Рецепти с извара

Прескочи до:

26.01.08
08:29

Здравейте! Аз съм нов потребител регистрирах се преди 2 дена но чета в сайта от 3 4 седмици,ще може ли да ми дадете няколко рецепти с извара(но да са нискокалорични понеже тренирам и за релеф) Благодаря предварително!

Mothefucker

26.01.08
09:24

Ми аз съм ял бъркани яйца с извара - вкусно е но трябва да го ядеш топло ина4е на ругия ден ми се повръщаше от него
Пробвал съм да си пасирам извара с мляко  - изпих го половината и за малко тоя път да повърна
иначе разрови се в рецепти има много или ползвай ТЪРСЕНЕ!!

26.01.08
20:36

Fucker ако толкова ти се повръща отиди на лекар, може да ти има нещо :) :cheese: . Ниско калорично е кисело мляко (избираш си некво нискомаслено 0.1 или 2) със извара и пресни краставици. Тва като е студено през лятото е мн приятно и освежаващо :) .

Mothefucker

26.01.08
21:06

:lol: не просто като усета извара и направо ми се повдига...

27.01.08
00:27

Аз обожавам вкусът на изварата

28.01.08
08:10

С изварата се свиква. Аз кашкавалената(не обезмаслената) направо си я обичкам :)

NP

10.02.08
21:14

А да ви питам може ли да се яде бъркани яйца с извара когато си на НВД?

04.04.08
12:51

Може :) Даже и олио да им сложиш , което не е особенно препоръчително пак не ти вреди на НВД-то.

НАЙ - НАЙ - НАЙ гениалния начин да се яде извара е пасирана с вода. Става 1:1 като айрян, дори по вкусно! А аз айрян мога и 2 литра на ден да изпия без проблем.Това е 1 кило извара което са поне 130-180 гр. протеин и 20-40 гр. въглехидрати в зависимост от изварата. Излиза почти безплатно...

05.04.08
14:05

Аз изварата я мешан с други млечни продукти - сирене, настърган кашкавал, сметана, масло. Става като крем-сирене, лесно смилаема, вкусна, удобна.

07.04.08
07:00

казано от nPoCuaK на 10.02.08, 21:14:

А да ви питам може ли да се яде бъркани яйца с извара когато си на НВД?

пробвай да сложиш и кисело мляко става още повече 1:1 и малко солчица аз в основен:1кг извара 2 кисели 1л вода 2-3ч.л сол сичкото това се пасира и в едно 3л шише секи ден с мене :) една чаша има над 20грама бавно протеинче,даже през ноща ставах да пия от тва ... :) Излиза супер евтино...

Току-що си забърках една страхотна рецептичка с извара: около 200 г извара, 2 сварени яйца, нарязани наситно, 1 малка консерва царевичка, цяла голяма връзка магданоз наситно и малко зехтин....Не мога да спра да ям!:)

25.07.08
13:21

Аз извара обичам само че необезмаслена- нея и така си я ям. Но обезмаслената не мога да я вкуся. За това си я правя на десерт най- често. Слагам всичко на око: извара, кисело мляко, овесени или пшенични трици (може и без тях) и Степ (разтворимата напитка). Това всичкото се бърка и става нещо като крем.
Извара с мед също е мн хубаво.

25.07.08
14:10

Аз правя омлетче с 1 яйце / или само белтък, малко нарязано на ситно пиУешко фиУенце, малко извара, розмарин, малко сол и зехтинЧЕ, овесени ядки / ако ми е за закуска /. За няколко мин. в микрото и после не мога да сваря да духам / да изстине ! / и да ям  ;-)

25.07.08
21:44

Извара + кетчуп Heinz

05.08.08
07:26

:) аз преди ядях само извара преди лягане .... после не мога да заспя цяла нощ ми са повръща :) ама всичко в името на тялото :D

Мнението беше редактирано от FitNeS-MaNqK на 05.08.08 07:28.

Ами то нали на тялото ти му се повръща!!:)

06.08.08
08:59

Изварата става супер като се смеси с яйце (или ако не искате жълтъци - белтъци + едно цяло пъдпъдъче яйце - жълтъкът е миниатюрен), пресован чесън, чубрица, червен пипер и др. подправки на вкус  и се намаже на нещо - тиквичка или патладжан на скара примерно, и се пече на горен реотан във фурна, колкото да стегне яйцето. Може и да се направи като запеканка със задушени броколи, карфиол, гъби и каквото още се сетите. Става безобразно вкусно :)

Вярвам ти:)

06.08.08
14:30

Еее мерси за готините рецепти. Имам около 10ина килца домашна извара от бабата в Банско и явно ще бъде добре оползотворена ;)
Между другото, не знам защо ви е толкова гадно да ядете извара на по-голямата част. Храна като храна - то е нещо между сирене и кашкавал (цвят и пластичност) само че на бучки :D

06.08.08
15:07

И аз това се чудя...на мен след сьомгата изварата ми е любимата храна. Неведнъж съм минавала килограм за един ден. Чак ти завиждам за домашната извара :)

06.08.08
18:53

Е то домашната извара си е деликатес направо, аз от нея съм си хапвала почти по килогрм на ден. Но обезмаслената е др нещо. Ако не й сложиш подправки или нещо др не става за ядене. А ако говорим за домашната... тя ми е любимото ядене.

VE

06.08.08
19:24

Тео, да си жив и здрав и още по-корав :)
Само да те питам..  1кг извара с вода..може ли да замести пил филе и всичко останало :) щото ми се вижда много тънко а и няма да имам проблеми с яденето на много храна..това пълноценен протеин ли се води

09.08.08
14:57

Отдавна не бях ял извара и вчера си взех половин кило. Сложих му лук(крумит, на кубчета), 2 твърдо сварени яйца(ситно нарязани - за това не се бях сетил, ама копитах от Ива :) ), три курнишончета по-малки(на кубчета) зехтин(не толкова малко, че обичам да ми е по-блажно :) ), сол и накрая лют червен пипер(който не обича, съответно само червен да слага). Та, вкусно стана доста  :-) .

DiscoveryCold

15.08.08
09:20

И аз имам проблем с изварата все едно ям цимент.. и ми се повдига просто на някой хора самата храна като физически данни не вкусови не им понася...
Иначе е днес пак се мъчих щом съм успял да глътна толкова а аз мразя извара значи за вас ще е готварски шедиовър :P

300 гр извара
2 сварени яйца
200гр кисело мляко
2 кисели краставички - всичко нарязано в една голяма купа о объркано :D

След като изядох охоло 300гр от горепосочената и създадена от мен смес пак ми стана лошо... а аз по принцип ям по една тенджера спагети и нищо ми няма просто изварата е някъква бъгава храна :P

15.08.08
10:09

Като не ти е приятна изварата не я яж! Не знам защо се мъчите против волята. Не само тя е с висока белтъчна стойност. Много сте ми странни.

DiscoveryCold

15.08.08
13:12

tonu странни са и парите в българия кога ще докарваш толкова белтъчини колкото има в изварата с месо за тия пари...
Много хора не я понасят но се опитват да я ядат (това беше моя 2 ри и последен опит :) )

16.08.08
08:06

Ако не я понасяте солена, има и други варианти, например - пасирате праскова с извара и малко мляко и добавяте на вкус подсладител или мед. Аз слагам и малко канела и става супер.

30.09.08
08:30

Да ви питам някой отттук знае ли за колко време се усвоява??? И подходяща ли е за закуска ???

30.09.08
08:51

Усвоява се за 5-7 часа.За закуска е по добре някакъв по-бърз протеин,яйца например.

30.09.08
17:45

ВЪПРОСА МИЕ ЗА ОБЕЗМАСЛЕНАТА ИЗВАРА ??!?!?!??!?! ПАК ЛИ Е ТОЛКОВА ?!??!!? ако е така....егати, за закуска яйца...след трен пак яйца... абе ше ми стане нещо от тея яйца... ше земе да изкочи няква болест от ядене на много белтъци  :sick:  :roll:

Мнението беше редактирано от Mr.Pump на 30.09.08 18:02.

01.10.08
05:16

Ами разнообразявай....яйца,месо,извара,протеинче.....

_ZOB_DOG_

20.10.08
15:34

Изварата е суроватъчен протеин, което ще рече най-бързият. Протеина в млякото е 80% казеин (млечен, бавноусвояем) и 20% суроватъчен. На някои фирми изварата е 22% протеин, 1.5% мазнини, 0% въглехидрат и 76% вода.
И на мене ми е много гадна, нз как ще я ям, но няма начин - поне по 500 гр. Чичо ми яде по цял ден само извара, смесена с майонеза и копър.

200гр извара+1 кисело мляко 0.5%+1 кафена лажичка с връх степ с подлсадител+малко вода=сокче от извара и кисело мляко:)Много удобно и вкуса на изварата не се усеща от степчето,а и то е доста силно заради подлсадителите.Ако се приема като последно хранене е хубаво да се добави някаква полезна мазнинка за по-бавно усвояване(ядки,салата със зехтин или зехтина направо вътре)

PL

05.08.09
06:48

Аз си взимам от изварата на Дядо Либен , в 100гр. има 22гр. суроватъчен белтък , 0,7гр мазнини и 0,8гр. въглехидрати.
И си правя протеинова напитка: 250гр. извара , 100гр. кис мляко 2% , кисели краставички и 2 цели варени яйца.
В тва нещо съм изчислил , че има 74гр. белтък , 18гр. мазнини и 9гр. въглехидрати.

05.08.09
06:54

казано от Plamko на 05.08.09, 06:48:

Аз си взимам от изварата на Дядо Либен , в 100гр. има 22гр. суроватъчен белтък , 0,7гр мазнини и 0,8гр. въглехидрати.
И си правя протеинова напитка: 250гр. извара , 100гр. кис мляко 2% , кисели краставички и 2 цели варени яйца.
В тва нещо съм изчислил , че има 74гр. белтък , 18гр. мазнини и 9гр. въглехидрати.

Уау... Кисели краставички млени ли бре? Тва звучи доста гадно... аз просто си правя една салата /овчарска или шопска/ и вместо сирене слагам 100-200гр. извара.

PL

05.08.09
07:21

Като се посоли малко с диетична сол не е толкова гадно , става като сос ...

Попаднах на една хубава напълно безсолна извара, и доста прясна - на “Милктрейд”. Какво готино тирамису стана - не е истина:)

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 05.08.09 08:03.

05.08.09
08:56

казано от Ива Павлина на 05.08.09, 08:02:

Попаднах на една хубава напълно безсолна извара, и доста прясна - на “Милктрейд”. Какво готино тирамису стана - не е истина:)

Дай рецепта де.. само ни дразниш така...

Аз досега да съм дала, но не е много диетична, затова не я поствам, не поствам и снимките й :)

05.08.09
09:59

казано от Ива Павлина на 05.08.09, 09:13:

Аз досега да съм дала, но не е много диетична, затова не я поствам, не поствам и снимките й :)

Не се притеснявай аз си позволявам някои калорични удоволствия, така че ако може ми я пусни. Ще бъда балгодарен.

_ZOB_DOG_

05.08.09
19:27

Вече си правя изварата така - пасирам я с вода и добавям разтворимо сокче и става супер на вкус. На 500 гр извара слагам 500 мл вода и се получава 1 литър течност, съдържаща 125 гр протеин и излиза на цена около 1,50 - 2 лв.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1