Освободиха ги!!!

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.07.07
08:37

head_hunter абсолютно съм съгласен с теб. Това, че съм българин и патриот по никакъв начин не може да се обвързва със защитаването на някакси сестри. И аз не убеден, че са невинни, не заради друго, а защото една голяма част от лекарите са мърлячи и ги интересуват само парите. Това да искаш пари от роднините, за да оперираш някой болен е...за мен садизъм. Всичките разноски по делата ги поема държавата(по-точно обикновените хора, дето им качват данъците всяко тримесечие). Мед. сестрите нямат осигуровки, но ще ги лекуват, от какво и аз незнам, това ако беше обикновен човек, щяха да го изхвърлят. По СПИН делото уж се оказаха невинни, а по другите обвинения, доколкото знам, не могат да го оборят, а именно - проституция, употреба на алкохол, злоупотреба с валута...сега ще ги настанят в резиденция, заедно с роднините им...АЙДЕ СТИГА !
А на летището бяха всички - Гоце, Доган(1985г. - чист терорист) и всичката измет, дето 8 години ни замазваха очите с тия тъпи сестри, а сега се перчат...
А най ми става отвратително като някой болен мозък каже “Тия Либия не са държава, нямат правосъдна система”. Едва ни не, това, че търсят виновни за децата си ги прави изроди - знам, тук в България 1 детски живот не струва нищо. Както и няма наказан лекар.

Мнението беше редактирано от blz на 25.07.07 08:40.

HE

25.07.07
09:05

Да мърлячи са определено - след като са знаели за заразата със СПИН защо подяволите са ползвали игли многократно? Какво точно търси в тяхното жилище, в техния хладилник банка със заразена кръв? За още нещо се сещам да сте ги видяли по снимки без прически, с кофти дрехи, не гримирани, без бижута, недохранени или най-общо казано зле изглеждащи?
Сега на всичкото отгоре ще съдят държавата ами пази боже сляпо да прогледне! Не им съчувствам - съчувствам на децата които нямат нужните средства за животоспасяващо лечение, съчувствам и на роднините им, но на тези сестри на път да ги направят национални герои не - каквото са надробили да си го сърбат! И като осъдят държавата кой точно ще плати обезщетенията - ами обикновенния данъкоплатец като най-богат! Защо реват само “Не сте сами”, а не изнесат фактите от процеса публично - ами на летището ще ги чака народа не с цетя, а с камъни. Направиха герои някъкви гурбетчии, сега ще почиват малко в резиденцията на наш гръб, а после бог знае какви награди ще им измислят. Чудя се що не хванат накрая да им връчат и орден “Стара планина” 1-ва степен за особенно големи заслуги към България. Овце сме и само здравата гега ще ни оправи нищо друго!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.07.07 09:05.

25.07.07
10:44

казано от qk_bik на 24.07.07, 20:51:

абе я не пишете глупости,някой може ли да ти бръкне в джоба и да каже,че тия пари кадето ги взима са заради медичките и палестинския маринец,някой знае ли,че Либия има да връща на България близо 2 милярда евро ли бяха или лева незнам,ма сигурно са се договорили да ги намалят с 400 милиона долара а? и така да е,лично аз лев не давам по тая кауза,защото както прочетох в един друг форум по въпроса,не са ме питали преди да идат да работят в Либия,за повече пари,от лакомия,та сега да ги откупвам.Не може да вдигнат тока,и да кажат че е заради медиците,защото директно паля енергото или нека някой каже,че се вдигат някакви цени заради това,да видите какав бой ще отнесе.Да не направят данък “медици” ?

За начините за събиране на тези пари..
Наистина, никой няма да ти каже “дай 5лв. за медиците”. Просто съответната сума ще бъде платена, а паричките ще са от вече събрани от данъци, налози и други постъпления в държавата. Няма да ти ги вземат, просто няма да ги изхарчат за теб/нас/. Дали ще икономисат от здравеопазване, образование, бюджетите на N на брой министерства, все тая. Обособяването на специален данък е несериозно предположение.
А с вдигането на тока и паленето на енергото, направо ме хвърли на пода.
При положение, че вече се ‘радваме’ на частен енергиен пазар с частично ценово регулиране от страна на държавата...ако ДКЕР разреши на ЧЕЗ или на някоя друга електроснабдителна компания, то те ще ти вдигнат тока и то без излишни обяснения, защо и как.  Пък после, ако искат може и за гладуващите в Нубия да пращат пари.  :P

Дали си струва или не и дали е редно да се плаща?
Според мен, не е редно да се поддаваме на изнудване. Както и да е, важното е, че са тук!
Говори се, че парите са от ЕС. Дали ще опрощаваме либийския дълг - не знам. Така или иначе тези пари, поне за мен са в графа несъбираеми, но ..ще видим. Подозирам, че от цялата тази работа, ние се сдобихме с едни много скъпи и свободни и изтормозени медици, а Либия се сдоби с малко инфраструктурни ангажименти, пари и обещания от ЕС, които най-вероятно ще им излезнат през носа.

Това, че БГ гражданин е отишъл да работи в друга държава, не означава, че е престанал да бъде БГ гражданин.
Затова и лафове от сорта ‘те са отишли там за пари..да се оправят’, не върви в случая, още повече че явно са задържани с политически мотиви.  Още повече, че точно небрежността на нашата държава към собствените й граждани ги обрече на 8 години пандиз.

@Head_hunter - а да си виждал доказателство за вината им?
Презумция за невинност.
Имаше не една, не две комисии, според които е невъзможно, нашите медици да са виновни за заразяването на тези 400 деца. Някои от тези деца, освен че са болни от различни щамове на СПИН, а и са се заразили, преди пристигането на медиците ни в Либия.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.07.07 10:49.

HE

25.07.07
11:25

Да отговоря първо на въпроса ти дали съм виждал доказателство, че са виновни - ми не не съм, но не съм видял и, че са невинни, а в случая презумция за невинност не може да се използва тук, тъй като са осъдени от легтимен съд макар и на друга държава или само нашия съд е миродавен?
Никъде не бяхо публикувани доклади на комисии и т.н.т до сега само чувам “Не сте сами” и т.н.т., а защо след като можеме да се дереме до припадък “Невинни” ми може да се огласят и събраните доказателста не мислиш ли? И защо след като е имало още задържани те са освободени включително и други Българи - нещо никак не ми звучи като презумция за невинност.
И на мен защо ми изглеждаха някък си неизтормозени ами с добре боядисани коси, добре облечени и гримирани - нещо не бяха заслабнали или съм за очила и от кога в либийските затвори разрешават носенето на бижута и часовници /справка виж линка едната май е със златна гривна на ръката http://www.plovdiv24.com/news/29905.html /?
И според тези две комисии излиза, че едва ли не наще медицински страни са ограничили заразата от спин защото се говори, че всичко това “така си е било” ами това ми звучи като “не е верно и беше отдавна”.
Целия този фарс доказа само, че власта е в медиите нищо друго.
Не съм споходен от никъкви чувства спрямо тях - не ме интересуват ама изобщо.
Просто се дразня когато нещата се извъртат едностранно - да ги канонизират направо и от църквата и готово!

п.п. Прочети ми и другите постове в тях съм казал още много неща.

п.п.2 И за тея има да им се плащат помощи и какво ли не още, но за нуждаещи се деца нямат с какво са повече от останалите хора? И това ако не е дискриминация зраве му кажи. Ами само с хонорара на единия от адвокатите за един час имате ли си идея колко детски живота щяха да бъдат променени?
И може едно дете което също е не по-малко Български гражданин да не може да се оперира по линия на здравната каса, а може тези които не са плащали осигуровки да получат безплатно лечение? Ма на кой му пука важното е да се дереме с пълно кърло “Не сте сами”.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.07.07 11:40.

QK

25.07.07
15:26

Винаги има изход от такава ситуация и винаги е имало изход от всяка ситуация,просто някой печели от това,тези пари както никой не ги знае каде отиват и откаде идват,защо след като се пренасочва бюджета за откупването на сестрите,те да не бъдат 400 милиона долара,ми 450 милиона долара и разни негодници да си ги разделят.Одавна можеше да се реши проблема с тия медици.Те са български граждани видимо политически затворници.Мога да ви кажа,че Либия си държи на целите и си ги следва,поискаха много пари не им се дадоха,след това със уговорки стигнаха на тия пари кадето им трябваха и които са мислили пъвоначално.Сега си купуват коли и жени,такива които живеят в катакомби и нямат колело,що да не прежалят едно дете ще си направят ново,пък и без това имат по няколко.абе вие знаете ли какво щеше да стане ако това бяха американци,а не българи.До месец след като са ги затворили хората и се види,че има политически мотив със цел изнудване Либия ще изчезне от картата на света,тия ще изравнат всичко със земята,затова ги уважавам тия американци,държат си на държавата и отстояват всяка цел със кръв,затова са номер 1.А ние кво клекнахме пред 1 милион негодници,които ни държат сънародниците затворени,дори както каза head hunter да не са толкова изтезавани все пак цял свят разбра,че всичко е с политически и парични цели.

25.07.07
16:25

Американците са паразити, които живеят на гърба на целия свят, а Буш е най-големия терорист. Плюс това имат нещо като “виетнамски синдром” и от арабския свят - защото ако арабин ти е приятел ти е верен доживот, но ако ти е враг - ти е враг докато умре.
Преди малко гледах прескоференцията с тъпите журналисти, оказа се, че  “Либийския затвор” бил апартамент с 2 стай, телевизор, тоалетна и кухня. Едната от сестрите се оплака, че не било луксозно. Наистина изглеждаха здрави физически, нито 1 път не изказаха съжаление за заразените деца, не благодариха на българския народ, дори казаха, че 460млн. не им тежат никак на тях. На въпроса дали ще искат компенсации от БЪлгария казаха “в шок сме” както и повтаряха през 80процента от времето и, че са невинни...май сами се убеждават ?
Аз пък Либия й правя евала ! Каза, че ако не върнат сестрите ще екстрадират всички българи, които живеят и работят там - това е страна, която държи на гражданите и правата си !

25.07.07
19:29

Най-голямата грешка на държавата беше ,че им обърна внимание.Другата най-голяма грешка е че след като им обърнаха внимание вместо да се прави алъш вериш с Кадафи трябваше да има операция “либийска буря”.На ден в България загиват повече хора а те ми тръгнали да плащат за някакви ,които нямат и грам благодарност а на всичкото отгоре вече мислят как да си купят яхти на гърба на данакоплатците.

Кадафи си изигра картите доста добре. Нащите политици май се опитваха зад кулисите да правят разни неща...
Тези пари май не стана много ясно от къде са дошли. Според мен, ако тези пари (460м) трябва да се дават от БГ хазната, не си заслужава! България има много други приоритети. Тези милиони могат да отидат за благото на цялият народ, а не на няколко човека. Дали са виновни нашите медици, аз не се наемам да казвам.

Обаче ми се струва, че има още какво да видим по този слувай...

26.07.07
05:13

казано от Huskarl на 26.07.07, 04:08:

Обаче ми се струва, че има още какво да видим по този слувай...

Много неща излязоха наяве, оказва се, че не само политиците, но и медиите сериозно спекулират.

26.07.07
05:24

Ами те казват, че тези пари идват от Либия от тяхната хазна ... И България не е дала никви пари, така поне казват.

26.07.07
05:57

А емира на Катар ?

HE

26.07.07
07:08

казано от difference на 26.07.07, 05:24:

Ами те казват, че тези пари идват от Либия от тяхната хазна ... И България не е дала никви пари, така поне казват.

Това е като да си преместиш парите от единия джоб в другия - това изказване е подтикнало всички към бурен смях дори хората в домовете за умствено изостанали.
Гледах и аз и много се ядосвах медиците ни не показах грам уважение към народа и правителството, като разправях аз за условията и т.н.т малко хора вярваха.
Много били учудени, че вече са пресметнали сумите похарчени за тях е....л съм ги нали тези пари които са похарчени за тях са от джоба на данъкоплатеца или целокупния Български народ е създаден в тяхна чест и услуга.
Гледам има толкова много овце с промити от медиите мозъци, че просто ми е трудно да повярвам, но харата са си го казали правилно “Простотията не ходи по гората, а по хората” - до това води липсата на образование, собствено мнение и приемането за чиста монета всичко което казват медиите, а да не забравяме и овчедушието и робското мислене.
Има още много неща, които ако излязат наяве много ще Ви е срам от тези реплики “Невинни” и “Не сте сами”.

26.07.07
07:41

вярно ли е, че сега медиците щяли да съдят държавата? Така дочух вчера

26.07.07
08:09

Като гледам, какво оплюване пада и какви крайни позиции се изказват, наистина си мисля, че има  за какво да ни е срам.
Промивката е тотална. Виждам, че не е само от страна на Великия оптимизъм и сляп идеализъм, сорт  - “Не сте сами с кисело зеле”, ама и от страна на ‘Братя, медиците ни обраха! УтЕпайте ги”.
Съгласен съм, че не трябва да робуваме на глуповати лозунги. Ама, не мисля че принципа ‘всеки за себе си’ е добра идея за развитие на едно общество и за провеждане на държавна политика. Не за друго, а просто защото, разни келеши тръбят “Обичам страната си, мразя държавата”, щото държавата не се интересувала от тях. А когато дойде време, в което държавата да трябва да си мръдне пръста за някой нейн гражданин се почва “с моите пари, защо на този и т.н.”

За мен лично, целия този фарс, не е заради медиците, а заради калпавата ни външна политика, в момента на задържането им.
Защото, не бяха само българи и палестинец, имаше и хора от други националности, но тях си ги изтеглиха моменталически.
Само един палестинец, гражданин на ‘държава’ във война и нашите българи бяха забравени. И ако плащаме сега, то ние плащаме заради некъдърно и престъпно отношение, не на задържаните медици, а на политиците - нашите политици. Ние сме изиграните в цялата работа.
А това, че милата ни държавица, не намери сили да потърси отговорност на виновните за тоя фарс, дава пълно основание на медиците да поискат да я осъдят. Така се прави в цивилизованите държави.

Колкото до Либия, то те са големия печеливш в цялата ситуация. Уредиха си нещата със Запада,  измиха си ръцете заради кошмарните условия в болниците си, довели до заразяването на стотици деца със смъртоносен вирус, като намериха виновници, намериха начини да позатръшнат устите на потърпевшите, май си оправиха и някои външни дългове, уредиха си добри инфраструктурни решения за страната си, уредиха си добри отношения с Франция, както и едно добро бъдеще за енергийния си отрасъл  и все още имат козове за разиграване на външнополитическата сцена.

И, ако някой смята, че е готино да живееш в затвор, дори и да не е либийски, дори и да е при лек режим - нека опита. Понеже имаше някакви мнения, че били със златни гривни, били в перфектни условия и ненаранени. Е, след като са решили да ги пуснат, някак си не би било гот да ги върнат полумъртви и изтормозени в родината им.  А това, че са им скъсали задниците няколко години е друг въпрос.
Смятате ли, че е политически целесъобразно да изправиш чужди граждани на съд във вид на смляно месо, пред цял свят? Би било глупаво, нали?

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 08:14.

26.07.07
08:24

head_hunter исках да кажа, че не вярвам на това, но не се е подразбрало не сам го написал хубаво. А инче се съгласявам със всичко, което каза С7АЛК3Р тва е и моето мнение.

Мнението беше редактирано от difference на 26.07.07 08:25.

26.07.07
08:45

Би било различно ако някой от нас беше на тяхно място, нали? Недейте толкова с лошо към тях.

отделно: да съдят държавата дето пръсна толкова пари и усилия за да ги спаси, а не ги остави да се оправят сами, в това няма грам чест!!!

Мнението беше редактирано от YODA на 26.07.07 09:28.

HE

26.07.07
08:50

Двустаен апартамент с кухня и WC не го възприемам като място за лишаване от свобода - при положение, че много български семейства живеят в по-малко!
За златните гривни и т.н.т то си е документирано аз съм го казал и няма какво да добавя!
Следващото защо е необходимо да се държат като “велика нация” май не е трудно да кажат “благодаря” ако не на политиците, то на Българския народ защото той именно плаща за простотията им!
А това, че са им скъсали задниците, който си дава задника под наем обикновенно така му се случва - какво подяволите правят в Либия и защо когато са изтегляли останалите ни съграждани са отказали с аргумента “Ние сме дошли пари да изкарваме”?

Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.07.07 08:53.

26.07.07
09:11

казано от head_hunter на 26.07.07, 08:50:

Двустаен апартамент с кухня и WC не го възприемам като място за лишаване от свобода - при положение, че много български семейства живеят в по-малко!

Сигурен съм, че има  хора, които живеят много зле.
Предполагам, че ако държавата тръгне да им помага, тогава някой ще пропищи - ЩО С ПАРИ ОТ МОЯ ДЖОБ?
Вече написах, че според мен лишаването от свобода, не е лукс, независимо дали имаш телевизор или не. Koйто вярва в обратното, нека да го опита, к’во толкоз.

казано от head_hunter на 26.07.07, 08:50:

А това, че са им скъсали задниците, който си дава задника под наем обикновенно така му се случва - какво подяволите правят в Либия и защо когато са изтегляли останалите ни съграждани са отказали с аргумента “Ние сме дошли пари да изкарваме”?

И ти си даваш задника под наем. Само дето го правиш в България, не е ли така?
А, защо останалите българи, не са се изтеглили от Либия? - Ще ти отговоря!
Защото:
Те са отишли да изкарват пари, защото не им дреме за тия, дето  им късат задниците, защото са си ги дали под наем.
Или иначе казано: По същата причина, поради която  смяташ, че те са си виновни и това не ни интересува.

Това е демагогия. Никому нужна демагогия.

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 09:13.

26.07.07
09:23

Направо не знам какво да мисля, докато чета подобни изказвания.. Такова плюене към хора, които излизат почти от ада, досега не бях чела.

Никой няма да ви бръкне в джобовете директно, за да вземе пари за исканията на Либия. Подобни импровизации са меко казано смехотворни.
Либия действително си изигра картите перфектно, за разлика от българските външни политици и адвокати. Държа си коза до последно и докато постигне целите си. Всъщност всички освен самите медици получиха облаги от цялата работа. Българските политици си направиха PR, френските политици си направиха PR, Либия получава финансови облаги..

А за цялата тая работа самите медици нямат вина. Не стига, че са били бити и измъчвани на либийска територия, а сега сте подхванали и вербален побой над тях на родна територия. Не им ли стигат тия 8 години? Дори да са проявили немърливост, то тя е била към самите тях. И да, както СТАЛКЕР написа - има не едно становище на български и чужди проверки, че са невинни. Да не говорим, че някои от тях дори не са работили в отделенията, където е имало болни. Да, заразените деца са огромна трагедия, но не ви ли се струва малоумно обвинението в УМИШЛЕНО ЗАРАЗЯВАНЕ и то на толкова много хора? Че вие ги изкарахте егати и изпечените престъпници. Е, щом са толкова пЕкани, защо не напуснаха страната? Отговорът е простичък - защото са знаели, че са невинни.
И вместо фокусът да се обърне към немърливостта и липсата на хигиена в либийските болници, всичко се стовари с гръм и трясък върху българските медици и палестинеца. 
Политиците ни се издъниха. Но за първи път видях обикновените хора толкова обединени с една кауза. Защото лозунгът “Не сте сами” не беше политическа приумица. И защото зад него застанаха много хора, както биха направили навсякъде другаде по света. И където навсякъде другаде по света няма да мятат плюнки по подобна добра инициатива.
Такива действия трябва да са масови и не само за единични случаи. Защото това е начинът да се оформи едно единно съзнание и единен дух. Не да започне да се плюе по всичко, което изобщо е постигнато.

И да, и аз да бях на тяхно място - щях да мразя всички. След 8 години зад решетките, използван и от държава, и от съд, и от политици, щях да искам да съдя външните ни политици. Само че те имат оправдание. А милите ни родни политици - не.

Пък и за вас е много лесничко да говорите от разстояние. Не вие сте били в затвор, не вас са ви горили с ток, не вас са ви принудили с измъчвания да си признаете нещо, за което не сте виновни, не вие сте били пред смъртна присъда. Преди да започнете да съдите за треската в очите им, първо погледнете гредата във вашите - мисля, че всички знаете това простичко правило.

QK

26.07.07
09:55

абе не говорете глупости,всичко се знае предварително какво ще стане кога и защо.Това,което Либия спечели си заслужава тези 8 години,а дали медичките са били жертвите не знам,но в това не съм убеден,колко са били бити и измъчвани само те и либииците знаят.Лично аз ще седя 8 години там в това,което наричат затвор,който е точно като моя апартамент,за милион два лева или долара все ми е едно,що да не седя,кога ще ги спестя тия пари кадето и да било,и накрая всички са доволни.Сега либииците лаят нарочно,защото иначе ще покажат,че не уважават заразените деца,че техните “екзекутори” сега ще им раздават награди и ще са свободни.Вие да не мислите,че Либия не знае какво ще стане като си дойдат тука,тия да не ядат доматите с колците там бе,абе вие си нямате на идея колко голям фарс и лъжа е цялата тая дивотия,такава рекламна кампания не е имало в такива мащаби никога.Тая Либия стана по известна от САЩ бе ебаси.Искам да обясня на Сталкер,че от най-голямо значение е това,че си затворен на едно място,но също така оказва значение каде и в какви условия,дали в килия 4 квадратни метра или в двустаен с бокс и телевизор със булсатком,има значение,и на едното място може да ти пръскат гъза всеки ден,а на другото да си гледаш сериалите по цял ден на матрак с ламелна рамка.Така,че я си помисли след като си заворен,каде ще предпочетеш да лежиш.Те много добре знаят всичко,щом са били затворени там ми е ясно,ако на заразени 400 български деца,вие в двустаен със телевизия ли ще ги държите или бой до последния ден а?

26.07.07
10:14

казано от qk_bik на 26.07.07, 09:55:

абе не говорете глупости,всичко се знае предварително какво ще стане кога и защо.Това,което Либия спечели си заслужава тези 8 години,а дали медичките са били жертвите не знам,но в това не съм убеден,колко са били бити и измъчвани само те и либииците знаят.Лично аз ще седя 8 години там в това,което наричат затвор,който е точно като моя апартамент,за милион два лева или долара все ми е едно,що да не седя,кога ще ги спестя тия пари кадето и да било,и накрая всички са доволни.Сега либииците лаят нарочно,защото иначе ще покажат,че не уважават заразените деца,че техните “екзекутори” сега ще им раздават награди и ще са свободни.Вие да не мислите,че Либия не знае какво ще стане като си дойдат тука,тия да не ядат доматите с колците там бе,абе вие си нямате на идея колко голям фарс и лъжа е цялата тая дивотия,такава рекламна кампания не е имало в такива мащаби никога.Тая Либия стана по известна от САЩ бе ебаси.Искам да обясня на Сталкер,че от най-голямо значение е това,че си затворен на едно място,но също така оказва значение каде и в какви условия,дали в килия 4 квадратни метра или в двустаен с бокс и телевизор със булсатком,има значение,и на едното място може да ти пръскат гъза всеки ден,а на другото да си гледаш сериалите по цял ден на матрак с ламелна рамка.Така,че я си помисли след като си заворен,каде ще предпочетеш да лежиш.Те много добре знаят всичко,щом са били затворени там ми е ясно,ако на заразени 400 български деца,вие в двустаен със телевизия ли ще ги държите или бой до последния ден а?

Доколко си се интересувал от ситуацията? Защото от твоето изказване излиза, че медиците са получили парички в кеш, за да лежат в затвор, да ги измъчват и да си чакат изпълнението на смъртната присъда. Като са били настанени почти в хотел.
Пълни глупости.

И то ако правилно съм дешифрирала хаотичните ти твърдения.
И последно: каква теза всъщност застъпваш? Че са виновни в умишленото заразяване на огромен брой деца (щото след като се обявиха финансовите облаги, стана ясно, че изведнъж броя на заразените става по-голям, пък и от хора, които са се лекували на съвсем различни места)?
Или че не са виновни, но са решили да вземат паричките в кеш, за да си полежат на хотел?

ПП. Ще си добавя обосновката като разбера кое точно мнение изказваш. Че двете си противоречат взаимно.

Мнението беше редактирано от Грахче на 26.07.07 11:18.

26.07.07
10:31

Кой ще пропищти ? Аз примерно вече минавам към Глобул, защото мтел ще подарят на всяка от сестрите апартамент в София. А когато се пращаха СМС-и за децата мтел си събираше такси - ааа ше *** у евреите !
Сега ще слагат, забележете, данък 15% за връщане на вторични суровини, т.е. един клошар ще трябва да плаща...
Попаднах на форум за лекари, които работят в Либия и твърдят, че там всичко е О.К. а именно тези 5 сестри, дори да не са виновни, се отнасяли зле не само към колегите си, но и към пациентите. То си им личи де, че не са стока.
Сталкер вместо в 2стаен апартамент(в каквито жилища живеят огромна част от населението на България) да ги бяха пратили в Сливенския затвор ? Малко е различно, не мислиш ли ? Не може да си затворник и да искаш лукс, тва е нечувано. Само 1вата година са били в килии и разделени една от друга и е нормално. Кажи ми също д-р (ХА) Здравко, които всъщност е бил “градинар на плочките пред посолството на БЪлгария”, защото е нямало градина, за която да отговаря, но му се е плащало, даден му е бил ГСМ, защо той след като беше задържан за кратко време и беше освободен, защо не си дойде в България ? НЕ, не чакаше жена си, чакаше някой да му плати глобите. И това стана. Честито !

26.07.07
10:37

Тука всеки чул не дочул и си дрънка глупостите...
Моля ви, не пишете ако не знаете със сигурност, такива “чух, че...” не вървят! По този начин само разпространявате слухове, които един бог знае дали са верни...
В интервю по Нова, Ашраф каза, че го пускали в килии с кучета и ги насъсквали срещу него, измъчвали го с ток, изнасилили го...
Не можем да бъдем сигурни на 100% кое е истина - дали либийците са прави, или нашите, но държавата трябва да защитава сънародниците си, не да ги плюе и изоставя! ...Особено в такъв момент. Ами представете си какво щеше да е ако ги бяхме оставили там? Най-малкото щяхме да бъдем за срам.
Вярно е, че с 450 млн могат да се подобрят много неща, примерно пътищата, където загиват стотици хора годишно, но пак повтарям - тия пари, които ни дължат едва ли някога ще ни ги върнат.

Аз пуснах темата да изразя радостта си, а то какво взе, че стана... :shut:

26.07.07
10:56

ТопДевил, даваш ли си сметка, колко патетично звучиш?
Вече няма да съм клиент на фирма Мтел, а на Глобул, защото Мтел дарили апартаменти на медиците. Това е абсол’тно несериозно.
Някъде вмъкна и нещо за ше ги у евреите, които слагали ДДС.. Да бе, не ги е срам. Спазват закона!
15 % такса вторични суровини. Toва определено има...голяяямо отношение по темата.
Едни лекари в Либия, твърдят че всичко е супер, а въпросните медици били сопнати и се държали кофти с колегите си. - това е особено показателно...страшен аргумент.
Що пращат медиците в апартамент, подарен им от частна фирма, а не в затвора? Защо да не ги пратят в апартаментите им? За затвора - наистина си прав тук. Нарушаваме споразумението за екстрадиция, като ги помилваме - некоректни сме към святата джамахирия...голямо важно!
Не може да си затворник, а да искаш лукс? - кой го е искал? При все, че БГ държава е искала по-добри условия за тях - не е ли нормално?
Само 1вата година са били в килии и разделени една от друга и е нормално. - като да си на курорт, нали? Само една годинка...(ама май повече, а?) А, че са ги малтретирали..това е просто част от освежаваща терапия.

А за Здравко - би ми било интересно, дали ти би за**ал жена си, някъде там, без контакт с близки, в някакъв пандиз или би искал да останеш наблизо, поне за морална подкрепа.

Як_бик - много хаотично си ги нахвърлял нещата, но действително си прав за някои неща - и съм ги писал. Ако си направиш труда да прочетеш предишния ми пост, убеден съм, че ще видиш за какво говоря. :)
НО
някъде в целия този хаос, ненадейно си написал неща, които са между ясновидството и лъжата.

който е точно като моя апартамент,за милион два лева или долара все ми е едно,що да не седя,кога ще ги спестя тия пари кадето и да било,и накрая всички са доволни.Сега либииците лаят нарочно,защото иначе

Някой ще им даде 1-2 млн. лева или долара?
Някой им е дал 1-2млн. лева или долара?
или
просто се опитваш да кажеш, че би участвал в някакъв импровизиран БигБрадър?

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 10:57.

26.07.07
11:51

Говорим именно за тези мед. сестри и този “доктор”. Ако си гледал пресконференцията вчера една голяма част от нещата, които пиша са факти, излезли от техните усти. За палестинеца - незнам, днес го даваха по сутрешен блок, но имах по-важна работа. Дали са ги малтретирани не мога да кажа - не съм бил там. Остави рекламата покрай медиците, жалко е на целия фон и всичките проблеми на държавата и хората в нея тия едва ли не да са герои. Признавам, в промиването на мозъци и филтрирането на информация са виновни и медиите.

HE

26.07.07
13:36

казано от С7АЛК3Р на 26.07.07, 10:56:

Нарушаваме споразумението за екстрадиция, като ги помилваме - некоректни сме към святата джамахирия...голямо важно!

Ами това означава че сме същите като тях! Да не говорим, че не сме спазили официалния ред по изпълняването на процедурата по помилването!
Не ми отговори защо не признаваме тяхния съд а нарушението на споразумението е легитимно?
И ще ме прощаваш ама звучиш като Коритаров в НТВ!
Не разбрах къде са доказателствата, че са невинни след като са задържани по легитимен начин и осъдени от легитимен съд?
Не разбрах защо се вдигна такава шумутевица за медиците, а за IT спец. които бяха задържани и осъдени в Дубай никой нищо не каза, никой не пожела да ги екстрадира - излежаха си присъдите там върнаха се и ги нямаше тея оперети по телевизията?
Те твърдят, че са изтезавани - либийците твърдят, че не е вярно - някъкви доказателства?
По другите обвинения нещо да кажеш - или никой не ги споменава щото са неудобни?
Много ли боли да кажат едно “Благодаря” на Българския народ?
Защо едни бяха освободени, а други останаха да ги съдят?
Защо сравняваш България с Либия при така нареченото “даване под наем на задника” и какво общо има - религия, обичаи, закони?
Защо има други задържани по същия този случай, но освободени?
Защо им се възстановяват правата за работа без да са положили изпит както е по закон - с такава некомпетентност може да погубят човешки живот тук?
Аз вече когато ми се налага да посетя болнично заведение първо ще питам дали някой от тези “медици” не работи там и то не заради друго не изскам някой с подарени права да упражнява професията си да си опреснява знанията върху мен!

Ей това са въпросчета на които много държа да ми отговориш, но все ги пропускаш ти пък може и MyPa TpuO може и останалите които се дерат “Не сте сами” и “Невинни” и които се радват, че данъците им отиват за да развиват някъкви неблагодарници мания за велечие!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.07.07 13:38.

26.07.07
14:08

Всъщност..отговорих ти, ама карай.

Ами това означава че сме същите като тях! Да не говорим, че не сме спазили официалния ред по изпълняването на процедурата по помилването!  - да, тук съм съгласен с теб. :)
Не ми отговори защо не признаваме тяхния съд а нарушението на споразумението е легитимно? - поради няколко на брой експертизи, според които е невъзможно, те да са заразители. Децата са болни от различни щамове, заболяли са на различни места и по различно време, включително и по време, по което нешенците не са и помирисвали Либия.
И ще ме прощаваш ама звучиш като Коритаров в НТВ!  - Мерси :)
Не разбрах къде са доказателствата, че са невинни след като са задържани по легитимен начин и осъдени от легитимен съд? - По презумция са невинни, а след гореспоменатите експертизи, явно обективността на либийския съд е под въпрос. Осъдени са на база самопризнания, изтръгнати с мъчения.
Не разбрах защо се вдигна такава шумутевица за медиците, а за IT спец. които бяха задържани и осъдени в Дубай никой нищо не каза, никой не пожела да ги екстрадира - излежаха си присъдите там върнаха се и ги нямаше тея оперети по телевизията? - какво общо има този случай? Не смяташ ли, че става въпрос за съвсем различни неща?
Те твърдят, че са изтезавани - либийците твърдят, че не е вярно - някъкви доказателства? - делото е прекратено. Защо? Защо Либия има интерес да СПРЕ това дело?
По другите обвинения нещо да кажеш - или никой не ги споменава щото са неудобни? - че са пиели и са се отдавали на безразборен секс ли?
Много ли боли да кажат едно “Благодаря” на Българския народ? - това не го коментирам. Никъде не съм казвал, че те са светци, че са готини или че са благодарни. А и забележи, какви ‘акита’ се хвърлят по тях в момента - аз не бих благодарил на целия БГ народ, който в 50 процента от състава си би ги третирал по-зле и от либийски надзирател.
Защо едни бяха освободени, а други останаха да ги съдят? - Не мога да ти отговоря на този въпрос, наистина. Може би, тези са били по-подходящи, а и не върви да задържат 100 човека. Както и да е, това са предположения.
Защо сравняваш България с Либия при така нареченото “даване под наем на задника” и какво общо има - религия, обичаи, закони? - Останах с впечатлението, че изпитваш дълбоко уважение към либйската държавност и народ, защо не?
Защо има други задържани по същия този случай, но освободени? - защото, филипинците започнаха масово да напускат Либия. Защото, другите задържани се радваха на помощ от страна на държавите, чиито граждани са, съответно са ги изтеглили на момента.
Защо им се възстановяват правата за работа без да са положили изпит както е по закон - с такава некомпетентност може да погубят човешки живот тук? - Обвинения в некомпетентност? Те са медицински сестри, взели са си изпитите. Може би, трябва да имат някакви опреснителни курсове, преди да започнат работа след 8 години прекъсване, но честно казано, не знам дали това е предвидено по закон. Ти знаеш ли?
Аз вече когато ми се налага да посетя болнично заведение първо ще питам дали някой от тези “медици” не работи там и то не заради друго не изскам някой с подарени права да упражнява професията си да си опреснява знанията върху мен! - Аз вече когато ми се налага...обаче..ако ще си говорим за лекарска некомпетентност - де да бяха само лошите медици, които са с ‘подарени права’.

Ей това са въпросчета на които много държа да ми отговориш, но все ги пропускаш ти пък може и MyPa TpuO може и останалите които се дерат “Не сте сами” и “Невинни” и които се радват, че данъците им отиват за да развиват някъкви неблагодарници мания за велечие! - смятам, че за бях язен за лозунгите и т.н. :)

Вече си отговорен :P

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 14:09.

HE

26.07.07
14:52

Нека да сме наясно не храня уважение към Либия и не виря гъз в прослава на Алах, а единственото което оспорвам е кампанията “Не сте сами” както вече казах “медиците” абсолютно с нищо не ме интересуват т.е. интересуват ме до толкова до колкото тяхните простотии ще се отразят на Българския данъкоплатец.
Според закона за здравеопазването са длъжни да положат изпити след 5 годишно прекъсване на практиката това би следвало да важи независимо по какви причини е станало това. И те са единствените за които публично са оповестили, че им “подаряват” правата за работа - за тях знам със сигурност от тях се пазя - ако разбера и за други такива ще съобщя на всички  ;-)
Приликата с IT специалистите беше голяма - задържани в Арабския свят, обвинение което не се доказваше по безспорен и категоричен начин.  ;-)
Спряха делото защото Франция взе в преносния смисъл да им извива ръцете - предполагам знаеш имат взаимни интереси!
За това, че са обвинени в безразборен секс и производство и продажба на алкохол - ами където отидеш би следвало да спазваш законите на страната в която пребиваваш - за това са законите или те щото са Български граждани за тях не важат някъкви си там закони на чужда държава?
За другите освободени не визирам Филипинците визирам другите Български граждани задържани по същия този процес - те по малко ли са Българи?
Мога да твърдя със сигурност, че всеки път когато са ги снимали за вестници или пускали по телевизията никак ама никак не изглеждат изтезавани.
А относно експертизите ами естествено е Европейците да ни защитят с експертизи нали сега на тях подлагаме гъз - който плаща той поръчва музиката! Друг е въпроса, че Либия не разполага с достатъчно квалифицирани експерти, които да оборят въпросните експертизи!
Относно “акитата” които се хвърлят по тях ми май си ги заслужиха - с неуважението към такива които се включиха в кампанията “Не сте сами” - преди да стъпят на родна земя ти да си чул някой да каже нещо против тях - аз не съм, сами си го докараха това отношение с високомерие и неблагодарност! Медиите също имат голям принос в цялата тази работа представяйки нещата едностранно така човек почва да му писва и да си задава логични въпроси на които никой не отговаря.  Повече няма да пиша по тази тема - лишено е от всякакъв смисъл разбрахме, че сме на коренно различни мнения и няма смисъл да правиме този спор безкраен, както казват хората “кучето си лае - кервана си върви” ние каквото и да кажем на тях щом са решили да им правят подаръци и да ги изкарват светци на наш гръб ще си ги направят и това си е. На мен в случая не ми изнася, но за съжаление в момента не мога да хвърля камък по ши....та татковина и “Летище София” пък за където ми стигнат парите за билет. Писна ми вече всякъква измет да се прави “национален герой” и на всякъкви да се раздават ордени като бомбони. Изложих почти всичките си виждания по темата няма да ми промените мнението каквото и да кажете - не са светци ясно е, не са и герои и това е ясно има много покрити неща също е ясно, а когато си задаваш въпроса “Защо” ти става най-ясно!

26.07.07
17:43

На тея само не ми стана ясно защо им раздадоха толкова пари като можеха да помогнат на болните. Майка ми има рак, а не се знаедали въобще касата ще плати за лекарството й. На много жени ни са им плащали. А една доза струва 400 лева. Това са 4800 лв за 1 година. Това е несправедливо!

26.07.07
19:53

Аз съм разочарован от държавата.ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ!
400 000 000 + 200 000 000(дълга на Либия, а сигурно е и повече) = 600 000 000 (сумата, с която евентуално олекваме)
600 000 000/ 1 000 000 = 600 лв. ,които излизат от моя джоб.Защото аз си плащам редовно данъци.А картината е по ужасна!
фактите са:
БЪЛГАРИЯ изгуби международни позиции!
    *Спасени са 5 български граждани , със съмнително минало и един палестинец (непожелан от народа си).
    *Ограмна финансова загуба за БЪЛГАРИЯ!
    *Избягване от главните проблеми в страната:
              1.Демографски срив - след 5 години ще е безмислено да се прави, каквото и да било за него.
              2.От пожари БЪЛГАРИВ губи по 100 млн. годишно.
              3.Незаконни сделки , за които сме предупредени от ЕС  - НАТУРА 2ХХХ
              4.Образованието е съсипано(знам от опит - уча в ‘’елитен’’ висш Софийски университет и корупцията е повече от преподаването.
              5.Здравеопазването го няма.
    *Правене на “ефтина” реклама(според мен антиреклама).
Защо за Сергей Антонов няма направено нищо, при положение, че е бил в тежки условия.
Двама български граждани са убити в ИРАК!
Има още хиляди абсурди в тази страна, жалкото е че те няма да се оправят.За това аз ще напусна тази страна!!!
И нека не дават мнения хора, които не са изработили и един лев за БВП на страната!!!
Икономика се гради на производство, не върху данъци и глоби:/
Поздрави!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!

Сталкер и Мура Трио,
Не знам какво да кажа.
Ще кажа само това:
Арестувани и прецакани българи имаме навсякъде по света.
Ако са в САЩ, ги считаме по презумпция виновни. Никой не ги защитава. Обикновенно даже и не чуваме за тях.
Почи нищичко не се сещам и да направихме по случая с онова шофьорче в Ирак, дето гледахме филма или монтажа как някакви му режат главата.
Не беше интересно.
Колко българи са арестувани в чужбина? И какво имат те от българската страна? Служебни адвокати?

Хората били обединени, пък политиците се провалили.
Какво безумие... Как въобще можете да си го мислите?
Че този казус политиците го направиха! Лицеприятен на братята американци и интересен за хората.
Че зверската рекламна кампания, хилядите часове телевизионно време и пропагандата на разните организации вие ли ги финансирахте? Или си мислите, че всичко е от добро сърце? Знаете ли колко струва минута репортаж по БТВ например? Е, явно телевизиите са се променили и вече бачкат за блготворителност.
Мтел.... Глобул. Ами аз съм работил там, братко.
Отлично познавам системата.
От всичи благотворителни мероприятия операторите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си удържат пари!
А колко е себестойността на едно съобщение по SMS за оператора?
Аз ще ти отгогоря. Точно колкото е сбестойността на едно съобщение по ICQ за твоят интернет провайдър!
Нито стотинка повече!
А колко SMS-и са изпратени по кампанията?
Верен отговор: колкото ти кажат от оператора. Абсолютно няма как да провериш, дори полицията не може да изисква такава информация.
Та операторите не ги мисли. Те участват във всички “благотворителности” от по - масов характер. Сиреч с повече потенциал а SMS-и. “Безвъзмездно”, естествено.
Всеки акъв номер с ъс специално таксуване се радва на особено внимание от страна на оператора, трудно се дава и е много скъп и със специален договор. Щом казвате, че вече ги подаряват....

Дали ме е срам?
Май да.
На съдебната скамейка бяхме пълен провал.
Какво направихме, за да освободят медиците?
Платихме и ги транспортирахме почти скрито.
Така се прави със виновни. Действа се скрито и по всякакви начини. Викаме го корупция, ако е у нас.
И се опитваме да съдим пак.
Какво направиха либийските “терористи”?
Взеха парите и върнаха подсъдимите.
Ако бяха терористи, щяха да искат още пари. Ако бяха партизани и възстанници, щяха да продължат да искат Ал Мегархи. Изводът е, че просто са търсели разрешение на проблема. Може би по техен си начин, но не и по начина, по който ние ги виждаме нещата.
И какво направиха милите ни любими медици веднага след завръщането си ?
Напъват се да съдят българската държава, изхарчила милиони за тях, да изхарчи още!
А ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ СЪДЯТ ЛИБИЙСКАТА ДЪРЖАВА, която ги осъди невинни? Джамахирията се бори за международно положение, едно такова дело няма да я разкраси пред света, дори може и да плати. България се опита да ги измъкне от международната каша, в Либия уж им нарушиха правата и ги съдиха невинни. Защо не им е първата дума да съдят Либия, а ще съдят България?
Само аз ли си мисля, че са “невинни”? При това в нещо повече от сексуални контакти и пиене на водка извън работно време? Защо тях? Има хиляди други в Либия. Защо другите даже не искат да се връщат в държавата с граждански права?
Не ща нито по телевизията да ги гледам, нито да слушам за страшните им мъчения.

И за последно ще кажа на големите оптимисти:
Мили мои,
Безплатен обяд НЯМА. Още по - малко безплатен обяд за милиони долари.
Емирът на незнам си коя американска колония бил дал милиони. Някаква организация на евр(оп)ейдкия съюз - и тя. Булгаристан нищо няма да даде и нищо няма да му поискат.
ВЕРВАЙТЕ!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.07.07 20:29.

Вие наистина ли смятате, че парите (и то някакви смешни 500 млн. лева) са били главното, което искаха либийците?! Говорим за държава, на която цялата територия е върху нефт...
Шейхът на Катар е дал пари, но не за медиците, а за си купи самолети от Франция. Всичките пари дадени на семействата на заразените деца, до последния цент са били дадени от фондацията на Ал Ислам. Проблемът на Кадафи през цялото това време не беше, че няма пари за семействата, а че му трябваха виновни. Защото ако не са виновни нашите сестри, хайде помислете кой е виновен за заразата...
Предполагам, че сега тепърва информацията ще излиза наяве и все повече неща ще намират своето обяснение, но изобщо не се заблуждавайте, че видите ли вместо да похарчим 500 млн. за нашите си деца сме ги дали на Либия.

27.07.07
07:02

казано от Атанас Василев на 26.07.07, 21:45:

Проблемът на Кадафи през цялото това време не беше, че няма пари за семействата, а че му трябваха виновни. Защото ако не са виновни нашите сестри, хайде помислете кой е виновен за заразата...

Ето тук е разковничето в цялата история.
Толкова заразени деца - наистина си е трагедия и никой не го отрича. Но най-лесното при една такава трагедия е да се намерят изкупителни жертви. Това си е даже и психологически трик - фокусираш вниманието върху нещо или някой - и вече основния проблем всъщност остава на заден план. Моля ви се, толкова ли е лесно да ви лъжат в лицата, без да се усещате? Защото ако е така - проблемът минава и на българска територия - и то в бъдещ план. Жалко..

Неслучайно питах доколко сте се интересували от процеса, за да мятате такива буци кал по хората.
Първо - ако можете послушайте ‘свидетелите’ по обвинението. Толкова скалъпени истории са, че ако не си тотален глупак, не би им повярвал. Преводачката казваше, че дори на съдията му се е плачело като е обявявал присъдите на нашите медици. Просто нещата са спуснати от много мноогооо по-високо ниво.
Всъщност - повечето от вас знаят ли какво е политическото положение на нещата в Либия? Как живеят хората там, какво е обществото им? Какви са проблемите им?
Знаете ли, че всичките роднини на заразените деца са тотално отритнати от останалите хора? Че те всъщност не са искали НИКАКВИ компенсации и дори са отхвърляли само идеята за подаръци? Къде заминават тия парички тогава? И изобщо кой ги иска? А ЗАщО? Едни такива простички въпросчета - и то само на повърхността.
Не обвинявам нещастните хорица, които са потърпевши от цялата работа. Цяла държава виновна за заразяването на невинни дечица, лесно е да се заблудиш при толкова голяма трагедия. Ясно ми е, че когато си лично засегнат е почти невъзможно да имаш реален поглед над нещата и да виждаш ситуацията изчистено. Ясно ми е, че когато са им казали: “Тези са виновни”, никой не се е замислил, а само е искал кръв и разплата. И ТЕ СА ПРАВИ.  Пък и за това ми е жал, защото бъдещето с подобни
А още по-малко вина имат медиците, които използваха за изтривалка и от двете страни. Жал ми е за тях. Жал ми е за дечицата в Либия. Като ви чета, започва и за нас да ми става жал.
Нито едно от обществата няма вина за това положение - нито либийското, нито българското. Те са продукт на своето време и на своето място. Както и ние - затова и ми е ясно защо и вие мислите и разсъждавате по този начин..
И да, мисля, че при всеки един процес - особено в източните държави, ТРЯБВА да се хвърлят всички възможни усилия - и политически, и медийни, за да се измъкнат нашите хора.
А конкретно по този - още от самото начало се знаеше, че ще използват нашите за изкупителна жертва, затова и искрено се радвам, че се направиха толкова усилия. От медиите и обществото, защото от липсата на усилия на политиците ми се гади.

Изписах бая, но дълбоко се съмнявам някой изобщо да схване смисъла на казаното. Прекалено лесно се поддавате на провокации, прекалено лесно вярвате. Нещата са на такива нива, че ние хич и не можем да разберем.
Простичко е: жертвите са и от двете страни на барикадата, и медиците, и болните дечица, и техните роднини. Всички останали се облажиха от ситуацията - едните финансово и материално, другите със самореклама. Толкова от мен по темата, все пак вие сте си свободни да се самозаблуждавате :)

27.07.07
07:57

Дзвер, ако разгледаш по-внимателно, ще видиш че нямаме спорни точки с теб.
Напълно съгласен съм, че цялата тази дандания е заради политиците.
Това, че медиците са решили да съдят държавата ни..не искам да го коментирам. Имат право да го направят. Доколко е основателно желанието им за обезщетения и т.н., има си компетентни органи, които ще се изкажат. Не е прецедент, някой българин да съди България, правили са го хора с онование, правили са го и откровенни престъпници.
За плащания от наша страна - вече сме опростили външния дълг на Либия. Само за инфо. Така или иначе, надали сме щели да си го съберем някога, ама все тая.

@Атанас Василев - мдам, можем само да поздравим Кадафи за майсторската игра.

@Хед Хънтър - Радвам се, че поне малко съм смекчил позицията ти, която иначе ми се струваше доста крайна. Надявам се, че не те оставям с впечатлението, че смятам медиците за някакви светци или нещо. Не одобрявам и целия този шум и раздуване на нещо, от което по-скоро трябва да се срамуваме, както и не съм възхитен от въпросната сделка.
По-здрави.

27.07.07
08:03

MyPa TpuO и Атанас Василев вие прочетохте ли постовете над вашите!?
Осмислихте ли поста на D3BEP?!
Г - н Атанас Василев дайте ми тези “смешни” 500 млн. или даже не на мен , ги дарете някаде.
Видяхте ли поста на /ЭGO/@§?!Мислите че му е приятно на човека да слуша за вашите “смешни” 500 млн.
Г - н Атанас Василев, не сте длъжен да ми отговаряте , но какво сте направили за държавата ?Осигурявате ли се на пълна заплата?
MyPa TpuO - на ниво държава не трябва да се правят компроси.Нито 5 , нито 100 , нито 1000 души са по важни от НАРОДА!
Помислете върху тези въпроси! Никой не каза от нас ДАЛИ СА ВИНОВНИ ИЛИ НЕ.
Не е там въпроса.
Поздрави!

П.С. Надявам се да пишат хора, които са прочели и помислили върху постовете написани преди тях!

П.С. 2 Какво означава и без това нямаше да си получим дълга?!Защо коментирате без да имате ни най - малка представа за какво става въпрос?Може би познавате някой финансов експерт ?!

Мнението беше редактирано от VictuS на 27.07.07 08:06.

HE

27.07.07
09:36

Позицията ми не може да бъде смекчека за съжаление както споменах и малко по-горе имам информация малко по-различна от тази която обявяват.
Второто никъде не съм казал кой е виновен и кой не е - изказах съмнения, но в предишните си постове съм написал, че без доказателства не може да се твърди дали са виновни или невинни, а на нас едва ли някой ще ни покаже каквото и да било.
Мура като почнеш да говориш арабски тогава можеш да твърдиш какви са били показанията на свидетелите със сигурност - до тогава думите на някъква преводачка са “ала - бала”.
С7АЛК3Р - мисля, че се досети защо имам такава позиция ще ползвам ключови думички от написаното от мен до сега - “неблагодарност”, “високомерие”, “тотална липса на уважение” това май стига.
Дзвер по-нагоре спомена доста истини някои от тях не се бях сетил да изкажа в мненията си, но съм съгласен с абсолютно всяка негова дума.
Мура ако “да се интересуваш от процеса” означава да гредаш рекламните клипове “Не сте сами” и БТВ репортерите значи съм се интересувал много малко  ;-) . Мура я сподели сега ти как точно си се интересувала от процеса, че ми стана интересно?
Целия процес беше една голяма сапунена оперета от латиноамерикански тип лошото е, че цялата работа беше продуцирана от Българския народ.
Като обобщение - 8 години гледахме манипулации по телевизията, просихме помощ от този и онзи, нагъзихме на “великата джамахирия”, прибраха си наще “медици” и сега следва връчването на Оскари под формата на апартаменти, пари, подарени професии и за всичко пак нагъзват Българския народ.

27.07.07
10:24

казано от head_hunter на 27.07.07, 09:36:

Позицията ми не може да бъде смекчека за съжаление както споменах и малко по-горе имам информация малко по-различна от тази която обявяват.
Второто никъде не съм казал кой е виновен и кой не е - изказах съмнения, но в предишните си постове съм написал, че без доказателства не може да се твърди дали са виновни или невинни, а на нас едва ли някой ще ни покаже каквото и да било.
Мура като почнеш да говориш арабски тогава можеш да твърдиш какви са били показанията на свидетелите със сигурност - до тогава думите на някъква преводачка са “ала - бала”.
С7АЛК3Р - мисля, че се досети защо имам такава позиция ще ползвам ключови думички от написаното от мен до сега - “неблагодарност”, “високомерие”, “тотална липса на уважение” това май стига.
Дзвер по-нагоре спомена доста истини някои от тях не се бях сетил да изкажа в мненията си, но съм съгласен с абсолютно всяка негова дума.
Мура ако “да се интересуваш от процеса” означава да гредаш рекламните клипове “Не сте сами” и БТВ репортерите значи съм се интересувал много малко  ;-) . Мура я сподели сега ти как точно си се интересувала от процеса, че ми стана интересно?
Целия процес беше една голяма сапунена оперета от латиноамерикански тип лошото е, че цялата работа беше продуцирана от Българския народ.
Като обобщение - 8 години гледахме манипулации по телевизията, просихме помощ от този и онзи, нагъзихме на “великата джамахирия”, прибраха си наще “медици” и сега следва връчването на Оскари под формата на апартаменти, пари, подарени професии и за всичко пак нагъзват Българския народ.

О, далече съм от идеята да твърдя, че съм от най-запознатите. Но цитирането на мнения от разни форуми на разни хора, които пък изобщо нямат общо с цялата история, е повече от несериозно :)

Пък и не мисля, че позициите на всички тук са особено различни.
Да, не смятам, че Бълария трябваше да отстъпва от позициите си.

Та, доколко съм се интересувала: дотолкова, че да знам, че отначало са задържани 23-ма човека, повечето от които са освободени, че делото е не само срещу нашите, но и срещу няколко човека либийски персонал. Нещо да се е чуло за тях по-късно??
Съвсем скоро след началото на процеса, са направени няколко чужди проверки, при които се е установило, че заразата се е разпространила заради вътрешноболнична инфекция.
В същото време Кадафи обяснява в публичното пространство, че нашите сестри са работели по нареждане на ЦРУ (???). Съвсем честно - този човек страда от параноя или просто се е подигравал с хората.
Знам, че някъде 2 години и половина след началото на делото, самият народен либийски съд ги оправдава - предвид фактът, че не са налични доказателства по обвиненията. Съдът обявява доказателствата като ‘изфабрикувани’, като извадени от контекста свободни разсъждения.
Знам, че делото е прехвърлено в главна прокуратура, откъдето вече се започва циркът: материални искове срещу обвиняемите, продължение на изфабрикуваните доказателства.
А вие случайно да знаете, че всъщност сина на Кадафи ЛИЧНО е заявил за нови случаи на деца, болни от СПИН, след като сестрите са били заразени? Самият той казва, че очевидно това е причинено от небрежност и лоша управа в болницата, а не от съзнателни и целенасочени действия, вследствие на конспирация.
Порових да видя дали го има някъде събрано накуп като инфо:

На 2 април 2003 г. външният министър Соломон Паси обявява, че докладът на професорите Люк Монтание и Виторио Колизи е готов. Изводът на учените е, че заразата се е появила в здравното заведение година преди българите да започнат работа там, както и че причините за епидемията се дължат на вътреболнична инфекция. “Докладът потвърждава българската теза. Оттук нататък чисто юридически въпрос е доколко този доклад ще може да бъде взет като меродавно доказателство и доколко той съответства на понятията за доказателство, възприети от либийската съдебна система”, коментира министър Паси.

Само ще уточня, че Люк Монтание е откривателят на вируса на СПИН. Това е единствената официална експертиза, която изобщо е допусната до либийския съд.
Знам и също, че исканията за финансови обезпечения изведнъж са скочили от 200 000 на дете - до 1 000 000 на дете..

Хубава игра на карти.
Но понеже се интересувате от процеса - предполагам ги знаете тези работки.

HE

27.07.07
10:37

Разбира се, че ги знаме “тези работи”, но не беше ли заведено дело срещу същия този Паси кое би ме накарало в този случай да му вярвам?
Относно исковете всеки сам преценява какви да са исковете - те губят деца!
За конспирация и т.н.т да видя някой да говори?

“Та, доколко съм се интересувала: дотолкова, че да знам, че отначало са задържани 23-ма човека, повечето от които са освободени, че делото е не само срещу нашите, но и срещу няколко човека либийски персонал. Нещо да се е чуло за тях по-късно??”

Ето това твое изречение дава най-пълната картина на това до колко си “запозната” със случая!
1. Между тези 23-ма е имало още Българи не само “наще”.
2. Либийците по случая са задържани, но в последствие са били привлечени като свидетели, но веднага уточнявам на Либийски гражданин никога не е повдигано обвинение по този казус!
3. Да чу се за тях по късно даже и свидетелстваха на същия този процес, то ти знаеш нали си “следила” случая.
Няма какво да коментирам тея така наречени медици имат за защита само хората гледали телевизия и не знаещи конкретни факти и събития.

Да не си помислиш, че се заяждам с тебе - просто оборвам с аргументи изказванията ти и поставям под въпрос компетентното ти мнение.

27.07.07
11:20

казано от head_hunter на 27.07.07, 10:37:

Разбира се, че ги знаме “тези работи”, но не беше ли заведено дело срещу същия този Паси кое би ме накарало в този случай да му вярвам?
Относно исковете всеки сам преценява какви да са исковете - те губят деца!
За конспирация и т.н.т да видя някой да говори?

“Та, доколко съм се интересувала: дотолкова, че да знам, че отначало са задържани 23-ма човека, повечето от които са освободени, че делото е не само срещу нашите, но и срещу няколко човека либийски персонал. Нещо да се е чуло за тях по-късно??”

Ето това твое изречение дава най-пълната картина на това до колко си “запозната” със случая!
1. Между тези 23-ма е имало още Българи не само “наще”.
2. Либийците по случая са задържани, но в последствие са били привлечени като свидетели, но веднага уточнявам на Либийски гражданин никога не е повдигано обвинение по този казус!
3. Да чу се за тях по късно даже и свидетелстваха на същия този процес, то ти знаеш нали си “следила” случая.
Няма какво да коментирам тея така наречени медици имат за защита само хората гледали телевизия и не знаещи конкретни факти и събития.

Да не си помислиш, че се заяждам с тебе - просто оборвам с аргументи изказванията ти и поставям под въпрос компетентното ти мнение.

Въпросчетата ми бяха реторични, радвам се, че все пак си им обърнал внимание - и е хубаво, че допълваш поста ми.
Умишлено споменах либийските задържани - нещо да ти намирисва на пристрастност поведението на съда? Първо това, че първоначалната искана присъда е 10 години затвор за тях. За нашите - директно смъртно наказание. Макар че са обвиняеми по един и същи случай. Та, нещо пак да ти понамирисва и това?

А ти откъде си се информирал ми стана интересно да ти кажа :) Казваш, че не е от медиите - лично ли присъства на делото? ;)

Мисля, че и съм уточнила защо споменах, че е необходимо да имаш поне малко инфо. Не беше по повод на твоята информация, а цитатите от форуми, хаотичните идеи за едва ли не хотелско пребиваване и разни подобни.
А и не видях никаква обосновка сред поста ти ;)

Малко се позамислих над това ти твърдение:
“Между тези 23-ма е имало още Българи не само “наще” - че аз какво съм казала ;) Първоначално са задържани 23 българи. Една част са освободени, нашите хора + д-р Георгиев остават в ареста. Да не би нещо да не е ясно в изречението ми? Коригирам се - видях, че съм написала ‘човека’, а не ‘българи’ конкретно, затова си останал със заблуждението, че включвам и либийците в тази бройка. Защо споменах либийските задържани - виж по-горе в мнението ми ;)

Та :) Не мисля, че има причина да си мерим кой колко знае, споменах липсата на информация по цитираните по-горе причини.

Но основната ми чуденка е: какъв ви е точно проблема с медиците? И защо хора, които реално са потърпевши от цялата ситуация следва да бъдат оплювани?

Мнението беше редактирано от Грахче на 27.07.07 11:24.

HE

27.07.07
11:48

Пак ти казвам на Либийски граждани не са предявявани обвинения следователно няма как да им искат по 10 години  ;-)
Източниците на информацията ми изобщо не те засягат, но за задоволяване на любопитството ти - работили са по случая до тук с обясненията за източниците ми на информация!!! Я сега ти ми сподели своите източници на информация - много държа?
Сега за 23-мата задържани не са всичките 23-ма Българи имало е и други националности /освен Либийците за които само ти говориш/  за това съм абсолютно сигурен ако не вярваш направи си сама запитвания по случая. Проблема ми е, че са неблагодарници, мизерници, надути, мислещи се за бог знае какво и, че Българския народ /в Българския народ визирам и себе си защото редовно си плащам данъците/ трябваше да плаща за тяхната алчност и простотий!!!
Реално потърпевшите са заразени деца, а те тези 8 години са си ги заслужили и по други обвинения за които не видях никой да реве “Невинни”, реално потърпевш е и Българския гражданин защото, както газа /ЭGO/@§ - майка му е болна и не е нарушавала никъкви закони, но за нея държавата е мащеха, а за хора обвинени и осъдени се дава всичко ето това имам против тях. Хленчите ми тука - били изхарчили парите за коли и жени арабите ами ок стойте и гледайте наще медици за какво ще харчат като се видя какви са от държанието им ще съм много учуден ако е за благотворителност  ;-) .
Не виждам никъде условия при даването на “компенсациите” за какво да бъдат харчени т.е. парите са си тяхни и те решават.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 27.07.07 11:54.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1