Най-нелепите ви контузии по време на тренировка

Прескочи до:

Нека в тази тема всеки от нас напише какви нелепи  контузии е претърпявал по време на тренировка, поради невнимание или бързане.  Ето какво се сещам в момента за себе си:

1.Прескрипана ръка между поставката за лоста и самия лост, натоварен с 90 кг (упражнявах трапец и след посленото повторение оставих лоста прекалено бързо, в резултат на което някакви едната страна падна, опитах се да я вдигна с една ръка и в крайна сметка ръката ми се озова на неподходящо място).
2. Преди няколко дни си премазах показалеца между въжето и макарата на порталния скрипец, когато освобождавах неподходяща ръкохватка (истината е, че се заблеях по една мацка и не погледнах, че имаше сложени много килограми, които ми дръпнаха ръката рязко нагоре и пръста ми попадна между макарата и желязото... :-) )
3. Поне 5 пъти съм си удрял яко главата в лоста на вертикалния скрипец след приключване на серия и рязко ставане от уреда :)

Темата беше редактирана от Владимир8507 на 27.05.07 16:20.

Май нямам такива инциденти...

27.05.07
23:56

Прещипах си пръста като пусках един диск с тежест върху друг, на велоергометара въртях педалите твърде бързо и кракът ми се изплъзна и педала ме удари доста болезнено. <:)

28.05.07
04:28

Хубава тема.Преди 3-4 месеца и на мене ми се случи такъв нелеп инцидент.Правех сгъване с щанга и след като свърших серията тръгнах да я оставям на стойката,но с/у мене беше едно празно шише от вода,което тръгна да пада и аз даго хвана пуснах щангата която с все сила се стовари в/у палеца на крака ми.После в “Пирогов”,снимки,инжекции и т.н.По ми беше интересно като писаха Причина за инцидента-удар с щанга :-)

28.05.07
15:45

Изпуснах си 15 кила диск върху палеца на крака . Беше много приятно изживяване - отвори ми очите за рисковете в залата:)

Дигам си аз на скрипеца и въжето се къса(не бяха много кила,незнам защо така стана) и право на кратуната после цицина,болка направо...Даже сложиха заради мен нещо като възглавнички на желязото зада ако стане пак да не боли много :).Ама как се бях изтърсил ....

28.05.07
18:55

казано от alleN на 28.05.07, 18:21:

Дигам си аз на скрипеца и въжето се къса(не бяха много кила,незнам защо така стана) и право на кратуната после цицина,болка направо...Даже сложиха заради мен нещо като възглавнички на желязото зада ако стане пак да не боли много :).Ама как се бях изтърсил ....

Ей,добре че ме подсети!Преди около2 год.правех лодка.Сложих всичките плочки на 3-та серия ли беше и при дърпането се скъса въжето и както си седях в същото положение се забих в стената,ама само че на стената....огледало.Набих си тиквата в ръба му(още е пукнато).Ходих 2 седмици с рана отзад.Инструктурчето ми вика”недей тренира 1 седмица ,че може комоцио да си получил”..Абе мани ..такива случаи колкото искаш.Само някой да ме подсети :red:

28.05.07
23:10

Навремето, още първата година си изпуснах щангата от лег върху врата, защото изпуснах стойката. Добре че тогава не бях много як и бяха само 70 кг.
Последно си прищипах ръката между дисковете на един дъмбел, защото са паянтови. Поради същата причина си прищипах и кожата на бедрото, като си сложих този същия дъмбел на коляното, когато го взимах за вдигане от наклон. С една дума, нищо сериозно, за толкова години нямам сериозни травми.

Красимир Йолов

29.05.07
08:25

......................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:23.

29.05.07
13:00

Преди няколко седмици паднах от леглото (то едно такова меко) докато правех изтласкване на дъмбел от лег.Мноо гадно си ударих лакътя ама пак добре че не изпуснах дъмбела.

30.05.07
02:05

лягам на лежанката да правя изтласкване на дъмбели ( лег ). Хванал съм 30 килограмовите и си ги вдигам за изходна позиция. В този момент нещо се разсеях ли де да знам... а май и единият дъмбел го бях хванала на криво .. абе както и да е, вдигам си аз дъмбелите ама единият като залитна назад... :)... та в общи линии си поразтегнах рамото.. но най-интересното беше че още на следващия ден след едно безпаметно напиване всичко ми мина ;).

host

31.05.07
08:26

Тя моята не е от залата ама е много нелепа.Докато цъкахме мачле с прителчетата скъсах мускулни връзки на кръста.Просто двама души искахме да нанесем удар по топката и аз за да не се сблъскаме спрях по рязко.Последва внезапна болка в кръста и така вече две години леки хронични болки.

