В семейството ви съобразяват ли се с вас?

28.12.07
18:04

Първо ,да се извиня ,ако е имало ттакава тема - уж търсих ,но не намерих :)

Та...въпроса ми е ...от както се занимавате с фитнес и по-точно спазвате някоя диета , семейството ви съобразява ли се с този факт? Има ли много сладко/боклуци вкъщи? А и въобще влияете ли се като гледате вкъщи постоянно да се яде сладко ?

Ето как стои въпроса при мен :
Имаме един огромен шкаф ,който постоянно се зарежда със гадости : огромни кутий вафли “ная” , n-бройки шоколад ,бисквити,солети.Ок-НО от скоро просто всичко премина извън граница - в хладилника има 1 рафт ,които постоянно се зарежда с някакви купени конфитюри , пастички ,толумби и просто вкъщи е СЛАДКАРНИЦА. Само тва се яде почти ! До едно време не ми пукаше много ,ама сега просто сякаш мисълта за шкафа ме преследва.А като отворя хладилника и направо се побърквам.Току що се опитах да проведа разговор на тая тема и да помоля да не се “внася” толкова сладко вкъщи ,защото все пак на мен ми влияе по някакъв начин но.... получих отговор от баща ми : ” Е всички ли да се съобразяваме с твойте диети?” Яко.Много яко...

Ето ще дам пример каква я “свърших ” снощи : в 2 и половина вечерта ометох 400 гр тирамису. Отделно като никога си представям вафла с кокос и т.н. ... Някой да има същия “домашен” проблем? И как се справя с тва?

Мерси предварително за вниманието!

Темата беше редактирана от тайна. на 28.12.07 18:05.

28.12.07
18:12

Освен че се ядат всякаква вредна храна и не се съобразяват, ми се карат защо съм я спазвал пустата диета? Истината, че се яде много сладко в БГ къщите, поне по мое наблюдение на всякъде има по един ШКАФ, предназначен за това. Това не е естествено само в БГ.
Но това е един вид тест дали можеш да издържиш. И друг път като ядеш тортички и пастички гледай да е сутрин, не в 2 през нощта o.O

28.12.07
20:29

Да,у нас има сладко,но мен не ме дразни...По-скоро нашите ми говорат за диетата,като например:”Защо ядеш през 2 часа”,за количеството-”защо по една тава ориз на ден”.И въпроси от този род.Но накрая вече посвикнаха и не мрънкат поне засега :)

28.12.07
20:48

казано от тайна. на 28.12.07, 18:04:

Първо ,да се извиня ,ако е имало ттакава тема - уж търсих ,но не намерих :)

Та...въпроса ми е ...от както се занимавате с фитнес и по-точно спазвате някоя диета , семейството ви съобразява ли се с този факт? Има ли много сладко/боклуци вкъщи? А и въобще влияете ли се като гледате вкъщи постоянно да се яде сладко ?

Ето как стои въпроса при мен :
Имаме един огромен шкаф ,който постоянно се зарежда със гадости : огромни кутий вафли “ная” , n-бройки шоколад ,бисквити,солети.Ок-НО от скоро просто всичко премина извън граница - в хладилника има 1 рафт ,които постоянно се зарежда с някакви купени конфитюри , пастички ,толумби и просто вкъщи е СЛАДКАРНИЦА. Само тва се яде почти ! До едно време не ми пукаше много ,ама сега просто сякаш мисълта за шкафа ме преследва.А като отворя хладилника и направо се побърквам.Току що се опитах да проведа разговор на тая тема и да помоля да не се “внася” толкова сладко вкъщи ,защото все пак на мен ми влияе по някакъв начин но.... получих отговор от баща ми : ” Е всички ли да се съобразяваме с твойте диети?” Яко.Много яко...

Ето ще дам пример каква я “свърших ” снощи : в 2 и половина вечерта ометох 400 гр тирамису. Отделно като никога си представям вафла с кокос и т.н. ... Някой да има същия “домашен” проблем? И как се справя с тва?

Мерси предварително за вниманието!

Не си права.
Това, че ти си решила да тренираш и да спазваш хранителен режим, не означава че всички около теб са на диета.
Ако не можеш да си устискаш апетита, то това си е твой проблем. :)
Прощавай за липсата на съчувствие, но много добре ти е отговорил баща ти.

И вкъщи има шкаф с вафли, шоколад и разнии други сладки неща. Навестявам го понякога, а защо не и по-често, ако имам желание. :P
Така или иначе, вкъщи не се готви(освен месо, рядко някой прави друго) - храните са млечни, месни и ...големи количества яйца.
Дали се съобразяват с мен?
Бих казал, че да....но пък не съм забранил нищо на никого, който квото му се яде, така де...би било тъпо някой да ми изхвърли яйцата и пържолите и да ме подгони с няква манджа, просто щото е решил, че т’ва е Храната.
Въобще...против такъв тип насилие съм, защото това не е “съобразяване с някого”, а насилие.

Никога не ми е било проблем. Храната за фитнеса обикновено сам си я правя. А сладките неща да си стоят на рафта. Ако съм решил да не ги ям и да си стоят няма да ги ям.

29.12.07
02:23

Тайничке тука важи правилото че ти трябва да проявиш воля и да не се поддаваш на изкушенията, иначе баща ти е прав щом те не ти се бъркат в храненето и ти не трябва да се бъркаш в тяхното, по принцип при родителите има едно такова нещо че като си видят детето да прави нещо странно според тях гледат да го върнат в релси по по да го кажем индиректен начин както действат при тебе като пълнят хладилника със сладки, ако устоиш обаче и си караш както ти си знаеш и те виждат че няма някакви вредни последици те оставят намира и д0ри може да започнат да те уважават повече понеже си показала самостоятелност и не си се пречупила (но няма да го покажат :) )

29.12.07
07:18

Ами семейството ми се съобразява с мен до толкова, че напримерно да помни майка ми да ми купи кисело мляко ,яйца , овесени ядки, кратофи, защото това е, от което се нуждая и понякога го няма. А за другото, в нас постоянно се ядът месни храни 1 път в месеца максимум(даже не вярвам да е и толкова) да се яде нещо по-постно(фасул) . Но за сладки никога не са се съобразявали и аз никога и не съм ги молил. Те като им се яде сладко, ядът. Даже майка ми ме съжалява вечер като е купила шоколади и ми вика : ” И сега какво, няма нито едно парченце да хапнеш ?”. Но, ако си стриктен и не се изкушаваш, няма проблем. А иначе за яденето, след първото ми стриктно НВД като видяха, че ям само и единствено това,  което ми беше в диетата и нищо сладко през цялото време(междудругото съм пристрастен към сладкото) , отделно, че не пропусках тренировка и даже като бях на море си носих храната с мен се увериха, че има смисъл(след като видяха резултата) в това, което правя и даже по някога ми се възхищават колко стриктен мога да бъда. Естествено сега не спазвам строги диети, но рядко ям сладко, може би 1 път в седмицата си позволявам и винаги гледам да е сутрин. Иначе и на тях им беше малко странно когато казвах, че ще ям през 2 часа и ще отслабвам, но ми повярваха и видяха, че от правилно хранене има полза.

Мнението беше редактирано от difference на 29.12.07 07:27.

29.12.07
08:21

Мрънкат за яйцата, иначе проблеми няма. И у нас има шкаф с всевъзможни боклуци и ме дразни много - така и не се научих да ям сладко, а гледам всички много му се кефят, та си мисля че изпускам нещо :)

аз пък живея сам и нямам подобни проблеми.Нямам такива шкафове.Каквото си приготвя това ще има в хладилника и на масата нищо друго.Което си има и хубави и лоши страни.

Офтопик: Ванка, радвам се да те видя отново по форумските ни ширини! :)

29.12.07
10:18

Мерси много за мненията ви ! Все пак ,да -прави сте :)  единственото,от  което трябва да зависи човек е волята си :) Може би трябва да поработя над нея.. ;)

29.12.07
10:30

Междудругото в момента на бюрото ми има шоколад Милка вътре с някаква вафла,но не ме дразни. :)Изчаках сутринта(най-подходящия момент) и го опитах и вече не ме съблазнява.

Мнението беше редактирано от Финдо на 29.12.07 10:30.

29.12.07
10:40

Не си права.
Това, че ти си решила да тренираш и да спазваш хранителен режим, не означава че всички около теб са на диета.
Ако не можеш да си устискаш апетита, то това си е твой проблем. :)
Прощавай за липсата на съчувствие, но много добре ти е отговорил баща ти.

Ахам - и аз съм на това мнение.
Погледни го от другата страна - те не ти се бъркат в това, което ти ядеш, не ти мрънкат, че зареждаш (примерно) с яйца, пържоли и зеленчуци. А е много вероятно и те да спомагат в пазаруването на това, което ти ядеш (не знам как точно седят тия въпроси в твоя дом - всичко си е строго индивидуално) ;) Т.е. по-скоро се съобразяват - отколкото обратното.

Тайна, ти ме подсети и за един друг случай. Една диетуваща много активно тормози хлапетата си да ядат здравословно. А те вече са големи момчета - тинейджъри. И тяхната храна е точно такава, каквато тя яде към момента.
Дори в случая да е на плодов режим.
Звъни им по няколко пъти на ден да ги пита дали са си изяли ябълките/салатата (според режима, на който е тя). Не позволява в хладилника да се зарежда друго освен месо и зеленчуци. Забранила е да се внася сладко. Задължава малките да ходят на фитнес с нея - въпреки че примерно те нямат желание.

Виж - това си е хранителен тормоз според мен и тотално несъобразяване с чуждото мнение.

По отношение на храната всеки трябва да има право на избор - дори изборът му да е да се тъпче, да се храни нездравословно и т.н. Иначе се стига и до проблемни ситуации.

Мнението беше редактирано от Грахче на 29.12.07 10:41.

FZ

29.12.07
11:01

казано от Alkorin на 29.12.07, 02:23:

Тайничке тука важи правилото че ти трябва да проявиш воля и да не се поддаваш на изкушенията, иначе баща ти е прав щом те не ти се бъркат в храненето и ти не трябва да се бъркаш в тяхното, по принцип при родителите има едно такова нещо че като си видят детето да прави нещо странно според тях гледат да го върнат в релси по по да го кажем индиректен начин както действат при тебе като пълнят хладилника със сладки, ако устоиш обаче и си караш както ти си знаеш и те виждат че няма някакви вредни последици те оставят намира и д0ри може да започнат да те уважават повече понеже си показала самостоятелност и не си се пречупила (но няма да го покажат :) )

Alkorin е прав най-важно да не се подваваш на изкушенията . Или ако се поддадеш случайно то гледай да ядеш сладкото  с мярка  сутрин и във никакъв случай през нощта . Без нощни нападения на хладилника !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 29.12.07 11:02.

29.12.07
13:02

Съобразяват се с храненето ми, готвят ми, естествено и ние имаме такъв шкаф, пълен с такива неща, но аз не се изкушавам, не си и падам толкова по сладкото. Когато ми се дояде естествено не се лишавам.

29.12.07
13:23

Еми кофти, но факт, всеки има право на лош вкус, както казваше един авер. Хората около теб имат право да правят каквото си искат./Стига да не е пртивозаконно де :)/

Нищо лошо няколко пъти в месеца да си угаждаш, но през останалото време си яж здравословно и това е. Ти си знаеш ,че правиш нещо добро за себе си. Другите ако искаш нека си вредят. А определено, това да се купуват системно такива лакомства и да се складират, го намирам за лееко ненормално... :)

Аз за това се радвам, че сме нямали кой знае колко пари в семейството. Никога сме нямали кой знае какви запаси от закупени лакумства. За сметка на това винаги сме ядяли салати, достатъчно бавни въглехидрати и месо и риба. :) Ако случайно ти липсват, може да се снабдиш сам/а.

И според мен даже не става дума за воля. По скоро трябва човек да е стъпил на земята. Защо трабва да си тормозиш тялото? Защото прекаляването със сладко е вредно за всеки човек.

Чувал съм, че храната в едно семейство в което има спортуващ, се дели на вкусна  и на полезна  :-)

30.12.07
13:16

Момчета нали знаете ” Най-добрият начин , да победиш изкушението , е да му се отдадеш ” :D

30.12.07
16:39

ето защо е по-хубаво да живее сам ! На мен майка ми вика, че само сухо не можело да се яде трябвало и манджа ! Пък сладко у нас се яде най-много, като започне цялото семейство да спортува - рядко се случва ама е факт.Нали като спортуваш всичко се изгаря и няма проблем всичко става за ядене пък кога и колко ..
В моето семейство като цяло е голяма заблудата с яденето, но нали затова има кой да ги вкарва в правия път ;)

ZO

30.12.07
19:23

Нашите се съобразяват с мен дотолкова доколкото като баща ми ми даде пари аз да си купувам каквото пожелая,но да не им се бъркам :lol: И аз нямам нищо против,естествено не мога да принуждавам някого да прави или да не прави нещо,така както аз сам не бих позволил това.Пък и без това нямам особено голям афинитет към сладкото,та това специално не ми е особен проблем.И без това основния сезон който правя е 6 месеца :snake: а тогава малко сладко никак не е лошо с моя бърз метаболизъм го преработвам за нула време.

BA

30.12.07
22:28

Мн ме дразни като вляза в хола и видя кола на масата едвам се сдържам да не я нагъна мъжката...
Ама какво да се прави, не може всички с 1 да се съобразяват...
лека

Владимир Недков

30.12.07
23:45

Здрасти Тайна!
В личен план. Съобразяват се. Аз не им ям храната, те моята да. :) Ако се съобразяват по-често, по-добре за тях!

Имам две предложения по въпроса:
1. Като не става със сила, пробваш с хитрост. Ако разполагаш с пари, един ден когато ги няма минаваш през близкия магазин за диабетици и купуваш всички пълнозърнести кексчета, тортички, вафлички и прочие, до които се докопаш. И шоколад разбира се, много и с натурални (ниско калорични) подсладители. Прибираш се пълниш торбата с лошите захар съдържащи лакомства и я оставяш до кофата за смет. Пъхаш новите по-малко вредни лакомства в шкафа и от днес нататък ти пазаруваш сладкото вкъщи. След известно време (1 месец по моя преценка) няма да им пука как се казват вафлите.
2. Започваш да се храниш ротационно. Така и да се освиниш 1 ден знаеш, че няма да е фатално щото в другите 2 компенсираш.

Чудя се кризата ти за сладко от чиста лакомия ли е или си на ниско въглехидратна диета + обемни кардио тренировки (което си е безумие :) )

31.12.07
01:30

казано от fixer2 на 30.12.07, 13:16:

Момчета нали знаете ” Най-добрият начин , да победиш изкушението , е да му се отдадеш ” :D

Това ми звучи като друг начин да се каже “най - добрия начин да победиш е да изгубиш” което е безмислено.

31.12.07
11:42

Хубава тема! :)

Лично аз от 2000 година насам живея сам! % години студенство в София ми дойдоха твърде културистично! Имам предвид, че сам си готвих дори по едно време хазайката ми помагаше в готвенето и тя се зариби покрай мене!

От 2004 края малко преди да се дипломирам като бакалавър хвърлих багажа си в апартамента тук във Варна и живея самостоятелно! Имам малка гарсониера, чийто инвентар ми е наследство. Имам доста тенджери, тигани, но аз ползвам само микровълновата фурна, титаниев тиган и околко 15 пластмасови кутии с капаци. В тях слагам прилежно храната си, която готвя посред нощите! На следващият ден в миксера бухам протеините и шепа хапчета и изчезвам за работа, където през два часа хапвам на малки порции. След края на тежък работен ден, минавам през денонощното ни Пикадили и пазаря за следващия ден! Готвя сам, импровизирам и се храня винаги сам! (с изключение на последните 15 дена където ям всевъзможни боклуци, ама вкусни да му таковам .... :) ) На 10ти януари ми започва тежка подготовка с много висока цел и независимостта ми по време на тези 7 месеца диета е много силен коз за мен! Имам предвид, че около мен няма дразнители с калорични храни. Дори навсякъде по рафтовете си като имам кутии с добавки не се сещам за друга храна!

Весело посрещане на Нова Година!

twista

04.01.08
16:23

На мен майка ми се сьрди дори че не искам да и ям манджите

Наще много се съобразяват за което съм им много благодарен,и чак им се чудя как ме търпят.

PO

05.01.08
11:19

казано от twista на 04.01.08, 16:23:

На мен майка ми се сьрди дори че не искам да и ям манджите

И при мене е така :( аз й казвам да ми готви месо, а тя вика “каквото съм сготвила това ще ядеш” и аз накрая като няма месо си изяждам 7-8 белтъка (това става почти всеки ден). Наште викат “Ще се натровиш с тея яйца” еми не мога да има налея малко ум в главата. Не попиват и това е!

Мнението беше редактирано от poiu на 05.01.08 12:42.

05.01.08
20:06

Съобразяват се до едно положение но пришки ми излезнаха на устта да обеснявам защо по 1 тава ориз на ден и по половин кг извара и месо и тнт.Обичайните отзиви са “Ще се повредиш нещо” , “Не може да ядеш като не ти се яде грешно е “,”нЕ Бива толкова месо”,”Черния дроб ще ти се повреди от толкова хррана” и тнт.

06.01.08
00:16

Радвам се,че родителите ми се съобразяват , даже някои от нужните храни те ми ги готвят. Да речем баща ми вече заяви, че мрази Пилешкото месо под всякаква форма :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1