Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine - updated 04.02.2014

Прескочи до:

казано от dasda на 29.03.12, 15:26:

А за какво помога?

Подобрява когнитивните способности.

казано от Велислав Джеков на 29.03.12, 20:11:

Мога ли да използвам l-carnitine най-вече, за да махна мазнините по бедрата ?

Не. Отделно, че локално топене не е възможно.

29.03.12
22:32

Е, главната цел на този л-карнитин не е ли точно това да стопява мазнините там където имаш нужда да бъдат стопени.Някои имат по бедрата, някои по корема други по ръцете и т.н.

казано от Beetle juice на 29.03.12, 22:32:

Е, главната цел на този л-карнитин не е ли точно това да стопява мазнините там където имаш нужда да бъдат стопени.Някои имат по бедрата, някои по корема други по ръцете и т.н.

Прочети ми предното мнение. Освен това, как точно ще му зададеш къде “имаш нужда”? Нещо нанопрограмиране ли, що?

30.03.12
17:09

Добре защо тръгваш да се заяждаш не мога да разбера.Първото, което съм нов и искам да разбера и го разбирам по следния начин.Взимаш л-карнитин имаш мазнини в корема и той въздейства на тази част от тялото като помага за по-бързото им изгаряне, ако нямаш в бедрата, то не би следвало там да има някакъв ефект.Като си по-компетентен от мен би следвало да ми обясниш, ако няма да обясняваш по-добре не пиши мнение.

А аз искам да попитам кой конктектно продукт е най-добър? Препоръчаха ми Now Foods, L-carnitin и explode liquid l-carnitine, BIOTECH USA Liquid L-Carnitine + Chrome 500 ml.

Тези хубава ли си и кой е по-добър? А ако не са - моля препоръчайте друг.

Силно се извинявам, че съм такъв ужасен новобранец и съм досаден, но всички сме започнали от някъде. А и мисля, че затова са форумите като този. : )
Мерси предварително.

Мнението беше редактирано от Димитър П. на 31.03.12 00:00.

Мила

31.03.12
09:27

От тези изброени NOW Foods, защото втората компания е БГ производител, нищо против made in BG, но имам лоши спомени от нея, втората се представя за made in USA, но не е.
Направи си сметка, че трябва да пиеш поне 3 грама л-карнитин дневно, та да не си вземеш капсули по 250 мг.

Мнението беше редактирано от Мила на 31.03.12 09:27.

Т.е ми излиза 60 лева на месец....

п.п
Проблемът при мен е, че повече от 30-40 лева за добавки просто нямам абсолютно никаква възможност да дам... :/

Мнението беше редактирано от Димитър П. на 31.03.12 15:11.

Мила

31.03.12
15:22

Попринцип смятам, че Л-карнитинът приет като самостоятелна добавка, не върши работа. Така, че не купувай л-карнитин, ако не можеш да го комбинираш поне с един термо продукт (зален чай, кафеин, йохимбин, синефрин, гугул и т.н.т. )
Ако имаш добър хранителен режим, тренираш усърдно и постоянно, спокойно минаваш и без Л-карнитин.

Би ли ми обяснил как става тази комбинация и с кой конкретен продукт мога да го комбинирам, както и колко ще ми излезе.
Мерси предварително : )

04.06.12
12:46

Колеги, бихте ли ми казали как най-ефективно да си приемам карнитина преди кардио? Той е на витаслим (carni pure) и 1 капсула е 570мг
Благодаря

Мнението беше редактирано от Mladen Qnev на 04.06.12 12:47.

head_hunter

04.06.12
13:06

казано от Mladen Qnev на 04.06.12, 12:46:

Колеги, бихте ли ми казали как най-ефективно да си приемам карнитина преди кардио? Той е на витаслим (carni pure) и 1 капсула е 570мг
Благодаря

По 10-тина капсули наведнъж.

04.06.12
14:07

казано от head_hunter на 04.06.12, 13:06:

Благодаря

Докладвах те за нарушение, не мисля отговарянето по СЕЛСКИ ще допринесе нещо полезно на някой

Младене, head_hunter не се подиграва. Л-карнитинът се пие минимум по 2 грама дневно, като много хора пият и по 5-6 грама. Та от 5 до 10 капсули дневно е добър съвет. :)

head_hunter

04.06.12
14:18

казано от Mladen Qnev на 04.06.12, 14:07:

Благодаря

Докладвах те за нарушение, не мисля отговарянето по СЕЛСКИ ще допринесе нещо полезно на някой

Тъпотията също не е от полза на никой, та преди да даваш някакви определения е хубаво да се замислиш върху собствения си капацитет, а щом си взел подобен продукт, то той клони към отрицателни стойности!
Още, ама само още веднъж ми лепни подобно определение и ще забравя правилата на форума - достатъчно ясен ли бях?

п.п. Докладвай ме на Арменския поп! Такива, като теб можеш и сам да се сетиш, къде си ги слагам!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 04.06.12 14:18.

04.06.12
14:34

Благодаря

Провери на етикета дали карнитина в капсулата е 570мг или има и помощни вещества. В продуктите на Витаслим обикновено има и други съставкиа, така че може да се окаже, че приемаш доста по-малко карнитин, отколкото трябва. Колегите по-горе са ти казали грамажа на чистото вещество.

Мнението беше редактирано от Smile на 04.06.12 14:34.

04.06.12
14:35

Благодаря

“Чистото” съдържание на л-карнитин в една капсула на Витаслим е 300 мг, както може да се види в листовката на продукта, а другото са помощни вещества.

10 капсули са 3 грама на ден, а това си е съвсем нормална дневна доза.

Конкретно за приема на този продукт head_hunter ти е дал правилен съвет.

Добавките трябва да се приемат в работещи дози за да породят някакъв ефект (тук въобще не искам да обсъждам ефекта на л-карнитина, защото във форума е изписано много по темата) и тяхното “пестене” обикновено не дава никакви резултати.

казано от Mladen Qnev на 04.06.12, 14:07:

Нарушение няма. Съветът е адекватен, колегите обясниха защо е такъв.

25.06.12
15:46

здравейте искам да попитам как се дозира течния Л карнитин
взех си този—> http://shop.bb-team.org/now-foods-l-carnitine-liquid
на опаковката пише 15 мл доза 31 дози в опаковка т.е. за 10 дни трябва да стигне горе долу

четах много и нищо не разбрах за дозата на течния карнитин 1-3 грама дневно но това колко мЛ е ? 1:1 или ?
от няколко дни зимам по 1 чаена лъжица която е 2 милилитра (мерих със спринцовка) сутрин на гладно  и 30 мин преди тренировка  - ако го пия така ще стигне за много време затова съм объркан и чакам съвети

Мнението беше редактирано от Miroslav Petrov на 25.06.12 15:57.

казано от Miroslav Petrov на 25.06.12, 15:46:

взех си този—> http://shop.bb-team.org/now-foods-l-carnitine-liquid
четах много и нищо не разбрах за дозата на течния карнитин 1-3 грама дневно но това колко мЛ е ? 1:1 или ?

В 15 ml от този продукт има 1 g L-Carnitine.
Това е написано на етикета на бутилката, видно е и на линка, който си дал.

25.06.12
16:09

да сега чак го видях
значи ще пия 3 пъти по 15 ml

Мнението беше редактирано от Miroslav Petrov на 25.06.12 16:09.

Мила

25.06.12
16:13

Дал си 55 лв за 10 дневен прием на Л-Карнитин. Хора, четете, защо си давата парите на вятъра, толкова ли лесно ви се хвърлят.

26.06.12
18:48

видя ми се качествен
пък и като марка чувам само добри отзиви

16.08.12
14:17

Здравейте. Да ви питам има ли проблем да приемам Л - карнитин, при положение че съм на 16 ?

16.08.12
23:02

казано от Мила на 25.06.12, 16:13:

Дал си 55 лв за 10 дневен прием на Л-Карнитин. Хора, четете, защо си давата парите на вятъра, толкова ли лесно ви се хвърлят.

В този продукт има 31 дози карнитин по 1 грам всяка доза. И ако се взема по 1 доза преди тренировка което е разумен прием, стига за 31 тренировки. Което при повечето трениращи е около 2 месеца, а не 10 дни ;)

Georgi Ivanov

16.08.12
23:40

казано от kao на 16.08.12, 23:02:

В този продукт има 31 дози карнитин по 1 грам всяка доза. И ако се взема по 1 доза преди тренировка което е разумен прием, стига за 31 тренировки. Което при повечето трениращи е около 2 месеца, а не 10 дни ;)

Као ти ако искаш може да го сипваш и с капкомер така приема ще ти стигне за година ............ :Д :Д :Д

Мила

18.08.12
11:47

казано от kao на 16.08.12, 23:02:

Благодаря за разяснението :)
П.П Предпочитам да не изпадаме в ненужни спорове, относно ефективните дози Л-карнитин. :)
Четем, мислим, осмисляме, разсъждаваме, правим изводи :)

Мнението беше редактирано от Мила на 18.08.12 12:06.

11.10.12
17:03

предполагам че трябва да избягвам всякакви мазни и тестени продукти зада има ефект но всепак ще попитам ... какво трябва и нетрябва да ям когато пия Л-карнитин и след колко време ще получа ефект ?

17.11.12
14:36

Някой може ли да ми обясни, защо ALC на NOW, който е 50 капсули 500мг е 2 пъти по-скъп от този на scitec nutrition?

Мнението беше редактирано от Azazel на 17.11.12 14:38.

казано от Azazel на 17.11.12, 14:36:

Някой може ли да ми обясни, защо ALC на NOW, който е 50 капсули 500мг е 2 пъти по-скъп от този на scitec nutrition?

Защото Now Foods са много скъпа марка това е като да те питам защо 32 инчовия ми телевизор НЕО е 2 пъти по евтин от 32 инчовия сони на комшията. Scitec не са това което бяха огледай се в поста ми аз горещо ти препоръчвам Bio Fit. Другото гледай колко грама има в доза. :-) На Now дозата има 3 грама.

Сега и моя въпрос.
Искам да комбинирам Л карнитин с Fat Burner :
Това което съм вземал досега е Bio Fit l-carnitine, Priformance L-carnitine, BioTech L-carnitine. От тези 3-те съм най най доволен от първия на Bio Fit.

Сега искам да попитам какво мислите за :

NOW L-Carnitine Liquid 3000mg. / 465 ml. ?

И какъв Fat Burner бихте ми препоръчали защото съм изключително объркан изобщо не съм наясно никога не съм вземал. Искам да не ми се губи апетита от него. Защото тъй като съм на НВД не означава , че трябва да ям трудно. 85 кг съм искам да сляза 5 кг за лятото но да запазя максимума от това кеото имам като мускулна маса.
Благодаря предварително. А този USP LABS OxyELITE Pro 90 Caps. продукт fat burner ли се води ?

Мисля да го комбинирам с NOW L-Carnitine Liquid 3000mg. / 465 ml. и Tongkat Ali + аминокиселини :-)

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 31.01.13 11:40.

искам  да попитам колко време трябва да се приема л-карнитина , на някой места чета че трябва да се пие 2 седмици,след това 2 седмици почивка и после пак,на други места пише че трябва да се пие 4 седмици и после 2 седмици почивка,за добри резултати как трябва да се пие и колко пъти в седмицата трябва да е кардиото? мерси предварително:)

Л-карнитин е най добре да се пие 1 месец след което да се направи почивка ( с цел да не се привикне). Кардио може да се прави всеки ден за предпочитане е да е интервално ако има други тренировки да е след тях ако е възможно да е сутрин на гладно ( за да е по ефективно). Това колко често се прави кардио е индивидуално на мен ми се отразява перфектно да правя кардио 5 дни в седмицата 6-тия крака и 7-мия почивам но познавам хора които не могат толкова често 2 дни подрет и на 3-тия са преуморени и нямат възможност.

Слушай тялото си това е най - добрия съвет който мога да дам затова.

Л-карнитин за да е работеща доза е нужна над 3 грама на ден. За предпочитане течен 30 минути преди кардио в комбинация с кофеин има по - добър ефект. Аз го пия с истински зелен чай. Не знам дали кофеина е точно транспортьор на л карнитина но със сигурност помага и за кардио. Но дозата трябва да е минимум 3 грама за да е работеща. Много хора вземайки 1 грам на ден чакат резултати. :-) Това е абсурдно.

11.03.13
00:43

казано от Цветан Радуевш на 11.03.13, 00:17:

За предпочитане течен

Голяма част от казаното е дрън-дрън та пляс, но аз конкретно бих искал да ми обясниш това, което съм цитирал защото на мен лично не ми е известно да съществува течен Л-карнитин.

04.04.13
21:56

Привет, първо съжалявам, че отварям нова тема, с тема за разговор, говорена не малко пъти, обаче за жалост всеки път чувам коренно различни неща. Пия l-carnitine на AMIX и thermolean на същата марка. Но да с еконцентрирам върху карнитина, той е 1500mg капсулата и принципно пия по 2 преди тренировка. Обаче, за жалост, всеки един(дали специалист или не) ми говори съвсем различни неща за дозировката. Първо съм чул, че за средностатистически човек му трябвало първоначало 1.5-2g, другаде пък 4-6г. и другаде някъде по средата. Казаха ми също, че няма проблем да си свърша опаковката на карнитина (около 1.5-2 месеца) без да правя почивки (освен когато не тренирам, тогава пия само 1 капсула), а пък на друго място ми казаха, че на 3-4 седмици, тялото има нужда да почина за около 2. На трето място на опаковката ми пише да пия само 1-2 капсули преди тренировка, а пък от мястото, където го купих, пише, че трябва да пия 1-2 преди тренировка и 1-2 сутрин в дни без тренировка. Докато на друго място ми казват, че трябвало да пия 2 капсули сутрин 2 капсули преди тренировка. Наясно съм ,че не вреди да пия по повече, ама не искам да си го хабя напразно.

Надявам се да има, някой (разбира се, че има), който да може да ми помогне.

Благодаря.

07.04.13
02:39

Здравейте , искам едно съветче :D , какъв Л-карнитин да вземам , течен или на капсули ?

Ivo Ivanov

15.04.13
10:52

АЗ останах много доволен от acetil - l -carnitine “Prima Force” определено още не е лято но в коремната област съм готов за плажа :) Препоръчвам го на тези , който искат да изчистят пресата (muscle)

Ами,приема се 3 до 4 часа преди тренировка,чак след 3 до 6 часа се извлича максималния ефект.Най вероятно знаеш какво става при прием в дългосрочен план,като заместител може да приемаш червено месо.

Мнението беше редактирано от Христо Личев на 21.04.13 23:45.

21.04.13
22:06

Тея дни ще ми вземат Л-Карнитин на таблетки на Biotech USA. Въпросът е там, че не знам кога трябва да го пия. Ходя на фитнес 5, понякога 6 дни в седмицата като редувам тренировки за горна и долна част и в края на всяка тренировка си правя кардио на пътеката 30 мин с умерено темпо. 3-4 часа след това ходя да бягам на Гребната база, чиято обиколка също е към 5 км. Кога трябва да го пия?

23.04.13
17:02

Днес го пих за пръв път 2х500мг, 1 час преди тренировка. Трябва ли да го пия и преди лягане и ако да - колко? А в нетренировъчен ден?

27.04.13
10:51

Аз също пия на Biotech USA - течен! Взех го защото в доза има 2г. и излиза сравнително евтино. Но като прочетох постфактум мненията за този производител, не съм сигурен дали този продукт въобще работи. Както и да е, аз взимам по 6г. на ден. Четири грама пия сутрин три часа преди тренировка, и още два грама вечер преди да си легна. Вечер гледам да го пия поне два часа след като съм ял за последно, тъй като трябва да се пие на гладно принципно. Това което отчитам като ефект, след като почнах да го пия, е че се потя зверски независимо дали спортувам или не. След душ, буквално петнайсет минути след това фанелката ми вече е вир вода. 2х500мг. обаче са малко като че ли, за да очакваш някакъв ефект!

01.05.13
01:38

Мда, вече седмица и никакъв резултат... Може би трябва да увелича дозата поне до 4 гр. на ден, че за повече ме е страх - и без това откакто го пия леко ме “кара” на диария.. 3 часа преди тренировка не са ли много? За жалост на много места се дават различни съвети относно това кога е най-ефективен и започвам да се обърквам. При теб има ли някакъв ефект?

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1