За чуковете

28.11.04
16:54

Как според вас е по-добре да се правят чукове - с подхват или надхват ? До сега винаги съм правил с надхват, но започвам да се замислям дали да не сменя техниката

28.11.04
17:56

И аз винаги съм го правил с надхват, но като се замислиш, че придърпването на скрипец пред гърди се прави с подхват по-логично би било така... Аз лично си ги правя с надхват, чувствам стягане, не се замислям да сменям хвата  :)

28.11.04
20:23

Комбинирай или избери начин, който ти работи по-добре.
Разликата е много тънка.

SkA7er

28.11.04
20:31

аз го правя така:
една тренировка с надхват ,а следващата с подхват

29.11.04
01:37

в последно време качих значително работната тежест и при надхват започнах да усещам болки в кръста, а и ми е по-трудно да правя чисти повторения, затова съм решил да направя малка промяна

29.11.04
02:13

С фитили би трябвало да си решиш проблемите (може би и колан за кръста няма да е лошо решние)  :lol:

06.12.04
12:00

При това упражнение техниката е супер важна. Иначе можеш кофти да пострадаш (е, не като при тягата :D , но все пак.  За целта (поне за мен и хората около мен) добрия стар начин на изпълнение (стил Арнолд), тялото - хоризонтално и без опора, замина в историята. Добре е да се гребе в стил Дориан. Вярно е, че повторенията се получават частични, но за сметка на това се качва много повече работна тежест и риска от травма е несравнимо по-малък. Друг вариант са си клсическите чукове със опора. То и името на упражнението идва оттам. За хвата - мисля, че всякакъв върши работа. Което ти е по-удобно правиш или ги сменяш от време на време.
Успех! :)

06.12.04
12:37

Аз двата вида чукове ги осещам много различно!

06.12.04
12:46

а какво представлява “стил Дориан” ?
Вече преминах към подхват и усещам, че влиза по-добре в мускула.
Между другото какво мислите за гребането с щанга с широк хват, хубаво упражнение ли е ?

06.12.04
12:51

Гребане в стил “Дориан” е да си съвсем леко наведен напред (10-15 градуса) и да си гребеш. Моного е яко. В последните години Дориан с така си е изградил гърба (уж).
А за гребане с широк хват - не ми се струва удачно, но ако опиташ и те кефи, не виждам проблем.

06.12.04
18:22

При гребане в стил “Дориан” се товари много повече трапеца и като цяло горната част на гърба,докато оригинала се товари много повече “перките”,та не може да се сравняват,всичко зависи от целта

06.12.04
18:28

andrew написа:
При гребане в стил “Дориан” се товари много повече трапеца и като цяло горната част на гърба,докато оригинала се товари много повече “перките”

Няма спор, обаче при класическото гребане има сериозен риск от травма в кръста. Та затова.....

07.12.04
15:34

Не е опражнение зя чиитинг,най-точно да се изразим.

08.12.04
01:23

Преди ги правех с надхват и ми се струваше че в подхват нямам сила докато един ден не го смених изцяло на подхват силата ми дръпна доста е за година и половина де но правех с 130 гребане.Има разлика между подхват и надхват и тя е в бицепса колко се включва в движението

22.09.06
16:52

извинявам се за въпроса, но не е ли в мястото на натоварване на гърба, пък ще кажеш ли и при кои хват се натоварва повече?

23.09.06
08:55

[quote author=“jalokin”]извинявам се за въпроса, но не е ли в мястото на натоварване на гърба, пък ще кажеш ли и при кои хват се натоварва повече?

С Над Хват за горна част ... С ПодХват за долна  :wink:

23.09.06
09:18

и аз така си мислех, по-интересно ми беше за бицепса?

24.09.06
08:55

[quote author=“jalokin”]и аз така си мислех, по-интересно ми беше за бицепса?

Еми товари бицепса да .... Не малко

24.09.06
12:13

[quote author=“ASTOR”]Преди ги правех с надхват и ми се струваше че в подхват нямам сила докато един ден не го смених изцяло на подхват силата ми дръпна доста е за година и половина де но правех с 130 гребане.Има разлика между подхват и надхват и тя е в бицепса колко се включва в движението

разбра ли сега за какво става въпрос?

24.09.06
16:29

Ами с подхват повече се товари бицепса, поне аз така го усещам. Предпочитам да правя гребането с надхват-великолепно товари горната част на гърба при мен.

29.09.06
16:43

А как точно се изпълнява това упражнение?
Така http://www.bb-team.org/exercise/000055.php
или така http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html

29.09.06
23:02

надхват

morphey

30.09.06
10:15

Аз също съм се чудил и намерих решение за себе си
правя 2 серий подхват и след това 2 надхват - така
се презастраховам

Shatter

30.09.06
10:24

При мен лично, когато правя упражнението с подхват ми натоварва и бицепса, а когато правя със надхват предимно гърба ми се натоварва.
Подобен е ефекта и при хвата при наиранията.

30.09.06
10:29

Въпросът ми е до къде се отпуска щангата и съответно за наклона на тялото?
Втория вариант е с хоризонтален наклон и щангата се отпуска до пода. http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html

Shatter

30.09.06
14:09

Заемаш правилната поза и гледаш кръста ти да е неподвижен, спускаш лоста до толкова до колкото рацете ти могат да се разгърнат.Поне така правя аз и мисля, че е правилно.

02.10.06
18:32

[quote author=“shemeta”]Въпросът ми е до къде се отпуска щангата и съответно за наклона на тялото?
Втория вариант е с хоризонтален наклон и щангата се отпуска до пода. http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html

Аз го правя под 45 градуса, и щангата ми идва до коленете в долна позиция, после дърпам до долната част на корема.

06.10.06
17:37

мерси Петко К вече и аз ще го правя така

IceMan

07.10.06
00:13

подхват  !!!

07.10.06
10:01

[quote author=“shemeta”]А как точно се изпълнява това упражнение?
Така http://www.bb-team.org/exercise/000055.php
или така http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html

Второто ... с Надхват ... Товари повече горната гаст на гърба

07.10.06
23:30

ми аз така и не разбрах кое е по-добре, но засега съм го правил с надхват, защото съм чувал, че натоварва горната част на гърба (колко е вярно нз, никъде не съм го чел май) ма нз кой точно муслкукл натоварва сигурно големия гръбен ма тогава нз какъв е смисъла от набиранията в комплелт с гребане или мечка

08.10.06
09:01

[quote author=“jalokin”]ми аз така и не разбрах кое е по-добре, но засега съм го правил с надхват, защото съм чувал, че натоварва горната част на гърба (колко е вярно нз, никъде не съм го чел май) ма нз кой точно муслкукл натоварва сигурно големия гръбен ма тогава нз какъв е смисъла от набиранията в комплелт с гребане или мечка

Така и ги прави ... Натораврат горната част на гърба ако ги правиш с по малък наклон

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1