Най-добрата комбинация на Хранителни добавки и прием?

28.08.07
13:30

Здравейте,не съм писал скоро време просто пътувам мн и нямам време,когато ми се освободи малко времето се запълва само в четене на писаните постове които не съм прегледал.Та темата я направих за да си изясня някои неща за мен,но и ще послужи и за всеки друг който ще предпочете моята идея за съчетаването на хранителните добавки.На доста места прочетох че комбинация от  Креатин + Глюкоза + Протеин + Глутамин е много ефикасна и добра,защото всички суплементи се подпомагали и взаймодествали много добре,та искам да ви попитам дали е така и дали има смисъл да се прибави към тази комбинация и Таурин.В момента имам налични  Протеин-суроватъчен,Глюкоза(декстроза),Креатин-монохидратен и витамини -ВИТАМАКС    ПРОДУКТА,та евентуално трябва да си закупя Глутамин и/или Таурин и да ви попитам на кои фирми са по добри и ако може ориентировачни цени на двата продукта.Накрая след като уточним как е най-добре кои продукти да приемам ще трябва и да уточним как да се приемат (по колко,кога и как).Ще съм ви много благодарен за каквата и да е информация,нека всеки сподели своето мнение по темата.Изяснявам този въпрос защото смятам това да са добавките които ще взимам през горе долу зимния сезон.Очаквам бързи и компетентни мнениея.

Темата беше редактирана от CaLiVcHo на 28.08.07 13:31.

29.08.07
07:59

Хайде де моля ви се даите мнението си,нали уж затова сме тук да си помагаме така като никои не споделя какво помощ да очакваме?Нека поне разбирачите да отговорят а знам че има такива ще съм ви много благодарен.

29.08.07
09:53

Основни добавки-суроватъчен протеин,креатин,мултивитамини,рибено масло(омега 3)...На 5-то място идват BCAA…Следователно най-добрата комбинация ще е от тях!

Edit:Глюкозата,приемана с протеина около тренировка,е препоръчителна при качване...

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 29.08.07 09:55.

29.08.07
10:02

Ами на мен това ми е целта да кача маса а дали ще е повечето мускулна това си зависи от мен,дали тренирам правилно и дали ям правилно.Това рибено масло какво му е въздействието а и това дето си ми го дал каго пример (омега 3) е 76лв!!Нз но ми се струват мн ако има друг вариянт по евтин?И за най-добрият вариянт които си ми дал ти,мисля вариятна да си ми протеин,креатин,глюкоза,витамина и таурин или глутамин,а може и двете това е искам да ме посъветвате кое от двете да си взема таурин или глутамин или и двете,и предложете добра марка на продуктите и ако може актуални цени.А после да ми разясните за приемането на всичко но първо трябва да уточним какво ще приемам след като се разбере какви хранителни добавки ще взимам тогава вече ще поясняваме начина на приемането им.
Мерси все пак,надявам се и други да се отзоват.

29.08.07
10:04

Креатин + Глюкоза + Протеин + Глутамин .
Комбинацията е добра.Увеличава силата,издръжливостта.Подобрява възстановяването.Добави и таурин.Той има инсулиноподобен ефект-подобрява усвояването на глюкозата,креатина и аминокиселините.Креатинът и тауринът имат  антикатаболен ефект и покачват мускулната маса.
За приемането:
Креатинът- при зареждаща фаза приемай 3-4 пъти по 5гр на ден за 5 дена.След това преди и след тренировка по 5 гр.Заедно с него по 5 гр глутамин и 2,5 гр таурин 30 мин преди и 15 мин след тренировка.Глюкоза- вземай 30-50 гр след тренировка.Протеинът по 30 гр толкова пъти на ден колтото е необходим на организмът ти,взависимост от това как се храниш.Храненето е много важно.
Това е от мен.За цените и качеството ще намериш инфо в  някои предни теми.

29.08.07
10:22

Глутаминът за мен е спорна добавка щом повечето американци отричат ефективността му...Все пак може да се яви като някакъв заместител на BCAA…Омега 3 има безброй полезни ефекти-за сърцето,цялостната имунна система,за мозъка и т.н.

П.С.:Нз къде си видял Омега 3 за 76 лева,но на Optimum е около 10-15 лева за 100 хапчета по магазините...

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 29.08.07 10:29.

29.08.07
11:13

Ето тук го видях рибеното масло : Сайта.Намерих и по евтини например на Vital Plus e 22 лв и има 60 хапчета.Сега остава да намеря някои горе долу добър продукт на Таурин и Глутамин на горе долу прилични цени,ако някои е ползвал някои от продуктите и е доволен нека сподели.А за това дали има ефект от глутамина нз,но пък в БГ много хора се хвалят от ефекта му,но нали знаеш че трябва да го пробваш за да видиш дали ти влияе и как и вече си знаеш.

29.08.07
20:21

казано от CaLiVcHo на 29.08.07, 11:13:

Ето тук го видях рибеното масло : Сайта.Намерих и по евтини например на Vital Plus e 22 лв и има 60 хапчета.Сега остава да намеря някои горе долу добър продукт на Таурин и Глутамин на горе долу прилични цени,ако някои е ползвал някои от продуктите и е доволен нека сподели.А за това дали има ефект от глутамина нз,но пък в БГ много хора се хвалят от ефекта му,но нали знаеш че трябва да го пробваш за да видиш дали ти влияе и как и вече си знаеш.

Креатина, след като бъде приет от организма попада в така наречената киселинна среда,или казано разбираемо;
все едно си пуснал 5 реиса и те не спират на никоя спирка, а шофьорът  после е обвинен, че не е продал нито един билет.
Значи нещо липсва! Глутаминът е този който разгражда креатина,
а Тауринът разгражда глутамина,следователно трябва да ги вземаш и трите!
Дали да са 3 в 1 или трите поотделно , за мен по-добрия вариант е втория! :)

29.08.07
20:42

И аз съм си мислил да си взема Креатин+ Протейн + Глутамин . Искам да попитам за Таурина , кво представлява и за кво помагаа?
Искам да попитам за Креатина , какъе е най-добрия? МОнохидратния доколкото знам те надува яко с вода. Другите креатини по - добре ли е да се взимат?  А за протейна добре ли е да вземам два вида , единия барзо разграждащ за тренировките и един бавноразграждащ преди сън?

29.08.07
22:36

Kazaka   сега остава да си избера какъв Глутамин и Таурин да си купя,даите предложение със добро качество на продукта,ще съм ви благодарен,и ендо въпросче как е по-добре да се приема  Глутамина на прах или на капсули(хапчета)?

Edit:Да не правя ново мнение се допълвам тук - Досега съм се спрял на тези продукти :  Taurine Powder - фирма NOW - 227 гр -27лв  и L-Glutamin Pro - фирма PNC-Europe - 250гр - 36лв.
Изкажете си мнението за фирмите и ако знаете по добри вариянти предложете.

Мнението беше редактирано от CaLiVcHo на 29.08.07 22:54.

30.08.07
07:57

казано от Kazaka на 29.08.07, 20:21:

Креатина, след като бъде приет от организма попада в така наречената киселинна среда,или казано разбираемо;
все едно си пуснал 5 реиса и те не спират на никоя спирка, а шофьорът  после е обвинен, че не е продал нито един билет.

За първи път го чувам това? Кажи от къде си черпиш информацията ?

FA

30.08.07
08:00

Значи можеш да ги приемаш така веднага след ставане 5 грама глутамин и доза протеин преди тренировка доза протеин и 5 грама глутамин след тренировка 5 грама креатин 5 грама глутамин и доза протеин !

01.09.07
21:37

Това е абсолютна измислица!!!  По-принцип е хубаво да се взимат и трите, но такова обяснение направо граничи с фантастиката. Според мен по-добър е съвета на някой който е изпил по 1-2 кг от всяка добавка от колкото на всезнайковци които само на теория ги четата тия неща.

02.09.07
11:06

казано от Kazaka на 29.08.07, 20:21:

Ама стига измислици моля ви се :) :) :) :) Недейте така ... аххаах Calivcho тоз глутамин на ПНЦ е с много добро качество добре си го избрал ! Освен това има 1 продукт който също не е за изхвърляне CGT (Креатин,Глутамин,Таурин в 1 ) на ON! Пробвал съм го продукта си го бива, но той е за хора, които нямат възможност да си ги набявят по отделно 3-те добавки .. ;)

Мнението беше редактирано от HouseSoul на 02.09.07 11:11.

02.09.07
11:49

Моя отговор за най-доброто съчетание не е еднозначен. През годината приемах протеин, аминокиселини, BCAAs и глутамин, ядях като прасе и качих 12+ кила (не чиста мускулна маса). В началото на лятото започнах да чистя и оставих само BCAAs и протеина. Сега продължавам да свалям, но вече помалко и съм на протеин и аминокиселини и се чувствам отлично.
Не казвам, че моите съчетания на добавките най-добрата, защото както забелязвате няма креатин, нито таурин, трибестан, нито даже л-карнитин за чистене (но тук съображението ми е че се потя зверски и без него), а идеята ми е, че според нуждите и целите на трениращия се определя и “най-добрата комбинация” от добавки.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.09.07 11:50.

03.09.07
10:35

Благодаря ви за помоща ви дотук.Сега искам да попитам вече след като има мнение че продукта  L-Glutamin Pro - фирма PNC-Europe - 250гр - 36лв. е добър продукт дайте съвет за Таурин,и кажете дали сегашния на които съм се спрял има ефект и дали е добър според вас?Ето го и продукта Taurine Powder - фирма NOW - 227 гр -27лв .Да попитам още при 4 тренировачни дни в седмицата за колко време ще ми стигне горе долу 250 гр Глутамин и съответно 250гр Таурин?
Благодаря предварително на помогналите.

04.09.07
21:45

Хайде де изкажете си мнението,разчитам на него ще съм ви много благодарен за помоща ви.Чакам да помогнете.

Ами смятай пич :) По 5-6 грама таурин на ден и по 10-15 глутамин.

08.09.07
09:08

Не пии глутамин, хабене на средства е, а ефект от него освен самовнушение няма :)
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=461188

09.09.07
15:54

казано от Jorku на 05.09.07, 23:07:

Ами смятай пич :) По 5-6 грама таурин на ден и по 10-15 глутамин.

Става въпрос в тренировачни дни нали?А другите как мислите дали е вярно това че няма полза от Глутамина?Бях ви помолил да ми предложите продукти за Таурин и Глутамин,засега не сте дайте съвети за фирма и ако може конкретен продукт.Ако оставим Глутамина ако найстина има нещо вярно че всичко е било самовнушение трябва поне да изберем добър Таурин засега съм се спрял на този ” Taurine Powder - фирма NOW - 227 гр -27лв ”  дайте си мненията за него и ако имате светлина предложете други продукти.
Благодаря предварително,разчитам на ВАС!

09.09.07
16:59

Между другото никъде освен... тук(!?!) не съм видял да “наблягат” на таурин, прави си сметка дали тези 27лв си заслужават. По-добре влагай в рибно масло, BCAA, качествен хидролизат и най-най-добре наблягай на храната.

09.09.07
17:38

Виж сега значи аз като съм решил нещо това е ,може и да няма полза от някои суплемент но след като го пробвам вече ще знам как ми действа и така.А ти можеж да ми дадеш пример за рибено масло което да е добро,ако можеж конкретно някои продукт или сайт.А за таурин съм виждал и на мн др места да се пише като се взима със съчетание с Протеин-Креатин-Таурин или Глутамин,нз каде си чел но и няма значение.Ще те помоля сега да ми дадете продукт за рибено масло.

09.09.07
17:55

Ооооо, ма чакай малко, ти го изкара все едно някой на сила те кара да правиш нещо! :D
Объркал си се - действай на своя глава и не разбирам от къде дойде това, че като почнат съвети да ти дават и трябва всичко да ти го налеят? Ей го гугъла, глава имаш - чети, виж първо какво можеш да си намериш и после чети кое къде препоръчват. Когато си направил всичко това, тогава тръгвай да питаш, а не така “да ми дадете продукт за рибено масло”.

BTW, моля те, дай да видя къде си чел за таурина, за глутамина, кой го е писал и до какви изследвания, подкрепящи го се е реферирал. Аз не можах да намеря такива последните 3-4 минути та подозирам, че си говорим празни приказки :)

10.09.07
12:37

Виж сега не те разбрах напълно но и се тая,ако не помагаш и не даваш съвет по добре си задръж постовете за себе си и не се прави на остроумен.Какво първо да гледам кои продукта мога да си намеря в бг и после да питам да ми предложите дали някои които е взимал даден Таурин или Глутамин и е доволен неможе да ми го препоръча направо ?Сигорно съм се поинтересувал от предлаганите продукта при положение че съм си избрал и съм ги посочил даже?Мисля че е колегиално и тактични някои които е ползвал продукт от запитаните от мен да сподели кои продукт е приемал и дал и дали е доволен от него,попитах за рибеното масло в интернет има много рибени масла но откаде да знам на кои продукт какви са му качествата,затова питах ако някой е приемал да изкаже мнението си.Има хора които са компетентни и гледат да помагат и съм и благодарен.Изказах се така в предишния ми пост,защото съм написал още в първите ми постове по темата че съм решил да пия това и може да се изкажете по Продуктите и евентуално да се замести някой,чел съм че много хора са доволни от тази комбинация имаше даже май и от този форум хора които бяха приемали Глутамин-Креатин и Протеин маи и бяха доволни.Не искам никакви конфликти,заяждания или нещо такова гледаме да си помагаме затова сме тук,а не да се правим на важни.Просто попитах пример за качествено рибено масло,и да предложи някои ако е взимал или знае добър продукт на Таурин и Глутамин.Това е от мен надявам се да не съм засегнал никои,нека темата си продължи както трябва без излишни постови.
Всички хубаво .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1