28.12.07
18:04
Първо ,да се извиня ,ако е имало ттакава тема - уж търсих ,но не намерих :)
Та...въпроса ми е ...от както се занимавате с фитнес и по-точно спазвате някоя диета , семейството ви съобразява ли се с този факт? Има ли много сладко/боклуци вкъщи? А и въобще влияете ли се като гледате вкъщи постоянно да се яде сладко ?
Ето как стои въпроса при мен :
Имаме един огромен шкаф ,който постоянно се зарежда със гадости : огромни кутий вафли “ная” , n-бройки шоколад ,бисквити,солети.Ок-НО от скоро просто всичко премина извън граница - в хладилника има 1 рафт ,които постоянно се зарежда с някакви купени конфитюри , пастички ,толумби и просто вкъщи е СЛАДКАРНИЦА. Само тва се яде почти ! До едно време не ми пукаше много ,ама сега просто сякаш мисълта за шкафа ме преследва.А като отворя хладилника и направо се побърквам.Току що се опитах да проведа разговор на тая тема и да помоля да не се “внася” толкова сладко вкъщи ,защото все пак на мен ми влияе по някакъв начин но.... получих отговор от баща ми : ” Е всички ли да се съобразяваме с твойте диети?” Яко.Много яко...
Ето ще дам пример каква я “свърших ” снощи : в 2 и половина вечерта ометох 400 гр тирамису. Отделно като никога си представям вафла с кокос и т.н. ... Някой да има същия “домашен” проблем? И как се справя с тва?
Мерси предварително за вниманието!
Темата беше редактирана от тайна. на 28.12.07 18:05.
Освен че се ядат всякаква вредна храна и не се съобразяват, ми се карат защо съм я спазвал пустата диета? Истината, че се яде много сладко в БГ къщите, поне по мое наблюдение на всякъде има по един ШКАФ, предназначен за това. Това не е естествено само в БГ.
Но това е един вид тест дали можеш да издържиш. И друг път като ядеш тортички и пастички гледай да е сутрин, не в 2 през нощта o.O
Да,у нас има сладко,но мен не ме дразни...По-скоро нашите ми говорат за диетата,като например:”Защо ядеш през 2 часа”,за количеството-”защо по една тава ориз на ден”.И въпроси от този род.Но накрая вече посвикнаха и не мрънкат поне засега :)
казано от тайна. на 28.12.07, 18:04:
Първо ,да се извиня ,ако е имало ттакава тема - уж търсих ,но не намерих :)
Та...въпроса ми е ...от както се занимавате с фитнес и по-точно спазвате някоя диета , семейството ви съобразява ли се с този факт? Има ли много сладко/боклуци вкъщи? А и въобще влияете ли се като гледате вкъщи постоянно да се яде сладко ?
Ето как стои въпроса при мен :
Имаме един огромен шкаф ,който постоянно се зарежда със гадости : огромни кутий вафли “ная” , n-бройки шоколад ,бисквити,солети.Ок-НО от скоро просто всичко премина извън граница - в хладилника има 1 рафт ,които постоянно се зарежда с някакви купени конфитюри , пастички ,толумби и просто вкъщи е СЛАДКАРНИЦА. Само тва се яде почти ! До едно време не ми пукаше много ,ама сега просто сякаш мисълта за шкафа ме преследва.А като отворя хладилника и направо се побърквам.Току що се опитах да проведа разговор на тая тема и да помоля да не се “внася” толкова сладко вкъщи ,защото все пак на мен ми влияе по някакъв начин но.... получих отговор от баща ми : ” Е всички ли да се съобразяваме с твойте диети?” Яко.Много яко...Ето ще дам пример каква я “свърших ” снощи : в 2 и половина вечерта ометох 400 гр тирамису. Отделно като никога си представям вафла с кокос и т.н. ... Някой да има същия “домашен” проблем? И как се справя с тва?
Мерси предварително за вниманието!
Не си права.
Това, че ти си решила да тренираш и да спазваш хранителен режим, не означава че всички около теб са на диета.
Ако не можеш да си устискаш апетита, то това си е твой проблем. :)
Прощавай за липсата на съчувствие, но много добре ти е отговорил баща ти.
И вкъщи има шкаф с вафли, шоколад и разнии други сладки неща. Навестявам го понякога, а защо не и по-често, ако имам желание. :P
Така или иначе, вкъщи не се готви(освен месо, рядко някой прави друго) - храните са млечни, месни и ...големи количества яйца.
Дали се съобразяват с мен?
Бих казал, че да....но пък не съм забранил нищо на никого, който квото му се яде, така де...би било тъпо някой да ми изхвърли яйцата и пържолите и да ме подгони с няква манджа, просто щото е решил, че т’ва е Храната.
Въобще...против такъв тип насилие съм, защото това не е “съобразяване с някого”, а насилие.
28.12.07
21:21
Никога не ми е било проблем. Храната за фитнеса обикновено сам си я правя. А сладките неща да си стоят на рафта. Ако съм решил да не ги ям и да си стоят няма да ги ям.
Тайничке тука важи правилото че ти трябва да проявиш воля и да не се поддаваш на изкушенията, иначе баща ти е прав щом те не ти се бъркат в храненето и ти не трябва да се бъркаш в тяхното, по принцип при родителите има едно такова нещо че като си видят детето да прави нещо странно според тях гледат да го върнат в релси по по да го кажем индиректен начин както действат при тебе като пълнят хладилника със сладки, ако устоиш обаче и си караш както ти си знаеш и те виждат че няма някакви вредни последици те оставят намира и д0ри може да започнат да те уважават повече понеже си показала самостоятелност и не си се пречупила (но няма да го покажат :) )
29.12.07
07:18
Ами семейството ми се съобразява с мен до толкова, че напримерно да помни майка ми да ми купи кисело мляко ,яйца , овесени ядки, кратофи, защото това е, от което се нуждая и понякога го няма. А за другото, в нас постоянно се ядът месни храни 1 път в месеца максимум(даже не вярвам да е и толкова) да се яде нещо по-постно(фасул) . Но за сладки никога не са се съобразявали и аз никога и не съм ги молил. Те като им се яде сладко, ядът. Даже майка ми ме съжалява вечер като е купила шоколади и ми вика : ” И сега какво, няма нито едно парченце да хапнеш ?”. Но, ако си стриктен и не се изкушаваш, няма проблем. А иначе за яденето, след първото ми стриктно НВД като видяха, че ям само и единствено това, което ми беше в диетата и нищо сладко през цялото време(междудругото съм пристрастен към сладкото) , отделно, че не пропусках тренировка и даже като бях на море си носих храната с мен се увериха, че има смисъл(след като видяха резултата) в това, което правя и даже по някога ми се възхищават колко стриктен мога да бъда. Естествено сега не спазвам строги диети, но рядко ям сладко, може би 1 път в седмицата си позволявам и винаги гледам да е сутрин. Иначе и на тях им беше малко странно когато казвах, че ще ям през 2 часа и ще отслабвам, но ми повярваха и видяха, че от правилно хранене има полза.
Мнението беше редактирано от difference на 29.12.07 07:27.
Мрънкат за яйцата, иначе проблеми няма. И у нас има шкаф с всевъзможни боклуци и ме дразни много - така и не се научих да ям сладко, а гледам всички много му се кефят, та си мисля че изпускам нещо :)
29.12.07
08:34
аз пък живея сам и нямам подобни проблеми.Нямам такива шкафове.Каквото си приготвя това ще има в хладилника и на масата нищо друго.Което си има и хубави и лоши страни.
29.12.07
09:07
Офтопик: Ванка, радвам се да те видя отново по форумските ни ширини! :)
Мерси много за мненията ви ! Все пак ,да -прави сте :) единственото,от което трябва да зависи човек е волята си :) Може би трябва да поработя над нея.. ;)
Междудругото в момента на бюрото ми има шоколад Милка вътре с някаква вафла,но не ме дразни. :)Изчаках сутринта(най-подходящия момент) и го опитах и вече не ме съблазнява.
Мнението беше редактирано от Финдо на 29.12.07 10:30.
Не си права.
Това, че ти си решила да тренираш и да спазваш хранителен режим, не означава че всички около теб са на диета.
Ако не можеш да си устискаш апетита, то това си е твой проблем. :)
Прощавай за липсата на съчувствие, но много добре ти е отговорил баща ти.
Ахам - и аз съм на това мнение.
Погледни го от другата страна - те не ти се бъркат в това, което ти ядеш, не ти мрънкат, че зареждаш (примерно) с яйца, пържоли и зеленчуци. А е много вероятно и те да спомагат в пазаруването на това, което ти ядеш (не знам как точно седят тия въпроси в твоя дом - всичко си е строго индивидуално) ;) Т.е. по-скоро се съобразяват - отколкото обратното.
Тайна, ти ме подсети и за един друг случай. Една диетуваща много активно тормози хлапетата си да ядат здравословно. А те вече са големи момчета - тинейджъри. И тяхната храна е точно такава, каквато тя яде към момента.
Дори в случая да е на плодов режим.
Звъни им по няколко пъти на ден да ги пита дали са си изяли ябълките/салатата (според режима, на който е тя). Не позволява в хладилника да се зарежда друго освен месо и зеленчуци. Забранила е да се внася сладко. Задължава малките да ходят на фитнес с нея - въпреки че примерно те нямат желание.
Виж - това си е хранителен тормоз според мен и тотално несъобразяване с чуждото мнение.
По отношение на храната всеки трябва да има право на избор - дори изборът му да е да се тъпче, да се храни нездравословно и т.н. Иначе се стига и до проблемни ситуации.
Мнението беше редактирано от Грахче на 29.12.07 10:41.
29.12.07
11:01
казано от Alkorin на 29.12.07, 02:23:
Тайничке тука важи правилото че ти трябва да проявиш воля и да не се поддаваш на изкушенията, иначе баща ти е прав щом те не ти се бъркат в храненето и ти не трябва да се бъркаш в тяхното, по принцип при родителите има едно такова нещо че като си видят детето да прави нещо странно според тях гледат да го върнат в релси по по да го кажем индиректен начин както действат при тебе като пълнят хладилника със сладки, ако устоиш обаче и си караш както ти си знаеш и те виждат че няма някакви вредни последици те оставят намира и д0ри може да започнат да те уважават повече понеже си показала самостоятелност и не си се пречупила (но няма да го покажат :) )
Alkorin е прав най-важно да не се подваваш на изкушенията . Или ако се поддадеш случайно то гледай да ядеш сладкото с мярка сутрин и във никакъв случай през нощта . Без нощни нападения на хладилника !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 29.12.07 11:02.
Съобразяват се с храненето ми, готвят ми, естествено и ние имаме такъв шкаф, пълен с такива неща, но аз не се изкушавам, не си и падам толкова по сладкото. Когато ми се дояде естествено не се лишавам.
Еми кофти, но факт, всеки има право на лош вкус, както казваше един авер. Хората около теб имат право да правят каквото си искат./Стига да не е пртивозаконно де :)/
Нищо лошо няколко пъти в месеца да си угаждаш, но през останалото време си яж здравословно и това е. Ти си знаеш ,че правиш нещо добро за себе си. Другите ако искаш нека си вредят. А определено, това да се купуват системно такива лакомства и да се складират, го намирам за лееко ненормално... :)
Аз за това се радвам, че сме нямали кой знае колко пари в семейството. Никога сме нямали кой знае какви запаси от закупени лакумства. За сметка на това винаги сме ядяли салати, достатъчно бавни въглехидрати и месо и риба. :) Ако случайно ти липсват, може да се снабдиш сам/а.
И според мен даже не става дума за воля. По скоро трябва човек да е стъпил на земята. Защо трабва да си тормозиш тялото? Защото прекаляването със сладко е вредно за всеки човек.
29.12.07
14:05
Чувал съм, че храната в едно семейство в което има спортуващ, се дели на вкусна и на полезна :-)
Момчета нали знаете ” Най-добрият начин , да победиш изкушението , е да му се отдадеш ” :D
ето защо е по-хубаво да живее сам ! На мен майка ми вика, че само сухо не можело да се яде трябвало и манджа ! Пък сладко у нас се яде най-много, като започне цялото семейство да спортува - рядко се случва ама е факт.Нали като спортуваш всичко се изгаря и няма проблем всичко става за ядене пък кога и колко ..
В моето семейство като цяло е голяма заблудата с яденето, но нали затова има кой да ги вкарва в правия път ;)
30.12.07
19:23
Нашите се съобразяват с мен дотолкова доколкото като баща ми ми даде пари аз да си купувам каквото пожелая,но да не им се бъркам :lol: И аз нямам нищо против,естествено не мога да принуждавам някого да прави или да не прави нещо,така както аз сам не бих позволил това.Пък и без това нямам особено голям афинитет към сладкото,та това специално не ми е особен проблем.И без това основния сезон който правя е 6 месеца :snake: а тогава малко сладко никак не е лошо с моя бърз метаболизъм го преработвам за нула време.
30.12.07
22:28
Мн ме дразни като вляза в хола и видя кола на масата едвам се сдържам да не я нагъна мъжката...
Ама какво да се прави, не може всички с 1 да се съобразяват...
лека
30.12.07
23:45
Здрасти Тайна!
В личен план. Съобразяват се. Аз не им ям храната, те моята да. :) Ако се съобразяват по-често, по-добре за тях!
Имам две предложения по въпроса:
1. Като не става със сила, пробваш с хитрост. Ако разполагаш с пари, един ден когато ги няма минаваш през близкия магазин за диабетици и купуваш всички пълнозърнести кексчета, тортички, вафлички и прочие, до които се докопаш. И шоколад разбира се, много и с натурални (ниско калорични) подсладители. Прибираш се пълниш торбата с лошите захар съдържащи лакомства и я оставяш до кофата за смет. Пъхаш новите по-малко вредни лакомства в шкафа и от днес нататък ти пазаруваш сладкото вкъщи. След известно време (1 месец по моя преценка) няма да им пука как се казват вафлите.
2. Започваш да се храниш ротационно. Така и да се освиниш 1 ден знаеш, че няма да е фатално щото в другите 2 компенсираш.
Чудя се кризата ти за сладко от чиста лакомия ли е или си на ниско въглехидратна диета + обемни кардио тренировки (което си е безумие :) )
казано от fixer2 на 30.12.07, 13:16:
Момчета нали знаете ” Най-добрият начин , да победиш изкушението , е да му се отдадеш ” :D
Това ми звучи като друг начин да се каже “най - добрия начин да победиш е да изгубиш” което е безмислено.
Хубава тема! :)
Лично аз от 2000 година насам живея сам! % години студенство в София ми дойдоха твърде културистично! Имам предвид, че сам си готвих дори по едно време хазайката ми помагаше в готвенето и тя се зариби покрай мене!
От 2004 края малко преди да се дипломирам като бакалавър хвърлих багажа си в апартамента тук във Варна и живея самостоятелно! Имам малка гарсониера, чийто инвентар ми е наследство. Имам доста тенджери, тигани, но аз ползвам само микровълновата фурна, титаниев тиган и околко 15 пластмасови кутии с капаци. В тях слагам прилежно храната си, която готвя посред нощите! На следващият ден в миксера бухам протеините и шепа хапчета и изчезвам за работа, където през два часа хапвам на малки порции. След края на тежък работен ден, минавам през денонощното ни Пикадили и пазаря за следващия ден! Готвя сам, импровизирам и се храня винаги сам! (с изключение на последните 15 дена където ям всевъзможни боклуци, ама вкусни да му таковам .... :) ) На 10ти януари ми започва тежка подготовка с много висока цел и независимостта ми по време на тези 7 месеца диета е много силен коз за мен! Имам предвид, че около мен няма дразнители с калорични храни. Дори навсякъде по рафтовете си като имам кутии с добавки не се сещам за друга храна!
Весело посрещане на Нова Година!
04.01.08
16:23
На мен майка ми се сьрди дори че не искам да и ям манджите
04.01.08
20:49
Наще много се съобразяват за което съм им много благодарен,и чак им се чудя как ме търпят.
05.01.08
11:19
казано от twista на 04.01.08, 16:23:
На мен майка ми се сьрди дори че не искам да и ям манджите
И при мене е така :( аз й казвам да ми готви месо, а тя вика “каквото съм сготвила това ще ядеш” и аз накрая като няма месо си изяждам 7-8 белтъка (това става почти всеки ден). Наште викат “Ще се натровиш с тея яйца” еми не мога да има налея малко ум в главата. Не попиват и това е!
Мнението беше редактирано от poiu на 05.01.08 12:42.
05.01.08
20:06
Съобразяват се до едно положение но пришки ми излезнаха на устта да обеснявам защо по 1 тава ориз на ден и по половин кг извара и месо и тнт.Обичайните отзиви са “Ще се повредиш нещо” , “Не може да ядеш като не ти се яде грешно е “,”нЕ Бива толкова месо”,”Черния дроб ще ти се повреди от толкова хррана” и тнт.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече