30.06.08
05:38
От много време ни вълнува един въпрос, а иммено от къде си пазарувате хранителните добавки, и не виждам по добър начин да видим вашето мнение по него, освен чрез анкета.
Ще се радваме ако споделите и защо сте гласували по определен начин, като постнете аргументите си в ТУК в темата и от какво са провокирани...
Ще се радваме ако стане добра тема/дискусия/ анкета... от вас зависи; колкото повече аргументи дадете, толкова по-добре ;)
Нека този път да оставим личното мнение да тържествува и да не се увличаме в познатите спорове, защото вярвам че всеки, който е искал да успорва мнението на някой друг, вече го е направил в други теми.
Да запазим добрия тон и толерантност... :) звуча като някой депутат ... хахахаха :)
П.П - Споделете също, защо предпочитате определен начин на пазаруване и защо не пазарувате по другите изброени начини!!!
Темата беше редактирана от Сила БГ на 30.06.08 06:01.
и аз като типичен българин съм си на принципа “око да види ръка да пипне” така че пазарувам от магазини из цялата страна в кеш ;-P
30.06.08
07:48
Гласувах за От Чуждестранен Интернет Магазин (без проблеми на митница), понеже не мога да си позволя да им плащам за кофа протейн 150 лв, а реално да струва 80. Т’ва е единичен пример, но за всичко е така.. Да не говорим, че има фирми, коiто имат вносители и пишат из форума, които продават своите добавки на 3 пъти по - всичко цени и т.н. И аз искам да отида в магазина да завържа отношения с вносителите на две три фирми и да им стана редовен клиент, но докато не си оправят политиката няма да стане. Евала на вас от СИЛА БГ, че внасяте на цени, които са едни и същи с тези по интернет сайтовете в Америка и по - света. ( за справка, цените на AnabolicX )
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 30.06.08 07:49.
30.06.08
08:37
От Супер Маркета :coolsmirk:
30.06.08
14:18
Краси и аз избрах като теб. И междодругото не са само СИЛА.БГ, последните промоции, които Даниел пусна преди да напусне ми харесаха както и новите цени. Специално за тези 2 вноситела предпочитам, ако си купувам техни марки да ги купувам от тук, но ...
Мнението беше редактирано от difference на 30.06.08 14:20.
30.06.08
15:13
Аз пазарувам от Български Интернет Магазин (легален) до колко е легален нз :D
30.06.08
16:51
казано от difference на 30.06.08, 14:18:
Краси и аз избрах като теб. И междодругото не са само СИЛА.БГ, последните промоции, които Даниел пусна преди да напусне ми харесаха както и новите цени. Специално за тези 2 вноситела предпочитам, ако си купувам техни марки да ги купувам от тук, но ...
Възможно е. Просто за сега само върху тях имах наблюдения относно добрите им цени..
Пазарувам от български магазини, защото ми е най-удобно. Също така не набивам много пари за добавки и така се губи смисъла да поръчвам от чужбина. Е, примерно преди време си купих известно количество ленено масло на NOW и ADAM за смешни пари от нетришъна и като свършат пак от там ще си купя, защото някак си излизат в пъти по-тънко отколкото от БГ.
Аз си вземам добавки само чрез интернет магазини от чужбина. Причината е ясна - стъпват ми почти наполовина в сравнение с тези от България.
аз почти винаги се снабдявам с необходимото от магазини за зрадвословни храни и билкови магазини, в повчето се продават протеини и най - вече продукти на “Нутрим”, по - евтино е от специализираните такива за културизъм. Единствено няма аминокиселини и респективно другите хиляди екстри на различните западни фирми, защото дори и “Унивърсъл” не са познати в билковите здравословни магазини. Като гледам тук обаче хората казват, че и по интернет излиза евтино, трябва да се поинтересовам, но с плащането е сложно. :-P
Мнението беше редактирано от ognem на 01.07.08 13:43.
аз досега винаги съм вземал добавките си от магазинчета(физически :)) ,да си призная дори не ми е идвало на акъла да сравня цените оттам с цените в интернет магазинчетата.Обаче сега ще взема да погледна,ако наистина има голяма разлика може и аз да започна да ги купувам от интернет.
Айде,който купува от интернет да сподели сайта,може и аз да се зарибя ;).
Мнението беше редактирано от Atos89 на 01.07.08 17:04.
чужди Интернет магазини в Европа - без никакъв проблем на митницата и евтина доставка
02.07.08
03:28
казано от fitboy на 01.07.08, 19:49:
чужди Интернет магазини в Европа - без никакъв проблем на митницата и евтина доставка
Съгласен съм до изшестна степен с това което казваш, НО със сигурност няма да ти излезе по евтино да пазаруваш от магазин в Европа. Много от тези магазини никога няма да приемат Кредитна Карта от БГ пореди ред причини (и това важи за всички Американски Интернет Магазини). От тук следва че единстшеният мачин, по който може да се плати е банков трансфер (по един или друг начин) което е допълнитекен разход за трансфера + доставката за БГ и докато ти стигне доставката до БГ къде ти излиза сметката. Освен че си чакал няколко дни ами и парите,които си платил не са по- различни от тези които би платил в БГ за същите добавки!
Разбери ме правилно, ТУК не защитавам “търговийката в БГ”, ... елементарно е, просто е въпрос на математика...
Навсякъде се приемат карти, ако пък случиш на такива - има PayPal, който е FREE за потребители/купувачи, да не казвам, че е preferred метод за разплащане.За дребни неща си заслужава и от Европа.
Брат ми учи в щатите и като се връща ми купува каквото съм му поръчал.Така спестявам доста пари - от нетришъна си взех нектар за 28$ а тука струва 90 лв. - за каква разлика става дума :)
Мнението беше редактирано от The man на 02.07.08 14:26.
02.07.08
11:04
В netrition.com нектар струва $30, а в България струва 75 лева. Бъдете точни когато цитирате цени.
02.07.08
11:09
казано от NOW Foods България на 02.07.08, 11:04:
В netrition.com нектар струва $30, а в България струва 75 лева. Бъдете точни когато цитирате цени.
Пак ще ви помоля да четете по-внимателно!
Взех си нектара април, когато струваше 28$ а точно този които си взех Naturals струва 90 лв. можете да проверите в сайта на синтракс, така че не ме упреквайте че не цитирам точни цени.А иначе “обикновения” нектар си е 75 лв. споко не получавайте инфаркти ;-)
казано от silabg.com на 02.07.08, 03:28:
казано от fitboy на 01.07.08, 19:49:
Съгласен съм до изшестна степен с това което казваш, НО със сигурност няма да ти излезе по евтино да пазаруваш от магазин в Европа. Много от тези магазини никога няма да приемат Кредитна Карта от БГ пореди ред причини (и това важи за всички Американски Интернет Магазини). От тук следва че единстшеният мачин, по който може да се плати е банков трансфер (по един или друг начин) което е допълнитекен разход за трансфера + доставката за БГ и докато ти стигне доставката до БГ къде ти излиза сметката. Освен че си чакал няколко дни ами и парите,които си платил не са по- различни от тези които би платил в БГ за същите добавки!
Разбери ме правилно, ТУК не защитавам “търговийката в БГ”, ... елементарно е, просто е въпрос на математика...
Плащам с БГ дебитна карта Visa Electron - няма удръжка за плащането!
Кило суроватъчен протеин ми идва на смешните 30 лв!!!!
02.07.08
16:58
Понякога единственото нещо, което искаш, когато поръчваш за първи път естествено е да си снимаш дебитната карта от двете страни и да им пратиш снимки. После всичко е ток.
Аз пък до скоро немски протеин на 26лв/кг, но се изтарикатиха и в новите “ревизии” гледам, че “цъфнали” соя и за капак и цената вдигнали.
Общо взето ще си поръчвам от БГ вече протеин :P
Досега винаги съм използвал физически магазини...и по-конкретно от залата,в която тренирам :)От година може би и малко повече,не съм взимал добавки,но сега ако трябва да направя избор от къде-ще избера онлайн магазините.
02.07.08
17:49
казано от The man на 02.07.08, 14:24:
Взех си нектара април, когато струваше 28$ а точно този които си взех Naturals струва 90 лв. можете да проверите в сайта на синтракс, така че не ме упреквайте че не цитирам точни цени.А иначе “обикновения” нектар си е 75 лв. споко не получавайте инфаркти ;-)
Ами пояснявайте за кой нектар става въпрос. Все пак след като в САЩ Натуралс е по скъп нормално е и тук да е така. Няма как да получим инфаркт защото ние внасяме въпросният продукт и сме пределно наясно кое колко струва.
02.07.08
18:19
Няма отговор “директно от вносителя за БГ”, почити никой магазин нито физически нито електронен не е на директен вносител.
02.07.08
18:47
казано от Иван Шишманов на 02.07.08, 18:19:
Няма отговор “директно от вносителя за БГ”, почити никой магазин нито физически нито електронен не е на директен вносител.
Айде пак, че не разбрах...
02.07.08
20:26
казано от silabg.com на 02.07.08, 18:47:
Казвам, че в анкетата няма отговор “пазаря директно от вносителя”.Казвам и че в милата ни родинка почити никой магазин нито физическите нито електронните такива не са собственост на директните вносители, което подкрепя тезата ми, че отговор “пазаря директно от вносителя” не съществува.Да не говорим за странното наличие на отговор ” от нелегален вносител” при липсата на отговор “легален вносител”.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 02.07.08 20:28.
02.07.08
20:32
казано от Иван Шишманов на 02.07.08, 20:26:
казано от silabg.com на 02.07.08, 18:47:
Казвам, че в анкетата няма отговор “пазаря директно от вносителя”.Казвам и че в милата ни родинка почити никой магазин нито физическите нито електронните такива не са собственост на директните вносители, което подкрепя тезата ми, че отговор “пазаря директно от вносителя” не съществува.Да не говорим за странното наличие на отговор ” от нелегален вносител” при липсата на отговор “легален вносител”.
Предложи да сложат такова меню... аз нямам против... предполагам и другите са на това мнение... каквото ни е интересувало сме го сложили в анкетата, но разбира се има различни мнения как тя да изглежда и ние сме ок за това
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 02.07.08 20:33.
До момента пазарувам от чужди сайтове или приятели ми носят каквото пожелая от чужбина :lol:
С кредитните карти нямам проблеми,защото имам и такава издадена в USA ,също така и адрес за доставка там ;-)
По магазини за добавки трудно ще хукна ,но възнамерявам да си пазарувам от един Бг сайт в скоро време :-)
03.07.08
08:52
Няма БГ сайт , който да внася на цените на които се продават в чужбина нито Сила.бг нито някой друг. За пример ще ви дам. В Сила БГ BSN Nitrix 360tabs е 195лв в сайт-а,аз от Германия си го поръчах за 50EURO без доставката, а доставката не си спомням колко беше, но едвали е била повече от 10Euro
03.07.08
09:15
казано от zayn на 03.07.08, 08:52:
Няма БГ сайт , който да внася на цените на които се продават в чужбина нито Сила.бг нито някой друг. За пример ще ви дам. В Сила БГ BSN Nitrix 360tabs е 195лв в сайт-а,аз от Германия си го поръчах за 50EURO без доставката, а доставката не си спомням колко беше, но едвали е била повече от 10Euro
БЪДИ КОНКРЕТЕН И СЕ АРГУМЕНТИРАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Като говориш за нещо, то поне се запознай в детайли за какво става въпрос!!! Най-малкото кои марки внасяме НИЕ! Да имаме много марки на нашия сайт, НО не сме вносители на всички, в това число прават изключение единствено и само ANABOLIC X, EST, MEGA PRO, ASN, SCIVATION, PRIMAFORCE. Ако имаш критика към нас бъди конкретен и първо се запознай кой какво внася!!!!!!!!!!
Ако имаш въпрос за BSN то го задай директно на вносителя на тази марка, ние просто я продаваме! Отговарям единствено и само и запомни това добре за в бъдеще, САМО ЗА МАРКИТЕ КОИТО НИЕ ВНАСЯМЕ!!!!!!Ако желаеш и имаш основание за критика, нещо което дълбоко ме съмнява, по отношение на нашите марки, моля сподели ги!
разбери ме правилно, човек изказвайки се неподготвен изглежда глупаво и неподготвен, е как тогава някой би желал да коментира изказването ти!!!!!??????
03.07.08
13:57
Е няма за какво да се дразниш просто момчето не е наясно с това което внасяте и това което продавате като дистрибутор.
Ще попрочете и ще е наясно.
Още повече, че прави само сравнение може би защото единствен от преставителите ти пишеш в тази тема.
03.07.08
14:05
казано от Иван Шишманов на 02.07.08, 20:26:
Казвам, че в анкетата няма отговор “пазаря директно от вносителя”.
Те не влизат ли в групата : От Магазин в България ( физически ) ? :smirk:
Ванка, как да няма нито един вносител в България ,който да има собствен магазин, например NOW Foods имат магазин а и не само те
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 03.07.08 14:12.
03.07.08
19:36
казано от zayn на 03.07.08, 08:52:
Здравей приятелю, аз съм представител на “лошите” вносители на БСН. Преди всичко се радвам за теб, че си намерил такава добра оферта. Аз лично нямам нищо против и не ме ядосва по никакъв начин. щом си намерил своя начин и си happy и аз съм happy за теб.
Виж що се отнася до цената на нитрикса тук, уви няма как да е по-малко и да има смисъл да го предлагаме, просто защото няма да можем да си покрием наемите и сметките. И в такъв случай бихме си намерили по-интерсно занимание.
Преди да хвърлиш първия камък, обаче, драсни един мейл на БСН, представи се за търговец на едро и вземи един ценоразпис с условия на едро (аз нямам право да ти го дам). След това посмятай малко с калкулатора дали може дори да влезне продукта на 50 евро с ДДС в европа. Най-вероятно твоя е минал по втория начин, който не е БГ патент както си мислят някои. Имам приятел/колега, който се занимава с добавки в UK и твърди че 90% от добавките там минават по този път (както и много други стоки, затова че е страна с високи данъци).
Не се опитвам да се оправдавам, даже напротив. Цената на нашата услуга е много добра. Грижим се продуктите да се намират в цялата страна, да са винаги “пресни” и в наличност, а това както и всеки изминат километър и всеки ден в склад струва скъпо. Имам поглед върху цените на БСН в Германия, Унгария, Холандия, Чехия, Гърция, Полша и мога да те уверя, че нашите са едни от най-добрите. В Германия препоръчителната цена на НИтрикса е 114 евро с ДДС. Имам и ценоразпис и координати на представителя в Германия и мога да ги кача, ако някой му се губи време с четене.
Както май вече бях казал в една друга тема, в БГ плащаме много повече за по-скапани храна, ток, вода, телефон, жилища автомобили, но по-малко или същата цена за добавки. А проблема идва от това, че не можем да си поръчаме замразено пиле по интеренет от щатите, а добавки можем.
Както казах, не пиша за да те укоря, нито си мисля че ще те убедя да си пазаруваш от нас. Много добре знам че има хора, които винаги ще пазаруват от нета през океана, дори това да им коства ходене по мъките (митница) и такива които ще предпочетат удобството и личния контакт с вносител, който е отговорен за предоставената услуга.
Америнанските интернет сайтовете са създадени с идеята (или по-точно с целта) да имат по-добри цени от всички навсякъде по света, кои сме ние че да се опитваме да откриваме топлата вода (виж силата се опитват, пожелавам им успех, ша помагаме).
А между другото не знам, дали някой си го мисли, но 95% от американците не пазаруват на цените на бб.ком и другите сайтове а на двойно по-високи цени във веригите магазини. Така че и тях ги боли, ама не знаят:)
Имам въпрос, с който не се обръщам специално към представителите на BSN - как в сайта www.bsnonline.net N.O.-Xplode 1.81 lbs. струва 63.99$ а същия продукт в bodyduilding.com струва 38.95$?Дали от втория сайт правят ОГРОМНИ поръчки и получават някакво намаление или??? каква е причината за тази разлика в цените???Ако е така то BSN в щатите би трябвало да е на голяма загуба защото лично аз винаги бих дал 39$ вместо 64$.
04.07.08
06:00
казано от The man на 04.07.08, 05:34:
Имам въпрос, с който не се обръщам специално към представителите на BSN - как в сайта www.bsnonline.net N.O.-Xplode 1.81 lbs. струва 63.99$ а същия продукт в bodyduilding.com струва 38.95$?Дали от втория сайт правят ОГРОМНИ поръчки и получават някакво намаление или??? каква е причината за тази разлика в цените???Ако е така то BSN в щатите би трябвало да е на голяма загуба защото лично аз винаги бих дал 39$ вместо 64$.
Знам, че въпроса е към Вальо и няма да отговарям директно, но ще те посъветвам да погледнеш всяка една марка към която имаш пряк интерес и да им видиш цените в техните официални сайтове... Ще видиш, че тенденцията и модела на работа важи за абсолютно всички с малки изключения, но където има изключения, мога да ти гарантирам, че там не говорим за компании от голям мащаб!
04.07.08
06:24
казано от silabg.com на 04.07.08, 06:00:
казано от The man на 04.07.08, 05:34:
Знам, че въпроса е към Вальо и няма да отговарям директно, но ще те посъветвам да погледнеш всяка една марка към която имаш пряк интерес и да им видиш цените в техните официални сайтове... Ще видиш, че тенденцията и модела на работа важи за абсолютно всички с малки изключения, но където има изключения, мога да ти гарантирам, че там не говорим за компании от голям мащаб!
X2 Или няма обявени цени защото не продават директно на крайни клиенти.
04.07.08
10:37
казано от Красимир! на 30.06.08, 07:48:
Гласувах за От Чуждестранен Интернет Магазин (без проблеми на митница), понеже не мога да си позволя да им плащам за кофа протейн 150 лв, а реално да струва 80. Т’ва е единичен пример, но за всичко е така.. Да не говорим, че има фирми, коiто имат вносители и пишат из форума, които продават своите добавки на 3 пъти по - всичко цени и т.н. И аз искам да отида в магазина да завържа отношения с вносителите на две три фирми и да им стана редовен клиент, но докато не си оправят политиката няма да стане. Евала на вас от СИЛА БГ, че внасяте на цени, които са едни и същи с тези по интернет сайтовете в Америка и по - света. ( за справка, цените на AnabolicX )
И аз съм съгласен с мнението ти.....ако имам възможност пазаря от чужбина......с изключение на Animal Cuts.Колега си го взе за 85 лв от bodybuilding-bulgaria…докато в Sila-та бе над стотака тогава ,а и сега. Но пък това е пазарната икономика.....
Евала обаче на БГ сайтовете,които се опитват да се доближават до всеизвестните нам .....
04.07.08
12:11
казано от Plamen Nikolov на 04.07.08, 10:37:
казано от Красимир! на 30.06.08, 07:48:
И аз съм съгласен с мнението ти.....ако имам възможност пазаря от чужбина......с изключение на Animal Cuts.Колега си го взе за 85 лв от bodybuilding-bulgaria…докато в Sila-та бе над стотака тогава ,а и сега. Но пък това е пазарната икономика.....
Евала обаче на БГ сайтовете,които се опитват да се доближават до всеизвестните нам .....
Да на над 100 лева е и винаги ще е така и няма да се промени, освен знаеш ли кога???... Докато официалният вносител на Universal не си промени цените. Ние сме коректни спрямо всеки вносите, с който работим и по отношение на марките представлявани от тях. Съответно не е възможно да продаваме на по-ниски цени от техните, защото цените се регламентират от тях. Това е за марките, на които ние не сме представители!
За останалите марки, на които ние сме представители, си имаме наша си ценообразуваща политика и до момента недоволни няма.
По отношение направения паралел между нас и другия сайт ( не го споменавам по име за да не му правя услуга), то говорим за концепции които са толкова различни, че една допирна точка не мога да намеря. Нашият преоритет е да имаме развитие в дългосрочен план, а не бърза печалба от паралелен внос, срещу който се борим както можем, не само ние, но и други много по засегнати от нас!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 04.07.08 12:13.
04.07.08
12:20
silabg.com, внесохте ли вече SciVation и PrimaForce :)?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече