Консумирате ли някои видове чай ?

Прескочи до:

Преди кафето?!

ИВ

16.05.08
17:11

казано от Георги Гайдов на 16.05.08, 14:56:

Преди кафето?!

Да, така си и помислих, че някой ще си каже. Кафето е полярна напитка в западния свят. Зеленият чай е на изток, а там населението е най-концентрирано и това си обяснявам факта. А пиенето на чай, от който основен е зеленият, е традиция и цяла наука.

25.05.08
09:14

Така вече имам база за сравнение на Йерба Мате-то. Купих си едни чайчета BIJA, които са американски, organic certified, много прилежно са пакетирани, всяко пакетче си е в отделно вакумирано пакетче, сериозна работа. Разликата във вкуса с Мате-то на Биопрограма е минимално. Ако се стараеха малко повече при пакетирането, можеше да стане работата. “Българското” става малко по-слабо, но пак е хубаво, а и стура едва 1.40лв, а това американското беше към 5,50лв. Американските пакетчета са и малко по-големи.

ИВ

25.05.08
10:01

Flask, BIJA са с канадски произход. Органични - супер са!

3 пакетчета йерба мате в 1,5 литра вода. Така си го правя аз.

А откога Биопрограма имат Йерба мате?

25.05.08
11:45

казано от Иван Станков на 25.05.08, 10:01:

Flask, BIJA са с канадски произход. Органични - супер са!

3 пакетчета йерба мате в 1,5 литра вода. Така си го правя аз.

А откога Биопрограма имат Йерба мате?

Aми не знам кога, ама имат. С един индианец е на кутийка и пише Мате само. Не става ли много разредено 3 пакетчета за литър и половина. Студено ли си го цъкаш? В чайник ли го правиш, дай малко повече инфо.

ИВ

25.05.08
12:34

Затоплям количеството вода на котлон и поставям съдържимото на пакетчетата вътре, като ги отварям предварително. Пия го хладък. За мен е добре, дори ми е доста концентриран. Преди време, uогато започнах да пия зелен чай бях направил грешката да сложа 5 пакетчета в същото количество водал Резултатът беше яко повръщане след 2 часа :).

10.03.09
14:49

http://www.myteabags.com/images/teabags/Twinings_-_Havoured_Black_Tea_-_Apple_Cinnamon__Raisin.jpg
Невероятен, щом без подсладител ми хареса :P

10.03.09
15:42

И аз пия на Twinings,
само, че Зелен чай.

06.01.10
13:49

Малко стара тема, но другите са предимно за разни таблетни форми. Мен ме интересува чисто пакетираната форма на Twinings или друга реномирана марка, ако може да препоръчате. Пия от няколко месеца по 3-4 чая на ден. Според вас каква е нормата? Китайците пият по около 10, лекарите препоръчват 2, 3, а на мен 4-5 ми действат идеално. Голяма работа е това зеления чай. А и да не забравя - моя фавори т Green Tea & Mint на Twinings. Та споделете вие какво пиете. И моля без таблетни форми.

Мнението беше редактирано от gssatcc на 06.01.10 13:50.

06.01.10
14:07

Ако мислиш, че чая на Туинингс е истински зелен чай....

06.01.10
14:20

Aми сега пия зелен чай на Twinings, но си мисля, че предния, който взех от дрогерия беше по- добър. Така че разнообрази малко и си вземи от някоя дрогерия :) Иначе 3-4 чая няма никакъв проблем да пиеш, особено зеления чай е страшен.

06.01.10
14:30

В Скай сити видях зелен чай, ама беше нещо като 10 лева 50 гр, което ще ми стигне за 2 дена...

06.01.10
14:32

казано от korpusito на 06.01.10, 14:07:

Ако мислиш, че чая на Туинингс е истински зелен чай....

Това може ли да го подкрепиш с някакви доказателства?

06.01.10
14:38

Ами 50гр 10лв е множко, аз бях взел 80гр за 5лв нещо такова и са толкова по дрогериите. Вземи си някой китайски чист зелен чай. Иначе и мен не ми харесва особено чая на Туинингс, просто нито се оцветява водата, добре, нито има типичния тежък вкус и аромат. Иначе на Туинингс, зеления чай с портокал е много хубав.

06.01.10
14:56

казано от Giovane на 06.01.10, 14:38:

Ами 50гр 10лв е множко, аз бях взел 80гр за 5лв нещо такова и са толкова по дрогериите. Вземи си някой китайски чист зелен чай. Иначе и мен не ми харесва особено чая на Туинингс, просто нито се оцветява водата, добре, нито има типичния тежък вкус и аромат. Иначе на Туинингс, зеления чай с портокал е много хубав.

Въпросния “тежък” вкус се получава ако чая престои повече време във водата. Няма общо с качеството. Неоспоримо е предимството на насипния, но не мисля, че изказвания като горното по адрес на световна марка са сериозни.

06.01.10
14:57

Aми не е съвсем така, при предишния 3-4 минути да постои и се оцветява и ароматизира, докато при Туинингс ако не отида да го поразбъркам за 20 минути няма да се придобие нито вкус, нито цвят.

06.01.10
15:12

казано от Giovane на 06.01.10, 14:57:

Aми не е съвсем така, при предишния 3-4 минути да постои и се оцветява и ароматизира, докато при Туинингс ако не отида да го поразбъркам за 20 минути няма да се придобие нито вкус, нито цвят.

Интересно. Пия доста време вече и нито го разбърквам, нито подслаждам. Просто го заливам с вода и става точно какъвто трябва да стане на цвят. Идва си в опаковка и всеки филтър е опакован индивидуално, нали?

06.01.10
15:18

E не, аз пия насипен, ето от къде идва разликата. По- добре пий насипен, отколкото от филтър, въпреки че при Туинингс едва ли има разлика, но при по- скапаните чайове има осезаема.

06.01.10
16:19

От София ли си? Ако да, може ли да препоръчаш какво да потърся? Благодаря!

06.01.10
17:17

Ами не, но аз си взех от най- обикновенна дрогерия, не от някоя по- хубава и по- добра. Аз като бях търсил преди месец и нещо видях някакви интернет сайтове, но наистина виж сигурно някъде са коментирали добра дрогерия в София и си вземи. Търси китайски зелен чай насипен, или дори и да не е китайски, те са по 50-100гр пакетчетата и си прави така, разликата между чай от филтър и насипен е огромна.

06.01.11
14:49

Пак съм аз :) Следващият въпрос е: Как да дозирам чая? Купувам си 100 грама да кажем, трябва да извадя около 5грама за моя чайник, но как да ги измеря?

Без везна ще е трудно, макар че аз мерих, мерих и накрая вече просто слагах 3 чаени лъжички от билката.

20.01.14
22:25

Здравейте,аз от 1-2 месеца реших да заменя кафето с чай :)Чай уж помага за много неща.И си взимам насипен чай и  си го правя с една цедка за чашка :)
До сега съм пил зелен чай, гинко билоба, гуарана, гуава, портокалова кора, аромати, портокалов цвят, сини цветчета от слез, като един чай и китайска зелена Сенча, парченца ананас, корен женшен и джинджифил :) Вие пили ли сте такива ?

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1