24.02.08
10:19
Искам да ви питам, как се справяте с окосмяването. При мен е проблем защото мускулите не изпъкват много добре, особено на краката. Пробвах да ги обрасна, ама ми казаха, че като пораснат, ще са по гъсти, С крем за махане пробвах, ама доста скъп излиза. И с епилатор пробвах ама си е доста болезнено. Ако някой е пробвал по-добър и ефикасен начин да сподели.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
казано от COLEMANiak на 24.02.08, 10:19:
При мен е проблем защото мускулите не изпъкват много добре, особено на краката.
Ами направи повече мускули и няма да имаш този проблем :)
Такава тема има и даже е доста дълга, може да прочетеш там как се справят хората.
24.02.08
10:52
Общо взето не обръщам чак такова внимание на окосмяването, а съм доволно окосмен.
Какво чак толкова значение има?
С крем излиза евтино, зависи , за краката на мен лично ми отиват 3 тубички, а едната туба е 3 лв. :)
Всичко опира до размера :)
На MILD са тези за които говорех. Мажеш, стоиш 15 мин и после отстраняваш :)
Мнението беше редактирано от fixer2 на 24.02.08 22:01.
25.02.08
07:36
Искам да ви питам, как се справяте с окосмяването. При мен е проблем защото мускулите не изпъкват много добре, особено на краката. Пробвах да ги обрасна, ама ми казаха, че като пораснат, ще са по гъсти, С крем за махане пробвах, ама доста скъп излиза. И с епилатор пробвах ама си е доста болезнено. Ако някой е пробвал по-добър и ефикасен начин да сподели.
Здравей и от мен!
1. Всяко нещо по тялото си носи своя генетичен код. Последни изследвания, във връзка с окосмяването по тялото оборват досегашните теории, а именно, че когато се бръсне косъма става по-дебел. Според тези изследвания и резултатите от тях всеки косъм има генетични заложби, колко дебел, дълъг и т.н. може да стане. така че бръсненето не би трябвало да те притеснява. Има обаче друга страна на нещата. Много по-добре би било да ги изскубваш. Сравнително ефектни начини е с кремове, епилатори. При епилатора е добре да е след баня. Тогава порите са разширени, кожата поомекнала. Тогава ще е сравнително безпболезнено. Първите няколко пъти ще те боли, но после кожата свиква и е с доста траен ефект. При мен ефекта е около 2-3 седмици.
Надявма се поне малко да съм ти бил полезен!
Успех!
25.02.08
10:55
казано от vitan на 25.02.08, 10:17:
Козметик ;)
Защо не!
казано от Велин Иванов на 25.02.08, 07:36:
Здравей и от мен!
1. Всяко нещо по тялото си носи своя генетичен код. Последни изследвания, във връзка с окосмяването по тялото оборват досегашните теории, а именно, че когато се бръсне косъма става по-дебел. Според тези изследвания и резултатите от тях всеки косъм има генетични заложби, колко дебел, дълъг и т.н. може да стане. така че бръсненето не би трябвало да те притеснява. Има обаче друга страна на нещата. Много по-добре би било да ги изскубваш. Сравнително ефектни начини е с кремове, епилатори. При епилатора е добре да е след баня. Тогава порите са разширени, кожата поомекнала. Тогава ще е сравнително безпболезнено. Първите няколко пъти ще те боли, но после кожата свиква и е с доста траен ефект. При мен ефекта е около 2-3 седмици.
Успех!
Относно генетиката не си прав. Различните гени играят при различни обстоятелства. Елементарен пример преобърнал изторията на генетиката и донесъл нобелова награда: една бактерия поставена в среда с глюкоза и лактоза започва да изяжда първо глюкозата, после спира развитието си, сменя метаболизма си активирайки способността си да рзгражда лактозата и чак тогава започва да яде нея.
Така че с дебелината на космите, ясно е, че по добел и твърд от едно положение косъма на може да стане, но то ти стига да стане като брадата ти е работата вече е втасана. :) Поне аз така си мисля. Рабирасе, че зависи и от хората...
Иначе ако на човек му е важно в живота да се омезносмява. Ми да го прави. На мен със средно окосмяване ми е ок, оплаквания не съм имал така че ‘казано чесно всичко ми е наред’ :)
25.02.08
12:43
казано от tpd на 25.02.08, 11:37:
казано от Велин Иванов на 25.02.08, 07:36:
Здравей и от мен!
Успех!Относно генетиката не си прав. Различните гени играят при различни обстоятелства. Елементарен пример преобърнал изторията на генетиката и донесъл нобелова награда: една бактерия поставена в среда с глюкоза и лактоза започва да изяжда първо глюкозата, после спира развитието си, сменя метаболизма си активирайки способността си да рзгражда лактозата и чак тогава започва да яде нея.
