18.11.04
13:25
Не знам маи не е тука мястото на тази тема ама предполагам че някои ще ми помогне ... ! Значи вапроса ми е за нацепването на кожата .. оримерно имам 34 рака и решавам да зимам химия и раката ми става изведнай 40 и се нацепжа много гадну ... мога ли да взема някакви предпазни мерки,хапчета,инжекции,кремове или каквото и да е ?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
18.11.04
13:29
Ами ползвай гремове за тяло! Вече получени стрии /нацепване/ се премахват много трудно имаше един много ефективен крем за премахването им - ако те интересува мога да се поразровя и да намеря как се казваше.
Еми да,защтото на 1 приятел се получи така и искам да му помогна му казах че ще поразпитам
18.11.04
13:43
Казва се Контратубекс - за следоперационни белези, стрии, белези от изгаряне и тнт. Дано съм ти помогнал!
Успех
в най-общия случай - спасение няма
нях чел в бб.ком “щом искате да растете, ще прежалите стриите - няма как без тях...” кожата просто не може да навакса...
пробвай с повече омега-3…
19.11.04
00:28
Преди тренировка се мажи със вазелин на тези места каде си почнал да се цепиш и така кожата ти ще поомекне и ще стане по разтеглива!!!и вечери пак може да се мажеш!!!друго незнам какво да ти кажа!В повечето случаи нема спасение!!! :?
19.11.04
10:27
Здравей :D
Моят съвет е да прибегнеш до лазерно отстраняване на стриите,когато се нацепиш ама наистина много и вече кожата ти започва да изглежда много
“гадно”.Можеш да попиташ в някои от козметичните салони, но гледай да е някой реномиран.Ще ти излезе около 40-70 лева в зависимост от състоянието на кожата.Но ако не ти се дават толкова пари се мажи с вазелин както ти каза Milenchev.
:o
Стриите на бицепсите ми стигат чак до лакътя. Имам и на гърдите и на краката. На гърба имам отстрани на перките, високо горе. Няма спасение от това, но пък имам познати по 100 кила и ръце 50 дето нямат грам стрии ... Аз съм правил много татуировки и знам че има поне 4-5 вида кожа - явно и там си зависи от генетиката.
И аз имам навсякъде по целия бицепс по гърдите нагоре и др. места на ръцете мисля че се получават когато се тренира заедно бицепс и трицепс но на гърдите нямам и напредстава
[quote author=“djgorgio”]на ръцете мисля че се получават когато се тренира заедно бицепс и трицепс но на гърдите нямам и напредстава
Мама му стара, наистина когато започнах да ги тренирам заедно се получи това :(
13.12.04
11:49
Тренирам Бицепс и 3цепс заедно от доста време и знаете ли какво?Нямам една стриичка.Всичко е до гена.Когато майка ми е била бременна с мен,също нямала никакви стрии...(май съм наследил нейната кожа - Иихаа :twisted: :twisted: :twisted: )Стрии нямам нито по-ръцете,нито по гърдите,нито по краката,камоли по корема и гърба,а тренирам от година и половина(леле как минава времето!)Та-а...това е положението.Този,който е предразположен към стрии - няма как да се избави от тях.Този,на който кожата му е еластична,мека и “разтеглива” нивга няма да има. GENE RULEZZZ :!:
13.12.04
12:24
Хъх :) Гении :)
Ами в едно според мен не сте прави. Стриите са продукт от по - бавния растеж на кожата, тъй, като за един сантиметър порастнал мускул тя трябва да покрие цялата обиколка на увеличената - да кажем - окръжност, т.е. около 6 пъти повече... И се получава нацепването.
Та порастни до 140 оки, тренирай и ела се хвали, че нямаш стрии :)
Дали имаш същото, което наричаш ген, и за растеж на мускулите, вече е спорен въпрос :)
Има хора които са например 70кг като качат 10кг отгоре.. и целите се “нацепват”. Има и такива на по 50-60кг.. които след няколко кг отгоре.. и се получава същото.. Иначе си прав, че ако изходната точка е 140кг.. бая кожа е била изработена и бая ДНК грешки са допуснати..
В общи линии ако кожата ти е “перфектна” (без дефекти, в добро състояние, правилно оросяване, добре функциониращи масни желези и т.н.) и се храниш правилно вероятността от стрии е минимална.
13.12.04
17:56
Мисля, че това не са ДНК грешки... То няма и логика да бъдат, защото ДНК синтезът е непрекъснат процес клетката, протичащ шаблонно; няма причина само през период на движение на теглото да се проявяват грешки в него. Според мен са нарушения на епидермиса, които в последствие се запълват със съединителна тъкан. Съвсем физически нарушения в целостта, не нещо друго. Чисто и просто освен че мускулът расте с по - малко, радиусът до кожата е значително по - голям(особено ако има мастни натрупвания между кожата и мускула) и това многократно увеличава очакваният от кожата растеж(в смисъл крайният размер става по - голям, тя се изпъва допълнително; имак при еднаква промяна в радиуса обиколката се променя еднакво); тъй, като тя трябва да запази гъвкавостта си като покривка на тялото, използва “неспецифични” методи за растеж, като малки разскъсвания.
Кожата може да е перфектна или поне много добре “гледана” и пак да се появят стрии. Те не са специфични за културизма, имат ги например и много от бременните жени, ако и да полагат всячески грижи за кожата си. Мисля, че фактор е и също така еластичността на кожата, ръстът на човека(по - дребният ръст е предимство) и т.н.
Няма спор, че при всеки е различно и че факторите, които влияят, са много.
ХАХА аз лично нямам място кадето ,да нямам стрии! :) Та намешахте се в ДНК грешките а това са вече ракови образования когато ДНК-то се копира с грешки ,но да не навлизаме в тази тема ! Както каза дзвера и е апсолюрно прав факторите ,които влияят са много.
по-здрави
[quote author=“Black_master”]Тренирам Бицепс и 3цепс заедно от доста време и знаете ли какво?Нямам една стриичка.Всичко е до гена.Когато майка ми е била бременна с мен,също нямала никакви стрии...(май съм наследил нейната кожа - Иихаа :twisted: :twisted: :twisted: )Стрии нямам нито по-ръцете,нито по гърдите,нито по краката,камоли по корема и гърба,а тренирам от година и половина(леле как минава времето!)Та-а...това е положението.Този,който е предразположен към стрии - няма как да се избави от тях.Този,на който кожата му е еластична,мека и “разтеглива” нивга няма да има. GENE RULEZZZ :!:
Замислям се над казаното от Блак Мастер защото майка ми е имала срии при бременоста може наистина да се предава наследствено типа на кожата суха,мазна и др.
13.12.04
20:00
Може и така да е :) Но определено не е дал дори основна информация за себе си и за майка му преди бременноста, затова е трудно да отсъдим :)
Ако става въпрос за жена 50 кг и мъж 60 или за жена 1 и 60 и мъж 1 и 65 при моята представа за стриите не е никак учудващо, че нямат....
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече