05.07.08
11:33
Бях на лекар във военно-медицинска и ми откриха, че черният ми дроб е учеличен с 1,5 см. Когато ми направиха изследванията се оказа че показателите на дроба са завишени 3 пъти ..... Когато лекаря разбра че съм взимал хранителни добавки веднага каза че това се е получило заради тях (естествено както всеки лекар). Сега са ми изписали Карсил от 75мг. Тренирам от 2 години и половина, взимам хранителни добавки от година и половина, като правя малки почивки от по месец и половина. Взимал съм почти цялата серия Анимал на Universal без Test i Stak 2, MRP na ON, течни аминота, креатин на разни фирми, ванадил сулфат, глутамин, No-explode и Cellmass на BSN. Въпроса ми е : кой от тези медикаменти може да натоварва черният дроб? Пия страшно рядко алкохол!Сега съм спрял каквито и да е добавки и се храня здраво,но много ми се иска скоро пак да почна! Ако някой може да даде повече информация...
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.07.08
11:52
Какъв беше повода за изследванията ?
Някакви забранени медикаменти приемал ли си ?
Боледувал ли си скоро , пил ли си някакви лекарства, антибиотици и т.н ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 05.07.08 11:53.
Бях на гастроентеролог заради гастрит и ме гледаха на нещо като видеозон и видяха че е уголемен. След това ми пуснаха изследвания.... Не съм боледувал в близките 6 месеца, последно бях болен преди нова година от гнойна ангина.... Не съм приемал забранени медикаменти, само тези добавки които ви изброих. Мога ли докато пия карсила да приемам поне някаква суроватка?
Мнението беше редактирано от HouseSoul на 05.07.08 12:21.
05.07.08
13:17
Креатин, свръх големи порции протеин (над 2,5 гр. за кг телесно тего) за дълго време, Анимал са фрашкани с такива дози витамини и минерали, че ако не си на стероиди, не ми хрумва добра причина да се приемат. Друго, когато взимаш аминокиселини, прибавящ ли грамажа ум към общия протеин за деня?
Забравих да кажа, аз анималите съм ги пил последно преди нова година. Тази година съм пил продукти на BSN. (Ако смятате че това има значение). Не съм превишавал дозите протеин даже понякога по малко от колкото трябва пия.... За аминотата не прибавям грамажа им не....
казано от Владимир Недков на 05.07.08, 13:17:
Анимал са фрашкани с такива дози витамини и минерали, че ако не си на стероиди, не ми хрумва добра причина да се приемат.
!!!!
Дано повече хора го прочетат това !!!
05.07.08
14:03
Абсолютно всичко, което си изброил, минава през черния дроб при всички положения, следователно се мобилизират една камара чернодробни ензими за обезвреждане и детоксикация на цялата тая “гмеж”.....какво очакваш - всичко си има предел!Дай малко почивка на горкия орган.
Най-много го натоварват стероиди и хормони.Някои лекарства:тетрациклиновите-(тетрациклин и доксациклин) и сулфонамиди(бисептол и др.) е добре да избягваш.Не вземай аспирин!Силно дразнещ е,освен по лекарско предписание.Алкохолът води до мастна дегенерация на черния дроб. Най-опасно е когато се надвиши капацитета му.Може да са редки напивания,но ударно.Това се вижда на ехограф-стеатоза,стеаторея,натрупване на мазнини в дроба.От нещата които си изброил креатина е високоенергетично съединение.А какво става с тая енергия когато преминава през черния дроб,дори професорите не знаят.Всичко което се поеме през устата минава задължително през черния дроб още преди да отиде в мускулите и останалите органи.Ванадият е тежък елемент и предозирането му е вредно.Писах 100 пъти за излишъка от протеини и аминокиселини.От една страна се похабяват,от друга-излишъка образува токсичния амоняк.Той се обезврежда в черния дроб като се превръща химически в урея.Която е по-слабо отровна и се изхвърля с урината през бъбреците.В умерени количества протеините и амино са дори полезни за черния дроб.Включително за възстановяването му.Можеш да ядеш пилешко без мазнина,но в нормално количество.Изварата е много полезна заради незаменимите аминокиселини.Въглехидратите умерено са полезни,а мазнините вредни.Специално животинските.И между другото черният дроб се увеличава от много неща.Не само от вредни добавки.Има 5-6 вида инфекциозен хепатит.За него изследват специални маркери за вирусоносителство.Възпаление на жлъчния мехур също води до проблеми.Инфекциозна мононуклеоза.Кръвни заболявания като хемолитични анемии и високо желязо в кръвта натоварват дроба.Гледали са те добри лекари предполагам,но зависи какъв лекар.С чернодробните проблеми се занимават гастроентеролозите,а най-опитните са от клиниките и отделенията по гастроентерология.
казано от Миро на 05.07.08, 14:27:
Най-много го натоварват стероиди и хормони.Някои лекарства:тетрациклиновите-(тетрациклин и доксациклин) и сулфонамиди(бисептол и др.) е добре да избягваш.Не вземай аспирин!Силно дразнещ е,освен по лекарско предписание.Алкохолът води до мастна дегенерация на черния дроб. Най-опасно е когато се надвиши капацитета му.Може да са редки напивания,но ударно.Това се вижда на ехограф-стеатоза,стеаторея,натрупване на мазнини в дроба.От нещата които си изброил креатина е високоенергетично съединение.А какво става с тая енергия когато преминава през черния дроб,дори професорите не знаят.Всичко което се поеме през устата минава задължително през черния дроб още преди да отиде в мускулите и останалите органи.Ванадият е тежък елемент и предозирането му е вредно.Писах 100 пъти за излишъка от протеини и аминокиселини.От една страна се похабяват,от друга-излишъка образува токсичния амоняк.Той се обезврежда в черния дроб като се превръща химически в урея.Която е по-слабо отровна и се изхвърля с урината през бъбреците.В умерени количества протеините и амино са дори полезни за черния дроб.Включително за възстановяването му.Можеш да ядеш пилешко без мазнина,но в нормално количество.Изварата е много полезна заради незаменимите аминокиселини.Въглехидратите умерено са полезни,а мазнините вредни.Специално животинските.И между другото черният дроб се увеличава от много неща.Не само от вредни добавки.Има 5-6 вида инфекциозен хепатит.За него изследват специални маркери за вирусоносителство.Възпаление на жлъчния мехур също води до проблеми.Инфекциозна мононуклеоза.Кръвни заболявания като хемолитични анемии и високо желязо в кръвта натоварват дроба.Гледали са те добри лекари предполагам,но зависи какъв лекар.С чернодробните проблеми се занимават гастроентеролозите,а най-опитните са от клиниките и отделенията по гастроентерология.
Евала за отговора! Благодаря за информацията. А дали мога да почна да пия пак добавки след около 2,3 месеца? Тоест ще почна да правя по големи почивки и периодично ще ходя на изследвания да не изскочи нещо пак....
Мнението беше редактирано от HouseSoul на 05.07.08 15:01.
Значи да допълня.Отговора ми за изброените от теб неща не е съвсем прецизен.Защото не знам точното съдържание на Анимал,MRP,No-explode и Cellmass.Само чист протеин не е фатален,ако няма драстично предозиране.Обаче не знам какви са другите съставки.Почти винаги по-скъпите добавки са комбинация от много неща.Протеиновия дефицит е също вреден.В Африка деца имаха чернодробни увреждания от остър недостиг на протеини.Може би след 3-4-6 месеца ще може да вземаш малко повече протеини и амино,но да са чисти.Без други добавки в тях.Прочетох отново написаното от теб.И да ти кажа трикратно увеличение на кръвните проби(предполагам АСАТ и АЛАТ)се получава при рязко нарушение в черния дроб.Тоест остър възпалителен процес.Нещо като хепатит,запушване на жлъчни пътища и т.н.Гастрита,който си получил е възможно да е свързан с черен дроб и жлъчка защото при тяхното заболяване се нарушава реакцията на стомашния сок.Може и обратното.Инфекция тръгва от червата към жлъчните пътища и черния дроб.Да добавя-заразния хепатит се лекува от инфекционистите в Инфекциозните клиники.Те са големи специалисти по заразните болести на дроба.Трябва да изясниш за себе си какъв може да е проблема.Да намалиш или спреш физическото натоварване до отшумяване на това състояние.Въглехидратите са полезни в разумно количество,протеини и амино в малка доза,но чисти без други добавки.За останалите неща ще чакаш 1-2 години според бързината на възстановяването си.Добре е,че всичко е засечено навреме и са взети бързи мерки.Няма от какво да се притесняваш.Черният дроб се възстановява напълно при благоприятни условия.
05.07.08
16:20
animal pak
cellmass
no-explode
on mrp
от дясно стои информацията за съдържанието дадена от производителя
05.07.08
19:02
Пропуснахме важен въпрос, ти пиеш ли бе пич? Ако да, какво, по колко и колко често?
Пропуснахме важен въпрос, ти пиеш ли бе пич? Ако да, какво, по колко и колко често?
казано от HouseSoul на 05.07.08, 11:33:
Пия страшно рядко алкохол!
Колко рядко ?
Мнението беше редактирано от emzo на 05.07.08 19:34.
Значи прегледах бегло някои последни теми на House Soul.Съжалявам,че ще го изненадам неприятно.Но е имал някои проблеми при едновременно вземане на Анимал пак,Анимал Стак и Анимал Пъмп.Вижте сами: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28586/ -”....Аз пиех на веднъж Пака,Пъмпа,М-стака.... Преди зала като трябваше да ги пия ми ставаше буквално лошо за около час докато се разградят напълно в стомаха ... лошото е че не трябваше да ям час преди това и получавах много киселини ....” и http://www.bb-team.org/forums/viewthread/31470/ -”При мен също се покачва кръвното след като съм изпил No-Explode-a преди тренировка… По време на тренировка все едно съм надрусан, изцъклен съм и превъзбуден, след някои упражнения ми прилошава малко… ;(”
Надявам се да не ми се обиди,но малко повече предпазливост не е излишна.За първия препарат са посочени в съдържанието големи дози мастноразтворими витамини А и Д,а също микроелементи и няколко съставки с английска терминология.Които очевидно се натрупват в организма.За останалите два нямам информация.Той ги е вземал едновременно и се вижда какво се е получило.Има предупреждение на английски,че използващите ги не трябва да имат сърдечни и чернодробни заболявания и още някои изброени.Вероятно оттам идва проблема му до голяма степен.
Мнението беше редактирано от emzo на 05.07.08 21:06.
казано от Миро на 05.07.08, 20:28:
Значи прегледах бегло някои последни теми на House Soul.Съжалявам,че ще го изненадам неприятно.Но е имал някои проблеми при едновременно вземане на Анимал пак,Анимал Стак и Анимал Пъмп.Вижте сами: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28586/ -”....Аз пиех на веднъж Пака,Пъмпа,М-стака.... Преди зала като трябваше да ги пия ми ставаше буквално лошо за около час докато се разградят напълно в стомаха ... лошото е че не трябваше да ям час преди това и получавах много киселини ....” и http://www.bb-team.org/forums/viewthread/31470/ -”При мен също се покачва кръвното след като съм изпил No-Explode-a преди тренировка… По време на тренировка все едно съм надрусан, изцъклен съм и превъзбуден, след някои упражнения ми прилошава малко… ;(”
Надявам се да не ми се обиди,но малко повече предпазливост не е излишна.За първия препарат са посочени в съдържанието големи дози мастноразтворими витамини А и Д,а също микроелементи и няколко съставки с английска терминология.Които очевидно се натрупват в организма.За останалите два нямам информация.Той ги е вземал едновременно и се вижда какво се е получило.Има предупреждение на английски,че използващите ги не трябва да имат сърдечни и чернодробни заболявания и още някои изброени.Вероятно оттам идва проблема му до голяма степен.
Миро отново благодаря за поста.... Значи аз когато съм ги взимал тези добавки не съм знаел или не съм имал проблеми със черният дроб. Сърдечни проблеми нямам (надявам се). Значи аз тези продукти (За анималите) съм ги взимал преди повече от половин година. Дали могат да окажат чак такъв ефект и то чак сега или просто много късно да са ми открили проблема? Защото за 6,7 месеца пак е доста време и щях да усетя нещо (поне според мен). И все пак благодаря за помощта. Сега ще си пия Карсилчето 2 месеца и ще видим кога ще мога да пия пак някои по хард пакчета. А мога ли да тренирам поне 3 пъти в седмицата??? Разбирате ме и не мога да спра да тренирам че ще взема доста да висна.... ;( И мога ли чисто протеинче да си взимам през това време?
Мнението беше редактирано от HouseSoul на 08.07.08 08:45.
Заболяванията на черния дроб са едни от най-коварните.Могат да се развиват дълго време без човек да ги усеща.Много хора нямат особени оплаквания.Други усещат тежест в дясното подребрие.Понякога се увеличава черния дроб-хепатомегалия.Най-напред трябва да изчакаш чернодробните показатели да влязат в норма.Дори след това трябва да си много предпазлив.Да спазваш подходяща диета за храненето и избягваш различни вредни и токсични вещества.Пълното излекуване на тия заболявания става много бавно.Трябва много да се внимава заболяването да не стане хронично. Препоръчва се избягване на тежки физически натоварвания.Черният дроб е с намален капацитет да обезврежда получаващите се токсични вещества. Усвояването на полезните вещества е влошено.Възстановяването на самия орган и на целия организъм е затруднено и забавено,а тежките натоварвания могат да влошат положението.Както казах има някои полезни храни които трябва да се консумират и други които да се избягват.Трябва да имаш поставена точна диагноза какъв е проблема,от какъв вид е заболяването.След това да ти предложат ефикасно лечение и контролни изследвания .
08.07.08
21:11
Миро, стига стряска човека. :) Аз съм с хроничен В хепатит от 6-8 годишен, тренирам от 14 годишен с прекъсвания и още съм жив, а докато тренирам се чувствам по-здрав от всякога. Много Ви плашат в МУ Варна, няма да се даваш - винаги се съмнявай, щото повечето преподаватели в университетите са класици. :)
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 08.07.08 21:13.
28.10.12
11:40
искам и аз при проблеми с черния дроб има предвид високи АЛАТ и АСАТ.трябва ли да се спре с фитнеса.защото попаднах на такова мнение.на 35 год. и май попрекалих с протеините и БЦАА,не сам си правил почивка повече от 8 месеца.Какви мислите
казано от petar ivanov на 28.10.12, 11:40:
искам и аз при проблеми с черния дроб има предвид високи АЛАТ и АСАТ.трябва ли да се спре с фитнеса.защото попаднах на такова мнение.на 35 год. и май попрекалих с протеините и БЦАА,не сам си правил почивка повече от 8 месеца.Какви мислите
Едва ли от употребата на протеин и БЦАА е възможно увеличение на стойностите на АЛАТ и АСАТ, освен ако не се касае за някакво съществуващо заболяване. След тежки тренировки е нормално да се увеличат тези стойности, затова при подобни изследвания е добре да са минали поне 4-5 дни от последната тренировка, също така скорошна употреба на алкохол и определени храни могат да повлияят значително стойностите на чернодробните ензими.
28.10.12
16:56
добре тогава не ми става ясно защото никой лекар няма да може да ми каже дали да спра да тренирам поне докато ги вкарам в норма
Колко са високи тези АСАТ и АЛАТ и от колко време е така? Трябва най-напред да разбереш от какво точно си болен и по каква причина се е получило. Прегледай се на гастроентеролог и да ти постави тона диагноза. Може би ще се наложи да спреш с фитнеса. Ако заболяването е по-тежко, натоварването с протеин е нежелателно.
Аз съм с 4-ри, тренирам така от 15 години,а от три свръхзвуково ...
Гастрото каза да тренирам още по-яко.
Не пия, при доктор се ходи за открити рани,
Споко.
11.01.13
09:22
Здравейте,
Мнението беше редактирано от Fitness Inspiration на 12.01.13 23:39.
11.01.13
12:22
1. Брат, едва ли ще ти се повишат ензимите от тренировката, по-скоро други фактори влияят на това.
2. Препоръчително е да тренираш, защото тренировката носи много ползи за здравето.
3. Заеби го тоя карзил и си вземи Prima Force Pro Liver, който е с класи над карзила.
11.01.13
12:29
Карзила е на растителна основа и май няма противопоказаниа.......
12.01.13
18:06
Аз мисля че е Азотния бустер No-Xplode
здравейте
за подсилване на имунитета поръчах на сина ми Pure Nutrition Power Pak.
На 19 год е, тренира фитнес 2-3 пъти седмично. Не приема други медикаменти.
След като прочетох това мнение за влиянието на добавките върху черния дроб се притесних дали тези витамини са подходящи. Моля за Вашия компетентен отговор.
30.09.19
11:53
Хубавата храна богата на витамини и минерали също подсилва имунитета.
22.10.19
15:52
казано от petar ivanov на 28.10.12, 16:56:
добре тогава не ми става ясно защото никой лекар няма да може да ми каже дали да спра да тренирам поне докато ги вкарам в норма
Здравей, защо трябва да спираш да тренираш? Чувсташ ли дискомфорт , болежки ...знам ли , някакво неразположение ? Другото нещо , кога пак си правил подобни изследвания? От кога имаш гастрит ? Знам ли , най-лесно за лекарите е да ти кажат да си лежиш на дивана ...
Мнението беше редактирано от Simeon Nikolov на 22.10.19 15:53.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече