25.02.08
19:08
здравеите:)начи както се досещате имам проблем със стриите.......на 16 съм,тренирам от около година,доста пораснах но ми се появиха тия гадориии.......а според мене не е нормално да ги имам на моита възраст......моля ако някои знае некав лек против стрии да ме светне:)
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 25.02.08 21:31.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимМ да не отварям нова тема да питам може ли стриите да значат застой ... т.е кожата да не е еластична и да възпрепятства качественето напомпване ... и ако е така кремовете ли са решението ?
П.С: Извинявам се на автора за офф-а
казано от vaskotoo на 25.02.08, 19:41:
М да не отварям нова тема да питам може ли стриите да значат застой ... т.е кожата да не е еластична и да възпрепятства качественето напомпване ... и ако е така кремовете ли са решението ?
П.С: Извинявам се на автора за офф-а
Стриите означават растеж или рязко намаляване на теглото, но застой - не.
26.02.08
08:49
Стриите се получават и по-време на тренировка.Когато кожата не може да се разшири в следствие от напомването се цепи, а също и при упражнения с разтягане /флайс,пуловър,кофички и др./Добре е ако има такива проблеми преди тренировка да се използват овлажняващи кремове.
26.02.08
11:16
казано от pitonia на 25.02.08, 19:08:
здравеите:)начи както се досещате имам проблем със стриите.......на 16 съм,тренирам от около година,доста пораснах но ми се появиха тия гадориии.......а според мене не е нормално да ги имам на моита възраст......моля ако някои знае некав лек против стрии да ме светне:)
Стриите са резултат от действя, не от възраст. Пази се от нови. Както се каза... стрии не се лекуват. Тези ще си ги носиш вечно!
казано от ironn на 26.02.08, 08:49:
Стриите се получават и по-време на тренировка.Когато кожата не може да се разшири в следствие от напомването се цепи, а също и при упражнения с разтягане /флайс,пуловър,кофички и др./Добре е ако има такива проблеми преди тренировка да се използват овлажняващи кремове.
дааа скапания флайс ме е прецакал.......май ше го спирам:(ок казахте че тва не се лекува...но аз чух че има некви кремове дето поне ще ги накарат да избледнеят и ще предотвратят излизането на нови.....ако някой знае такива кремове да каже:)
Мнението беше редактирано от pitonia на 26.02.08 14:34.
26.02.08
16:24
Ми те си избледняват с времето и може би с слънцето, но нищо повече, ама какво ти пука, не се забелязват много
казано от pitonia на 26.02.08, 14:34:
казано от ironn на 26.02.08, 08:49:
дааа скапания флайс ме е прецакал.......май ше го спирам:(ок казахте че тва не се лекува...но аз чух че има некви кремове дето поне ще ги накарат да избледнеят и ще предотвратят излизането на нови.....ако някой знае такива кремове да каже:)
Глупаво изказване, флайса е основно упражнение за гърдите! Почти всеки, който се занимава с фитнес има стрии. Ако се нацепиш по бицепса и бицепс ли ще спреш да правиш? Тренирай и не им обръщай внимание.
27.02.08
12:36
Аз също съм на 16 и ми се появиха. Няма начин. Скоро си купих един крем на Дева “strechmark” се казва. Използва се 2 пъти дневно. Избледняват и не се появяват нови. За стриите съм чел, че е полезно да се мажеш с такива кремове още преди да са се появили.
27.02.08
15:17
Стриите по същество са белези, образувани от рязка промяна в теглото или поне обема на човека.
Кожата, която дълго е била в състояние на покой, изведнъж е изложена на разпъване, при това често неравномерно.
Слоевете й се разделят и накъсват, което е обикновенно безопасен процес, в района на натоварването, около стандартни микроразкъсвания, където кожата си се движи и разпъва постоянно и е по - предсразположена да се разкъса - това е например мишници, по гърба и ръбнака, по ханша, по корема при бременните и т.н.
Това, което трябва да се знае, че кожата е епителна тъкан - епидермис в най - вншната си част.
Именно там стават разкъсванията, в горния слой.
Той никога не се възстановява като епидермис при големи разкъсвания.
Обикновенно прораства съединителна тъкан, сходна с тази на кръвоносния слой по - надолу - дермата.
И никога вече съединителната тъкан не става епителна.
Това означава ,че в борбата със стриите трябва да се търси омекотяване на цвета им, или ако има такава възможност - промяна на цялостния телесен тен, действия, които ги правят “по - невидими”. Даже и да не ги виждате, те не изчезват, но при по - малки стрии ефектът на “загуба” е допустим.
Но лечение нема, освен може би оперативно, но е лудост.
Както каза Kal4у отгоре, единственото им лечение е превантивното. Аз не вярвам много в кремовете, по - скоро в правилното хранене и контролирания растеж, но всеки може да пробва каквото си иска.
Всъщност в изданието имате статия за стриите, 10х на Иван Шишманов.
Местя тая тема в дискутираните, щото си е често задаван въпрос.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.02.08 15:20.
09.03.08
00:25
Аз също съм на 16г и наскоро забелязах че на десният бицепс са ми се появили няколко стрии по около 2см Интересното е че от 2 месеца не съм ходил на фитнес и единственото което правя са набирания. Висок съм 172 и тежа 68/9 КГ и ми е чудно как на бицепса са се появили като раката ми е 32см :D :D :D Казаха ми да се мажа с зехтин - дали това е вярно?
09.03.08
12:11
При мен проблема е, че през последните две години качих около 40 излишни килограма в следствие на което стриите се появиха доста исезаемо.Сега съм се метнал да се възстановявам на тегло и мисля да ги сваля тези килограми което пак е натоварващо за кожата.В крайна сметка стрийте ми никога няма да изчезнат, най много да се избелят лятото от плажчетата.
09.03.08
12:58
Иван Шишманов, по дяволите, кой си ти? Иван Шишманов е мъртъв от 1928ма година насам.
Брат,спокойно не си сам ;),трицепсите ми са целите нацепени и съм като леопард там на малки точки,имам по една голяма на 2-те мишници и левия бицепс целия ми е нацепен,а и по бедрата също имам,ама кво ти пука,важното е да не личат много :/
Аз преди всяка тренировка се мажа с хидратиращ крем на местата, които ще тренирам, според мен помага за повишаване на еластичността на кожата.
Това е единствения начин. Може ли да ми кажеш някакъв такъв хидратиращ крем, който да мога да намеря в обикновените магазини (дет продава прах, сапуни, тоалетни хартий, дезедоранти, кремове, червила, гримове, гелове.......) Някаква по-известна марка
18.04.08
09:54
Mustela
То всъщост е по-скоро лосион(полутечен), в тубички ги продатав по 250, 300 мл. Преди съм ползвал на ейвън и бях доволен, предполагам Нивеа, Дав и другите им подобни също имат такива продукти. Сега ползвам медицинска козметика, намира се в аптеките, към 20 до 30 лева тубичката Eucerin, Clinique, Bio Trade и други. По-обикновените струват наполовина.
18.04.08
10:28
А от най-най евтините съм чувала хвалби за маслото против стрии на Икаров
Просто кожата си изисква грижи. Ако ви е важно, полагайте ги! Според мен освен превантивното използване на омазняващи и хидратиращи продукти, е важно нанасянето им да се извършва с масаж. Целта е кожата хубаво да се кръвоснабдява за да не губи еластичност. Повечето от тези продукти се нанасят 1 или 2 пъти дневно, така че 10 мин. преди лягане хубаво обтриване на тялото с продукта е напълно достатъчно. Без да съм голям познавач все пак ще ви посъветвам: оглеждйте внимателно и редовно тялото си, не чакайте момента, в който стриите ще станат бразди. При най-малко съмнение за появата им - мажете, кожата може да се възстанови! При мен помага!
и аз получих на гърба преди 2 години когата бях на 16 доло на гърба и то са доста една до друга обаче не се виждат само когато си по близо или силно си се испекъл на слънцето.За тва спокойно половината хора сигорно има т стрии ,според мен нито е грозно нито нищо , никой не го забелязава или обръща внимание .Споко голяма работа едни стрии.
Както се казва “Когато сме най зле е така да сме ” :Д
Мнението беше редактирано от smaitall на 16.05.08 18:54.
19.05.08
17:18
Майната им на стриите важно е да сме яки,пък и без тях неможе като искаме бърз разтеж !?!
на мен взеха да ми се появяват, купих си на масло на Икаров (то е по скоро олио!) и започнах да се мажа... след около месец започнаха да бледнеят..не са изчензали, но мисля че поизбледняха малко... по важното е че спрях да се мажа, и след месец-два се появиха нови,по големи стрии...
моя съвет е да си купите нещо с което да се мажете за да не се появят повече... може да търсите кокосово масло, бях на бригада в САЩ и там една фармацевтка ми го препоръча..няма марка, просто кокосово масло... всъщност то мазането е за тия дето тепърва ще “качват” маса, който има стрии да си ги носи и да се гордее с тях :)
Мнението беше редактирано от n_sko на 22.05.08 11:30.
Аз също имам стрии... но за да не се получават нови бих препоръчал вместо някакви разни скъпи кремове, яжте ненаситени мазнини, или си купете рибено масло, защото се получават главно заради недохранен епител и отттам идват тези разкъсвания на кожата.
26.05.08
19:08
Едно уточнение-епителът няма нищо общо:той е най-горният слой клетки на кожата.Проблемът е в дермата, където са разположени колагеновите влакна и стриите се получават при тяхното разкъсване.
13.06.08
16:45
добре де ама как така като слабееш ти се образуват? какво общо има това с “опъването” на кожата?
13.06.08
17:07
Образуват се по-често при дебелеене или при рязко покачване на мускулна маса. При отслабване обаче също може да се получи, защото кожата отново променя еластичността и тургора си, но това вече не е свързано толкова със скъсване, отколкото с отпускане и “разместване” на колагеновите влакна.
Имам въпрос не точно за стриите, а за спуканите кръвоносни съдове под кожата - не знам какви са и от какво се образуват, но имам такива места под гърдите, на кръста и единия бицепс. Та въпросът ми е какви мерки да взема за да не се появяват нови и може ли да се направи нещо за премахване на сегашните?
И аз имах, едно такова на гърдите, изчезна, после се появи на бедрото ама и то изчезна :)
15.06.08
14:08
казано от pitonia на 25.02.08, 19:08:
Ще си позволя да подкрепя “Финдо”... няма лек за тях. Няма кремове, няма лекарства. Всеки от нас има някакви стрии. Примири се... гадни са, но за сметка на това не се махат...
Малко хумор. Не смятам да влизам в детайли... има доста теми, в който и аз съм писал... погледни...
Здравейте. Имам няколко въпроса относно стриите:
1.Каква е разликата между стрии и нацепване(ако има такава), защото аз виждам такава.
Пример: Около бедрата и около мишниците стрии са доста различни.
2.Някой може ли да ми обясни как получих стрии(нацепване) като нито съм отслабвал, нито надебелявал (най-много 3-4кг и то за няколко месеца). Това не мога да си го обясня и не ми дава мира. Разбирам да съм станал 100кг ама аз съм едва 70.
3.От какво или от какви упражнения може да съм се нацепил около мишниците и по бицепса?
4. Защо ми се образуваха стрии/нацепване , но само на дясната ръка повече , а на лявата почти нямам?
5.Както виждам лек за стриите няма , но има ли нещо , с което може да се мажеш ,за да предотвратиш появата на нови?
Мерси много на тези , които ми помогнат.
17.06.08
17:08
От гледна точка на физиологията на кожата стрии и нацепване е еднои също - разкъсване на колагенови влакна. Изглеждат по различен начин, защото и кожата по различните места на тялото е с различни анатомични характеристики като дебелина, микроструктура, кръвоснабденост и така нататък. Освен това не е идентична до сантиметър дори по двете ръце, затова на едната може да се получат стрии, а на другата - не. По принцип се получават при бързо нарастване на мускулна маса и на обем по принцип или при рязко отслабване, но може да е признак и на авитаминоза на витамин С, който участва в омрежването на колагена. Относно различните мазила - достатъчно сме изписали всички във форума.
17.06.08
17:08
А, да....и не съм виждала някой трениращ от познатите ми, който да не е получил стрии точно по мишниците:)
добре де,всички казват ...”няма лек”...ами тея мазила за бременните...или там е поразлично?аз лично сега се мажа с свинска мас смесена с нурофен(не съм сигурен как точно се казва така че мое да съм истърсил няква глупост)...ефекта-не ми излизат нови но старите са станали още по дълбоки някак си...някои от вас казаха-перефразирам “стриите на са важни,важно е само да сме яки” е да ама нали именно идеята на фитнеса е да сме красиви,а стриите определено не са...трябва да се полагат грижи за кожата!!!също така мога да ви кажа и че стрии се получават и от пренатоварване например:когато правим бицепс като сложиме мн кила на скота напрежението малко или много удря и кожата(разтяга я) няма как да се избегне тва;)
20.06.08
17:25
Това за свинската мас.....какво да ти кажа - една приятелка докато беше бременна, по нейни думи, 9 месеца се мазала, 9 месеца мирисала на тиган... и стрии пак се появили:)
А някой може ли от собствен опит да препоръча крем, който да изсветлява временно стриите? Доколкото знам има такива продукти, които временно “заличават” стриите.
Благодаря предварително
15.07.08
13:08
Не знам - реклама става,но много хора са доволни от “Нивеа”, също масло за стрии на Икаров.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече