Рамото

22.11.04
11:10

Мерси за пожеланията  :D А между другото когато правя задно рамо дори с много малка тежест страшно силно ме заболява.Нямам идея от какво може да е

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

21.11.04
12:51

Ами първо  - може да не си свикнал (не знам от колко време тренираш), ама аз като започнах дори с малките тежести ми беше много трудно, че понякога ме и болеше. А може и да не правиш нещо правилно - я стойката, я амплитудата,...

SH

21.11.04
13:53

[quote author=“M0nst3R”]Мерси за пожеланията  :D А между другото когато правя задно рамо дори с много малка тежест страшно силно ме заболява.Нямам идея от какво може да е

Задното рамо принципно не позволява да се тренира с много тежко,поради ограничеността на движението.Къде изпитваш болка и каква е ,ако би могъл да я опишеш?

21.11.04
17:03

Ами не знам как да опиша точно мястото :) В рамото ниско отзад.Иначе ме боли доста силно като правя с лост зад врата.Без да слагам никакви тежести на лоста не мога да направя серия.Прекъсвам на 3-4 повторение.

SH

21.11.04
17:24

По принцип не уважавам всякакви упражнения”зад врат”.Самите стави се поставят в доста неестествено положение.Смени избутването зад врат ,с  лост пред гърди или  изтласкване с  дъмбели.Загрявай добре преди тренировка .Ако болката е постоянна и не отминава консултирай се с лекар,може да ства дума за износване на ставата.
Можеш профилактично да си вземеш някой препарат,например Глюкозамин.

22.11.04
11:18

Здравей! Избутване на щанга зад врат по принцип не е упражнение за задното рамо. По-важното е, щом като те боли да не го правиш (поне вреемнно). За задно рамо има други упражнения, които (както беше писано) не позволяват да се работи с много голяма тежест. Пробвай някое упражнение (не би трябвало да те боли). А ако пак изпитваш болка, значи проблемът е другаде и трябва да се обсъди.
Успех и постни да видим как вървят нещата! :)

22.11.04
19:31

Щом те боли задното рамо пробваи да го тренираш след гърба тъкмо ти е загрято пак и според мене мястото му е след гърба.

22.11.04
20:22

Ще спра за 2-3 седмици с това упражнение и дано след това да нямам болки.Понякога само като си вдигна ръката и чувствам много лека болка, а при упражнението става...

23.11.04
11:30

Раменните преси зад врат са едно чудесно упражнение за целия мускул.Само че изпълнени неправилно са доста опасни за ставата.Номерът тук е щангата да се сваля до горната част на ушите максимум.По-надолу вече раменната става се намира под страхотно напрежение и освен това действа повече трицепса.Успех

24.11.04
17:45

mile мерси.Ще го имам в предвид :D

Братле, ти беше писал преди ден - два и онази другата тема за болката в предмишницата, която определи като костна болка, нали?
Хм....
Хич не ми харесва твоята работа.
Виж какво ще ти кажа сега, ама го приеми съвсем добронамерено:
Отвори сайта и други сайтове.
Например този:
http://www.exrx.net/Lists/Directory.html
1. Разучи мноооого внимателно техниката на всяко упражнение, което практикуваш. До сантиметър. Не ги поглеждай само, разучи ги. Виж къде може да грешиш.
2. Намери си партньор, който не само да ти помага, но и да те следи за правилно изпълнение на упражненията.
3. В никакъв случай не се стреми към големи тежести. Първо за поне един - два месеца усвоявай правилното движение и после чак можеш да се буташ за форсирани движения или движения с читинг.
4. Винаги прави пълната амплитуда на натоварването, не я съкращавай, но избягвай положенията в които ставата работи сама - например задържане а изправени ръце нагоре, изправен в краката при клек и т.н.
5. Тренирай всички мускулни групи. Слабостите в системата идват от слабост на някоя нейна част - не забравяй предмишницата и трапеца!!!!
Че то инак както си тръгнал, на 30 години ще станеш развалина. За няколко дена две контузии....
Успех.
И се опитай да спазиш препоръките, поне отчасти.
Поздрави!

25.11.04
14:30

Ще разгледам упражненията, но съм убеден че ги правя правилно.Е, това за рамото не, но за бицепса съм сигурен :wink: Предмишници правя 2 пъти седмично, трапец 1.

Ако си сигурен, че ги правиш правилно, намали малко работната тежест. За известно време поне.  И мен жестоко и като костна болка ме болеше предмишница. Причината? Бицепсът вървеше добре, бързо ставаше силен, но предмишницата не успяваше да навакса. И като резултат по време на упражнението за бицепс, тя не успява да изпълни ролята си и пренася натоварването върху ставата. В резултат ставата се възпалява и притиска преминаващия през нея дълъг нерв. И - ето ти “костна болка”. При това много далеч от китката.
Сега предмишница и бицепс правя с горе долу едни кила и проблеми нямам.

06.12.04
17:03

Здравейте, тази болка съм почти сигурен че я получава от не достатъчно загряване. чувството е все едно те пробожда нещо вътре до ставата, когато се опиташ да задържиш дъмбела или гирата в горното положение. 90% от травмите се получават от не добро загряване и останалите от не добре подбрани тежести и така нататък, вие знаете по-добре. Но аз бих препоръчал 15 минутки разгряване както на ставите така и на мускулите. 2-3 мин на велоегрргометъра са перфектното загряващо упр за всички мускули.

06.12.04
18:43

Не знам, но мисля че загрявам добре.А колкото до болката тя се получава все едно ми се мести рамото нещо такова и е доста силна дори да правя упражнението с много малка тежест.

06.12.04
21:30

А между другото когато правя задно рамо дори с много малка тежест страшно силно ме заболява.Нямам идея от какво може да е

Пич виж сега вземи си седмица пълна почивка.След това разгряваш добре и почваш с по-малки тежести много внимателно.За рамо не прави основни упражнения с по големи тежести поне още 1 седмица

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1