече от него, той си прави кофички а аз немога. Упражнения трябват, не е точно до сила :?
Колко тежиш? На мен кофичките и силата ми на лежанка са в правопропорционална зависимост.
25.06.05
23:38
Ами .. 71 кг, лег 8х70, лег тесен хват за трицепс 4-5х 65кг
Не би трябвало да имаш проблем с кофичките. На практика на успоредката вдигаш доста по - малко от 70 кг. Всъщност, ако се пробваш накрая, като си направил 2 - 3 упражнения за гърди, може и да нямаш сили, но по принцип би трябвало да можеш да ги правиш. Техниката е елементарна - все едно вдигаш на лежанка - нагоре - надолу :)
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/dipschest1.jpg
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/dipschest2.jpg
Между другото, за да не излезем много от темата - на мен кофичките не ми харесват много. Имам проблеми със закачането на тежестите и освен това ми се товари доста рамото.
25.06.05
23:53
.. готина кака 8) Не ми трябват кофички. Обичам да има тежест - свободна или на машина няма значение. Тези със собственото телосложение не ги чувстрам. Както и да е - разяснихме въпроса :P
Петко, тази девойка е симпатична и има хубаво тяло, но не изпълнява кофите както трябва, много напред пада тежестта и има опастност да се контузят раменете. Тя няма как да се контузи понеже е 40 кг мокра, но за manson има значение техниката на изпълнение. Трябва да се пуска надолу тялото, а не напред.
Тук има добър пример за техниката на изпълнение.
Да, трябва да си държи краката малко по - напред. Ама не ми се търсеха други снимки :) Аз лично ги правя като на твойта снимка.
Лежанка с обратен наклон ( главата надолу ) влиза ми кръв в главата и след серията съм като замаян да не говорим че по време на серията имам чувството че ще си изпусна лоста на врата. И бягането до известна степен
26.06.05
21:10
На мене па най-шибано ми е да праим трапец и прасец
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече