13.11.07
15:55
Налага ми се да тренирам по рядко таи като след работа сам изморен и искам да попитам дали е добра тая комбинация.За гьрди правя 3 серии средна,3 горна част и 3 cross-over,a за рамо 3 серии раменни преси зад врат и 3 серии разгьване в страни.Задно правя с грьб.Да кажа че тренирам от 4 години и гьрдите ми варвят добре затова правя 9 серии общо.И още нещо, вместо 1 седмица почивка за дадена група почивката ми е 10 дена
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
ами за мен лично 10 дена са бая почивка ... иначе гърди-рамо стандартна тренировка никав проблем ...
13.11.07
21:42
Два пъти съм пробвал гърди и рамо и двата пъти се отказвам до максимум 3 седмици. Това е само при мен обаче май.
Внимавай с тежестите за рамо,като се има предвид че правиш и гърди в същата тренировка.Лично според мене под 8 повторения не дей да правиш,че контузиш ли рамото един път....лошо
Като гледам тренировката ти включва две упражния за средно рамо,което е много.А за предно нищо не правиш ?
14.11.07
16:11
peteer-много правилно,и според мен трябва да махне едната серия от средната група на рамото и да сложи една за предното,тои всушнос го и натуварва с гьрдите,внимаваите с рамената става,винаги загряваите добре
При мен нищо добро не ми донесе рамото като го сложих при гърдите и личното ми мнение е по-добре в отделни тренировки.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.11.07 16:25.
Peteer не правя предно защото то ми се натоварва доста от гьрдите.Винаги след тренировка за гьрди освен треска на тях имам и на предното рамо
при мен рамената спряха да растът когат ги правех с гърдите.. кът изместих рамото от понеделник в петък и усетих разлика ..
Става особено ако е предно рамо пример
гърди-предно рамо
гръб - задно рамо
Крака - средно рамо
тренирал съм по тази и ми харесва
Гърди и рамо не ми се вижда добър вариант, защото ползваш голяма част от рамото по време на тренировката за гърди и след това не очаквай да правиш стабилни раммени преси..а без тях раменете растът трудно.Вече ако разделиш рамото може да се получи нещо, но по-добре ги сложи в отделни дни.Така най-сигурно ще имаш прогрес.
29.02.08
20:25
казано от Георги Гайдов на 13.11.07, 21:42:
Два пъти съм пробвал гърди и рамо и двата пъти се отказвам до максимум 3 седмици. Това е само при мен обаче май.
Не, не е само при тебе ;)
Аз съм установил, че е въпрос до натоварване на гърдите. При по-лека тренировка за гърди рамото не ми е проблемна група. Последният път имах много добър spotter (голям, много силен човек) и имаше няколко форсирани повторения при лега. И изглежда голямото натоварване на гърди се отрази и на раменете, защото после не можех да правя упражнения за рамо с по-големи тежести.
добре си го измислил продължавай в същия дух. Само съм против щангата зад врат.
За мен е удачно, аз ги тренирам заедно.
Но ако ги правиш веднъж на десет дни, по-добре е да ги разделиш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.02.08 21:56.
За мен е удачно, аз ги тренирам заедно.
Но ако ги правиш веднъж на десет дни, по-добре е да ги разделиш.
И защо? Според мен е по-добре да направи обема на 2те тренировки в една. По този начин ще може да натовари мускулите доста повече и ще има нужда от доста повече време, преди да е готов за следващата тренировка.
Ако ще ги тренираш заедно тежко по - добре ги омешай, прави вдигане от лег след него раменни преси, после вдигане от полулег и т.н. иначе рамото ще е уморено и не можеш да направиш качествена тренировка за него.
03.03.08
08:28
казано от Владимир8507 на 29.02.08, 20:25:
казано от Георги Гайдов на 13.11.07, 21:42:
Не, не е само при тебе ;)
Още един в групата бройте ;-)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече