21.02.08
17:11
Скоро минавам на НВД а пилешките гърди ще заемат главна роля в режима ми Ви моля за идеи за сготвянето им
Благодаря предварително :)
21.02.08
17:19
http://www.bb-team.org/recipes/1523/
http://www.spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=4773 (малко по надолу е рецептата)
напиши в гоогъл “рецепти за пилешки гързи подходящи за НВД” и ще ти излязат колкото искаш.Тези са едни от многото.
Мнението беше редактирано от ___ZOB___MACHINE___ на 21.02.08 17:20.
Супер яката рецепта която пробвах преди месец е 1 кило гърди с половин кило кашкавал и 100-на грама топено сирене и малко мляко. Слагаш и бял пипер и сол на вкус. Всичкото в Йенска тенджера се пече около час и става просто лудница. Вкуса е един път, особенно докато е топло!
02.04.08
15:08
bluewater а дали е подходящо аз НВД категорично НЕ.
А къде видя в моята рецепта въглехидрати ?
Ето съдържанието на описаното горе
1000 гр Гърди
500 гр Кашкавал
100 гр Топено сирене
100 гр. Мляко
резултата делиш на 6 огромни порции всяка от която съдържа:
Калории: 600 kcal
Мазнини: 24 гр.
Протеин: 65 гр.
Въглехидрати : 3 гр.
Калориите основно зависият от кашкавала. Някакъв не много мазен би свършил перфектна работа.Намирал съм кашкавал с 18 гр. мазнини, 30 гр. протеин , 2 гр. въглехидрати.Де да можех всеки ден да мятам по една две порции докато съм на НВД...
Мнението беше редактирано от bluewater на 04.04.08 15:00.
04.04.08
15:04
Аз специално готвя в плик . Става много вкусно и месото е много крехко . Според мен става сравнително бързо , отнема ми някъде около 45 минути.
казано от bluewater на 04.04.08, 14:58:
А къде видя в моята рецепта въглехидрати ?
Ето съдържанието на описаното горе
1000 гр Гърди
500 гр Кашкавал
100 гр Топено сирене
100 гр. Млякорезултата делиш на 6 огромни порции всяка от която съдържа:
Калории: 600 kcal
Мазнини: 24 гр.
Протеин: 65 гр.
Въглехидрати : 3 гр.Калориите основно зависият от кашкавала. Някакъв не много мазен би свършил перфектна работа.Намирал съм кашкавал с 18 гр. мазнини, 30 гр. протеин , 2 гр. въглехидрати.Де да можех всеки ден да мятам по една две порции докато съм на НВД...
Ако на всяко ядене приемаш по 65гр. протеина в никакъв случай няма да го усвоиш, освен ако не си на химия. Разнообразявай храната.
По принцип тук във форума съм чел , че няма смисъл от повече от 300 грама месо да се яде на веднъж. Ако приемем, че 300 гр. месо са около 60 гр. протеин, според мен дозата не е чак толкова фрапираща. Да не говорим за 100кг човек ,който има нужда от 200-300 гр. протеин на ден.
5 яденета * 60 грама = 300 грама.
Това за мен лично е непосилно :D. Не повече от 3 такива сериозни хранения мога да направя на ден. Другите две са доста по - леки. Пък на който са му много да си ги раздели порциите на 8. :)
Мнението беше редактирано от bluewater на 04.04.08 15:47.
Зазставам зад bluewater.
Аз лично, когато съм на НВД въобще не гледам колко белтъчини приемам на порция, поради простия факт, че ми е трудно да се нахраня, ако ям малко..само за да намаля протеина, щото не се бил усвоявал. Сега разгледах режима си и установих, че на обед приемам спокойно по 90 гр белтъчини. Тва са една нормална 250 гр. пилешка пържола със 100 гр. сирене, 100 гр. извара и няколко резана масло (около 20-30 гр.) - звучи повече от нормална порция за ВМ-НВД.
Виж, ако целта ми беше да свалям, то тогава е различно...
bluewater, лошото в рецептата ти е топеното сирене - повечето топени сирена съдържат маргарин и други хидрогинезирани мазнини, които не са подходящи за нито една диета.
По темата - пилето върви да се приготвя по всякакъв начин без пържене (особено, ако добавяш олио - а зехтина не е алтернатива в пърженето, защото състава му се променя напълно). Макар че все още не мога да изкореня този лош начин на приготвяне - става най-бързо и лесно. Разбира се, не слагам олио, пилето си е достатъчно мазно като се пържи и минава без него.
казано от Иван Шишманов на 02.04.08, 15:08:
тва ако е за ден 6-те порций по 600ккал успех ти пожелавам да релефиш с 3600ккал :) освен ако не си с 100+ кила ММ :)
Иначе за гърдите съм минал през какво ли не печени: запечени филета със кисело мляко копър чесън подправки всякакви,сега мелям си месото 2 яйца отново подправки и пека кюфтета,засега това е най добрия вариант :)
Мнението беше редактирано от Тео на 07.04.08 06:54.
07.04.08
17:49
Тео немога да не те попитам за мнението ти за варените пилешки гърди.Аз отскоро така ги готвя и мисля че добре стават.
Добре ама са сухички може леко да ги кипнеш да излезнат гадорийте :) и след това печеш с каквото позволява режима стават значитено по сочни,варени като се овалят в панировка(само яйце и подправки) и се запекат стават сочни и вкусни има и една друга хитринка да са много ама много сочни,се едно не е бяло месо,или да се мариноват за една нощ или като се варят да седят цяла нощ във водата ... :) Иначе имах период,в който бялото месо си го накъсвах с броколи зехтин подправки малко грах и го задушавах на тигана става малко като китайско...Има много варианти важното е да се имповизира,някой път става някой път не толкова,няма съваршенна рецепта всичко писва,постоянно трябва да се сменя начина на приготвяне...
Мнението беше редактирано от Тео на 07.04.08 19:14.
07.04.08
21:55
Аз вече както и да ги наготвя, не са ми вкусни. Затова и не се старая много много. Гледам да не обръщам внимание на вкуса и това е ;)
08.04.08
16:40
Владимир8507 и аз съм нещо като теб.Не държа храната ми да е вкусна, а да е полезна.Освен това аз не съм посветен на този спорт и нямам по два часа всеки ден за готвене на какви ли не рецепти.
Най-добрите гърди които съм ял и само такива ям в момента са приготвени от майка ми по следната рецепта :) :
150гр. пилешки гърди се оформят като пържола. Слагат се в тавичка и се заливат с вода и някой резен масло. Пекат се така доста време (зависи от печката) на макс като се обръщат ест. и когато са готови се поръсват с черен, червен пипер, подправка за пиле и чесън на прах известен още като чесънова сол. Може когато се извадят да се поръсят с малко кашкавал или да се запекат с малко пушено топено сирене. Стават изключително крехки и апетитни.
Мнението беше редактирано от Vasko на 12.04.08 18:56.
казано от bluewater на 31.03.08, 14:52:
Супер яката рецепта която пробвах преди месец е 1 кило гърди с половин кило кашкавал и 100-на грама топено сирене и малко мляко. Слагаш и бял пипер и сол на вкус. Всичкото в Йенска тенджера се пече около час и става просто лудница. Вкуса е един път, особенно докато е топло!
А дали ще се получи добре ако го сложа в обикновена тава и да го пека така, защото нямам под ръка йенска тенджера. Питам защото ми е писнало и на мене от сухо печено месо и искам да пробвам да сготвя нещо, въпреки че съм много зле в кунята... Какви са предимствата на йенската тенджера?
09.06.08
18:58
По-бързо и по-крехко става
Благодаря. Ще пробвам все пак в обикновена, ако не се получи ще ходя да купувам от някаде йенска...
Нарязваш гърдите на парчета колкото половината ти длан ако са прекалено дебели ги разполовяваш и на тефлонката на силен огън ги печеш за по 1,5мин. от едната страна и след това ги обръщаш и повтаряш.
10.06.08
06:34
Аз правя така - праскам пилешките пържолки директно в тавичка или леко подмазана със зехтинче, доливам вода до половината от височината на месото... и в повечето случаи това е достатъчно. Много често слагам отгоре гъбки и топено сирене и става бижу:) Друг вариант е в йенска или в обикновена тавичка се слага пилешкото на парчета, отделно се разтваря в една чаша вода едно пакетче от готовите гъбени крем супи (ей тук ми куца рецептата откъм здравословна гледна точка):) и с една кофичка кисело мляко се бухва върху месото.....не се посолява - има си всичко. Това е.
А в тия готовите супи какво толкова нездравословно има? Питам защото аз постоянно ги пия...
Извинявам се за офф-топика.
Мнението беше редактирано от racing на 10.06.08 11:17.
10.06.08
13:20
Аз ги слагам в една тенджера пълна с вода и ги варя.Не слагам никакви подправки и така стават диетични.Става лесно за има няма час се сваряват къкяр си на котолона и през това време и нещо друго мога да правя из нас.
10.06.08
16:03
Готовите супи са пълни със сол и Е-та
Той човека сигурно е искал да пита “има ли нещо здравословно в синтетичния прах, който постоянно пия”, но се обърка и написа какво нездравословно има :)
Абе съмнителни са от една страна ама не бях се замислял въобще... Както и да няма да се задълбочаваме повече, за сега съм жив ;)
Майка ми след дълги експерименти стигна до върховна рецепта :)
В малка тавичка слагаш резен масло и вода и цопваш гърдите, предварително овкусени с черен, червен пипер и чеснова сол (сол на прах продават ги) . Слагаш във фурната и за около 40 мин е готово. Става много крехко и сочно. Може накрая да добавиш кашкавал, топено сирене отгоре и така да запечеш!!!
казано от Тео на 07.04.08, 06:53:
казано от Иван Шишманов на 02.04.08, 15:08:
тва ако е за ден 6-те порций по 600ккал успех ти пожелавам да релефиш с 3600ккал :) освен ако не си с 100+ кила ММ :)
Иначе за гърдите съм минал през какво ли не печени: запечени филета със кисело мляко копър чесън подправки всякакви,сега мелям си месото 2 яйца отново подправки и пека кюфтета,засега това е най добрия вариант :)
6 такива порций на ден?
ТИ ТРЯБВА ДА СИ ИЗРОД ДА ГО ИЗДЕШ ТВА :)
24.09.08
13:54
Една простичка рецепта която става за ядене :)
300-400гр пилешки гърди се сфаряват със сол.Аз предпочитам да ги варя повечко(около 1 час)Измиват се.Слагат се в тавичка,посоляват се и се намазват с 10гр маргарин от този с полезните мазнини и се налива малко вода,за да не загори.Слагат се в загрята фурна.След около 20 минути се намазват с още 10гр маргарин и фурната се слага да пече отгоре да се запечат малко.Който иска може да си ги поръси и с червен пипер.Стават с лек привкус на маргарин и няма гадниа привкус на сорово пиле.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 24.09.08 18:58.
Сол,Лимон, черен пипер, соев сос, 1 kg пилешко ( може да се сложи и сок от портокал), това се слага в плик найлонов и стои една нощ в хладилника,след това се пече на скара, като периодично се полива докато се пече, с маринатата от плика.
@Vasko Разбрахме за майка ти, сега кажи ти какво си си сготвил сам :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.09.08 14:15.
25.09.08
09:19
най-елементарната рецепта за пилешки гърди:
1. Размразяваш ги
2. Кипваш една тенджера вода
3. Пускаш ги да се варят за около 4о минути
4. Вадиш, обезкостяваш, овкусяваш с подправки
и тва е
02.11.08
09:15
Наскоро ме светнаха,че когато пилешкото се кисне 30мин във водка става по-крехко.И наистина е така и като се сложат подправки става добре.А ако някой знае как ги правят по ресторантите да пише!
На тефлонов тиган. Поръсваш с малко сол и черен пипер и ги мяташ директно на тигана. За нула време си готов с количества и става страшно вкусно.
За киснене в марината - трябва да има някаква киселина за да разгради частично протеина. Винена или оцетена. Най-ми харесва да наредя месцето в кутия, да го залея с вода до пълно покриване, да сложа във водата малко оцет, соев сос, подправки на вкус и малко винце за разкош. Вечерта зареждам кутията в хладилника, сутринта ми го готвят.
За пилешкото трябва малко оцет, но за свинско и особено телешко слагам повече и за по-дълго време.
Има екзотични маринати с мляко и мед, цитруси и т.н. На мен оцетената марината ми прави най-крехко месцето и нея си я ползвам.
Добър апетит!
29.11.08
19:26
Измаисторих една рецептичка :)
Сварявате пилешкото и го оставяте настрана.нарязвате на ситно лук,чесан,зелена чушка.Количества на вкус или според колко месо ще готвите.Накъсвате месото на малки хапки.Загрявате 10гр зехтин и слагате лука,чесана и чушката да се запържат малко.Слагате и малко соев сос.Слагате месото и бъркате хубаво.Добавяте малко вода и оставяте месото да си поеме като от време на време се разбъркава.След като изври водата е готово.Може и да се прибави сварен ориз когато се добавя водата,но тогава трябва да има малко повече вода.
30.11. Пробвах и без да варя пилето и пак става хубаво.Има малко вкус като китайското.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 30.11.08 17:49.
Слагаш ги в чинийка , поръсваш с сол , черен , червен пипер , естрагон , отупваш ги добре и ги мяташ на предварително загрят грил тиган . Докато се пекат в тигана , добавяш малко лимон , за да има хубав лимонов дъх . Уверяваш се , че не са сурови и ги вадиш. Гарнитурата е по избор , но препоръчвам зелената салата :) Приличат на тези готовите от магазина , НО само приличат ... :) Бон апети.
30.11.08
13:57
казано от mitaka101 на 02.11.08, 22:14:
На тефлонов тиган. Поръсваш с малко сол и черен пипер и ги мяташ директно на тигана. За нула време си готов с количества и става страшно вкусно.
За киснене в марината - трябва да има някаква киселина за да разгради частично протеина. Винена или оцетена. Най-ми харесва да наредя месцето в кутия, да го залея с вода до пълно покриване, да сложа във водата малко оцет, соев сос, подправки на вкус и малко винце за разкош. Вечерта зареждам кутията в хладилника, сутринта ми го готвят.
За пилешкото трябва малко оцет, но за свинско и особено телешко слагам повече и за по-дълго време.
Има екзотични маринати с мляко и мед, цитруси и т.н. На мен оцетената марината ми прави най-крехко месцето и нея си я ползвам.
Добър апетит!
И аз така ги приготвям-стават страхотни на тефлоновия тиган.Без грам мазнина.
А горе чета за някакви кашкавали,топени сирена.......-и друг пьт сьм го казвал-целта на бодобилдинга не е обиколката на гьрдите ти да се изравни с тази на талията.
Aз като съм на НВД слагам пилешките гърди на скарата , печа ги едно хубаво , права 1 салата и готово :D
Пилешкото филе се нарязва на тънки пържолки
Осолява се и се слага черен пипер и кимион.
В отделна паничка се разбиват 1-2 яйца с магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
Добавя се една лъжица зехтин.
В тази паничка топваме пиленцето и го поставяме на тигана.
Получват се обвити в магданоз и яйце хрупкави филенца, въпреки че не са дълбоко изпържени, а само “погалени” в мазнина.
Аз половин килограм така си го правая и си го слагам по кутиите за няколко хранения.
Бон апети
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече