Тегло след тренировка

08.06.07
07:34

Забелязвам, че традиционно наддавам на тегло до 24 часа след тренировка. Не съм си мерила обиколки, но ако съдя по начина, по който се усещам, се и раздувам. По-късно този ефект минава (а и в момента целта ми е да свалям по принцип).
Нормално ли е това явление и на какво се дължи?

08.06.07
10:39

казано от Lumina на 08.06.07, 07:34:

Забелязвам, че традиционно наддавам на тегло до 24 часа след тренировка. Не съм си мерила обиколки, но ако съдя по начина, по който се усещам, се и раздувам. По-късно този ефект минава (а и в момента целта ми е да свалям по принцип).
Нормално ли е това явление и на какво се дължи?

Напълно нормално е ! ! ! След като си тренирал/а ръце и/или крака или съвсем други части кръвто отива там и за това се чувстваш подут/а.Ако вдигам малко повече кила от обикновенното и аз се чувствам така.

08.06.07
12:13

Не само се чувствам, но и качвам обективно тегло. Два дни след това, този ефект се губи. На какво се дължи?

11.06.07
00:30

казано от Lumina на 08.06.07, 12:13:

Не само се чувствам, но и качвам обективно тегло. Два дни след това, този ефект се губи. На какво се дължи?

Мускула заяква, тялото праща там хранителни вещества които го укрепват.

25.07.07
07:59

Да, и при мен се получава подобен ефект. Не само, че се раздувам, определено задържам и голямо количество вода, там където съм се натоварила. Защо остава тази вода в тъканите? Ето вчера съм тренирала крака, в момента са невероятно подути. Но вчера си бяха наред...до тази сутрин.

25.07.07
20:22

казано от winnie на 25.07.07, 07:59:

Да, и при мен се получава подобен ефект. Не само, че се раздувам, определено задържам и голямо количество вода, там където съм се натоварила. Защо остава тази вода в тъканите? Ето вчера съм тренирала крака, в момента са невероятно подути. Но вчера си бяха наред...до тази сутрин.

Както ми отговориха едносрично във форума на Spidersport, това е задържане на вода в мускулите за енергийните процеси там. Случвало се на всички.  :-/

26.07.07
09:26

казано от winnie на 25.07.07, 07:59:

Ами те за тва културистите не ядат сол защото тя задържа водата, лично аз не соля много и при мен се получава този ефект за няколко часа ама все пак аз тренирам от бая време 18 месеца и може и да съм привикнал и да не ми прави впечатление.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1