Комбинирани уреди

29.11.07
17:48

Здравейте.Мисля да си взема комбиниран уред за домашна употреба произв. в Китай.
http://fitnesured.com/body/kh319.php този е за 550лв
http://fitnesured.com/body/kh31901.php този 750лв
Какво ще ме посъветвате?Не искам да правя колосални мускули,просто да увелича силата и да съм в добра физическа форма.

Темата беше редактирана от Жиката на 29.11.07 17:50.

29.11.07
19:44

За твоите цели според мен е по-добър първия, защото е по-евтин и заема много по-малко място..
Но все пак мисля, че има шанс да се “зарибиш” по фитнеса и затова аз лично бих си взел 2рия, защото има много повече неща ( Успоредка; за скотово сгъване и т.н. )
Ако 200-тате лева не са ти проблем и ако имаш място.. взимай 2рия :) Ако си напълно сигурен, че няма шанс да се увлечеш с фитнеса и/или нямаш достатъчно моясто и/или 200 лева не ти се иска много да ги дадеш, тогава взимай 1вия :)
Успех :)

Всеобщото мнение е, че това са уреди от типа “от нещо - нищо”. Бързо стигаш до адаптация при различните движения и след няколко седмици тренировки се питаш, дали има ефект (а може и по-рано). Но ако нямаш възможност да посещаваш спортен център, вторият изглежда с повече опции.

Едит от мен отново: тъй като “от нещо - нищо” стана интересно на потребителите и получих въпроси чрез лични съобщения за значението на тази фраза, бих искал да се аргументирам ...

В желанието си да съберат няколко движения / упражнения в един комплексен уред, производителите са принудени да направят микс от няколко самостоятелни тренажора или свободни тежести, което по мое мнение намалява възможността за вариации по време на изпълнението (тежестите също са ограничени). Адаптацията е следствие на това.

Пак бих искал да спомена, че това е лично мнение, поради което посещавам фитнес център, макар времето да е ограничено.

Скромното ми мнение е, че с такъв тип уреди не може да се постигне нищо сериозно. Подходящи са за заети хора над 40 години, които нямат време за тренировки в зала, но искат да поддържат някакъв тонус. Като цяло съм против тренирането вкъщи.

30.11.07
20:06

Благодаря за мненията.Мисля да си взема по-евтиния и да тренирам едновременно вкъщи и в зала.Занимавам се и с друг спорт,мисля че ще ми е от полза.

30.11.07
21:03

не подценявай успоредката - там имаш поне две незаменими упражнения....

скотовото също е най-доброто за бицепс...

аз съм за по-скъпия уред.

меджу другото - аз от около две години не съм ходил на зала - постепенно съм се оборудвал и смея да твърдя, че в нас имам почти всички уреди като за една скромна фитнес зала... понеже съм доста зает, (нищо че не съм на 40, а на 25) нямам време да пътувам до залата, да се събличам, обличам и т.н. съм минал на този вариант.... Разбира се никакъв комбиниран уред неможе да замени залата, дори всички уреди от залата да пренесеш у вас, пак няма да имаш същата атмосфера....

но пак е нещо - не постигам формата и резултатите от залата,  но пак съм в задоволителна форма+външен вид.... алтернативата ми е нищо да не правя, щото време за зала няма....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1