Натрупване на Твърде Много Белтъчини в Организма...?

03.08.07
14:45

Здравейте, скоро ми взимаха кръв и картината показва, че в организма имам твърде много натрупано количество белтъчини....Яденето ми е нормално като за Билдер, в повечко, е защото качвам....От 420 ( едикакво си ) на мен ми е 480 ...Какви са решенията ? Повече тренировки, или по-малко ядене....И ако някой може да каже, ако не предприема мерки, какво може да стане , щом личната лекарка звъни в нас да ми го каже, значи може да е нещо сериозно...Скоро ще чистя с Химия, надявам се да нямам проблми, защото тогава и ще поемам тези белтъчини които се натрупват....

18 години,  185-6 , 110 кг... Има за чистене :) !

Мерси много  :) !

03.08.07
22:45

Само един въпрос малко извън темата.Защо ще чистиш с Химия?Не става ли без химия ами по нормалния начин?

03.08.07
23:09

Цитирам

“Прехранването с белтъчини, особено животински, претоварва организма с екстрактни вещества /крайни продукти в азотния метаболизъм/, които увреждат функциите на черния дроб и бъбреците, въздействуват неблагоприятно върху нервната и сърдечно-съдовата система.”

03.08.07
23:10

казано от Dan4o1000 на 03.08.07, 22:45:

Само един въпрос малко извън темата.Защо ще чистиш с Химия?Не става ли без химия ами по нормалния начин?

За това което целя( големи размери ) чистенето без химия ще ме съсухри на половина :/ !

BB_SenTineL Мерси, значи  ще изчистя скоро :) !!

Мнението беше редактирано от fixer2 на 03.08.07 23:11.

05.08.07
15:19

е какъв е тоя проблем. смисал прекаляваш с приема на белтък в 1 хранене или през целия ден ? по колко белтък приемаш на ядене и на ден и с химия или без ?

05.08.07
20:54

Аз мисля че е нормално. Може би изследванията се базират за “нормален човек” с нормално хранене

05.08.07
23:05

казано от TIGER на 05.08.07, 15:19:

е какъв е тоя проблем. смисал прекаляваш с приема на белтък в 1 хранене или през целия ден ? по колко белтък приемаш на ядене и на ден и с химия или без ?

Ям си съвсем нормално, за да поддържам това тегло , около 700 гр пилешно повече млечни продукти  т.н. Не е нищо ненормално за един трениращ при тези КГ :)..... Ям около 5-6 пъти на ден :) Но пък щом личната лекарка ми звъни в нас може би е нещо обезпокоително :) А относно химията- Без химията ям толкова :) В момента не взимам суплементи :)

Както каза Астор- Съвсем Нормално :)

Изобщо не броя колкобелтук приемам на хранене и на ден , защото като гледам е нормално няма смисъл да си правя сметки, Ям това което ми е нужно, когато ми е нужно и нещата стават :)!
не мсиля, че прекалявам с белтъка нито за едно хранене, нито за един ден :)

Мнението беше редактирано от fixer2 на 05.08.07 23:07.

06.08.07
04:50

Аз все се надявам, някой да отговори по-задълбочено, защото това е интересна тема..

Всъщност, така или иначе ще конктактуваш с въпросната лекарка, защо не я питаш, какъв е проблема с наличието на твърде много белтъчини в организма?

И още нещо - ядеш, без да си правиш сметки, а ще чистиш с ‘химия’? Не е ли по-добре, когато решиш да чистиш, първо да опиташ с диета/сметки?

Мнението беше редактирано от 6th на 06.08.07 04:51.

06.08.07
16:45

Аз не броя белтъчините и всичките други вещества които поглъщам докато качвам, но за чистенето логично , че трябва да сметна колко ми е нужно :)

А кофтито е , че личната лекарка излиза отпуск 1 месец, иначе щях да говоря с нея... И така като излезе в отпуск, ще трябва да търся друг да ми бие препаратите :| !

Мнението беше редактирано от fixer2 на 06.08.07 16:47.

06.08.07
18:11

Не че съм експерт, но белтъчини в организма не могат да се натрупват.

06.08.07
18:16

Лекарката каза, че се натрупали по 2 причини - Малко тренировки, или много храна  ! Може би остават неизразходени ли, не знам и аз :/ !

InDaHEad

06.08.07
20:10

Ми то си има цяла болест свързана с предозиране на месо,ако не се лъжа беше подобна на проказата...в средновековието богатите са страдали от нея.Но ме съмнява това да е твоя случай:)

Да ти имам проблема бате... аз покрай работата имам недостиг на белтъчини и на хранене като цяло...

06.08.07
21:45

Аз не се оплаквам, просто реших да се поинтересувам какво точно представлява :) !

07.08.07
10:49

казано от InDaHEad на 06.08.07, 20:10:

Ми то си има цяла болест свързана с предозиране на месо,ако не се лъжа беше подобна на проказата...в средновековието богатите са страдали от нея.Но ме съмнява това да е твоя случай:)

Хехе, разсмя ме с това.
Прилича на проказата, но само по звучене, може би.
Както и да е, яко. :-P
Царска болест - подагра. Получава се, при прекаляване с мръвка, комбинирано с обездвижване...алкохолната консумация, предразполага и то доста при наличието на другите два ф-ра.  Имаше и статия в сайта, май. :)
Изразява се в натрубване на пикочна киселина в краката...причиняващо болки и т.н. Надали съм особено точен, но толкоз :-P

07.08.07
12:43

Сталкер-а е прав, подагра е болеста и няма общо с проказата :)!

07.08.07
19:21

При изследване на кръв определят количеството белтъчни вещества в нея.Тъй наречения общ белтък.От получената стойност лекарите правят изводи за различни болести и състояния на организма.Повишен общ белтък има при дехидратация,загуба на течности и силно изпотяване.При вземане на анаболи и кортикостероиди.При възпалителни и автоимунни заболявания.При бъбречни,чернодробни и болести на кръвта.Също при намалена функция на щитовидната жлеза-микседем.

08.08.07
16:16

Абе зависи кога ти е правено изследването на мен един път ми откриха белтък в урината обаче ме изследваха след обяд а до тогаа бех умаал 2 бурканчета мляко ,меса и тнт и всички викаха имаш хепатит итнт.Отидох да се изследвам сутринта на гладно и ми нямаше нищо.Но наистина твърде многото белтъчини пречат на органите нали знаете всичко прекалено не е добре.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1