Тежести при тренировки за маса?

07.08.07
09:36

Някой ще даде ли насока какви килограми да използвам в упражненията при качване на маса? Висок съм 170 см, тежа 65 ( минах релефа) и по-скоро искам да разширя малко раменете и да кача на гърди, отколкото сериозно да блъскам за някаква по-тежка маса. В този дух, ако сменя хранителния режим и кача с 5-10 кг тежестите в сравнение с тренировките за релеф, дали ще има някакъв напредък?! Мерси

Почни на лежанка със 140 :)

Как ние да ти кажем с колко тежко да тренираш? Слагаш такава тежест, че да си направиш повторенията от програмата както трябва.

07.08.07
09:49

казано от Jorku на 07.08.07, 09:40:

Как ние да ти кажем с колко тежко да тренираш? Слагаш такава тежест, че да си направиш повторенията от програмата както трябва.

Много добре казано. Според мене добре ште  е да си направиш един дневник и да по4неш по някаква програма за маса и всяка тренировка ште си записваш тежестите и повторенията които правиш и с всяка следвашта тренировка ште се опитваш да пока4ваш тежестите или повторенията за да има прогрес.Отначало ште ти се струва странно но повярваи ми дава резултати този дневник (тефтерче) все тая

Подкрепям дневника! И аз имах такъв, но честно казано по едно време изобщо не ми беше до него(отнема 3 мин. да напишеш всичко, но...) и го зарязах.

FZ

07.08.07
13:30

казано от valentinik46 на 07.08.07, 09:49:

казано от Jorku на 07.08.07, 09:40:

Много добре казано. Според мене добре ште  е да си направиш един дневник и да по4неш по някаква програма за маса и всяка тренировка ште си записваш тежестите и повторенията които правиш и с всяка следвашта тренировка ште се опитваш да пока4ваш тежестите или повторенията за да има прогрес.Отначало ште ти се струва странно но повярваи ми дава резултати този дневник (тефтерче) все тая

Хубаво нещо е тефтерчето.
Килограмите никой не може да ти каже ,ти сам трябва да откриеш кои са твоите кг. с които можеш да тренираш.

08.08.07
15:29

Това е ясно, по-скоро въпросът ми беше дали може с тежести към 50 кг например да се качва маса, на пръв поглед изглежда бая малко като натоварване.

08.08.07
15:44

Всеки според вазможностите си.Щом те натоварват 50 кг ще си тренираш с тях и малко по малко ще качваш повече килограми.Успех  :)

08.08.07
19:07

Не гледай толко тежестите,а правилното изпълнение на упражненията. Като стана въпрос за лежанка,виждал съм хора,натоварили 120-13-0 кг и така я вдигат,че цялото им натоварване отива в рамото и трицепса. И после си мислят,че правят гърди и се чудят защо не им растат

08.08.07
19:08

За маса около 80-90 % интензитет.С други думи ако дигаш 100 на лежанка тренирай с 80 кг.

Хора,доказано е че с повечко повторения ръстът мускулите.Нещо от рода на 10,12,15 повторения и килограмите зависят от тях но също и от изпълнението.Естесвено ако правиш чийтинг ще дигаш с малко повече но няма да изолираш само мускула който искаш.Затова моя съвет е да тренираш с такава тежест с която да правиш 10-12 повторения без чийтинг и с контролирано движение!

08.08.07
21:07

казано от vampire666heart на 08.08.07, 19:23:

Хора,доказано е че с повечко повторения ръстът мускулите.Нещо от рода на 10,12,15 повторения и килограмите зависят от тях но също и от изпълнението.Естесвено ако правиш чийтинг ще дигаш с малко повече но няма да изолираш само мускула който искаш.Затова моя съвет е да тренираш с такава тежест с която да правиш 10-12 повторения без чийтинг и с контролирано движение!

Доказано е и ,че с по-малко повотрения расте мускула и при това както трябва да расте  ;-)

П.П Изолирането на мускулите води до страшно големи контузий ...

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 08.08.07 21:10.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1