23.06.07
22:49

Счупени костици в петата. 1 месец ходех като паток. Много неприятно наистина.

12.07.07
19:33

Преди няколко дни при клека ме заболя дясното коляно.Лошото е че още ме прерязва без да го натоварвам.

15.07.07
13:23

Хахах, сега се сетих. Тренирах известно време в Славия Спортес и бягам аз на пътеката и изведнъж спря тока в цялата зала и както си бях на пътеката джааааааааас отзад, много хубаво ме изхвърли. Някой който е ходил там ще разбере че ако не се бях хванал за пътеката щях да “отлетя” в залата за тае бо много бързо, хехехехе

IC

24.07.07
16:52

Изтървал съм дъмбел на гърдите си, в интерес на истината не беше толкова тежко. Като по новак реших да се правя на здрав и сложих на лега големи килограми за тогавашните ми постижения (80) затиснах се но преди да се затисна явно си разпънах нещо щото ме боля гръдния кош цяла седмица. От кофички съм си прецаквал рамото като по-малък, боля ме месец и нещо. Имам май и едно прискрипване със лост.

24.07.07
17:39

Е, моето не се води кунтузия, ма си е нелепо. Значи пробвам се за 1ви път да правя набиране на лоста с V-образна ръкохватка. Увисвам в стартова позиция, набирам се и с 1 силен тласък си натресах тиквата о лоста. Видях звезди и чух чуруликане. Некфи мацки излизаха от залата и след секунди смехът им се носеше по коридора  :red:

Мнението беше редактирано от Voyager на 24.07.07 21:12.

Ivan iyi

28.07.07
09:44

Правя гърди с дъмбели по 27 кг. от лег и едни отзад разказва някакъв виц. То ни да спреш, ни да се захилиш - в крайна сметка си изтървах дъмбела върху рамото - боля ме 10 дена.
От наклонената лежанка се престарах един път с тежеста и на 2-рия опит тъй се наклоних на една страна, излезе че стрелям с пушка все едно и крайна сметка си прищепах пръста при поставянето. Голям смях за околните стана.

LA

05.08.07
19:28

значи наскоро претърпях 1 злополука така да се каже но не беше във фитнеса а си ритахме зад 1 блок и аз преди не бех играл там и незнам че посредата има 2 метални кола за мрежа за волейбол и тичам си аз и ми подават топката и си гледам нагоре и в последния момент се завъртам и си викам “о боже мой” ама нямах време да реагирам и се ударих челно в тоя стълб и в резултат на което цицна и 2 дни неможех да си свивам коляното ама после сичко отшумя

и 2ра нелепа контузия преди окол 2 год се парзалям с 1 приятел на ледена пързалка(мн стръмна) с найлон(най-важното) и толко се бяхме засилили че като отскочихме от 1 скокче си ударих главата мн лошо
и резлутата беше комоциум и фрактура на черепа 6 см - а ве сериозна работа кажи речи (и от тогава не сам си наред с главата :P)

а във фитнеса 1 път щях да си изпусна щангата от лег ама 1 добър чичко ми помогна и неможах

Мнението беше редактирано от laina на 05.08.07 19:29.

05.08.07
19:45

Преди два месеца, докато правех хак клякане с щанга, леко ме заболя дясното коляно и реших да спра...но на следващия ден вече ме болеше доста по-силно и накрая ортопеда установи, че имам увреждане на ставните връзки и на двете колена. Сега няколко месеца краката ще почиват, натоварвам ги съвсем леко, колкото да влезе малко кръв и да не атрофират, ама състезателните ми амбиции бяха отрязани много яко:)

05.08.07
22:02

Преди две седмици правех кофички с 50 кг (2х20 и 10 кг дискове), завързани за колана с въже (не  от тия специалните колани с вериги, за които може да се закача тежест, а стандартен колан). След втората серия колана се откопча, точно като слизах от успоредката, дисковете се изсипаха и ми смачкаха левия палец на крака. Не беше много приятно.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.08.07 22:03.

Веднъж с дъмбел зад глава (за трицепс) си цапнах главата и ма боля цял ден :)
Един приятел като беше на лагер биеше един в главата и нещо го удари мн зле и кутрето му се поду 10 дена стоеше тъй, като се върнаха му направиха снимки, било зараснало накриво и му го чупиха, наместваха и 2 операций за вадене на костици... интересното беше че в картона пишеше “Счупена 2 няква си там костица на кутрето при удар с ТЪП И ЗДРАВ ПРЕДМЕТ”.

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 23.08.07 20:56.

24.08.07
07:23

скрипец долна хватка и с една кукичка ми помага да използвам прав лост за бицепс упражнение но кукичката от към страната на лоста се откъсна и лоста със всичка сила бам точно където свършва носа и започва костицата ( за улеснение точно на нивото на очите над носа ) 2 шева още същата вечер

24.08.07
09:22

казано от spawnbg на 24.08.07, 07:23:

скрипец долна хватка и с една кукичка ми помага да използвам прав лост за бицепс упражнение но кукичката от към страната на лоста се откъсна и лоста със всичка сила бам точно където свършва носа и започва костицата ( за улеснение точно на нивото на очите над носа ) 2 шева още същата вечер

ауууу тва е боляло ти направо си сменил паспорто

19.11.07
15:25

полулег
оставям щангата
ставам(още бях на пейката,но седнал) и тя джаааааз  точно зад гърба ми се строполи добре,че не падна върху мене май не съм я оставил както трябва и не съм и погледал как я оставих

Мнението беше редактирано от QcK на 19.11.07 15:28.

19.11.07
16:07

АХАхахА интересна тема.Преди няколко месеца права си аз бицепс.. сложил съм 40 кила тоест 2х10 + 2х5 на тежести и .. бях качил щангата на скотовата пейка, за да ми е по-лесно да я взимам и .. какво стана свалих 5-тицата от едната страна и бааааммм 10 + 5 на крака ми .. :Д

C_o_S_a***N_o_S_t_R_a

26.06.08
15:02

O6te в на4алото когато запо4нах да тренирам,с кривия с по една 10-ятка и някакав над1хан си извадих рамото,да не говорим колко 4есто се слу4ва да видиш как някои си удря главата с вертикалния скрипец

26.06.08
16:04

Хубава тема.Миналата седмица си правя клела оба4е от едната страна вместо и понеже не сам от най-умните и от най-наблюдателните от едната страна сам сложил пове4е килограми и резултата беше след 3-тото повторение от страната , на която имаше пове4е килограми се обарна и дисковете паднаха варху крака в резултат , на което прастите ми се подуха за няма и 10 мин и сега сам бинтован като мумия.
За скрипеца секи пат когато го правя като ставам си удрям главата , но ве4е вси4ки са ми свикнали и няма много смях :)

26.06.08
16:51

ами помня две много ярко, едната докато правя рамо, ми се обърна рамото и не можех да направя нищо за да  избутам лоста над главата, а моя тренировъчен партнер си говореше сладко с друг трениращ, след едноминутен шок, ми помогна и накрая ми се развика, като го попитах защо не ме е следил Х0(. Втората глупост беше пак със рамото и след като защипах месо в ставата продължих да тренирам и накрая отидох да играя баскетбол,  изобщо не можех да си вдигам ръката после. Иначе дископатии, плексити, прищипвания, претоварвания от всичко съм патил...
обаче тука има един дядо - народен лечител и той ме ремонтира редовно, скоро не съм ходил обаче!

Мнението беше редактирано от ognem на 26.06.08 19:01.

27.06.08
03:26

охо,като почвах да тренирам преди 1,5 години се издрънчах с една щанга в главата :).Голям цирк беше,с един приятел тренирахме заедно,той маха тежестите от едната,аз от другата страна на лоста(лоста беше един малък и като се махне тежестта само от едната страна се вдига).Та така стана ,че аз махнах тежестта,а той не я махна и щангата се вдигна и ме прасна малко под долната устна.Голям късмет извадих ,че нямаше счупени зъби или нещо друго,разминах се само с една малка раничка под устната,която отдавна изчезна.След тоя инцидент смених залата,и вече не тренирам с тоя тип лостове.
Наскоро си прецаках кръста от мечка и клекове(тренирах без колан с големи за мен тежести,отделно че мечката не я правих правилно)сега вече 3ти месец карам без да натоварвам много кръста и почти се възстанових,но искам да призова начинаещите - за да нямате ненужни проблеми като мойте,като слагате повечко кила на мечка,тяга,клек слагайте колан и не се изсилвайте на много кила ако не сте сигурни ,че изпълнявате упражнението правилн,също така ако усетите болка(не мускулна треска ;)) при изпълнението на някое упражнение(не само за кръста) по добре  дайте малко почивка на мускула който ви боли ,за да не се налага като мен да спирате да го тренирате с месеци.Също ми се  е случвало да си затисна някой пръст между 2 тежести,дъмбел,ако съм ги оставял без да внимавам.Общо взето това са ми по-сериозните контузии.

