Ух..пот ми тече по челото , тъкмо си свърших коремните и лицевите . Та.. ML5 питах за продукта , тоя в магазина ( напомпан младеж ) само като му казах какво търса ми вика : “Пич , не ти ли е малко скъпичко? За тия пари може да си купиш американско креатинче , с което да направиш 2 пъти повече .. ” и чесно да ти кажа 170лв. за протеина са ми множко. Кажете точно какво до 60лв. макс ( защото започваме даскало , трябват дрехи , че всичко ми оголемя ) , та да си купя нещо свестно и да пия , да се кефа на живота и да си ползвам ентосиазма , ако знаеш колко много ми се тренира...
с една добавка нищо няма да постигнеш, освен да олекнеш с някакви кинти
всички ти говорят едно и също, ама май не вдяваш - ОПРАВИ СИ ХРАНЕНЕТО!!!!!
на един двигател ако не му даваш достатъчно гориво, той няма да вади максимална мощност - ей тва е цялата философия
а и не разчитай някой “на безкоз” да ти направи хранителен режим - истината е четеш, смяташ, мислиш, постваш го тука и получаваш съвети. иначе си плащаш на някой и той го прави вместо теб ;)
22.08.08
07:36
казано от Quen71n на 21.08.08, 19:43:
Ух..пот ми тече по челото , тъкмо си свърших коремните и лицевите . Та.. ML5 питах за продукта , тоя в магазина ( напомпан младеж ) само като му казах какво търса ми вика : “Пич , не ти ли е малко скъпичко? За тия пари може да си купиш американско креатинче , с което да направиш 2 пъти повече .. ” и чесно да ти кажа 170лв. за протеина са ми множко. Кажете точно какво до 60лв. макс ( защото започваме даскало , трябват дрехи , че всичко ми оголемя ) , та да си купя нещо свестно и да пия , да се кефа на живота и да си ползвам ентосиазма , ако знаеш колко много ми се тренира...
Нали сам каза че си “неограничен” във финансите. С тоя креатин ще си останеш хилка, просто за известно време ще имаш някаква фиктивна сила. Тогава не си взимай нищо, просто се яж качествено и често.
FRANKO1 хах всичко е точно така, както казваш. Всичко съм оправил вече , включих ориз , картофи , мляко , повече месо в менюто си. Да си призная , днес станах с кеф , абе хубаво е да ядеш нормално :)
Ml5 170лв. е безбожна сума братле ... не работя , нямам собствен доход и ми е дооооооооста трудно да намеря точно 170лв. Както казах и по-горе вече ям качествено и често , това , което ми препоръчахте по-горе . Решил съм да взема глутамин , прочетох всичко възможно за него и имам 2 въпроса за него - след колко време се усеща ефекта му , при нормални тренировки ? И следващия въпрос - дали мога да ви правя кардиото всеки ден , без да развалям ефекта от глутамина? Благодаря за отговорите предварително :)
22.08.08
09:25
Постни примерния ти хранителен режим - да видим за какво иде реч след наложената корекция.
Закуска 9.00ч. - Нестле фитнес + 300мл. прясно мляко
Обяд 12.00ч - Ориз със зеленчуци + 1 витамин от А до Цинк
Следобяд 16.00ч - Варени картофи - 3 средни картофа ( така съм го измислил да е днеска , горните неща вече ги ядох )
Вечеря 18.30ч - Кисело мляко , банан + прясно мляко ( 150мл. ) с мед.
Казвай дали е добре , пак казвам следобяд и вечеря все още не съм ги ял , казвай на време да променям :) Иначе ми кажи и за глутамина...мнение ;)
22.08.08
09:47
казано от Quen71n на 22.08.08, 09:29:
Следобяд 16.00ч - Варени картофи - 3 средни картофа ( така съм го измислил да е днеска , горните неща вече ги ядох )
Вечеря 18.30ч - Кисело мляко , банан + прясно мляко ( 150мл. ) с мед.Казвай дали е добре , пак казвам следобяд и вечеря все още не съм ги ял , казвай на време да променям :) Иначе ми кажи и за глутамина...мнение ;)
Ужас! :) От целия “хранителен режим” приемаш ли поне 20гр белтък на ден? (а ти трябват 160-180). Ти това вечеря ли му викаш? На моята вечеря аз това го наричам втори десерт :)
Все пак искам да поддържам теглото си , не искам да качвам мазнина , белтък ще си набавям от яйца като добавка към вечерята , ако е добре...
22.08.08
11:07
казано от Quen71n на 22.08.08, 10:49:
Все пак искам да поддържам теглото си , не искам да качвам мазнина , белтък ще си набавям от яйца като добавка към вечерята , ако е добре...
Ако изядеш 40 яйца сигурно ще си набавиш неохбодимото количество :) Май не разбираш - 75кг си а се храниш по-малко от 12 годишен.
22.08.08
11:21
казано от Quen71n на 22.08.08, 09:29:
Вечеря 18.30ч - Кисело мляко , банан + прясно мляко ( 150мл. ) с мед.Казвай дали е добре , пак казвам следобяд и вечеря все още не съм ги ял , казвай на време да променям :) Иначе ми кажи и за глутамина...мнение ;)
Здрасти! Това отново е далеч от качествено и засищащо хранене! На т’ва нестле като са му добавили “фитнес” не значи че формула за мега мускули. ;) Млякото ОК, обаче вкарай и месце примерно, яйца(омлет, варени, както ти е кеф). Следващото хранене пак добави източник на протеин, ориза и зеленчуците са ОК. Мисля че ме разбираш, добави източници на протеин, не се ограничаваи да ядеш последно в 18:30, ако лягаш в полунощ си е чисто гладуване... И така. Погледни таблицата с хранителните стойности в сайта, сметни си калориите и ЯЖ, ЯЖ МНОГО! Заеби добавките засега. :) Разбирам че те е страх да не качиш мазно, обаче чак такива ограничения не са полезни. Щом спортуваш активно няма да омазниш. Айде успех!
П.П. Тоя олигофрен от аватара ти много дразни... лично мнение, не се засягай! :)
Промених следобедното хранене и сега съм доста добре заситен и щастлив :) 1 варен картоф , 3 варени яйца ( само 3 белтъка и 1 жълтък ) , краставица , домат и една бонбона , защото майка ми има рожден ден :) След обяда ( оризчето ) , направих 60 мин. на ергометъра и изгорих 640 кал. , сега се чудя какво да вечерям , виждам , че майка ми е купила кайма , но не съм фен на кюфтетата , та банана и млякото ще си останат :) Яд ме е за бонбоната , но нямаше начин , не се отказва на жената ;)
да не си вегетарианец?
МЕСО е основното за да станат мускули. поне в 3 от храненията ти трябва да има по150-200гр месо
С толкова храна и растение, което е на фотосинтеза няма да издържи дълго, а да не говорим за човек.
1 бърз съвет - яж на закуска яйца, през деня 3 пъти месо и вечерта нещо млечно (извара, сирене) и гледай количествата да са поне по 150гр. С тея въглехидрати винаги ще си мазен, ако ще да приемаш и по 500 калории.
22.08.08
16:59
Хаха, абе приятел като прочетох “заситен” си помислих че си изял пилето от Улица Сезам, а пък то.... Да не си вегетарианец ? А с тая бонбонка да не преядеш само, бързо на велото. :P
22.08.08
18:00
казано от Quen71n на 22.08.08, 13:52:
Промених следобедното хранене и сега съм доста добре заситен и щастлив :) 1 варен картоф , 3 варени яйца ( само 3 белтъка и 1 жълтък ) , краставица , домат и една бонбона , защото майка ми има рожден ден :) След обяда ( оризчето ) , направих 60 мин. на ергометъра и изгорих 640 кал. , сега се чудя какво да вечерям , виждам , че майка ми е купила кайма , но не съм фен на кюфтетата , та банана и млякото ще си останат :) Яд ме е за бонбоната , но нямаше начин , не се отказва на жената ;)
ОМг нищо не си разбрал бате ... още живееш в страх от храната потърси помощ от психолог
22.08.08
19:30
Съвсем леко ще те насоча като ти кажа горе-долу какво ям аз за един ден,а съм само с 5кг повече от теб.
Около 10 часа : Закуска 250мл прясно мляко + 100гр мюсли
Около 12:30 часа : Обяд 250-300гр пилешко месо + 250-300гр ориз/картофи
Около 16 часа : омлет 6 цели яйца, а може към него да прибавиш шунка или извара
Тренировка от 17 до 18:30
18:40 - 300мл прясно мляко + протеин
20:30 - Вечеря 250-300гр пилешко месо + 250-300гр ориз/картофи
Преди лягане разбивам на шейкъра 250гр извара + 250мл вода.
Тренирай правилно и няма да надебелееш.
Айде и аз да ти помогна с един примерен хранителен режим :)
10:00- 6-10 Белтъка с 2-4 Жълтъка (бъркани със сирене,на “очи” във вода,варени)
12:00- Пилешка пържола филе 200гр. с 150-200гр.-> ориз със зеленчуци/варени картофи/картофи на фурна
14:00- Една консерва риба тон с 3-4 филийки пълнозърнест хляб
16:00- Кисело мляко с някакви въглехидрати за енергия преди трен(бисквити,вафли)//100гр. Мюсли с 200мл. Прясно мляко
17:00-17:30(18:00)- Тренировка
18:00- Протеинова вафла с някакво натурално сокче+някакви витамини
19:00- Пилешка пържола филе 200гр. с 150-200гр.-> ориз със зеленчуци/варени картофи/картофи на фурна
21:00- Извара 250гр. с един голям айрян
П.П :Гледай да пиеш поне 3-4 литра течности на ден да не ти се лепи мазно(вода,сокове) и ако толкова те е страх от напълняване вземи някакъв Л-Карнитин.Ако пробваш това и пак нямаш сила вземи един Креатин и го комбинирай с Протеин.
Успех! ;-)
Мерси , от утре ще опитам да ям омлет от 6 яйца , което до сега не съм правил . Максумума , който съм ял като количество яйца на омлет е 3 :( Не съм вегетерянец , ям месо , но в момента нямам никакво време да си говтя , че много работа излезе и боядисвам по цял ден . Рацете ми се откачиха , направо лудост. Реших да не слабея вече , а да заздравя тялото и костите , пия витамини вече 5ти ден , започнах с хранене , но мамка му не мога сам да си приготвям местото.. Искам да питам , видях в Каулфланд вчера , че има кутии протеинови вафлички , какви и колко да си взема , защото не използвам сутватка или някъв гейнър ?
Само с витамини няма да стане, да не си си взел витамин С . Ако не са ти здрави костите, до колкото разбирам не си на повече от 18-19 години, може и калции да включиш. Може да караш вашите за първият учебен ден да ти купят пасатор, или кухненски робот в него стават чудеса :) Ръгаш банани, мляко, и каквото се сетиш и ето ти готов гейнер :) Като седнеш да ядеш, яж докато се наядеш но с правилните храни, а не мазни пържени в олио и тн. Стреми се като ядеш в всяко хранене да има и протеин и въглехидрат и фибри. Може да включиш CGT и протеин. Успех !
За какви вафли става дума?Видя ли на коя фирма?
П.П: Предполагам,че са на Нутрим.Не знам до колко може да се вярва на тази наша марка,но поне от вафлите аз съм много доволен и ако наистина съдържат това което пише са страхотни в съотношение качество/цена.Може да си вземеш да пробваш от жълтите.Водят ги с 35г чист суроватъчен протеин,което ако е така е просто идеално ;-) Също съм пробвал от сините Микс Протеин Бар 36г протеин с Л-карнитин и таурин,което също звучи добре,а дали в действителност е...не знам ;-)
Да , Нутрим бяха , имаше и някакви немски , но цената им беше безбожна за 25грамова вафличка.. А пич колкото до яденето , аз съм доста по-голям от тебе като телосложение , естествено без твойте мускули ( сега те видях в галерията ) , та не знам с твоя хранителен режим до къде ще стигна . Сега ще си кача малко снимки и аз , та поне да знаем за какво иде реч.
Ами да,аз съм 170см на 68кг .Бих казал,че определено в ръстово отношение си “доста по-голям” ,но килограмите ти за ръста са ти малко според мен.Не знам ти как мислиш :) А относно хранителния ми режим какво не ти допада,мисля,че е доста добър?(лично мнение).Ако ти допада храната в него направи една пробна седмица и виж как ще се чустваш и сподели ;-)
Ами то не остана време вече , идва даскало разни , няма да мога да правя всичко с точност по часове , това ми е мисълта. Ти като гледам 17 години ги имаш , на даскало ходиш ли и как се справяш с храненето там . Ако съм ти дал малко години , извини ме , но не вярвам да си на повече от 17 :P
Баш на 17 съм и малко отгоре.Даскало..дам,ами старая се кфото мога нося да ям в даскало,някой друга протеинова вафла,някой сандвич с пържола и такива неща общо зето и след даскало наваксвам набързо с яденето-на 1-2 часа гледам да ям.Тази година мисля да си нося в една кутийка за храна ядене-било то пържола с ориз,картофи или пък една консерва риба тон изспипваш в кутията и си ти с една пластмасова вилица ;-)
23.08.08
18:50
Съвет от опит не носи кутиика риба тон :)
Защо какво ще стане? Смисъл в кутийка за храна да си изсипя риба тон от консерва..? Ще потече ли или...?
Хахаха луд си наборе :D Как ще си отвориш в даскало риба тон , знаеш ли каква смрадня ще стане .. Не бе , едно че не е етично , друго че не е удобно .. За мене протеиновите вафли са добър вариянт , а какво ще кажете за Корни ?
23.08.08
20:05
казано от The`Beas7 на 23.08.08, 19:01:
Защо какво ще стане? Смисъл в кутийка за храна да си изсипя риба тон от консерва..? Ще потече ли или...?
Абе той даже май викаше въобще да не носиш неотваряна консерва, ако земеш да я отвориш и да я исипеш другаде съвсем ще я втасаш... Ама аз ще ти кажа в никакъв случай да не е друга риба, тон не мирише толкова, яде се бързо, след тва дъвч един орбит и си готов. Все пак ако се разправяш с мадами същия ден... не :)
Дае малко е тъпо другите да си вземат джобове,бургери,дюнери,а аз да си ям от нас неща в кутийка ма ко да се прави...спорта иска жертви :-)
П.П:По-добре да мириша на риба от колкото на чесън както правят повечето от даскалото ми-мазни дюнери с чеснов сос...
Мнението беше редактирано от Изтрит на 23.08.08 20:33.
23.08.08
21:58
казано от Quen71n на 23.08.08, 13:37:
Да , Нутрим бяха , имаше и някакви немски , но цената им беше безбожна за 25грамова вафличка.. А пич колкото до яденето , аз съм доста по-голям от тебе като телосложение , естествено без твойте мускули ( сега те видях в галерията ) , та не знам с твоя хранителен режим до къде ще стигна . Сега ще си кача малко снимки и аз , та поне да знаем за какво иде реч.
Такава е реалността - или купуваш чуждестранно и даваш мн пари, или не купуваш нищо.
казано от The`Beas7 на 23.08.08, 20:31:
Дае малко е тъпо другите да си вземат джобове,бургери,дюнери,а аз да си ям от нас неща в кутийка ма ко да се прави...спорта иска жертви :-)
П.П:По-добре да мириша на риба от колкото на чесън както правят повечето от даскалото ми-мазни дюнери с чеснов сос...
Е,че и дюнерИ с кисело мляко пак е вариант :)
Д.Въчев дюнерите не са ли прекалено мазни ? До колкото знам един дюнер ( голям ) съдържа около 90грама чиста мазнина . Може би е вариант , ако човека иска да напулнява .. :>
24.08.08
19:30
казано от Quen71n на 24.08.08, 18:32:
Д.Въчев дюнерите не са ли прекалено мазни ? До колкото знам един дюнер ( голям ) съдържа около 90грама чиста мазнина . Може би е вариант , ако човека иска да напулнява .. :>
Смъртоносни са...по опасни са и от бонбоните дето маика ти те черпи .. ако случаино хапнеш дюнер много бързо на велото там околко 1-1.3 часа... после до края на седмицата на плодове .. ха ха ха не се страхуваи от мазнините а и 100 процента няма 90 грама мазнина ,не мазнините а въглехидратите са виновни за затлъстяването ..хапваи от време на време нема да ти стане нищо
Абе хора тва дюнирите са отврат е,едно че са хипер мазни,месото е почти винаги на няколко дена кацано с мухи,друго че не ги правят както трябва,нищо общо с истинския турски дюнер кебап,а да не ви казвам каква е хигиената при повечето места където се приготвят.Един приятел бачкаше на дюнери,че от него знам на всяка цена да не ям такива неща :)
25.08.08
08:18
А да не говорим колко билдърски са пържените картофи в тях и тестеното хлебче...
Ако си заслужаваше за месото ок,ама то и за него не си струва...че ги направиха и безбожно скъпи,поне тука във Варна..по на схема ти е да си купиш прясно месо и да си го направиш сам в къщи,хем ще знаеш какво ядеш :)
тая тема отиде на майка си в г*за
на вниманието на написалите последните 10-15 поста - имаше тема за храненето в училище - обменяйте си опита там ... ако обичате
няма да е лошо някой модератор да я поразчисти или заключи
На същото мнение съм Франко .. Последните постове нямат общо със зададения от мен въпрос , но в крайна сметка и това беше от полза . Аз отново имам въпрос , свързан с темата ... Реших да взема глутамин , изчетох всичко възможно за него , но не знам след колко време да очаквам резултат...Помощ ?
25.08.08
14:09
казано от Quen71n на 25.08.08, 13:32:
На същото мнение съм Франко .. Последните постове нямат общо със зададения от мен въпрос , но в крайна сметка и това беше от полза . Аз отново имам въпрос , свързан с темата ... Реших да взема глутамин , изчетох всичко възможно за него , но не знам след колко време да очаквам резултат...Помощ ?
След около 12 хиляди години. Сам по себе си глутаминът няма да ти донесе някаква осезаема промяна.Той се взима задължително в комбинация с други продукти.Много хора въобще не го усещат когато го взимат самостоятелно особено в препоръчителните дози.Не мисля че ще ти даде това което очакваш.