Рамото ми ...

20.12.04
14:43

Имам един въпрос.Преди 1 година,при тренировка на гърди на лежанка ,нещо стана с рамото ми е ме заболя,но продалжих,не бях загрял добре,после правих горна част на гарди и тогава оше по вече ме заболя,боля ме 4 ,5 дена страшно много,спрях да тренирам гарди понеже болката бесхе неописуема.през лятото ресхих да отида на доктор понеже ме болеше като го натоваря,каза ми апотрофия лека ли несхто такова трофия бесхе няква,ходих на токова и физио терапия 10 дена,сприа да ме боли ,но след 1 месец пак се появи,пак отидох правиха ми снимка биха ми ниакви противовазпалителни инжекции напрао в рамото,и ми мина за 1 месец,сега по4нах да тренирам пак, и като по4на на лежанката не мога да направиа с 40 кила 1,2 страсхна болка,ам за сравнение,преди правих с 110,115,когато стана травмата,и сега се чудя какво става 1 година мина а осхте не мога да правя лейанка,с дамбели като праюя не ме боли,обацхе с щанга напрао,....в4ера правих с 40 кила по 7,8 повторения обацхе ме наболяваше,накрая слойих 80 и направих едно ,но изпитвах болка ,и се чудя да не е така да ме боли понеже не сам го тренирал.мускула,а като правя рамо не ме боли толкова,а и се цхудя да почна ли да го натоварвам постепенно с по 1 повторение,да не сам си внущил нешо и ,,,,,....незнам,даите някаф съвет .сега в момента си го движа рамото и не ме боли,но на лежанката .....да почна ли постепенно да увелицхавам килата макар цхе ме боли или ???

20.12.04
14:54

Спри да тренираш гърдите за малко и тренирай болният мускул. Прави рамо ,но само с дъмбели ,много добро упражнение е арнолд истласкването. Аз имах проблеми с рамото ,но с рамената става а не мускулно. Защото правих с яко тежка щанга и с дъмбелтие ми мина. Пробваи с мазила иначе.
по-здрави

20.12.04
15:13

Би ли казал, каква ти е техниката на повдигане от лег и дали (случайно) правиш кофички? От кофите, може да се възобновят неприятни контузии в раменните стави. А при повдигането от лег , проблема може да е в изпълнението, при което щангата се спуска високо на гърдите или дори врата, като траекторията на движение на е право нагоре.
По принцип и аз мисля че е добре първо да започнеш с дъмбели (ама лекички), след това постепенно да качваш тежестта и чак след известно време да се прехвърлиш отново на щангата, като тук по същия начин - само лоста отначало и съвсем плавно покачване на работна тежест. Иначе не смятам, че е добре да се правят дадени упражнения, въпреки болката , която изпитваме.
Поздрави!

20.12.04
20:58

Кофички правих преди контузиата ,но сега като правя ме боли,рамото,,,,ще последвам саветът ти и шще пробвам с дамбели като покачвам килата,и 4ак после схте премина на щанги:)дано така да се оправя,вече 7 месеца не тренирах и така се отпуснах ,че не е истина,100 кила станах а .........


мерси за съвета

пост 2 :
[quote author=“Martin”]Би ли казал, каква ти е техниката на повдигане от лег и дали (случайно) правиш кофички? От кофите, може да се възобновят неприятни контузии в раменните стави. А при повдигането от лег , проблема може да е в изпълнението, при което щангата се спуска високо на гърдите или дори врата, като траекторията на движение на е право нагоре.
По принцип и аз мисля че е добре първо да започнеш с дъмбели (ама лекички), след това постепенно да качваш тежестта и чак след известно време да се прехвърлиш отново на щангата, като тук по същия начин - само лоста отначало и съвсем плавно покачване на работна тежест. Иначе не смятам, че е добре да се правят дадени упражнения, въпреки болката , която изпитваме.
Поздрави!

ам щангата яа свалиам по то4но на горната часта на гърдата ,и си я повдигам правилно,но това се полу4и мисля понеже бързах и не загрях,а и сприях креатини и витамини и ..... и с мноо кила и .....за това
Не пускаите 2 поста един след друг! Натиснете бутона ‘промени” за ,да ъпдеитнете мнението си.
С уважение: Емил

21.12.04
00:36

Ае ако проблема е мускулен демек нараняване на меките тъкани може да си тренираш със щанга ,но не и да тренираш гърдите. Това не го съобразих в горният си пост.
по-здрави

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1