Моля обяснете защо

13.12.04
19:17

Тренирам от окло 1 година, но наистина сероизно от около 4 месеца.
От около 2 месеца съм на НВД ,макар и напоследак да неможе да се нарече точно така .но все пак гледам да не приемам големи количества въглехидрати,освен това НЕ приемам повече от 1500-2000кал. дневно.
Висок 185см. и тежа 115кг.
Целта ми е да сваля подкожните мазнини и да запазя максимално мускулите си.

И така към въпроса:)
Напоследък забелязъх ,че когато започна дадена серия при първите 3-4 повторения имам голяма сила и дори тежеста ми се струва малка но след 4-тото горе-доло край, каточели силата спира и мускулите  отказват да се съкращават.
Знам че е от НВД-то и отрицателния прием на калории ,но не искам да спирам с диетата защото вече почнах да виждам резултати и се чувствам много добре.

Но ми е много интересно защо се поучава това, моля който може да ми обясни по-подробно. :)

Благодаря ви предварително. 8)

П.С.Ако темата не е за тук моля някой модератор да я премести.

13.12.04
19:24

нека остане тук засега темата :)
——————————————————————
Та и сам казваш една от причините е в диетата. Може да е зареди минимално количество гликоген ,който свършва по време на серията. Това се получава първите месеци на НВД-то след тов вече ще имаш издражливост. Аз съм бил 1 година на НВД имах издражливост по време на тренировка ,но в релеф не успях да направя добър и се отказах. Друга причина може да е от нервната система.
по-здрави

13.12.04
20:16

Напоследък забелязъх ,че когато започна дадена серия при първите 3-4 повторения имам голяма сила и дори тежеста ми се струва малка но след 4-тото горе-доло край, каточели силата спира и мускулите отказват да се съкращават.

Така е при НВД мускулите нямат гориво.Има три принципа
1.Намаляване на повторенията във всяка следваща серия
2.Намаляване на повторенията и тежеста
3.Намаляване на тежеста без да се намаляват повторенията
Всеки принцип си има предимства и недостатъци някой са щадящи мускулната маса но не са много ефективни други обратното

13.12.04
20:26

Диетата е индивидоално нещо и сигорно го повтарям за един милионен път ,но си вадете изводи от това ,че не на всеки влияе еднакво. Аз примерно на НВД правя маса и имам супер издражливост. Но явно искаш релеф посред зима та съветите ,които djgorgio ти дава може да приложиш.
по-здрави

13.12.04
20:44

Добавка:
Метод 1 Запазва мускулната маса но не е ефективен като метод 3
Метод 3 Добра сепарация най ефективния метод но нетака щадящ масата
Метод 2 Среден вариант на двата

Почвате с метод 3 след време метод 2 и приключвате периода с метод 1
Смените стават не в една тренировка а като си разделите сезона на 3 условни части

13.12.04
21:11

нормално е това, братле, нека не те притеснява въобще
моят съвет е - не намалявай килограмите - напротив - опитвай се малко по малко да ги качваш. постепенно организмът ти ще свиква с НВДто и след месеци (може би) няма да се изтощаваш толкова - на организма му трябва време.
както зеницата се разширява натъмно и човек се заслепява, когато излезе на светло без преход, така е и с ензимите, които трябва да се приспособят към новия ти режим на хранене.
(и не се притеснявай ако в залата има момчета, които са с 30 кг по-леки от теб и вдигат от лег с 50 повече... leave you ego at the door)

13.12.04
23:51

Зависи, на мен НВД не ми влияе така. Цяло лято бях на НВД (е не много строга, имах понякога дни с повече въглехидрати ;) ) и калориите ми бяха около 1500 - 2000, и нито силата ми падна, нито нищо. Само дето талията ми са намали от 99 на 89 см ;), както и бедрата и ханша с по 3 - 4 сантимертра. Като килограми свалих сигурно 5 - 6, а силата ми се запази, даже на някои упражнения я увеличих.
Та, зависи, при тебе може и да е от диетата, още повече, че 1500 калории за тебе (115 кг) са много малко, все едно аз да ги сваля под 1000! Може да пробваш да ги увеличиш малко, но пак да си в отрицателен калориен баланс, така ще сваляш по - умерено и няма да ти падне толкова силата. А може и да намалиш обема на тренировката (като серии, упражнения и повторения), за да се възстановяваш по - добре, но да се опиташ да запазиш работните тежести. Така ще запазиш мускулната маса, докато сваляш.

14.12.04
11:42

От предните опстове ще ти синтезирам един 4-ти метод. (Аз ползвах нещо подобно с успех - свалях мазнини, а си увеличавах силата, като запазвах мусколната маса).
Просто прави по една-две серии. По едно две упражнения. Стреми се да си увеличиш силата. Противно на всеобщото мнение, прави кратки тренировки. Горенето на мазнините ще дойде от кардиото. Можеш да го правиш всеки ден, но не повече от 30-35 минути.
Успех!

14.12.04
16:02

Аз даже почти не сменям тренировката си по време на редуцирането на мазнините наблягам си на основни упражнения с по едно изолирано.Да сериите са по малко но с кардиото и диетата нещата се получават и не се губи Мускулна маса (запазва се от основните упражнения)

14.12.04
17:12

Според мен реакцията се получава освен от бързото изчерпване на гликогена и от изчерпването на АТФ което може да бъде оправено с креатина.Това според мене значи че приемаш твърде малко протеин ,а при НВД трябва да повишиш количествата му.Освен това тази диета не я прави повече от 3-4 месеца щото аз я държах почти 2г/голяма грешка/ и почнах да трупам мазнини.Това според мене :cry:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1