10.02.08
17:24
Искам да изкажеме мнения за това коя е най-качествената и наистина обезмаслена извара.На пазара се предлагат множество марки-Маджаров,Дядо Либен,Пършевица и много, много други!Някой има ли по конкретна информация за това коя е най-добра от гледна точка на обезмасленост и качество?Моето мнение е за тази на Дядо Либен-пише и че е обезмаслена но различните партиди варират като вкус,но ми се струва наистина добра и обезмаслена.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
10.02.08
17:41
Ами аз лично ползвам ” Мероне “. Като вкус е добра, води се обезмаслена. Варирането между партидите е нещо нормално ( е ако е в някакви допустими граници и разбира се ако не става навик ). Взимал съм си няколко пъти ” Дядо Либен ” и ” Мистър Пикс “, но са ми неприятни на вкус ( биеше ми на найлон ).
Мнението беше редактирано от Александър на 10.02.08 17:41.
казано от I.G. на 10.02.08, 17:24:
Искам да изкажеме мнения за това коя е най-качествената и наистина обезмаслена извара.На пазара се предлагат множество марки-Маджаров,Дядо Либен,Пършевица и много, много други!Някой има ли по конкретна информация за това коя е най-добра от гледна точка на обезмасленост и качество?Моето мнение е за тази на Дядо Либен-пише и че е обезмаслена но различните партиди варират като вкус,но ми се струва наистина добра и обезмаслена.
според мен на дедо либен, напоследък я хапвам с киселото мляко и става екстра.....
Колкото едно нещо е по-гадно толкова е по-добро.Аз ям на дядо Либен и е направо отвратителна, но е истинска.Ял съм и на Маджаров ама беше прекалено вкусна(вси си хапвам сметана) и се осъмних и за това я игнорирах веднага.
10.02.08
20:29
казано от Aquiles на 10.02.08, 19:23:
направо отвратителна, но е истинска.
Пакетирано ли е и купуваш ли го от магазин не е много ‘истинско’. ;-)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 10.02.08 20:55.
10.02.08
21:22
казано от Flask на 10.02.08, 20:58:
В България нищо не е истинско :)
Е, хайде пък. Чак толкова национален нихилизъм не е нужно.
В България все още има много качествени продукти, особено сред храните. Друг е въпроса, че е доста трудно да се ориентираш сред морето от боклуци, което е заляло магазините и пазарите.
Най-добрата извара ли - за мен най-добрата пакетирана извара е онази, която се продава в МЕТРО (варненското). Може да я има и в другите градове, незнам.
Не става дума за национален нихилизъм, а за това, че в продължение на месец купих и изхвърлих поне 5 български неща. Няма да навлизам в подробности. Друг е въпросът, че изварата всеки път е по-скъпа от предния и всеки път е с различен вкус. Вярно, че има значение с какво хранят кравите, ама чак пък толкова ...
Къв трява да е вкуса на изварата че да е доло горе качествена ? по водна , по солена , на буци , като вода ?Питам щот в моя град има 2 вида извара и тва е и то ти я пулнят на момента като няма и грам информация какво съдържа...
14.02.08
11:59
Аз вдигам 2 ръце за “Маджаров”.
14.02.08
14:28
Най добрата извара според мен е на дядо либен , и като вкус и като консистенция е много добра. Досега все още не съм попадал на вкисната извара на дядо либен. Вкуса е много добър и за това си хапввам минимум 500гр на ден от нея , а с подправки става деликатес.
14.02.08
17:11
еййй, трябва и аз да пробвам малко извара :)
предполагам на Маджаров е качествена (като останалите му пордукти)
доколкото за общото качество на хранителните продукти в България, определено е на ултраниско ниво.
нито хигиена, нито съставки. Капитализъм !!!
Ей,ама днеска открих нещо ново,ама още не съм го пробвал.Утре ще си купя да опитам-става въпрос за някаква нова марка извара-’Старс’. Продават я в Билла от по 500гр. и на нея пише просто че е от суроватка,но няма ниакви хранителни стойности.Ако някой случайно я е пробвал, нека казе нещо по темата!!!
Някой пробвал ли е изварата в тенекия в Метро?
Не ми се рискува понеже на какви ли не боклуци попадам а количеството е 17кг. Последните 6 месеца карам само на извара и ми е голям проблем да открия добра.
Дядо Либен първо я спряха в Метро, Билла не зареждат редовно, Пикадили също а от началото на тази година вкуса е ужасен. Сигурно са сменили технолога си, или е изгоряла или кисела или и двете. Купувам вече няколко партиди както и от тази която е брандирана с бюджетната марка на Пикадили и все така.
I.G.
Тази на Старс я пробвах веднъж и беше първата, която хвърлям директно...т.е. давам я на кучето. Имаше отвратителен вкус, сякаш бяха я омешили с мастика. Не знам, може да е от партидата но не искам да повтарям.
Мнението беше редактирано от nbal на 23.02.08 16:26.
казано от Георги Гайдов на 14.02.08, 11:59:
Аз вдигам 2 ръце за “Маджаров”.
x2
Мерси мого за отговорите и мненията.
Освен всичките марки които обсъдихме,тия дни минах през Фантастико за да си купя Дядо Либен-но уви нямаше и какво да видя-пакетирана извара на Пършевица.На нея пише че е от суроватъчен преципитиран(или нещо от тоя род беше думата)белтък и енергийна стойност-59ккал/100гр,което би значело 15гр белтък при положение че е обезмаслена.
Та въпроса ми е какво мислите за тази извара на Пършевица,ако сте я пробвали де,дали е обезмаслена и т.н.?
01.03.08
19:45
Здр. Аз изварата я смесвам със малко кетчуп за да и по оправя вкуса. Дали това е добре или да спра да го правя. Кога е най-подходящото време за ядене на изварата. Аз я ям на закуска. Добре ли е така.
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 19:45:
Здр. Аз изварата я смесвам със малко кетчуп за да и по оправя вкуса. Дали това е добре или да спра да го правя. Кога е най-подходящото време за ядене на изварата. Аз я ям на закуска. Добре ли е така.
преди лягане хапвай по 150-200гр извара
27.03.08
20:34
На Маджаров и аз съм ял,на вкус е мн добра,даже малко като крема сирене,но тоя вкус се дължи на Е-та така че Дедо Либен е истината тука.
27.03.08
21:20
казано от Fed на 27.03.08, 20:34:
На Маджаров и аз съм ял,на вкус е мн добра,даже малко като крема сирене,но тоя вкус се дължи на Е-та така че Дедо Либен е истината тука.
Eдин хубав продукт да има на пазара, и веднага трябва да се плюе по него - защо?
На кои по-точно Е-та се дължи според теб кремообразния вкус на извара Маджаров? Тя съдържа единствено Е202, което е калиев сорбат (напълно безопасен консервант), който по никакъв начин не може да промени вкусоусещането в концентрацията, в която се слага?
Най-общо вкуса и усещането в устата на изварата се определят от няколко фактора :
- източника на суроватката
- технологията на производство (как е преципитирана или “пресечена”)
- има ли налични остатъчни антибиотици в млякото
- титруемата киселинност (колкото по-кисела е една извара, толкова по-некачествена е)
- степента на хомогенизация (колкото по-фино е “смляна” една извара , толкова по-”масловиден” вид има - вземете някоя по-зърнеста извара, сложете я да мине през кухненски робот или я обработете с по-мощен хомогенизатор с режеща глава и опитайте после ).
Докато лекия привкус на препечено е напълно ок, то горчив или силно кисел вкус говорят за нередности в технологията или в съхранението. За мен най-добрите марки на пазара са Маджаров и Жоси (Жоси се продава все по-рядко и на все по-малко места). Имат кремообразна консистенция и около 12-13 грама протеин + 3-4 грама лактоза в 100 грама, без вкуса да е прекалено кисел.
Маджаров изобщо не ми хареса преди време, беше напълно безвкусна. Възможно е да има и друг Маджаров, опаковката беше малка от по 200гр като саламите.
В момента най добрата извара е АЛАДА но трудно я намирам. Не пише дали е обезмаслена но е доста бяла и напълно безсолна а по резултата съдя, че е ОК. Мина ли на нея и винаги отслабвам по-бързо отколкото с Дядо Либен. Не зная в София дали се продава, ако някой знае моля да сподели.
28.03.08
10:25
Аз съм за “Маджаров”,по простата причина че “Дядо Либен” така и никога не съм си купувал,защото като я гледам през опаковката ми изглежда някак гнусна и жълта.А ако няма “Маджаров” алтернативата е насипна от СВА-”Коме” имат,води се кашкавалена ама силно казано е мазна ... има много приятен вкус като домашна която майка ми прави когато купя достатъчно количесво прясно мляко (домашно).
А пък каквото и да говорим домашното си е най-добро ,друг е въпроса кой до каква степен може да си подсигури :( ...
Успех!!!
Давам Гласа си за изварата на Дядо Либен. “Мистър Пикс” е такава, на опаковката пише. Най-добре е обезмаслена и ми се струва че съдържа най-много сухо вещество. Освен това вкуса и бие на мляко... За разлика от останалите.
Маджаров бива на вкус обаче е страшно мазна. Прави ужасно дебел каймак като я пасирам и после бие точно на някакво мазно.
Меронето е по малко мазна , но с тоя сладникав вкус е просто ужасна. Може би ако се пасира с някакви плодове ще стане но не знам. Бая воднистичка ми се вижда.
За разлика от тях 500гр. “Мистър Пикс” с половин кисело мляко в литър и половина вода има просто вкус на айрян 1:1.
07.04.08
18:19
Ако някой от Пловдив иска качествена извара и ЕВТИНА да ми пише ЛС :)
Еми колеги,май от всичко изказано до тук излиза че на “Дядо Либен е най-добра и наистина обезмаслена.На мен поне ми е такова общото впечатление от всичките мнения.Само не видях нито едно мнение за “Пършевица”-някой има ли някаква идея за тяхната извара?
08.04.08
09:40
Здравейте отново!
Добре де ... тая “Дяо Либен” дето я хвалите вие в какви опаковки е.Аз гледам в магазина при нас е в някакви правоъгълни и има бял етикет с въпросния дядо-проснал се на поляна или нещо такова.А вътре изварата ми изглежда водникава и гадна ... ?
Моята е на Пикадили, “Опакована за Пикадили от Дядо Либен ООД” или нещо подобно. Изобщо не е водникава. Супер е. Пършевицата също бих я пробвал , но не съм попадал до сега...
Кашкавалената извара замества ли обикновената по принцип? Намерих на едно място насипна - доста по-вкусна е, но не знам нищо за нея (dull)
ПП току-що опитах обикновена извара “Домлян” пакетирана като салам (нямаше друга) - няма да си купя втори път. Едновременно сладка и солена :/
Мнението беше редактирано от Pavel D на 06.04.14 15:43.
06.04.14
14:13
Купих си извара на “Домлян” и се оказа 1) сладка! и 2) креместта. Кажете ми извара,която да е качествена, НЕ сладка и да е с по-твърда консистенция.Благодаря предварително. :)
Хайде и аз да вдигна темата, силно се интересувам от качествена извара, вкуса не ме интересува чак толкоз.
22.04.14
12:21
казано от emzo на 22.04.14, 09:00:
Хайде и аз да вдигна темата, силно се интересувам от качествена извара, вкуса не ме интересува чак толкоз.
Ами какво ти е виждането за cottage chease ?Идва скъпо ,но поне се знае какво има вътре .... ~1.50лв- 200гр
стойности за 100 гр -77кал 11.2 белтъчини 2.4 мазнини.... :)
Мнението беше редактирано от Master Admin на 22.04.14 12:21.
казано от Master Admin на 22.04.14, 12:21:
казано от emzo на 22.04.14, 09:00:
Ами какво ти е виждането за cottage chease ?Идва скъпо ,но поне се знае какво има вътре .... ~1.50лв- 200гр
стойности за 100 гр -77кал 11.2 белтъчини 2.4 мазнини.... :)
Купуваш извара с 2-3 пъти завишена цена,честито.
22.04.14
21:34
Аз лично хапвам на Дельо.
Добре,че има един трудолюбив човек,дето гледа крави.И продава млякото,близо до вкъщи.Понякога го пресичам и си правя извара,много е вкусна и не пресяда.Зависи и колко ще я цедите.
Аз си взимам от млекарница Добрев, 3.90 за кг май беше. Имат обезмаслена и пълномаслена извара...на вкус ми харесват. Другите им неща много ги харесвам и примерно прясното мляко наистина има вкус на такова, даже често в шишето отгоре има гъст каймак (сметана?). Та съм склонна да вярвам, че са им по-качествени продуктите от разни в големите магазини.
В сайта пише състав, обаче никъде не съм виждала колко мазнини/протеини има в 100 гр.
@bodyburst, това което си правиш от пр. мляко е рикота, не извара. Тя е и по-вкусна де. Изварата се прави от суроватка.
Мнението беше редактирано от maggie на 23.04.14 01:56.
Ох, за тия извари много мога да кажа. |-) Опитвала съм истинска извара от домашни продукти и спрямо нея ще определям купените на вкус. /Калориите и цените са ми по спомени!/
Пършевица - най-нискокалорична според етикета (ок. 57калл), много суха и ронлива извара, солена, евтина, не ми харесва на вкус, не мога да преценя дали е истинска, но страшно обезмаслена и за това е толкова отвратителна или просто си е кофти качество.
Домлян - разводнена консистенция, сладникаво-лигав вкус, ок. 80 калл по етикет, силно ме съмнява да е качествен, естествен продукт.
Маджаров - добра консистенция, не е много вкусна, но ми напомня на домашната, която опитах, от друга страна бурканчето може да ми стои в хладилника 3 месеца и няма да мръдне, имам чувството, че е страшно тъпкана с консерванти.
Олимпус - адски много ми харесва на вкус, супер консистенция, но не ми напомня на домашната и мисля, че има и разни неестествени съставки в нея, скъпичка е в сравнение с българските.
Ем Джей (само в Била съм я виждала и то много и рядко) - като консистенция и вкус ми е най-близка до домашната (само по-малко мазна), ок. 90 калл по етикет, соленичка е, ако я намирах по-лесно от нея щях да си взимам винаги.
Cottage cheese-а не е извара. До скоро и аз ги мислех за едно и също, но сме в грешка. :D Представлява малки парченца нещо като моцарела потопени в нещо кремообразно. Нямам по-добро обяснение, но е различно на вкус, вид и състав - доста повече мазнини има от изварата /обезмаслена или не/.
23.04.14
19:41
казано от Nickie на 23.04.14, 18:55:
.
Cottage cheese-а не е извара. До скоро и аз ги мислех за едно и също, но сме в грешка. :D Представлява малки парченца нещо като моцарела потопени в нещо кремообразно. Нямам по-добро обяснение, но е различно на вкус, вид и състав - доста повече мазнини има от изварата /обезмаслена или не/.
Cottage cheese в оригиналния му вид/домашно приготвено Е извара.Това,което някой вериги продават като Cottage cheese е нещо овкусено ,твърде солено и готово за консумация.Доста точно го описа :)
П.С.Много добро “ревю”!
Взех си от Лидл котидж.
Ама няма състав няма нищо, не помня кви пари, на вкус ми хареса, почти безсолно е.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече