Непознато упражнение

Прескочи до:

31.07.08
07:05

Добър ден на всички в bb-team,ровичках се в youtude и открих непознато за мен упражнение което се казва Tate press , ако някой е по запознат моля да даде малко информация за това упражнение .—> http://www.youtube.com/watch?v=MJJwvJ9i7Mo&feature=related
(извинявам се за линка ама нз как да го поставя по друг начин)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.08.08 02:34.

31.07.08
07:29

Ако не греша това упражнение се използва за трицепс, но според мен той не го прави правилно.Ако някой го е правил нека сподели дали е ефективно?

Nalivaiko

31.07.08
08:32

Там има и още клипчета със същото упражнение.
Според мен, просто движението следва да се изолира само в лактите, това е идеята.

31.07.08
08:44

Тва ми се струва майтап.От желание да се измислят нови и нови упражнения,някои от добрите стари базови се заменят с подобни пародии.Гледайки клипчето,човек нито може да натовари с по-тежки дъмбели,нито пък да постигне по-добър ефект от един тилен лег с тесен хват или пък френско.Търсенето на нови упражнения става самоцел при някои и далеч не е по-ефективно,от въртенето на добрите стари познати такива.Поздрави.

31.07.08
08:52

Упражнението носи името на Dave Tate, защото е с пауърлифтинг насоченост (не съм сигурен, може даже той да го е измислил, но нямам информация). Пауърлифтърите не изолират мускули и не тренират “за трицепс”, а “за бутане”. Идеята на това упражнение винаги ми е изглеждала като да дава lockout strength и обикновено изпълнението изглежда точно така. Използват се с големи тежести, с които не може да се изолира в лакътя, а и не се цели това. С изолиране в лакътя се получава френско с дъмбели, а това е съвсем друго упражнение. Това надали е най-подходящото с цел растеж, но за силата в лега определено има своето място. Аз лично не съм го правил, но според един познат - добро е.

31.07.08
09:54

Упражнението е за трицепс.Но според мен трябва да се прави чисто с по-маки кила.

31.07.08
10:42

Това упражнение е въведено от Westside Barbel Club който е един от най - известните клубове за пауърлифтинг. Целта му е да усили долната част на трицепсите близо до лактите от които зависи да може да се използват големи тежести при вдигането от лег.
Има и други подобни упражнения които се използват за тази цел като JM пресите - http://www.youtube.com/watch?v=NxfzWbEKd6s
Попринцип тези упражнения не се правят чисто, самите хора които са ги популяризирали го казват а по скоро се следи натоварването да се усеща главно там където трябва и да се използват по - големи тежести.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 31.07.08 10:45.

Това просто ти съсипва лактите. За културизъм не мисля, че е много подходящо...

FZ

31.07.08
12:17

казано от Alkorin на 31.07.08, 10:42:

Това упражнение е въведено от Westside Barbel Club който е един от най - известните клубове за пауърлифтинг. Целта му е да усили долната част на трицепсите близо до лактите от които зависи да може да се използват големи тежести при вдигането от лег.
Има и други подобни упражнения които се използват за тази цел като JM пресите - http://www.youtube.com/watch?v=NxfzWbEKd6s
Попринцип тези упражнения не се правят чисто, самите хора които са ги популяризирали го казват а по скоро се следи натоварването да се усеща главно там където трябва и да се използват по - големи тежести.

Alkorin , според теб има ли файда от тея упражнения ?  :smirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 31.07.08 12:18.

31.07.08
13:26

Ради Хаджирадев не мисля че съсипва лактите докато не започне да се прави с повече килограми отколкото можеш да издържиш, мисля че ги усилва това е и смисъла на тези упражнения както и тягата ако се прави както трябва не съсипва кръста а го усилва също и раменните преси не съсипват рамото ако се правят както трябва.
FZKTWGS - да има полза от тези упражнения, когато се съчетават или се въртят с тежки екстензии и преси с тесен хват те усилват трицепса доста и специално тези упражнения са със специфичната цел да подпомагат вдигането от лег. Аз съм правил JM преси и те се усещат точно там - в долната част на трицепса при лакътя, това упражнение представлява нещо като изтласкване с тесен хват но под брадичката и се прави с 2/3 от пълния диапазон.

31.07.08
13:36

@Alkorin - под 2/3 имаш предвид, че не изпъваш до края ръцете, нали? Ако е така съм съгласен че ще щади лактите,
но ако изпъваш докрай и аз мисля че не е мн подходящо (особено за мене- аз и френско не правя, защото мн ми “пукат” лактите
пък за JM преси...).

Мнението беше редактирано от GGOGOO на 31.07.08 13:37.

31.07.08
14:13

Под 2/3 имам предвид горните 2/3 все пак е упражнение за трицепсите.

Пълна безумица според мен, не се захващайте, а барбел клуба имат толкова общо с паурлифтинга, колкото циркаджийте с Оскар за главна мъжка роля.
Никаква работа не върши при свестен пауърлифтинг, освен генерален опит за чупене на ставите.
При Барбел клуба обаче единствено още не са измислили ризница с пружини и лост за помощ при вдигането.
Иначе, няма забранена екипировка. Налакътници, всички видове стреч фанелки - даже ако сам си измислиш, бинтове, никаква пауза на гърдите, квито си искаш мостове.
Те са точно америкън шоу програма, а не спортисти.

Ако искате да си вдигате силата на лега, много по - ефективно за трицепса би било лежанка с тесен хват.
Всякакви такива упражнения при вдигане на тежко с пауза и без екипировка влизат пряко и само в ставите.
И... вадят от залата - за доста дълго време.
Моят съвет: не го правете.
Кикбекът е много о - добро упражнение за трицепс като маса, а като сила ви казах коя можете евентуално да ползвате - ако имате сила - хем наподобява основното движение, хем акцентира на трицепса.

31.07.08
17:49

Прилича ми на разгъване на дъмбел зад глава, естествено..не зад глава, а от лег. Струва ми се, че с два дъмбела, не е добра идея, както и ако дъмбелът е по-тежък.

01.08.08
01:15

казано от D3BEP на 31.07.08, 15:01:

Пълна безумица според мен, не се захващайте, а барбел клуба имат толкова общо с паурлифтинга, колкото циркаджийте с Оскар за главна мъжка роля.
Никаква работа не върши при свестен пауърлифтинг, освен генерален опит за чупене на ставите.
При Барбел клуба обаче единствено още не са измислили ризница с пружини и лост за помощ при вдигането.
Иначе, няма забранена екипировка. Налакътници, всички видове стреч фанелки - даже ако сам си измислиш, бинтове, никаква пауза на гърдите, квито си искаш мостове.
Те са точно америкън шоу програма, а не спортисти.

Ама Дзвер ти ги искара пълни аматьори хахаха :), айде стига сега Луи Симонс основателя на Westside Barbel Club е световно известен треньор по пауърлифтинг и това не е защото прави глупости. Да наистина той въведе много нови неща и техники в пауърлифтинга като тренировка на базовите упражнения с вериги и ластици за да е натоварването еднакво и в долната и горната част от упражненията. Той започна да тренира и хората си по начин подобен на олимпийските щангисти - тренировките за сила се редуват с тренировки за експлозивност. Атлетите му чупят рекорди.
Дейв Тейт който тренира при него и далеч не е най - силния там е високоуважаван експерт в http://www.t-nation.com/ най - вероятно защото вдига повече от всички там :)
Много хора от цял свят които искат да увеличат силата си заимстват методиките му, както и тези на Metal Militia и имат успехи.
Да при състезанията се използват помощни средства, но самите помощни средства не могат да те направят силен и обикновенно с тях се тренира няколко седмици преди състезанието за да се свикне с тях а през останалото време се тренира здраво без да се използват.
Не са слабички, ето ги - http://www.youtube.com/watch?v=iJieGP8PRno

Мнението беше редактирано от Alkorin на 01.08.08 01:45.

Алкорин, това предполагам е личното ти мнение.
Във въпросната федерация няма даже и допинг тестове. Както във нормалната.
Въобще там е циркаджийска работа, както и да вдигнеш тежестта се признава, въпросът е да вдигнеш повече и повечето чудни момчета са 200 кила и нагоре.
Към това добави 15 вида помощна екипировка, мост и ник’ви правила.
Движението на щангата остава около 10 сантиметра, с екипировка и под наркоза + стероиди.
Скоро вервам ше вдигнат 500 кила на лежанката.
Но.... на сериозните състезания нема ни един от тях... Защо?
Мисля, че по отношение на паурлифтинга имам доста ясна представа кое как е.

Той започна да тренира и хората си по начин подобен на олимпийските щангисти - тренировките за сила се редуват с тренировки за експлозивност.

Туй кога го измисли???
Или го пише в интернет?
Само ще ти кажа, че за 100 години история едва ли има и един щангист в 300 милионните щати, който да си заслужава да го споменем.
Ако искаш да видиш как тренират щангистите, върви в НСА.

Ако ти имаш мерак, прави я тази безумица и после ела ми кажи с колко ти се е качила лежанката.
Недей кара хората да си правят експерименти, щото го пише в интернет.
Не знам, тренирал ли си силово и знаеш ли какво представлява?

ПП. Ти ме утрепа ве пич :) Тея ми вдигнаха настроението за целия ден.
Яки са, НОГУ!
Лежанка с опрени лакти в земята и дървено трупче на гърдите... Хахаха...
Е да, става за циркаджийска федерация. Наистина, правилната екипировка няма да ти изтърве лактите и ще вдигне тежестта, а един огомен корем + мост си е все едно дървено трупче. Има логика.
Немат ли и лежанка с хаспел??? :) :) ;)

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 01.08.08 05:15.

01.08.08
12:10

Хаха :) добра критика Дзвер но -

Що се отнася до правилата има различни федерации с различни правила - такива които позволяват помощните средства и такива които ги забраняват, сега коя федерация е “по - истинската” може да се спори но да оставим това на самите федерации. По - важното е че тези момчета успяват в там където се състезават.

Що се отнася до големите им килограми и някои са с щембета - това си е така, но изобщо при пауърлифтърите не е много популярно да спазват хранителен режим и да изглеждат добре а на теглото си обръщат внимание само преди състезанията.

При Westside Barbel Club основен принцип е да се разделят тренировките на Max Effort и на Dinamic Effort това на пример при лежанката значи че един път ще тренират с максимални килограми а следващия за експлозивност с 50% - 60% от макса си като правят движението възможно най - бързо както е и при олимпийските щангисти - те трябва да вдигнат тежестта възможно най - бързо чрез експлозивност защото ако го правят бавно няма да я вдигнат.

Да знам че някои от начините им на тренировка изглеждат необичайни - както ти спомена с трупчето, има и с ластици или вериги прекрепени за щангите, но това са тренировки с определена цел примерно да се вдигне силата в горната 1/ 2 от вдигането то лег а не демонстрации.

Обаче всичко това в крайна сметка няма значение защото въпроса е за самите помощни упражнения. Аз казвам че са добри защото съм ползвал част от тях и съм доволен, ти опита ли ги преди да ги заклеймиш? По - подобен начин се заклеймява и мъртвата тяга или кляканията защото на хората които не са ги пробвали им се струват опасни, обаче ако искаме да научим нещо ново трябва да сме с по - отворено съзнание.
Хайде пробвай ги за известно време с по - малки килограми и ще видиш че не са по - лоши от вдигането с тесен хват или екстензиите и тогава си кажи честното мнение.

Ами аз когато тренирам, открай време тренирам максове.
Двойки и единици.
Много добре знам какво ще стане от това упражнение.
Ще трябва да си купувам лекарства.
Не, мерси.
Никой трениращ силово нема да се върже, мен това ми е ясно, но все пак държа да отбележа: едноставни, особено кълчотни упражнения са крайно непрепоръчителни при силова тренировка. Свястна силова тренировка. Водят до кълчене на ставите.

Както ти сам каза, некой от тренировките има са необичайни.
Е, надявам се няма да препоръчаш да правим и лежанка с опорна греда на гърдите... Доста е... необичайно, да не говорим как въобще щангата ще стигне до гърдите тогава.
Както казах: за техните тренировки тея щуротии може и да стават.

Ластиците не са техен метод, отдавна я бяхме нищили тая тем с Емо, даже май имахме и статия. С ластика се преодолява т.нар. мъртва точка, но повечето силачи имат проблем с отлепянето, не толкова с мъртвата точка и не е много разпространен метод.
А на тия дет ми ги показваш, то на тех ластици не им требват. Те мъртвата точка са я преодолели по определение, гредата на гърдите им помага!

01.08.08
13:35

Упражнението не е по - странно от френското или от разгъването на дъмбел над глава работи на същия принцип. И това че използват отвреме на време гредата не значи че само така вдигат, ето ти едно видео точно само с ластици и лежанка без floor press или друго - http://www.youtube.com/watch?v=GuBO-d5th_8
И сега ли ще кажеш че нищо не струват?

Btw под силово зависи какво ти разбираш под силово, аз тренирам с 4-8 повторения и в този диапазон силата расте, рядко стигам до 3 повторения и рядко към 10, с 1ци и 2ки не тренирам по единствената причина че ги намирам за непродуктивни.
1-ци и 2-ки имаш предвид че правиш на вдигане от лег, но не и на клякане и мъртва тяга нали?

Мнението беше редактирано от Alkorin на 01.08.08 14:36.

Мнем, Алкорин.
Всъщност, имаш сериозни пропуски в познанието на силовата тренировка и явно трябва да започнем по - отдалеч.
Естествено, че и на тяга и клек се правят единици и двойки. Какво значи “продуктивно”? Можеш ли да ми покажеш как става “продуктивното” с осмици всеки ден клек, тяга и лег, минимум 5 дни в седмицата?

Не знам защо ме зашеметяваш с тея идиоти, мен не ме впечатляват, ти щом искаш ги харесвай.
Обаче това коеот си ми показал, е точно толкоз малоумно колкото и другите им упражнения с дървата.
Направо... не знам.
Всеки нормален трениращ ластика би го сложил НАОБРАТНО.
Вързан долу за лежанката... Не горе. Това коеот си ми показал изобщо не е упражнение, то е простотия.
Помисли и сам си отговори защо.
Познавам те отдавна, сигурен съм, че имаш познанията.
Елементарното, коеот ще видиш веднага: най - долу е най - леко и точно там ластикът “пружинира”.

Помисли и сам си отговори и що за трениране е това, където автоматизирано нещо ти помага в трудния момент, а имитираш “максимален” труд...
Имам една молба... Не ми давай повече линкове за тея смешници...
Само се ужасявам колко съм прав.
Ебати цирка...

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 01.08.08 17:21.

BusyMan

01.08.08
17:29

Идеята е точно като при нормалното положение на ластика - да ти е най-лесно в долно положение.
Според мен са го сложили наобратно за да могат да използват по-голяма тежест.Най-вероятно да свикнат да я вдигат бързо.Знам ли...

Това,което мен не спира да ме изумява е как някой от мъжете правят 1/2 от моята амплитуда на лежанка...

ПС:Защо са с колани?!?!?!?!?  :cheese:

Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.08.08 17:30.

Идеята е точно като при нормалното положение на ластика - да ти е най-лесно в долно положение.
Според мен са го сложили наобратно за да могат да използват по-голяма тежест.Най-вероятно да свикнат да я вдигат бързо.Знам ли…

Да, ама това е обратната идея на това да ставаш силен...

Коланът е задължителен, Дедмен. И нашите трибойци го слагат. Това е движение, а не повторение. Напрежението е в цялото тяло. А й пристяга още повече фланелката :)

01.08.08
21:49

Дзвер аз не питам дали се правят на клек и тяга 1-ци и 2-ки аз те питам ти така ли тренираш? Правиш лег, клек и тяга минимум 5 дни в седмицата така ли? трудно ми е да го повярвам освен ако не зобиш сериозно та дори и тогава.
Лесно е да се окалят хората че не тренирали както трябвало и както ти знаеш че трябва, но едно е сигурно това са постиженията им няма да навлизам с подробности но в клипчето си личи с колко горе - долу вдигат с около 200кг вярно с ластик но без други помощни средства като фланелки и т.н. Дали ластика ще е отгоре или отдолу това е свързано със специфичните им цели да наблегнат на определена част от движението. Ти вдигаш ли с толкова че ги критикуваш така категорично?
Непродуктивното значи че ако тренираш само с 1-ци и 2-ки рано или късно стигаш до застой ти би трябвало да го знаеш и пауърлифтърите не тренират само с 1-ци и 2-ки, те тренират на цикли като започват от голям брой повторения и с течение на определен срок намаляват повторенията и увеличават тежестите докато стигнат 1-ца и това не е защото 1-цата им увеличава силата а за да канализират силата която са вече са добили в едно повторение за дадено състезание.След това почват нов цикъл - това е най - добрия начин затова и те попитах какво ти разбираш под силово трениране. Разбира се има и вариант да се правят пирамиди но той не е особено ефективен защото твърде много от повторенията в пирамидата са неефективни заради ниската тежест а повторенията с оптимална такава са твърде малко.
4-8 повторения са идеална граница за развиване и на сила и маса защото едновременно активизират нервната система и създават микротравми на мускулните влакна, аз не знам как ти тренираш точно но може би ще ми обясниш защо тези повторения не ти се струват добри?

:cheese:
Доста... смътни са нещата, които си изписал...
Ами кво да ти обяснявам.
За мен е ясно: не си го тренирал, ровиш в интернет и ми даваш некакви си неквости.
Оттук - оттам, недодялани...

Правя единици и двойки.
А на малките кила стигам чак до тройки.
Всеки ден.
От три до пет пъти в седмицата, щото не ми е основно занимание.
Спрял съм тягата поради стара контузия. Вместо нея чат пат правя нещо друго....
Ако ми беше, бих правил:
- двуразово
- 5 пъти в седмицата
- максимални двойки
в събота, контроли, може и с екипировка.

Не знам ти де ги четеш тея мъдрости.
На мен тая тренировка ми е от един некадърник, дето го викат световен шампион по силов трибой на свястно вдигане, а не на вдигане 5 човека + пружини + трупче + ластици. От него и от групата му са ми принципите на трениране, а те ги черпят от един тъпан, дето ен може да се равни с великите американски щангисти. Викат го Абаджиев.

Дано това ти даде обяснение защо ми са смешни на тея момчета тренировките и за какви принципи си говорим.

Дано също ти даде обяснение дали просто ги оплювам или просто имам ясна идея защо и какво ти казвам.

Що се отнася до резултатите; те не са показателни за мен, защото с един път 0, един път 2 и един път 5 тренировки в седмицата, три месеца трениращ, два месеца не, естествено резултатите не са такива, каквито се очаква да са.
Ако тренирах като хората, мисля, че отдавна да съм минал 200 на лега с много.
Сега... да кажем просто че съм близо. Без екипи.
И за същото време ,за което направих до 100 кила по другите програми, вкл. Цацулин, Хеви дюти и други,
горе долу за толкова направих и от 100 до горната си граница... Ти го мисли, при условие че не тренирам и сериозно. Кое е сериозната и кое несериозната система.
И... няма никакви цикли. Нито стероидни нито тренировъчни :) Не знам кой ти ги говори тея работи. Предела на силката се стига с всяка силова тренировка, е ако с тази се стига по - бързо, значи само, че е по - добра!
Вземал съм един път креатин, това е всичко, за около месец.

Ако искаш, пробвай я и ти и тогава да говорим. Щото те силовите тренировки са много, но едва ли ще изкараш основни принципи, с които да не съм експериментирал.
Но ми се струва, че ти само говориш за(по същество против) система, която не познаваш.
Поздрави!

02.08.08
11:55

Веждам че са ти смътни нещата които обясних, тези принципи идват от много източници в случая  мога да ти посоча един и това е Грег Хатфийлд, сигурно и за него нямаш добро мнение. Остави го Абаджиев ако наистина си запознат с принципите му ще знаеш добре че те не са приложими за хора които тренират непрофесионално и които нямат осигурени пълен набор от екстри като добавки, стероиди, много свободно време за почивка и други и според тренировъчните принципи на Абаджиев се тренира 12-14 пъти в седмицата че и повече а не 3-5. Разбирам те говорил си лично с яки момчета впечатлили са те и тренираш според тяхните виждания, няма нищо лошо само дето не проявяваш нужното уважение към други такива а това не е много спортменско още повече че ти не си на тяхното ниво. А цикли има и не не говоря за стероидни такива, само че какво да говоря виждам че си губя времето защото ти отхвърляш всичко с което не си запознат независимо дали става въпрос за упражнения или принципи. А ако ти кажа че има и известна много добра система за увеличаване на силовите постижения с трениране само около 70% от макса сигурно съвсем ще ме анатемосаш. И хайде стига с тоя интернет това което го казвам аз съм го проучил и ти добре го знаеш, не че се връзвам особено.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 02.08.08 21:29.

02.08.08
12:21

Дзвер, би ли пуснал повече подробности за програмата си, pls. :)
Предполагам, че не само аз имам интерес към нея, така че можеш да го направиш в темата, стига да имаш желание.
Предварително благодаря. :)

02.08.08
13:31

ооо вие сте изписали 5 романа не мога да го прочета цялото
мм тва упражнение ми изглежда че натоварва доста добре вътрешната част на гърдите ама влиза доста и в трицепса и в рамото което според мен го прави практически безполезно защото ако го правя в тренировката за гърди трябва да се съобразя и с тренировките за рамо и с трицепс и става твърде сложно и предразполага към претрениране а иначе нормално е като си прекарал години в залата да пробваш нови неща

Моята тренировка не е пример :) Както казах, на мен фитнеса все повече става нещо, което се налага да прескачам. Тази седмица например не ходих.

Но е нещо такова.
Да кажем, че вдигам 120 на лежанката.
Почвам - 6х30
3х40
2х60
2х80
2х100
1х120(максове или контролни вдигания, ак оса успешни тежестта се увеличава)

Или вместо 1х120
2х100
2х100(щом посвикна вдигам и тежестта на двойката)
И после дроп серия на обратно до 60.
Почивките(без дроп серията) са големи, докато се възстановя физически и особено психически и се увеличават с килограмите.

Същото на клека и на тягата.
И накрая според сезона завършвам я с набирания, я с кардио, я с нищо, когато ме мързи :) :) :)

Това би трябвало да е около 5-6 пъти седмично.
И... така се тренира сила, махнете ги факирлъците, всичките ги знам, включително и тоя, дето ме стряска Алкорин за 70% от силата.
Ако някой има какво да добави към тая тренировка, туй ще са момчетата които я правят.
Другите глупости за стероидите, цикличността на тренировката - който намек много добре разбрах, ама колегата не схвана моя, непродуктивността... Аве просто ги забравете.
Принципът е естествен и прост. Това ,че Алкорин не го признава и се облъчва с некакви интернет книжки, направени да се продават, а не да ви помагат - той си знае, обаче:

За да имаш сила принципите са това:
1. Адаптация - затова и толкова често, и затова и тренировката не се сменя
2. Малко повторения, много тежест
3. Добра физическа и психическа подготовка за тежестта, даже за 110% от тежестта, а не за 60% от тежестта, щото после ше питаш “отде ми са тез травми”.
4. Не се правят серии, не се правят упражнения, не се правят гърди, нито крака, както вика Алкорин - “няма да има достатъчно микроразкъсвания с толкоз малко повторения”. Правят се ДВИЖЕНИЯ!!!!
Толкова.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.08.08 16:51.

02.08.08
21:44

Такава тренировка не е много ефективна и ще обясня защо. Няма помощни упражнения такива които да подпомагат основните движения примерно за лежанката са раменни преси, вдигане с тесен хват и трицепсови екстензии, също и гребания за гърба и той участва. Повторенията с максималната тежест са твърде малко 2-3 повторения не могат да накарат нервната система да се адаптира бързо. Схемата си седи една и съща е това води до стагнация.

02.08.08
21:48

Не знам какво вика Алкорин,но още помня една тема,пусната за рамо май беше или за ръце ако не се лъжа и отговорът на Алкорин беше - щом искаш по-големи ръце,прави повече клякания и мъртва тяга. Вярно е,че тези упражнения са безценни и незаменими и че оказват влияние върху цялото тяло,но съм сигурен че ако един човек тренира 1 година по 2 пъти в седмицата само ръце,а друг тренира по 2 пъти в седмицата само клякания и мъртва тяга,то този който е тренирал ръце ще има по-големи ръце. Може като цяло да е неустойчив,несъразмерен и какво ли още не,но ще има по-големи ръце. Някак си не ми се връзва да не тренирам ръце изобщо и те да си растат сами като клякам :D

02.08.08
22:30

Ръцете растат най - много от участието си в по - комплексни упражнения а и пак мога да кажа че тягата и кляканията трупат маса по цялото тяло включително и по ръцете и по - голяма полза ще имаш от тях особено ако си в началото.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 02.08.08 23:05.

BusyMan

02.08.08
23:39

казано от Kevin_Kostner на 02.08.08, 21:48:

Не знам какво вика Алкорин,но още помня една тема,пусната за рамо май беше или за ръце ако не се лъжа и отговорът на Алкорин беше - щом искаш по-големи ръце,прави повече клякания и мъртва тяга. Вярно е,че тези упражнения са безценни и незаменими и че оказват влияние върху цялото тяло,но съм сигурен че ако един човек тренира 1 година по 2 пъти в седмицата само ръце,а друг тренира по 2 пъти в седмицата само клякания и мъртва тяга,то този който е тренирал ръце ще има по-големи ръце. Може като цяло да е неустойчив,несъразмерен и какво ли още не,но ще има по-големи ръце. Някак си не ми се връзва да не тренирам ръце изобщо и те да си растат сами като клякам :D

Точно обратното е!Ако правиш една година тяга и не тренираш ръце,ще ти порастнат повече,отколкото ако тренираш ръцете си,но без тяга.Причината е проста - с тяга тялото извършва повече работа,расте повече.А относно клека...и мене малко ме съмнява от него да ти порастне нещо друго освен краката. :)

03.08.08
00:27

Още нещо - за мен е очевидна връзката между кляканията и размера на ръцете. Преди време бях блокирал на едни тежести на клека и не можех да се откъсна съответно и ръцете не растяха независимо от тренировките за тях, както и да е намерих начин да разбия платото и в течение на около година качих около 30кг на кляканията и съответно и ръцете пораснаха. За мен е ясно че без кляканията ръцете ми нямаше да имат сегашните си размери въпреки че аз не тренирам особенно много ръцете - по 2 упражнения за бицепси и трицепси приблизително на седмица.

BusyMan

03.08.08
01:05

Ама Алкорин,ти говориш за сила в краката,за маса в краката,а не за Клек,като упражнение.Едно е баланс,едно е пропорции,това има логика.Но има и други начини да ги развиеш.Самото упражнение пряка връзка към ръцете смятам,че няма.

И естествено,толкова и разбирам,просто разсъждавам като страничен наблюдател,не като трениращ.Немога да подкрепя с опит. :)

03.08.08
06:34

Deadman,бих се съгласил ако например 1 година тренирам И РЪЦЕ,но правя и мъртва тяга - в такъв случай съм съгласен че ще ми пораснат много повече отколкото ако тренирам само ръце.

03.08.08
09:45

Интересни мнения имаше в началото и до средата на темата, но накрая всичко отново опря до размера на ръцете  :lol: Не ви ли писнаха тия ръце, това се чудя :)

03.08.08
11:06

Ами то е свързано DeadManWalking покачване на килограмите в клека + достатъчно ядене = сила и маса по цялото тяло оттам възможност ръцете лесно да растат.
G33K какво по - специално те интересува което да не го изчерпихме в темата?

Ко сме изчерпили, бълваш празни приказки по тема, по която хич не си запознат.
Нямало помощни упражнения, затова тренировката не струвала... Направо... Имам чувството че не си стар член тука а сега влизаш и гледаш да се дкажеш с някой евтин спор.
А да ми кажеш по - общонатоварващи и многоставни упражнения от тягата, легът и клека в силово изпълнение?
Какви помощни мускули, какви помощни упражнения?
И нямаш спиране.
Аз обаче имам.
Черта.

Който иска да прави и челна стойка на нос за сила.
Който иска сила... в НСА тренира националния.
Те, според Алкорин са с нискоефективна тренировка и вечен застой. Или пък ужасяващите стероиди ги крепят, ко не бяха те... Ехе... Нищо нямаше да вдигат.
Та ако идете там, те ще ви дадат тренировка.
Може и нещо по - добро от това, което съм казал.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.08.08 13:31.

Мод. бележка: позволявам си да отворя темата, тъй като “спорът” е по-скоро конструктивен, отколкото паразитен за форума, макар насоката да му е към братския Gohard.

04.08.08
10:50

Далеч не съм съгласен, че между клека и ръцете има връзка!Тренирам крака от 6-8 месеца вече, почти редовно на клякания и резултатът е никакъв от към ръцете.. от 60 клек стигнах 110 - резултатът в ръцете е никакъв.Още се надявам, че рано или късно ще се прояви тази така споменавана връзка, но дали ще стане...Тренирам крака единствено заради пропорция, а не защото вярвам че заради краката ще ми порасне ръката.

FC

04.08.08
10:56

D3BEP edit:
Черпя те един дел. Не те знам кой си, само подозирам, приятелю.
Ще ти запазя гениалното конструктивно мнение в модераторския панел. Не че има смисъл за някой, регистриран с фалшив ник.

Само ще обърна внимание: Не знам кой какво е говорил с Митко, но целта на отключването не е била да се сипе простотия и да се започва спор.
За мен темата е отдавна изчерпана - който иска да прави онова хитро упражнение, негов проблем. Но който пък иска да пише, или да участва по същество, или да пусне смислена според него методика, а не да ръси акъл и оценки на някой, на който не може да дава оценки.

Поздрави, Джим незнам си кой си!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 04.08.08 11:54.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1