Така че с дебелината на космите, ясно е, че по добел и твърд от едно положение косъма на може да стане, но то ти стига да стане като брадата ти е работата вече е втасана. :) Поне аз така си мисля. Рабирасе, че зависи и от хората...
Иначе ако на човек му е важно в живота да се омезносмява. Ми да го прави. На мен със средно окосмяване ми е ок, оплаквания не съм имал така че ‘казано чесно всичко ми е наред’ :)
аз споменавам резултати от изследване, приятелю... обърна ли внимание на това. Това са последните дани към този момент. Това показват резултатите и аз не го обсъждам... съибщавам ги. Това са направили хора, които са учили генетика и т.н. Аз нямам такива познания, ако ти имаш, може би да можеш да представиш по-точни дани. Не се заяждам... коментирам!
25.02.08
14:26
Велине,
Ти споменаваш изследване, само дето не казваш кое и на кого. Т.е. се позоваваш на нещо без да го споменаваш кое е и то два пъти. Малко става “маги малки тайни”. Когато се цитира, се цитира. След като много държиш да се приемат резултатите от изследването трябва поне източника да му посочиш.
И между другото аз не разбирам резултатите от изследването(както си ги публикувал) така като теб.
Според тези изследвания и резултатите от тях всеки косъм има генетични заложби, колко дебел, дълъг и т.н. може да стане.
Тоа е абсолютно вярно като твърдение.
Само че то не означава, че всеки косъм е длъжен още при първия си растеж ДА ПОСТИГНЕ МАКСИМАЛНИЯ СИ ГЕНЕТИЧЕН КАПАЦИТЕТ.
Принципът ти, преведен на български, означава, че колкото и да подстригваш косъма, той няма шанс да стане дебел например колкото дънер. Поне така го разбирам аз, ако е цититран правилно от някъде. И тоя принцип всъщност важи за всичко в човешкото тяло, клетките на косъма не с аникак специални.
Ако косъмът бъде изскубан, фоликулът започва изграждането на новият косъм отначало.
Ако бъде отрязан обаче следва нещо, което можем да наречем “хипервъззстановяване”.
Като при мускулите, при счупените кост ии всичко останало. Това хипервъзстановяване има определена граница, но го има.
И не ми казавай сега че няма такова нещо. Ще взема да ти поискам снимка на гърдите да видя кога си ги обезкосмявал.
Винаги след първото бръснене телесните косми прорастват малко по - дебели и по - черни.
Нещо подобно на брадата. И косата. Но те(телесните) по - бързо спират да се “утвърждават”.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.02.08 14:29.
С краката нямам проблем.И аз като tpd имам средно окосмяване.Освен това космите са леко накъдрени и изглеждат по-къси отколкото са наистина.С тях съм много по-добре.Ако говорим за лицето,имам гъста брада.Мога да се похваля,че измислих свой начин за експресно бръснене с пяна.Отнема ми не повече от 5 минути.Ако някой се интерсува мога да дам ноухау в тая тема.Приятели и познати са ми казвали,че не използват пяна.Всъщност нямат опит с правилното и приложение,а описаният начин на флакона не е най-добрият.Иначе е много практична и спестява много време,ако се използва правилно.
25.02.08
21:18
В момента просто не се справям с окосмяването :) Едва ли скоро (изобщо) ще посегна да си обезкосмя краката. Гърдите - може би, въпреки че там почти нямам косми.
казано от Миро на 25.02.08, 20:44:
С краката нямам проблем.И аз като tpd имам средно окосмяване.Освен това космите са леко накъдрени и изглеждат по-къси отколкото са наистина.С тях съм много по-добре.Ако говорим за лицето,имам гъста брада.Мога да се похваля,че измислих свой начин за експресно бръснене с пяна.Отнема ми не повече от 5 минути.Ако някой се интерсува мога да дам ноухау в тая тема.Приятели и познати са ми казвали,че не използват пяна.Всъщност нямат опит с правилното и приложение,а описаният начин на флакона не е най-добрият.Иначе е много практична и спестява много време,ако се използва правилно.
За метод говориш, аз за бръсненето не знам да има някакви специални пинизи...?
Аз просто се минавам с машинка/за подстригване/, ако съм оставил малко повече брада. И после пяна + мач3 и така...
Но брадата ми е ок и не си падам много по честото бръснене. Явно е до кожата, ама не виждам как има хора които се бръснат всеки ден, то си е сериозно затормозване на кожата.
А и съм късметлия, защото приятелката ми се чувства добре както съм си. Не е като някои други, които едва ли не искат мъжете да са като голи орхлюви... Пък и колко пари отиват не е истина. Аз уважавам труда и гледам да не харча пари за такива преходни неща...
Мнението беше редактирано от tpd на 26.02.08 09:47.
26.02.08
10:08
казано от tpd на 26.02.08, 09:34:
А и съм късметлия, защото приятелката ми се чувства добре както съм си. Не е като някои други, които едва ли не искат мъжете да са като голи орхлюви... Пък и колко пари отиват не е истина. Аз уважавам труда и гледам да не харча пари за такива преходни неща...
Всъщност аз досега от проблеми с жени не мога да се оплача и никоя жена не е дала признак космите чак толкова да й пречат. Отделно сме го дискутирали.
Май тея дето им прави впечатление са “голямото добрутро”, лигави и глезени, често с мъжете само заради парите им или за да се пъчат.
Лично аз нкога не съм имал връзки с такива елементи, да му мислят тези, на които правят такива проблеми.
Прави сте.Някои жени са много капризни.Дразнят се и сякаш искат да видят мъжа феминизиран,без никаква растителност по тялото.Но за влюбените козината ни е като кадифе,което нежно ги гали.
Бръсна се през ден по принуда.По лицето космите са най-тъмни,нагъсто и нямам друг избор.От 4-5 години ползвам пяна и съм много доволен. Рекламирах я на приятели без особен успех.Вярно,че няма някакви специални техники на бръснене.Едва ли откривам топлата вода.Младежи над 20-25 години имат натрупан опит.Но за 17-18 годишните може да е полезно това което пиша.Да почна с най-дребното-преди употреба флакона енергично се разклаща.Иначе в началото пяната е много гъста,а накрая-като вода.Начина на употреба в упътването е непрактичен. Предлага се нанасяне с ръка по лицето,което цапа и не става качествено.В случая използвам четката,изцеждам върху нея и енергично размазвам. Голям проблем при някои хубави марки е,че пяната стои суха.Не залепва така добре по лицето и космите като кремовете,и резултата е по-лош.Премахнах това малко неудобство по елементарен начин.Първо с четката мокря лицето(с вода).Едва тогава слагам пяна.Резултата е отличен.Използвам един флакон цяла година и отделно пластмасови самобръсначки с едно ножче.Много са практични.
01.03.08
16:56
А чували ли сте за епилация с лазер или нещо такова. Аз чух, че било ефикасно ама струвало много пари. Ако знаете нещо, пишете.
01.03.08
17:19
А чували ли сте за епилация с лазер или нещо такова. Аз чух, че било ефикасно ама струвало много пари. Ако знаете нещо, пишете.
И много добре изгаря. Ако имаш повечко косми, си е опит за самоубийство. Даже и на сеанси с малки обезкосмявания.
Иначе е ефикасно.
Ама ставеа апример за жена със зачатъци на брада или искаща трайно обезкосмяване на краката, където изгарянето не е чак толкоз болезнено.
Ама жените не са в час в това отношение. Харчат стотици левове ежегодно за плажни лосиони против рак на кожата, а че рискът от лазерната епилация да получат заболяване на кожата е много по - вероятен, хич не им пука.
Иначе е много ефикасно.
И цената не е безбожно висока, при условие че е радикално решение.
Обаче:
Не е вечно. Хормоналният баланс пак ще доведе до образуване на косми след време. При всеки е различно, но за половин - една година като че ли проблемът е със сигурност решен.
Алтернатива: фотоепилацията. Подобни характеристики и мисля, че малко по - ниска по цена поради факта ,че може да третира и по - голям участък, т.е. по - малко сеанси.
01.03.08
18:57
казано от D3BEP на 01.03.08, 17:19:
И много добре изгаря. Ако имаш повечко косми, си е опит за самоубийство. Даже и на сеанси с малки обезкосмявания.
Иначе е ефикасно.
Ама ставеа апример за жена със зачатъци на брада или искаща трайно обезкосмяване на краката, където изгарянето не е чак толкоз болезнено.
Ама жените не са в час в това отношение. Харчат стотици левове ежегодно за плажни лосиони против рак на кожата, а че рискът от лазерната епилация да получат заболяване на кожата е много по - вероятен, хич не им пука.
Иначе е много ефикасно.
И цената не е безбожно висока, при условие че е радикално решение.Обаче:
Не е вечно. Хормоналният баланс пак ще доведе до образуване на косми след време. При всеки е различно, но за половин - една година като че ли проблемът е със сигурност решен.Алтернатива: фотоепилацията. Подобни характеристики и мисля, че малко по - ниска по цена поради факта ,че може да третира и по - голям участък, т.е. по - малко сеанси.
А такава услуга прелага ли се в БГ.
01.03.08
20:05
Поразтърсих се из спотовете за фотоепилация, имаше няколко места, които предлагат тази услуга.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече