26.01.08
08:29
Здравейте! Аз съм нов потребител регистрирах се преди 2 дена но чета в сайта от 3 4 седмици,ще може ли да ми дадете няколко рецепти с извара(но да са нискокалорични понеже тренирам и за релеф) Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
26.01.08
09:24
#1
Ми аз съм ял бъркани яйца с извара - вкусно е но трябва да го ядеш топло ина4е на ругия ден ми се повръщаше от него
Пробвал съм да си пасирам извара с мляко - изпих го половината и за малко тоя път да повърна
иначе разрови се в рецепти има много или ползвай ТЪРСЕНЕ!!
Fucker ако толкова ти се повръща отиди на лекар, може да ти има нещо :) :cheese: . Ниско калорично е кисело мляко (избираш си некво нискомаслено 0.1 или 2) със извара и пресни краставици. Тва като е студено през лятото е мн приятно и освежаващо :) .
26.01.08
21:06
#3
:lol: не просто като усета извара и направо ми се повдига...
С изварата се свиква. Аз кашкавалената(не обезмаслената) направо си я обичкам :)
10.02.08
21:14
#6
А да ви питам може ли да се яде бъркани яйца с извара когато си на НВД?
Може :) Даже и олио да им сложиш , което не е особенно препоръчително пак не ти вреди на НВД-то.
НАЙ - НАЙ - НАЙ гениалния начин да се яде извара е пасирана с вода. Става 1:1 като айрян, дори по вкусно! А аз айрян мога и 2 литра на ден да изпия без проблем.Това е 1 кило извара което са поне 130-180 гр. протеин и 20-40 гр. въглехидрати в зависимост от изварата. Излиза почти безплатно...
Аз изварата я мешан с други млечни продукти - сирене, настърган кашкавал, сметана, масло. Става като крем-сирене, лесно смилаема, вкусна, удобна.
казано от nPoCuaK на 10.02.08, 21:14:
А да ви питам може ли да се яде бъркани яйца с извара когато си на НВД?
пробвай да сложиш и кисело мляко става още повече 1:1 и малко солчица аз в основен:1кг извара 2 кисели 1л вода 2-3ч.л сол сичкото това се пасира и в едно 3л шише секи ден с мене :) една чаша има над 20грама бавно протеинче,даже през ноща ставах да пия от тва ... :) Излиза супер евтино...
21.06.08
14:14
#10
Току-що си забърках една страхотна рецептичка с извара: около 200 г извара, 2 сварени яйца, нарязани наситно, 1 малка консерва царевичка, цяла голяма връзка магданоз наситно и малко зехтин....Не мога да спра да ям!:)
Аз извара обичам само че необезмаслена- нея и така си я ям. Но обезмаслената не мога да я вкуся. За това си я правя на десерт най- често. Слагам всичко на око: извара, кисело мляко, овесени или пшенични трици (може и без тях) и Степ (разтворимата напитка). Това всичкото се бърка и става нещо като крем.
Извара с мед също е мн хубаво.
Аз правя омлетче с 1 яйце / или само белтък, малко нарязано на ситно пиУешко фиУенце, малко извара, розмарин, малко сол и зехтинЧЕ, овесени ядки / ако ми е за закуска /. За няколко мин. в микрото и после не мога да сваря да духам / да изстине ! / и да ям ;-)
05.08.08
07:26
#14
:) аз преди ядях само извара преди лягане .... после не мога да заспя цяла нощ ми са повръща :) ама всичко в името на тялото :D
Мнението беше редактирано от FitNeS-MaNqK на 05.08.08 07:28.
05.08.08
07:35
#15
Ами то нали на тялото ти му се повръща!!:)
Изварата става супер като се смеси с яйце (или ако не искате жълтъци - белтъци + едно цяло пъдпъдъче яйце - жълтъкът е миниатюрен), пресован чесън, чубрица, червен пипер и др. подправки на вкус и се намаже на нещо - тиквичка или патладжан на скара примерно, и се пече на горен реотан във фурна, колкото да стегне яйцето. Може и да се направи като запеканка със задушени броколи, карфиол, гъби и каквото още се сетите. Става безобразно вкусно :)
06.08.08
09:26
#17
Вярвам ти:)
Еее мерси за готините рецепти. Имам около 10ина килца домашна извара от бабата в Банско и явно ще бъде добре оползотворена ;)
Между другото, не знам защо ви е толкова гадно да ядете извара на по-голямата част. Храна като храна - то е нещо между сирене и кашкавал (цвят и пластичност) само че на бучки :D
И аз това се чудя...на мен след сьомгата изварата ми е любимата храна. Неведнъж съм минавала килограм за един ден. Чак ти завиждам за домашната извара :)
Е то домашната извара си е деликатес направо, аз от нея съм си хапвала почти по килогрм на ден. Но обезмаслената е др нещо. Ако не й сложиш подправки или нещо др не става за ядене. А ако говорим за домашната... тя ми е любимото ядене.
06.08.08
19:24
#21
Тео, да си жив и здрав и още по-корав :)
Само да те питам.. 1кг извара с вода..може ли да замести пил филе и всичко останало :) щото ми се вижда много тънко а и няма да имам проблеми с яденето на много храна..това пълноценен протеин ли се води
09.08.08
14:57
#22
Отдавна не бях ял извара и вчера си взех половин кило. Сложих му лук(крумит, на кубчета), 2 твърдо сварени яйца(ситно нарязани - за това не се бях сетил, ама копитах от Ива :) ), три курнишончета по-малки(на кубчета) зехтин(не толкова малко, че обичам да ми е по-блажно :) ), сол и накрая лют червен пипер(който не обича, съответно само червен да слага). Та, вкусно стана доста :-) .
15.08.08
09:20
#23
И аз имам проблем с изварата все едно ям цимент.. и ми се повдига просто на някой хора самата храна като физически данни не вкусови не им понася...
Иначе е днес пак се мъчих щом съм успял да глътна толкова а аз мразя извара значи за вас ще е готварски шедиовър :P
300 гр извара
2 сварени яйца
200гр кисело мляко
2 кисели краставички - всичко нарязано в една голяма купа о объркано :D
След като изядох охоло 300гр от горепосочената и създадена от мен смес пак ми стана лошо... а аз по принцип ям по една тенджера спагети и нищо ми няма просто изварата е някъква бъгава храна :P
Като не ти е приятна изварата не я яж! Не знам защо се мъчите против волята. Не само тя е с висока белтъчна стойност. Много сте ми странни.
15.08.08
13:12
#25
tonu странни са и парите в българия кога ще докарваш толкова белтъчини колкото има в изварата с месо за тия пари...
Много хора не я понасят но се опитват да я ядат (това беше моя 2 ри и последен опит :) )
Ако не я понасяте солена, има и други варианти, например - пасирате праскова с извара и малко мляко и добавяте на вкус подсладител или мед. Аз слагам и малко канела и става супер.
Да ви питам някой отттук знае ли за колко време се усвоява??? И подходяща ли е за закуска ???
Усвоява се за 5-7 часа.За закуска е по добре някакъв по-бърз протеин,яйца например.
ВЪПРОСА МИЕ ЗА ОБЕЗМАСЛЕНАТА ИЗВАРА ??!?!?!??!?! ПАК ЛИ Е ТОЛКОВА ?!??!!? ако е така....егати, за закуска яйца...след трен пак яйца... абе ше ми стане нещо от тея яйца... ше земе да изкочи няква болест от ядене на много белтъци :sick: :roll:
Мнението беше редактирано от Mr.Pump на 30.09.08 18:02.
20.10.08
15:34
#31
Изварата е суроватъчен протеин, което ще рече най-бързият. Протеина в млякото е 80% казеин (млечен, бавноусвояем) и 20% суроватъчен. На някои фирми изварата е 22% протеин, 1.5% мазнини, 0% въглехидрат и 76% вода.
И на мене ми е много гадна, нз как ще я ям, но няма начин - поне по 500 гр. Чичо ми яде по цял ден само извара, смесена с майонеза и копър.
20.10.08
16:19
#32
200гр извара+1 кисело мляко 0.5%+1 кафена лажичка с връх степ с подлсадител+малко вода=сокче от извара и кисело мляко:)Много удобно и вкуса на изварата не се усеща от степчето,а и то е доста силно заради подлсадителите.Ако се приема като последно хранене е хубаво да се добави някаква полезна мазнинка за по-бавно усвояване(ядки,салата със зехтин или зехтина направо вътре)
05.08.09
06:48
#33
Аз си взимам от изварата на Дядо Либен , в 100гр. има 22гр. суроватъчен белтък , 0,7гр мазнини и 0,8гр. въглехидрати.
И си правя протеинова напитка: 250гр. извара , 100гр. кис мляко 2% , кисели краставички и 2 цели варени яйца.
В тва нещо съм изчислил , че има 74гр. белтък , 18гр. мазнини и 9гр. въглехидрати.
казано от Plamko на 05.08.09, 06:48:
Аз си взимам от изварата на Дядо Либен , в 100гр. има 22гр. суроватъчен белтък , 0,7гр мазнини и 0,8гр. въглехидрати.
И си правя протеинова напитка: 250гр. извара , 100гр. кис мляко 2% , кисели краставички и 2 цели варени яйца.
В тва нещо съм изчислил , че има 74гр. белтък , 18гр. мазнини и 9гр. въглехидрати.
Уау... Кисели краставички млени ли бре? Тва звучи доста гадно... аз просто си правя една салата /овчарска или шопска/ и вместо сирене слагам 100-200гр. извара.
05.08.09
07:21
#35
Като се посоли малко с диетична сол не е толкова гадно , става като сос ...
05.08.09
08:02
#36
Попаднах на една хубава напълно безсолна извара, и доста прясна - на “Милктрейд”. Какво готино тирамису стана - не е истина:)
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 05.08.09 08:03.
казано от Ива Павлина на 05.08.09, 08:02:
Попаднах на една хубава напълно безсолна извара, и доста прясна - на “Милктрейд”. Какво готино тирамису стана - не е истина:)
Дай рецепта де.. само ни дразниш така...
05.08.09
09:13
#38
Аз досега да съм дала, но не е много диетична, затова не я поствам, не поствам и снимките й :)
казано от Ива Павлина на 05.08.09, 09:13:
Аз досега да съм дала, но не е много диетична, затова не я поствам, не поствам и снимките й :)
Не се притеснявай аз си позволявам някои калорични удоволствия, така че ако може ми я пусни. Ще бъда балгодарен.
05.08.09
19:27
#40
Вече си правя изварата така - пасирам я с вода и добавям разтворимо сокче и става супер на вкус. На 500 гр извара слагам 500 мл вода и се получава 1 литър течност, съдържаща 125 гр протеин и излиза на цена около 1,50 - 2 лв.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече