Проблеми с бицепса

Ходя вече месец на фитнес през ден,особено мн наблягам на бицепса,но имам чувството,че ръката ми е ОТСЛАБНАЛА!Ако някой има съвет за развиване на бицепса,да пише

05.09.07
22:17

Ще изкажа предположение, че прекалено много наблягаш на него и в стремежа си за светкавичен растеж си го претренирал. Гледай да тренираш всяка мускулна група веднъж в седмицата, т.е. ако тренираш бицепс в сряда, следващата ти тренировка за бицепс няма да е петък а другата сряда! Друг проблем може да е ако правиш и повече от 3 упражнения за този неголям мускул (дори според мен за начинаещ и 2 упражнения са добре като през седмица се разнообразяват. Базовите ти упражнения за бицепса нека бъдат сгъване с прав и с крив лост по 3 серии + евентуално 2 серии хамър сгъване (чукове). Храната също най-вероятно ти “куца”, а това дава огромно отражение върху възстановяването, а също така и почивката. Почети малко из сайта, недей кара на сляпо!

Би ли дефинирал какво означава “отслабнала” и в какъв смисъл наблягаш? Ако го тренираш без необходимото време за възстановяване, не се учудвай, ако не може прогресивно да увеличаваш тежестите.

Наистина кажи какво точно правиш за бицепс, по колко, кога и т.н. Иначе не ми се вярва да е отслабнала ако не си я мерил и не си го установил де.

FZ

06.09.07
08:29

Сподели с нас как тренираш  :question:

07.09.07
14:44

Сигурно го претренираш и не му даваш достатъчно време за възстановяване. Ако е така не го тренирай 1 седмица и после смени упражненията,но като за начало да не са повече от 2

бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
това правя за бицепс два пъти в седмицата

14.04.08
15:10

За един месец какво очакваш ,не знам.Банална грешка всички в началото се целят в “голямята баница”,но ефекта обикновено е обратен.Тренирай го заедно с трицепса на около7-8дни и наблюдавай развитието си.

14.04.08
16:28

Не можеш да акцентираш върху бицепса, защото той е малка мускулна група и силно зависи от общата мускулна маса. Колкото и да го бъхтиш няма да расте без останалите  големи мускулни групи да се развиват със същото или по - бързо темпо от него.

14.04.08
16:46

Мдаа забелязъл съм, че всички новаци във фитнеса гледат да тренират колкото се може повече, под условието че така ще пораснат по-бързо :-/ Успокойте се хора бързата работа срам за майстора :-) , а и мисля че за 1 месец неможе да се разбере дали ти изостава или не ?!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1