Болка

23.11.04
19:10

Когато правя бицепс с щанга ме заболява малко по нагоре от китката (мисля че е кост).Възможно ли е да не правя упражнението както трябва или е нещо друго?

Най вероятно е нерв, който преминава през ставата. Прави предмишница. Поне още седмица ще те боли, но после ще мине!

MI

23.11.04
20:40

Здравей. :D
За мен D3BEP-а е прав,но ако те боли много коста можеш да опиташ да правиш упражнението с крив лост.
Дано съм ти бил полезен :)

То крив лост е решението и при случая със ставата :)
Във форума сме писали поне няколко такива теми; поразтърси се, едната се казваше май “болка в лъчевата кост”....

23.11.04
21:21

Но мен не ме боли постоянно.Само докъто правя серията и 1-2 мин след това

23.11.04
23:31

Спред мен трябва да видиш правилно изпълнение - китката не трябва да се мести - не трябва да има движение в нея, а понякога с голяма тежест за да се улесни човек и да види лоста вдигнат до врата си сгъва на бицепс докато може после извива китката малко, което я товари много неприятно, поне според мен ( не знам за другите дали е така или по принцип е така). Има нещо което може да помогне, ама не съм сигурен как се води в аптеките - нещо като ластичен бинт за китка е, тенисистите го носят, нещо такова. Виж кога и как те боли и сподели, щото и мен понякога ме боли дясната китка от външната странва дори и с крив лост

24.11.04
11:20

Тоя проблем много хора са го имали. Имаше една доста дълга тема повъпроса. На мен лично добре ми повлия следното: драстично намаляване на работната тежест и много бавно и технично изпълнение. Особено бавно трябва да е спускането на тежестта.
Успех! :)

24.11.04
17:43

Аз правя упражнението с крив лост.Ще намаля тежестите пък ще видим кво ще стане :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1