27.06.08
06:55

То не беше контузия но пак си беше нелепо,докато вдигах дъмбелите за гърди и аз нали тренирам вкъщи и кучето ми захапа ръката щот иска да си играе и аз истървах дъмбела зад главата си.

27.06.08
07:32

казано от misho280 на 27.06.08, 06:55:

То не беше контузия но пак си беше нелепо,докато вдигах дъмбелите за гърди и аз нали тренирам вкъщи и кучето ми захапа ръката щот иска да си играе и аз истървах дъмбела зад главата си.

ха ха ха,
аз ще споделя и една контузия на екс - тренировъчния партнер, понеже си вдигаме сами дъмбелите понякога стават големи глупости. И така вдига той от земята две по 44 кг за да прави преса с дъмбели под наклон за горна част на гърдите , вдига ги до стартова позиция и ръката от лакътя отказва, сгъва се и той получава 44 килограмов дъмбел в лицето, е жив е още.
иначе такива дето си се ударил, ритнал, пребил или там ккавото е не се броят. Х0) Редовно се случват такива неща

27.06.08
07:51

Веднъж правя рамо с щанга от седнало положение, на уреда със седалка и стойка, сещате се. Супер неудобно да взимаш / оставяш сам, особено на по-тежко, а този ден ми беше планиран за това. И понеже нямаше кьорав човек в залата помолих едно младо момче да ми помогне да я взема / оставя. На него му се видяха много 70 кг и извика един свой приятел, като застанаха не зад мене, на платформата, ами отсрани, като всеки хвана по единия край на щангата. Взех я, изправих я, пускам, дигам и си такова таковата! Единия не разбрал какво трябва да прави и повдига единия край с мене, в следствие на което изсипа 25 кила дискове в/у приятеля си :)

27.06.08
08:13

Аз в деня за трицепс още като незнаех колко килограма да сложа като правя дъмбел зад врат и явно на много тежко се изсилх и до като сложа дъмбела зад врата и да седна и се преобърнах назад направо незнам как неси спуках главата. :-)  :cheese:

Мнението беше редактирано от misho280 на 27.06.08 08:14.

27.06.08
10:34

Товарих си лег пресата и си пуснах 25 кг. на малкиа пръст на лявата ръка. Грозна гледка беше но си направих серията де...

27.06.08
13:15

Еми аз редовно си удрям главата по лостовете :) Най-сериозно беше 1 път като качих килограмите на флайса .Слагам си дъмбелите на коленете и си ги засилвам нагоре с краката за по-лесно.Обаче когато стигнаха до изходно положение на дъмбелите лявата рака ме предаде и продължи на назад :) Пуснах дъмблела иначе ми отиваше рамото ...
И естествено ми се е случвало 2-3 пъти да се затискам с лоста докато правя гърди :))
Един приятел на скоро на  лег преса изпусна тежестите докато правеше с 400кг и му прищипа средния пръст на 1 от ръцете защото не си ги държи на ракохватките ...После куцаше а за пръста не ми се коментира :)

Мнението беше редактирано от Lenks на 27.06.08 13:19.

donscot

30.06.08
17:26

затискъл съм се на долната лежанка със 50 кг преди 4 годинки:)

30.06.08
17:41

последните две, които усещам още:
1.ще правя бицепсово сгъване с дъмбели на наклонена лежанка за първи път, естествено не си преценям тежеста на дъмбелите и за малко десния ми лакет да се сгъне наобратно при отпускането на дъмбелите - още ме наболява докато загрявам
2.почвам да загрявам за раменни преси с щанга зад врат (35кг) и на 5то или 6то повторение нещо прищрака в лявото ми рамо - досега не правя преси - рамо само изнасяне на дъмбели настрани и разтваряне на скрипец

30.06.08
20:27

Разтегнах минискус, понеже се заплеснах и забравих да загрея преди кросче.. :(

01.07.08
09:20

В събота си правя лег тесен хват.Свърших си последната серията и какво се замотах от 1-та страна оставих лоста на стойката, а от другата от невнимание ли от заплес ли не видях, че не съм, добрече видя ине пуснах лоста иначе щеше да е доста неприятно :)

01.07.08
09:36

Да не чува Дявола до сега от фитнеса съм нямал контузии

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1