Над 40 години

08.07.08
10:32

На 42 години съм.Много съм як, обаче съм далеч от представата за елегантен мъж.
На 20 години бях елегантен. При височина 184 см. на 20 години имах идеално според мен  тегло от 90 кг. Коремните ми мускули се четяха, а бицепса ми беше 50см. Бивш спортист съм.Тренирал съм повече от 12 години класическа борба.
Както и да е.
След като се отказах от спорта имах един труден  период в който напълнях взривно около 20 килограма.
Никога няма да забравя един мой треньор, който на връщане от един лагер посочи от автобуса случаен човек на улицата с огромен корем и каза «Момчета вижте !Човек без воля.».
Стегнах се и буквално за няколко месеца си върнах формата.
И това ми беше за последно.
През годините килограмите растяха заедно с бройката цигари.
За първи път се замислих за здравето си преди 7 години(лятото на 2001г.).След много тежък ден и още по-напоителен купон се събудих с тежест в гърдите.
Самоуверен както винаги реших да откажа цигарите, солта,сладкото, пърженото,кафето и по принцип да се стегна.Мислех , че работата ще стане както когато бях на 20. Няколко месеца тренировки, крос със старите анцузи, сауна и т.н.
Да ама не.
Никога не съм си представял, че ще преживея такъв ад докато откажа цигарите.Започнах да пуша късно-след като отказах спорта, но явно тези повече от 15 години поглъщане на отрова съм се пристрастил жестоко.Може и да не ми повярвате, но първите дни след като ставах от сън, докато се разбудя имах видения с паяци , като наркоман.
И въпреки това устисках.Отказах цигарите.
Вложих цялата си воля в това.
И установих , че нямам запас от още воля за нищо друго.
Около месец пазих хранителния режим без цигари и... се предадох.
Станах 150 килограма.Успокоявах се , че килограмите са цената за отказът от цигарите.
Най-накрая (беше преди 3 години) реших, че съм успял да скъсам окончателно с цигарите.
Започнах да тренирам здраво.Постепенно си върнах формата, но с ужас установявам , че това което на младини беше проблем решим в рамките на 2 седмици, сега го решавам в рамките на цял сезон. Като се върна назад излиза, че за тези три години съм свалял по половин килограм месечно. 500 шибани грама.За които си скъсвам задника от тренировки.Това нормално ли е? Като се има предвид, че карам велоергомтър, вдигам тежести в залата и от време на време правя спаринг в залата с по - младите борци.На всичкото отгоре не съм хапвал грам захар и газирани напитки от половин година,смених олиото със зехтин, не ям пържено и бял хляб, пия зелен чай, пия елкарнетин.  Признавам, че от време на време си пиивам алкохол,но не прекалявам
Не знам...Помогнете със съвет.
Нормално ли е за 3 години да свалиш само 15 килограма при такъв драстичен режим.

Темата беше редактирана от BigTony на 17.02.16 11:40.

08.07.08
11:03

Приятелю....ти си си спасил живота........на ръст от 184 см.,150 кг са феноменално много. Направо са опасни за здравето. 15 кг. може да не са много, но са вероятно при тебе са били границата преди по-сериозните проблеми. Според мен се справяш доволно добре!

08.07.08
11:30

Искаше ми се по-бързо да станат нещата.Когато бях млад свалянето на килограми беше проста работа.Обличаш няколко анцунга, отгоре слагаш един шушляк и бягаш на стадиона десетина обиколки. Другият вариант беше в сауната - броиш 300 капки пот от носа и си свалил 1 килограм.
Сега не става така.Някак си нищо не става като на 20 години.Мамка му.Не се оплаквам.Просто ме е яд!Твърдо съм решил да остискам и да сваля теглото си под 110 килограма.С тези темпове това май ще стане тъкмо за 50 -та ми година:(

08.07.08
12:23

Ами идеално..........добър начин за посрещане на юбилей:) А, я си предстви, че караше по старому и на 50 г. тежеше 200 кг?

08.07.08
12:30

Пробвай да бягаш но целия се завий с кухненско фолио от наелоновото дет е прозрачно и ще видиш ко стааааа :lol:

08.07.08
13:12

Да ,и още по дорбе ако си запушиш устата че да ти е по трудно ?! Дан4о тфа не е “мирк” да ми чатиш из постовете !

Не, малко е според мен.
40 години не са чак такава “преклонна възраст”. Аз тренирам от време на време с един пич, който изглежда на моята възраст. Има добре изчистено и огромно тяло.... И е на скромните 50 години, като от години не взима нищо...
Според мен може би хранителният ти режим куца. Почти нищо не си писал за него, а той, а не тренировката, е основата на свалянето. И алкохол по време на диета е лошо прегрешение, той хем има захари, хем забавя метаболизма. Ти малко клониш към старата школа, които смятаха, че почти каквото и да ядеш, ако тренираш здраво нещата са ок :)
Ако не е там проблема: Вариант е да си видиш и захарта, но говоря за леки изменения, не за опасни промени.
И все пак : поздравления. Това са 3 години. Говори за силна воля. Поздравления и продължавай все така!

FZ

08.07.08
14:22

казано от dan4o93 на 08.07.08, 12:30:

Пробвай да бягаш но целия се завий с кухненско фолио от наелоновото дет е прозрачно и ще видиш ко стааааа :lol:

Т`ва с наелона е стар номер , няма файда от него !

08.07.08
14:45

dan4o`93 е объркал форума нещо....Чета му и другите коментари...Та на професора ще му кажа,че кг се свалят с храна,а не с найлони,чували,престилки и т.н.Сваляш само вода по този начин,а не мазнини.

08.07.08
16:19

Хранителния ми режим включва повече сандвичи, плодове и зеленчуци. Обикновено сутрин закусвам с мюсли, кислело мляко и един банан или ябълка. Пия кафе и това е. Обядвам на работа два сандвича “Фитнес” с черен хляб. Ако съм много уморен от тренировка си купувам един плодов сок от Ананас(задължително без захар).Към 16 часа си взимам още един сандвич и пак пия кафе.Вечер ям голяма салата сирене,кашкавал и черен хляб.Понякога обаче вечер си взимам мръвка и работата се отича с винце или бира.
Мааму стара като се съберем приятели (поне два пъти месечно)и работата съвсем се оплесква. Да си кажа честно спазвам стриктно само това, че не ям захар и захарни изделия,не ям бял хляб и не пия газирано.Сравнително редовно пия зелен чай и от време на време елкарнитин.Това за спирането на  захарта го реших сам.Нищо ми няма на здравето, просто искам да отслабна. Правих си изследвания на кръв и урина. Добре са.Малко кръвното е високо, ама с падането на килограмите нещата лека-полека и там се нормализират.Всъщност повечето ми приятели яко се кефят на това , че изглеждам огромен. Като отида в залата повечето младежи само могат да мечтаят за моите постижения на лежанка, например. Ама аз не се кефя.Не, че искам да приличам на цигулар, ама ако отслабна още малко ще се чувствам по -добре.

Мнението беше редактирано от BigTony на 17.02.16 11:44.

08.07.08
17:32

Аз не съм объркал форума а вие сте объркали човека с когото се заяждате. Това с наелона един приятел свали 10 килограма за около месец.4 пъти в седмицата бягаше. За разлика от повечето във форума не се правя на експерт а пиша това което съм остановил от личен опит така че не може да ме пипнете никаде. Аз като чета мненията ви за хранителни режими и хранителни добавки точно тези които се правят на най-големи разбирачи на друго място твърдят че не употребяват хранителни добавки и не спазват диети!

извинявай за спама

08.07.08
18:24

казано от dan4o93 на 08.07.08, 17:32:

Аз не съм объркал форума а вие сте объркали човека с когото се заяждате. Това с наелона един приятел свали 10 килограма за около месец.4 пъти в седмицата бягаше. За разлика от повечето във форума не се правя на експерт а пиша това което съм остановил от личен опит така че не може да ме пипнете никаде. Аз като чета мненията ви за хранителни режими и хранителни добавки точно тези които се правят на най-големи разбирачи на друго място твърдят че не употребяват хранителни добавки и не спазват диети!

извинявай за спама

Момче,осъзнай се!Говориш глупости!

казано от BigTony на 08.07.08, 16:19:

Хранителния ми режим включва повече сандвичи, плодове и зелнчуци. Обикновено сутрин закусвам с мюсли, кислело мляко и един банан или ябълка. Пия кафе и това е. Обядвам на работа два сандвича “Фитнес” с черен хляб. Ако съм много уморен от тренировка си купувам един плодов сок от Ананас(задължително без захар).Към 16 часа си взимам още един сандвич и пак пия кафе.Вечер ям голяма салата сирене,кашкавал и черен хляб.Понякога обаче вечер си взимам мръвка и работата се отича с винце или бира.
Мааму стара като се съберем приятели (поне два пъти месечно)и работата съвсем се оплесква. Да си кажа честно спазвам стриктно само това, че не ям захар и захарни изделия,не ям бял хляб и не пия газирано.Сравнително редовно пия зелен чай и от време на време елкарнитин.Това заспирането на  захарта го реших сам.Нищо ми няма на здравето, просто искам да отслабна. Правих си изследвания на кръв и урина. Добре са.Малко кръвното е високо, ама с падането на килограмите нещата лека-полека и там се нормализират.Всъщност повечето ми приятели яко се кефят на това , че изглеждам огромен. Като отида в залата повечето младежи само могат да мечтаят за моите постижения на лежанка, например. Ама аз не се кефя.Не, че искам да приличам на цигулар, ама ако отслабна още малко ще се чувствам по -добре.

Хм, в хранителния ти режим е проблема. Спорд мен. Плодови сокове, плодове, кисели млека, сирена, кашкавали, черен хляб, редовно алкохол и бира... Това всичко са въглехидрати.
Коравата тренировка ти е помагала да гориш, но тоя хранителен режим е малко наникъде. Аз в него само свестни белтъчини не виждам.
Ако е имало и количества... Даже чудно как си свалял.
Обърни внимание на храненето при сваляне. По важно е какво и как приемаш за да свалиш, а не как тренираш.
Поздрави!

08.07.08
19:13

Поздравления за търпението през всичкото това време. Хубаво е, че си взел решение да се вземеш в ръце и го прилагаш. Относно храненето - предполагам, че има какво да се желае. Аз не съм привърженик на ‘режимите/диетите’ , но все пак, опитай за известно време да замениш сандвичите с нещо друго.
Убеден съм, че в раздела с Хранителните режими ще има хора, които да ти съдействат за едно по-добро хранене. Успех.

Едит: Тия сокове без захар... 8-/

Данчо - Никой от нас не е тук, просто за да се заяжда.  Ако някой се е усъмнил в теб, най-вероятно си дал повод.

Мнението беше редактирано от 6th на 08.07.08 19:16.

Владимир Недков

08.07.08
20:54

BigTony, проблемът е в храненето, в тренировките и в начинът ти на живот като цяло. За храненето: от всичко което изброи установих, че калориите ти са не само малко за 135 кг. човек, но и са неправилно структурирани, т.е. макронутриентите (белтъци, мазнини, въглехидрати) не предразполагат да сваляш. Ето какво ще ти предложа:

1. Отиваш и си правиш пълни изследвания - сърце, черен дроб, бъбреци, общи кръвни. Каквито и да са резултатите, няма да се плашиш - ако нямаш хронични заболявания, 40-те са една прекрасна възраст да си върнеш здравето и самочувствието. Нищо не е загубено, стига да знаеш как.

2. Намираш фитнес треньор - човек, който да те храни, да те тренира и да контролира прогреса, както и да ти казва нещата в очите като бъркаш без да те жали, щото нямаш време за повече провали. Още нещо - ако треньора те държи на, културистична диета - ориз и пилешки гърди, да знаеш че си объркал човека. Щото храненето трябва да ти пасва на живота, а не да живота да ти пасва на храненето. Трябва си разнообразие и вкусна храна, което обаче, не изключва точка 3.

3. Сядате с треньора и определяте колко важно е да влезеш във форма и да си здрав. Т.е. ще се наемеш ли да се храниш с кухненски кантар, достатъчно често и склонен ли си да промениш начина си на живот по отношение на някои храни и вредни навици. Ако да, ще те бъде.

4. Преди да почнеш тренировките Тони, отиваш на ортопед - да ти направи ортопедични стелки за обувките, че от ходене по пътека (което е по-добро от велото, за твоя случай) при свлечен свод, гръбначни изкривявания и изкривени крака се случват само лоши работи със ставите.

5. Почваш да си подбираш хората, с които се забавляваш. Не ти казвам да се откажеш от приятелите си дето пият до зори, ами да намериш нови хора около себе си, с които да имате общи цели. Като едно време, в отбора по борба. Мисля си, че това ще е важно за човек израснал в отборна среда.

Желая ти успех!

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 08.07.08 20:58.

09.07.08
01:55

незнам, аз отслабнах тази година с 10 - 12 килограма за около месец това също може да не е нормално защото е драстично бързо? Трябва много стриктна диета и много от представените от вас във вашата диета храни са просто немислими при един такъв процес на понижаване на теглото, а и освен всички фитнес добавки има множество билкови препарати и чаиове които спомагат за отслабване, аз лично бих предпочел истинско бягане също, защото доколкото разбирам колело е немислимо, много движение, било то и скачане на въже. Тенировката също трябва да е със съответния обем, скорост и липса на почивка. Поздрвления за волята през трите години положен труд!

09.07.08
06:07

Поздравления за спирането на цигарите!
По мое мнение, проблема с бавното спадане е в две неща:
1) малките забежки от режима - тъкмо си забързал метаболизма и си изгорил някой и друг грам мазинка и с една такава “забежка” възстановяваш мастните депа. Като спортист знаеш колко е важно да спазваш без оправдания и изключения режим преди състезание - спазвай го и сега. Гони си целта като категория и си постави обозрим период от време за да я постигнеш - до септември, например. И през този период не прави компромиси със себе си.
2) в самия режим - не си достатъчно взискателен към себе си. Заменил си бягането (ходенето) с колело, бориш се само от време на време и ядеш боклуци, плюс алкохол. Не е правилно и сам го знаеш. Отбиваш номера, както му се казва на това. Стегни се и ги махни тия мазнотии.
Щом си издържал години без цигари, няколко месеца режим няма да те изплашат.
Успех!

09.07.08
08:57

Както ти казаха вече храненето ти е проблем. Най - просто нещата е добре да са следните - сутрин въглехидрати, обяд - белтъчини , вечер фибри. Не разбирам много от диети, но тука има хора които могат да ти помогнат, като начало прегледай разделите за хранене както във форума така и статиите. От това което прочетох си мисля, че и тренировките ти са по - скоро силови? Ако е така насочи се към програма за сваляне. Например можеш да пробваш с кръгова тренировка три пъти седмично.
За всяка мускулна група по едно базово упражнение въртиш по една серия без почивка между тях, по 10-12 повторения Така от 3 до 5 кръга с почивка до 1, 1.5 мин.Кардио също поне 3 пъти седмично. А има и много добри програми за изчистване в сайта, разгледай ги. Успех!

17.07.08
12:37

казано от Владимир Недков на 08.07.08, 20:54:

...от ходене по пътека (което е по-добро от велото, за твоя случай) ...

Владо, защо да е по-добро? Аз наскоро четох едно доста ново изследване (не помня точната дата) доказващо по-голямата ефективност на велоергометъра.

Владимир Недков

17.07.08
13:39

Енергоразходващия му капацитет е по-нисък в сравнение с тези на пътека и крос тренажор. Това не винаги е лошо, но не би следвало да е основния кардио уред.

17.07.08
22:26

Тони, мисля че определено имаш потенциал и капацитет да свалиш тези килограми - просто трябва малко да се разчетеш по форума и да си направиш подходящ за теб хранителен режим - било то НВД или балансиран. Или още по-добре да се обърнеш към някой който има достатъчно опит да ти изготви режим и да те консултира - обърни се към Владо Недков той е твоя човек. Иначе определено проблема ти е в храненето. Едно време не си му обръщал внимание, но благодарение на младостта и метаболизма ти си успявал да сваляш - уви вече не е така. Мисля че просто трябва малко да си опитмизираш тренировъчния и най-вече хранителен режим и нещата ще си дойдат на място. Все пак имаш най-важното волята и си осъзнал че трябва да направиш нещо. :)

ПС. Ще помоля хора които не разбират много от диети, хранене, тренировки и въобще от съществото на темата фитнес и здравословен начин на живот да не се изказват в темата тъй като излишно объркват Тони.

Данчо, вземи се стегни малко бе момче? Само глупости ръсиш. Това с найлоните е пълна простотия. Чети малко повече и пиши по-малко за да не дразниш другите потребители и да не се излагаш ;)

21.07.08
14:45

Благодаря на всички Ви за съветите.По принцип повечето решения взимам след като сериозно проуча проблема който стой пред мен. Сега като се замисля режимът ми на състезател включваше много месо.Вероятно това е другата причина, освен по-бързия метаболизъм на млади години , поради която съм се справял лесно с килограмите.Да си призная направих нещо което може би повече ми е навредило. Правих един курс-диета по съветите на д-р Емилова.Посъветва ме Сашо Томов, който в миналото беше многратен световен шампион по борба в тежка кетгория и ми е бил теньор. Той на 65 се чувстваше много добре след Емилова.Аз също се чувствах добре.Това беше единственото време в което свалих за нула време 10 килограма.После обаче ги наваксах:(
Имам един познат който страда от някакво заболяване и е ужасно дебел. Той се втали сериозно спазвайки съветите на Аткинсън.Тогава за първи път чух, че всъщност за да отслабна трябва да наблагям на месото. Обаче пък лекарите препоръчват по-леки меса и по -малко месо по принцип за здравословен начин на живот. На всичкото отгоре в Интернет всеки ден има новини за различни изследвания на престижни университети. Едни казавт , че кафето например е вредно други обратното. Едни казват, че е по -добре да си вегетарианец, други съветват да внимаваш с вегетарианската диета.Наскоро четох за някакъв италиански перко който твърди , че с шоколадова диета най-бързо се отслабвало.Не знам какво да мисля?Пробвах няколко дена на следния режим:
Сутрин - мюсли с кисело мляко и банан. 
Обед пилешка пъжола зелнчукова слата и минерална вода
16 часа един сандвич със сирене и кашкавал
Вечеря зеленчукова салата , малко черен хляб и филе.
Май се ускори отслабването или само си внушавам.Ще видя накрая на месеца.

DiscoveryCold

21.07.08
18:38

казано от dan4o93 на 08.07.08, 12:30:

Пробвай да бягаш но целия се завий с кухненско фолио от наелоновото дет е прозрачно и ще видиш ко стааааа :lol:

И като не ти диша кожата кво праим? обриви? сякви екземи и глупости..
Да не говорим че тичането изобщо не е вариянт за този човек (според мен! )
Колело и плуване.

Big Tony разкарай всякъкви хлябове от диетата си.. овесените ядки са ти достатчни за деня 61 въхлехидрати има там и от тк таме като щипнеш нещо си и бананче гледам имаш :) докарваш 80 :) яж месо яйца зеленчуци сокове.. има толкова много неща след 10 дни без хляб ще го намразиш :)
Без сол без хляб човек живее като млад :) (доста тъпо го измислих ама не съм поет кво да правя :) )

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 21.07.08 18:44.

Тони, този Аткинсън да не е всъщност Аткинс :) :)
Според мен в твоят случай - над 40 години, когато вече наближава андропаузата(при някои настъпва още на тези години, при други - значително по - късно) не ти трябват нито диети с по 15 грама въглехидрати, нито лечебни гладове(като гениалните хрумвания на д-р Емилова, която с глад лекувала счупени кости казват, а защо не и рак). Смисленото е един балансиран и изчислен режим. Владо е писал доста статии за балансираните режими. Принципно доста хора тук могат да ти помогнат, но ако иска Владо - понеже вече се захвана, а и има най - дълъг опит тук - ще е добре да ти направи режим.

Това, което си описал че правиш, е някакъв стандартен вид НВД с 4 хранения. Няма лошо, и с него можеш да свалиш но според мен нещата опиат до приоритети. За да запазиш тялото си максимално дълго жизнеспособно и във форма, приоритетите ти следва да са:
1. Да доставиш необходимите хранителни вещества
2. Да отслабнеш.

А не да отслабнеш на първо място, без значение от методиката.

На твоят режим според мен му липсват две основни неща: витамини и минерали(например мастноразтворимите А и Е) и разнообразие... Риба, ядки, яйца и др. са чудесни заместители.
Нека все пак Владо се изкаже де.

23.11.15
13:51

В крайна сметка след години лутане, намерих начин да сваля килограмите. Надявам се, че няма да ми смеете.Но това стана след като отидох при д-р Емилова.
И понеже съм си инат още първият път като посетих нейния център, карах на нейната диета повече от 25 дни. Тоест на плодове и чай с пчелен мед. Обаче правих и по три тренирвки на ден. Сутрин в 8 часа качавах, първоначално ходом, после на бегом 9 етажа по стълбите, после от 10,30 бях във фитнеса поне за час и след обяд към 17 в басейна, където плувах, поне час. Успях да сваля 20 килограма. След това пазих една година хранителен режим - малко алкохол, без газирано, без тестени изделия, без свинско и пържено и малко сладко-предимно шоколад. Колкото и странно да звучи успях да сваля още 7 килограма, без да гладувам. Просто така само с тренировки. Втория път когато отидох при нея изкарах само 15 дни и свалих около 10 килограма. Пак с яки тренировки и чай с мед+плодове. Сега се стремя пак да пазя същия хранителен режим и вече няколко години съм добре. Понякога се отпускам, но веднага минавам за малко на диета- обикновенно един ден  в седмицата на чай с мед и плодове ми е достатъчен.
След четири месеца ставам на 50 години, но чувствам, че още има хляб в мен. Без воля нищо не става, момчета. 
П.П. Единственият негативен ефект от този режим, при мен се изрази в рязкото покачване по време на гладуването, на пикочната киселина. В момента, в който започна разнобраното хранене се оправям.
Поради което го карам по -внимателно. Пак правя по 3 или 5 дни на плодове и чай с мед но не по -често от един път на сезон.

Мнението беше редактирано от BigTony на 04.02.16 11:17.

23.11.15
15:26

Първо поздравления.
Познавам Емилова.
Това което си постигнал е резултат от прости закономерности комбинирани в подхода който си приложил. Ако се замислиш над написаното лично от теб ще ги откриеш и можеш да адаптираш към други схеми на диета и тренировки. Всъщност го правиш.
Принципите са ясни - калориен контрол; качествен контрол и активност.

Има ли разлика от 40 и 50 годишна възраст в твоя случай? Имам предвид силово, издръжливост, мотивация и други фактори зависещи от възрастта?

24.11.15
09:39

На 50 ставам след няколко месеца ;)
Общо взето на 49,9 се чуваствам ОК. Не пия бетаблокери, защото като свалих килограмите, кръвното ми се оправи и нямам нужда от тях. Пия само добавки заради колената, покрай травмите получени от борбата на млади години. Поради което предпочитам велоергометър, пред пътека. Обаче като свалих килограмите и колената се обаждат по- рядко.
Задължил съм се всеки ден ходя да пеша, над 5 километра и не ползвам автомобил. Една колежка, която наскоро навърши 40 и тежи горе долу колкото мен (тоест много за жена) скоро ме пита защо не идвам на работа с колата. Аз и зададох обратния въпрос - ти защо идваш на работа с колата. Отговорът ме порази - болели я колената!  Премълчах си!
Ако и кажа, че трябва да отслабне, ще вземе да се обиди. 
Те колената така и така си болят. По -добре е да вървиш пеша и толкова!
Друг един странен ефект забелязах! Много силно и благотворно ми действа зеленият чай! Добре съм финансово и мога да си позволя да си купувам хубав зелен чай. Ползвам го като лекарство за всичко - каквото ме заболи пия един чай и ми олеква. Знам, че това е самовнушение. Има такива изледвания, че лековете помагат повече, когато им вярваш.Например в Индия аспиринът действа, в същата степен като на европейците само на 40 порецента от хората.Там просто има силна традиция на т.нар. народна мецина!

Мнението беше редактирано от BigTony на 24.11.15 15:03.

24.11.15
09:47

На първата снимка съм шампион на Бг. през 1984 г.
А на другата тренирам в ... наши дни ;)

Мнението беше редактирано от BigTony на 24.11.15 09:50.

04.02.16
11:09

Започнах един експеримент със себе си. От 24 януари започнах 10 дневна диета, само на чай с мед и плодове. От вчера прибавих и зеленчуци и мисля да изкарам така поне още 10 дни! Свалил съм още 9 килограма, като целта е най-малко още 5 да бъдат свалени.
До тук нищо особено!
Умишлено спрях да тренирам.
По време на диетата единственото ми натоварване е във вид на разходки от по 4 или 5 километра.
Мисля да продължа с тренировките, когато спра диетата.
И предполагам, че ефектът ще бъде от допълнително сваляне на килограми.
Когато приключа ще кажа дали се е получило.

П.П. И преди съм правил подобни екстремни гладувания, но винаги придружени с тренировки. И съответно свалях повече килограми за по-малко време. Интересно ми е сега какво ще се получи. Целта ми е не просто да задържа свалените килограма, а да се получи инерция и да сваля още малко, но за по - дълго време!

Мнението беше редактирано от BigTony на 04.02.16 11:18.

17.02.16
11:39

Нищо особено не се случи. След 10 дневната диета, минах  захранването и започнах да тренирам. Имаше някаква инерция, чрез която  продължавах да свалям по 200 или 300 грама на ден. Сега поне не качвам отново ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1