American whey vs. PEAK 85

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.10.08
18:03

Здравейте,
можете ли да ми помогнете за избора на протеин между тези двата.
PEAK 85 - http://www.peak.bg/Proteini/Protein-85-Kutiya-2500gr.html и American Whey http://bodyartboutique.eu/brands.php?id=5

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.11.08 07:57.

21.10.08
18:13

Лично мнение е че всички американски добавки са поне една класа нагоре от европейските и т.н... В САЩ индустрията е на съвсем различно ниво - като се почне от профил на продукта, вкус, разтворимост и се стигне до детайли като вид на опаковките и customer service.

21.10.08
18:30

личното ми мнение е, че не може да се сравнява протеинов бленд с чиста суроватка(изолат)

СБ

21.10.08
18:41

Взимат се двата профила на продуктите и сравнявате. Не е сложно... гледа се съдържанието на протеин, въглехидрати, мазнини, натрий, амино профил... Двата продукта са много различни...

казано от FRANKO1 на 21.10.08, 18:30:

личното ми мнение е, че не може да се сравнява протеинов бленд с чиста суроватка(изолат)

@FRANKO1 x2

21.10.08
18:51

демек да разбирам,че American whey е по-подходящ за преди и след тренировка,тъй като е изолат,а PEAK за заместител на хранене или за преди лягане.

21.10.08
18:55

Аз лично съм пил на АСН и съм доволен като цяло.Като гледам профила на PEAK 85 ми се вижда по-добър и като цена-количество пак в негова полза виждам нещата.Но нека се изкаже и някой който е пил и двата или поне този на PEAK.

СБ

21.10.08
19:05

казано от batgonzo на 21.10.08, 18:51:

демек да разбирам,че American whey е по-подходящ за преди и след тренировка,тъй като е изолат,а PEAK за заместител на хранене или за преди лягане.

Изолати са тези протеини, които съдържат 80%+ протеин в доза:

AMERICAN WHEY - 74-5% протеин в доза
PEAK - 85 PROTEIN - 88-9% протеин в доза

Пак казвам... сравнявайте етикетите... в много редки случай може еднозначно да се каже, че един протеин е по-добър от друг, защото различните протеини са за различни цели.

Няма да се ангажирам с по-конкретно мнение, защото не би било коректно спрямо вносителите на двете марки!

21.10.08
19:27

казано от Сила БГ на 21.10.08, 19:05:

казано от batgonzo на 21.10.08, 18:51:

демек да разбирам,че American whey е по-подходящ за преди и след тренировка,тъй като е изолат,а PEAK за заместител на хранене или за преди лягане.

Изолати са тези протеини, които съдържат 80%+ протеин в доза:

AMERICAN WHEY - 74-5% протеин в доза
PEAK - 85 PROTEIN - 88-9% протеин в доза

Пак казвам... сравнявайте етикетите... в много редки случай може еднозначно да се каже, че един протеин е по-добър от друг, защото различните протеини са за различни цели.

Няма да се ангажирам с по-конкретно мнение, защото не би било коректно спрямо вносителите на двете марки!

хммм...от прочетеното в други теми,останах с впечатление,че American whey си е изолат,а PEAK 85 е бленд от три вида протеин (матрица)

Валентин Иванов

21.10.08
20:29

Изолат,или концентрат се определя от метода, който се използва за добиването на пудрата. Има 6-7 начина за получаване на изолат и 3-4 за концентрат. Най- често изолат се получава от някой от видовете концентрат. Всеобщата заблуда е че винаги изолата е с по-висок %, но това може и да е обратното. Американа е по-нъсък % защото е подсладен не с изкуствен подсладител, а с фруктоза. % не е единствената разлика между концентрата и изолата. Има и разлика в макроструктурите на самия протеин. % е от най-малко значение за общото качество на протеина, да не говорим колко много може да варира от партида до партида, а понякога и от кутия до кутия. Най-скъпите протеини в момента са с по 50% нетно съдържание на белтък. Честно казано много от важните показатели дори не са на етикета. Никой не ти казва от какво мляко е направен, кравите третирани ли са с rBGH итн. Малко хора си имат и идея от хранене и си дават сметка че ако протеина се приеме “на голо” без карбо, тялото ще използва голяма част от него за енергийни, а не за пластични нужди. Приема на карбо + мазнини създава “protein sparing’ ефект, или просто номера става и с по-малко протеин. И все пак всички търсят по-висок %, което за мен си остава непонятно.
Американа е по-нисък % защото е подсладен не с изкуствен подсладител, а с фруктоза.
Този на пийк е комбинация от три протеина, единия от който е соев (нека ме поправят ако греша), като май не се споменава в какво съотношение са. Ако прегледаш цената на другите им монопротеини може би ще можеш да си калкулираш приблизително съотношение и да си отговориш защо е по-евтин.Сега, нищо нямам към марката, но към соята имам. Тя няма място в храненето на спортиста- увеличава естрогена, прецаква храносмилането итн.Ако държиш да пиеш соев протеин, може да си го купиш за 6лв килото (96%).

Георги Николаев

22.10.08
08:32

Съгласен съм напълно с теб. И не че съм трягнал да копувам, ама това сериозно ли за 96% соев за 6 лева? И такова чудовище не бях чувал...

22.10.08
08:42

казано от Валентин Иванов на 21.10.08, 20:29:

сметка че ако протеина се приеме “на голо” без карбо, тялото ще използва голяма част от него за енергийни, а не за пластични нужди. Приема на карбо + мазнини създава “protein sparing’ ефект, или просто номера става и с по-малко протеин.

Това къде мога да го прочета като реномирано изследване/доказателство?Ще вземеш да ме спечелиш за фен на Синтата...

FZ

22.10.08
08:58

Това

казано от batgonzo на 21.10.08, 18:03:

American Whey http://bodyartboutique.eu/brands.php?id=5

СБ

22.10.08
09:39

Пак повтарям, че е важно да се гледа етикета на продукта. В допълнение на това е много важно да гледа и източника на протеин (Млечен, Яйчен, Соев, Грахов, Пшеничен). Не се ловете само по заглавието на определен продукт, ами четете и останалият текст асоцииран с продукта.

Спомням си преди време, когато още живеех в САЩ, реших да експериментирам с един протеин на IronTek, който се оказа фрашкан с лактоза, но кой да гледа. От вечерта до сутринта, така здраво ми поду стомаха, че у нас кислород не остана :) Разбира се на следващият ден го върнах, но ако бях чел внимателно, нямаше да е нужно да “обгазявам” целия квартал... :)

22.10.08
11:35

Американ Уей е по-добрия!

17.11.08
11:16

казано от Калоян Георгиев на 21.10.08, 18:13:

Лично мнение е че всички американски добавки са поне една класа нагоре от европейските и т.н... В САЩ индустрията е на съвсем различно ниво - като се почне от профил на продукта, вкус, разтворимост и се стигне до детайли като вид на опаковките и customer service.

Здравей,
нищо против Американските продукти, но би ли се аргументирал малко по-подробно относно “класите - нагоре, надолу”. Също, не ми стана много ясно какво имаш в предвид за “профила” - може би аминокиселинния профил ли? Тъй като виждам, че си продуктов мениджър на фирма Now Foods, би ли взел два подобни продукта, един на твоята фирма и един на “Peak Nutrition” и да им направим съпоставка тук във форума, като цена-качество! Аз ще направя същото и да видим “кой каква класа е “.

P.S. А относно индустрията в САЩ, тук съм съгласен с теб - определено е на съвсем различно ниво! Много “сте” добри в рекламата! Колко би било хубаво и ако залагахте поне 10 % бюджет и за подобряване на качеството!

Поздрави

17.11.08
11:55

казано от Валентин Иванов на 21.10.08, 20:29:

Този на пийк е комбинация от три протеина, единия от който е соев (нека ме поправят ако греша), като май не се споменава в какво съотношение са. Ако прегледаш цената на другите им монопротеини може би ще можеш да си калкулираш приблизително съотношение и да си отговориш защо е по-евтин.Сега, нищо нямам към марката, но към соята имам. Тя няма място в храненето на спортиста- увеличава естрогена, прецаква храносмилането итн.Ако държиш да пиеш соев протеин, може да си го купиш за 6лв килото (96%).

Здравей Вальо,
за пореден път виждам, че се изявяваш като абсолютен противник на соята. Защо? Имаш ли някакви аргументи или това е твое лично мнение. Ако имаш, ще ти бъда много благодарен да споделиш, може пък и прав да се окажеш! Аз лично, харесвам продукти съдържащи соя и съм готов да отстоявам тук пред всички своята теза... А ти? Ето и едно “кратко” доказателство на думите ми:

Данните изложени по-долу, са взети от изследването “Effects of protein source and resistance training on body composition and sex hormones” на Douglas Kalman, Samantha Feldman, Michele Martinez, Diane R. Krieger и Mark J. Tallon, публикувано в Journal of the International Society of Sports Nutrition 2007, 4:4 doi: 10.1186/1550-2783-4-4.

Сред спортистите, особено бодибилдерите, е широко разпространено схващането, че суроватъчният и най-вече млечният протеин са по-добри за изграждане на мускулите, отколкото соевия протеин. Вярва се, че при мъжете соевият протеин оказва лошо влияние върху нивото на тестостерона.
Как се е стигнало до това негативно отношение към соевия протеин не може да се установи, защото до 2007 г. не са били провеждани сериозни научни изследвания, сравняващи модулацията на хормоните при различно протеиново суплементиране.
Изненадващо обаче е, че при почти всички изследвания върху протеина и изграждането на мускули не се споменава нищо за соевия протеин, а се описва подробно действието на млечните протеини ( в това число суроватъчен, казеин, колострум). Дори нещо повече – често е премълчаван приноса на соевия протеин за постигането на добри резултати.
Estmark et al, например, отчитат през 2001 г. значителен мускулен растеж при суплементиране с едва 10 г протеин (соев + суроватъчен) и 7 г високогликемични въглехидрати (приети веднага след тренировка).
Интересното е, че когато се правят научни разработки, базирани на това изследване, соевият протеин не се споменава, а се говори общо за „протеин”, което със сигурност поражда съмнения дали това не се прави умишлено
Още преди повече от 25 години проф. Цветков постига чудесни резултати с български спортисти, които приемат суплемент от соев протеин.
От повече от 2 години Peak Performance рекламират на пазара своята смес от соев и суроватъчен протеин, чието действие се доказа като особено „добро” след тестове с 13 бодибилдери на високо до международно върхово ниво.
„Добро” означава, че Anabolic Protein надминава чистия суроватъчен и соев протеин както във връзка с изграждането на мускули, така и по отношение на сърдечно-съдовата система, здравината на костите и ставите, антиоксидантната активност на кръвната плазма и релефа на мускулите.
Резултатите от проведеното от Peak вътрешно проучване бяха предоставени на няколко независими института, в това число и немския Institut fuer Ernaehrungsmedizin в Хановер, за да могат да се направят сравнителни изследвания между соевия и млечния протеин от независима инстанция.
Не знаем дали се дължи на нашите усилия, но през 2007 г. се появява дългоочакваното изследване, при което директно се сравняват соевия и суроватъчния протеин и се установяват факти, отдавна известни на запознатите в областта:
1.Суплементиране с 60 г протеин на ден ускорява изграждането на мускули …
2.При това соевият протеин изолат има абсолютно същия ефект, както суроватъчният протеин …
3.Сместа от соев и суроватъчен протеин (=Anabolic Protein) е по-добра за изграждане на мускулите и  поддържане на подходящо съотношение между естрадиола и тестостерона в сравнение със суроватъчния и соевия протеин изолат поотделно.

Ето и спортните постижения от въпросното изследване:

Учените отчетоха средно увеличаване на мускулната маса (lean body mass) с 0.9 кг след 12-седмично суплементиране с по 60 г соев и суроватъчен протеин на ден. При по-задълбочен анализ се вижда, че участниците в опита имат различна изходна и крайна мускулна маса, но разликата между представената крайна изходна мускулна маса е най-голяма при соево-суроватъчния протеин (Anabolic Protein).
Средната мускулна маса в соево-суроватъчната група в края надвишава тази в суроватъчната група, ВЪПРЕКИ ЧЕ в началото на опита е било обратно. Това означава, че соево-протеиновата група за 12 седмици успява да надмине суроватъчната.
Разликата между крайните и началните стойности е голяма при всеки вид протеин. Това означава, че суплементирането с протеин като цяло подобрява съотношението между тестостерона и естрадиола. Противно на твърденията, соевият протеин се доказва като имащ „добър” ефект върху нивото на тестостерона.
Естествено, мускулната маса преди опита и изходните стойностите на тестостерона и естрадиола са различни при различните участници.
Случаен е фактът, че изходната мускулна маса е най-голяма в суроватъчната група, а изходните стойностите на тестостерона и естрадиола са най-големи в соево-суроватъчната група, понеже групите са съставени от участници, избрани с генератор на случайни номера и в суроватъчната група са попаднали някои по-мускулести мъже, а в соево-протеиновата – мъже с по-добро хормонално съотношение.
Ключовият фактор в резултатите обаче не са (случайните) изходни стойности, а промяната, т.е. съответната разлика между крайните и началните стойности и в това отношение соево-протеиновата група се отличава като най-добра.

И така Вальо, в случай, че не съм бил изчерпателен, след малко ще ти постна още една “малка” статийка...

Поздрави

17.11.08
12:16

казано от Валентин Иванов на 21.10.08, 20:29:

Този на пийк е комбинация от три протеина, единия от който е соев (нека ме поправят ако греша), като май не се споменава в какво съотношение са. Ако прегледаш цената на другите им монопротеини може би ще можеш да си калкулираш приблизително съотношение и да си отговориш защо е по-евтин.Сега, нищо нямам към марката, но към соята имам. Тя няма място в храненето на спортиста- увеличава естрогена, прецаква храносмилането итн.Ако държиш да пиеш соев протеин, може да си го купиш за 6лв килото (96%).

И така Вальо, както обещах, ето и другата “малка” статийка:

...По-нови изследвания на Falvo et al, Vucovich et al и Burke et al, обхващащи големи периоди от време, неопровержимо доказват обаче, че увеличеният прием на протеини при силовите спортисти води до значително по-голямо натрупване на сила и мускулна маса в ДЪЛГОСРОЧЕН план.
При почти всички по-ранни изследвания се сравняваха суроватъчен протеин с казеин, докато за сравнения с участието на смеси от свободни аминокиселини и соев протеин почти не можеше да говори.
Едва през последните години започнаха да се провеждат все повече изследвания, сравняващи ЕААs, a от 2007 г. и соевия протеин, с млечния, съотв. суроватъчния протеин, по отношение на синтеза на телесен и мускулен протеин, изграждането на мускулите и модулацията на хормоните.
Според най-нови данни (от октомври 2007 г.), скоростта на смилане на протеините и техният аминокиселинен състав имат значително влияние върху нетния протеинов баланс. При това БЪРЗО СМИЛАЕМИТЕ протеини като СУРОВАТЪЧНИЯ и СОЕВИЯ и СОЕВО-СУРОВАТЪЧНИТЕ смеси, вземани в малки количествени единици няколко пъти на ден, имат СЪЩИЯ ЕФЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МУСКУЛИ и СА ПО-ЕФЕКТИВНИ ОТ БАВНИТЕ ПРОТЕИНИ. Освен това, сместа от СОЕВ и СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН е ПО-ДОБРА за поддържане на подходящо съотношение между тестостерона и естрадиола (D.Kalman et. al, Journal of the Int. Soc. Of Sports Nutrition, юли 2007 г.)
Твърденията за това, че соевият протеин  е също толкова подходящ за изграждане на мускулите, колкото суроватъчният, и че сместа от двата протеина е идеалното решение за спортиста (заради по-добрия хормонален отговор) с точност доказват направените преди 25 години изводи от професор Цветков въз основа на добрите резултати със соево-протеинови добавки, давани на елитни български спортисти, и най-сетне разбиват мита за „добрия” суроватъчен и „лошия” соев протеин и за лошото влияние на соевия протеин върху тестостерона.
В случай, че се приемат бързи протеини (суроватъчен, соев или смес от двата), разпределени в малки количества през деня, синтезът на телесен протеин достига максимално ниво, докато нивото на разграждане на протеините е също толкова ниско, колкото при приемането на бавни протеини (казеин), което спомага за постигане на най-добър нетен протеинов баланс. Изследванията показват, че участието на много незаменими аминокиселини (ЕААs) в състава на протеините (наред с бързия темп на смилане) е важен фактор, допринасящ за високо ниво на протеинов синтез в тялото.

Поздрави

Мнението беше редактирано от Ж. Тодоров на 17.11.08 12:27.

17.11.08
15:25

Ок - давам ти за пример един от продуктите който е абсолютен бестселър както в САЩ, така и тук - NECTAR - около 90% суроватъчен протеин (100% идва от изолат без други примеси) - страхотен вкус, страхотна разтворимост, много добър аминокиселинен профил, 0 грама въглехидрати, 0 гр мазнини в доза. Цена от 75 лева. Не мисля че има по-добър протеин.

Ако искаш ти предложи нещо на PEAK, което е от този клас и цена.

Мисля че тази индустрия се развива най-бързо в САЩ, там са всички нови течения, нови продукти и т.н... за съжаление европейските фирми единствено копират това което става зад океана. И това не е само мое мнение, а всеобща истина - дори съм съгласен да пуснем една анкета във форума.

17.11.08
16:38

Ето една съпоставка между суроватка и соя - http://www.build-muscle-and-burn-fat.com/soy-versus-whey-protein.html

17.11.08
19:06

казано от Стоянчо на 17.11.08, 16:38:

Ето една съпоставка между суроватка и соя - http://www.build-muscle-and-burn-fat.com/soy-versus-whey-protein.html

В по-горните постове съпоставям Суроватка + Соя, срещу само Суроватка и само Соя.

17.11.08
20:18

казано от Калоян Георгиев на 17.11.08, 15:25:

Ок - давам ти за пример един от продуктите който е абсолютен бестселър както в САЩ, така и тук - NECTAR - около 90% суроватъчен протеин (100% идва от изолат без други примеси) - страхотен вкус, страхотна разтворимост, много добър аминокиселинен профил, 0 грама въглехидрати, 0 гр мазнини в доза. Цена от 75 лева. Не мисля че има по-добър протеин.

Ако искаш ти предложи нещо на PEAK, което е от този клас и цена.

Мисля че тази индустрия се развива най-бързо в САЩ, там са всички нови течения, нови продукти и т.н... за съжаление европейските фирми единствено копират това което става зад океана. И това не е само мое мнение, а всеобща истина - дори съм съгласен да пуснем една анкета във форума.

Не зная как си стигнал до това умопомръчаващо заключение, но определено не си много прав. Какво са измислили Американците?? Някое ново име на стара съставка ли? Или може би тайните им мултиформули и матрици, описани толкова кръсноречиво по кутиите, които са толкова тайни, че може би и те самите не знаят какво съдържат!? Ще ти кажа каква е разликата между Американското и Немско качество: При вторите всеки един детайл, всяка една малка и миниатюрна съставчица е написана “гордо” върху етикета и не е забулена в мнима матрица или нещо подобно! Тук става въпрос за хранителни добавки, а не за научно-изследоватески разработки на ЦРУ!

А относно най добрия протеин “Нектар”, тук може да поспорим! Дори няма да ми се наложи да го сравнявам с някой от чистите ни Суроватъчни изолати. Продуктът, който ще използвам за база се казва “Anabolic Protein Professional” и дори съдържа 35 % от “лошата Соя”.

Нека започнем с количеството протеин на 100 гр продукт:
При “Нектар” е 85.18 г (не ми стана много ясно как вие го изчислихти “около 90” - до колкото прегледах Американските сайтове, там дозата е 27 г и съдържа 23 г протеин - поправете ме ако греша).
При “Анаболик” е 90,3 г (96 г i.Tr).

Въглехидрати:
“Нектар” - 0.0 г
“Анаболик” - 0.5 г

Мазнини:
“Нектар” - 0.0 г
“Анаболик” - 0.3 г

Глутамин:
“Нектар” - 7.4 г
“Анаболик” - 16.3 г

Да продължавам ли??

Леуцин (Най-анаболната аминокиселина):
“Нектар” - 11.9 г
“Анаболик” - 18.5 г

BCAAs:
“Нектар” - 24.8 г
“Анаболик” - 28 г

EAAs:
“Нектар” - 49 г
“Анаболик” - 47.7 г

Витамини (% RDA):
“Нектар”
Vitamin A           0% 
Vitamin C           0% 
Calcium             15% 
Iron               0% 
Phosphorus         8% 
Magnesium       6%

“Анаболик”
Витамин E         25 %
Витамин C         25 %
Тиамин            25 %
Витамин B2         25 %
Ниацин            25 %
Витамин B6       25 %
Фолиева киселина 25 %
Витамин B12       25 %
Биотин            25 %
Пантотенова киселина    25 %

Растителни екстракти и ензими в 100 г продукт:
“Нектар” - 0 г

“Анаболик”
Спаначен екстракт
(съдържащ �-екдистерон)                    240 mg
Папая екстакт (Съдържащ папая)        100 mg
Ананас екстакт (Съдържащ бромелаин)    100 mg
Черен пипер екстакт (95% Пиперин)          20 mg  

Цена 76.99 лв

Заключениета оставям на теб!

Поздрави

Мнението беше редактирано от Ж. Тодоров на 17.11.08 20:24.

17.11.08
20:30

Ок всеки си има мнение... според различните вкусове нектар има различен % протеин - някои от вкусовете като Caribbean Cooler имат съдържание на протеин 23 грама в доза от 25, което е 92% протеин, но какво значение има този процент след като нектар съдържа единствено и само протеин без въглехидрати и мазнини и 3-на доза да изпиете пак пиете само протеин. Докато другият протеин набавя и мазнини и захари. И няма как да се сравнява чист изолат с комбинация от соя и суроватка. Не коментирам покатазатели като вкус и разтворимост, при които е ясно кой е фаворит.

Относно етикетиране и т.н... повечето американски компании листват всичките съставки на етикета - за разлика от някои европейски които пишат Х мг капсула карнитин - а вътре се оказва че има доста по-малко мг чист карнитин + малко витамини и други пълнежи. Или пък трибулус, на етикета пише 1000 мг, но после се вижда че вътре са под половината... Нека не се настъпваме по този начин - има си потребители нека сами преценият кое колко струва, а не да разваляме форума с постоянни караници...

https://www.peak.ag/catalog/tribulus-terrestris-Analyse-a-237.html
https://www.peak.ag/catalog/carnitin-Analyse-a-58.html


...но пак казвам нека всеки да опита едното и другото и сам да прецени - аз ще се радвам самите потребители опитали единия и другия продукт да споделят своете мнение вместо ние с вас които сме пристрастни малко или много да се караме... даже нека да пуснем една анкета кой според потребителите е по-добрият продукт? Мисля ще е достатъчно красноречива...

Мнението беше редактирано от kao на 17.11.08 21:01.

ИВ

17.11.08
20:43

Ж. Тодоров, моите уважения към теб и твоят бизнес. Усещаш ли, че сравняваш 2 вида протеини, които се различават по източници на белтък? В твоят, на пийк има няколко източници до колкото ми е известно. Нектарът е чист суроватъчен изолат. И в реда на мислите ми малко ме интересува, че твоят “човек” съдържа половин чаена лъжица билки и някакви витамини, в количества, които не биха направили много за мен. Освен това по-некачествените продукти винаги добавят към състава си подобни работи. Разбирам, че си пристрастен към Пийк, тъй като работиш за тях - няма нищо лошо, както е и Калоян Георгиев. Важното в случая е да съпоставяме протеини от един с същи вид - по съдържание на протеин, мазнини и въглехидрати, а не добавените ви спанак, цвекло и люти чушки.

И още нещо - ползите, които ще ми допринесе суроватъчният протеин изолат са толкова много, тооооолкова многобройни. Когато изпивам доза усещам как вътрешните ми органи се радват, ликуват, танцуват..

Когато изпия 1 доза соев концентрат червата ми започват да свирят валсова музика. Нямам против този протеинов източник, дори го ползвам често, но по-скоро изолат.

Освен това ползвам и продукт на Пийк, ако трябва да съм напълно честен. Затова не приемайте мнението ми като ефтино тийнейджърско заяждане, а напротив!

Още веднъж искам да изтъкна, че когато се сравняват протеини, те трябва да са от един източник - в случая суроватъчен изолат!

17.11.08
20:45

Не мога да разбера как в цял свят са признали Нектар за най-добрия протеин,но въпреки това в България винаги се намират разбирачи,които да оспорват.Според мен 2то протеина са несъпоставими и няма база за сравнение.

17.11.08
20:49

Лично съм пил и двата протеина(Нектар и АПП) и да коментираме качества като вкус,разтворимост би било просто смешно,защото е ясно,че Нектар е фаворит.Но нека приемем,че това не е от основна важност(въпреки,че е доста неприятно да се чудим как да разтворим протеина в течността,а още по ужасно е,когато протеинът е с неприятен вкус.По времето ,в което пих нектар чаках с нетърпение да си изпия шейка,което ме мотивираше и с тренировката ,и ме караше да се чувствам и по-добре възстановен след натоварването,било то и само на психическа основна мисля е доста важно),а именно профилът на протеина е съществен.Единият продукт доставя единствено белтъчени на тялото,което автоматично го прави перфектен за честа употреба,при диети и различни режими с нисък въгл. прием и висок белтъчен.Това е само лично мнение,но аз бих предпочел да приемам нещо,което е не само качествено откъм консистенция,но същевременно е адски вкусно и лесно за приготвяне.Плюс от мен за Нектар

17.11.08
20:56

Не мисля че човек веднъж опитал Нектар, би се отказал от него. Невероятен вкус - според мен това е много важно, невероятно качество най-високото на пазара и липсата на всякакви въглехидрати и мазнини. Не знам тази соя аз от нея единствено висок ГИ не съм усетил абсолютно нищо друго.

17.11.08
20:56

казано от Калоян Георгиев на 17.11.08, 20:30:

Ок всеки си има мнение... според различните вкусове нектар има различен % протеин - някои от вкусовете като Caribbean Cooler имат съдържание на протеин 23 грама в доза от 25, което е 92% протеин, но какво значение има този процент след като нектар съдържа единствено и само протеин без въглехидрати и мазнини и 3-на доза да изпиете пак пиете само протеин. Докато другият протеин набавя и мазнини и захари. И няма как да се сравнява чист изолат с комбинация от соя и суроватка. Не коментирам покатазатели като вкус и разтворимост, при които е ясно кой е фаворит.

Относно етикетиране и т.н... повечето американски компании листват всичките съставки на етикета - за разлика от някои европейски които пишат 500 мг капсула карнитин - а вътре се оказва че има 200 мг чист карнитин + малко витамини и други пълнежи. Или пък трибулус, на етикета пише 1000 мг, но после се вижда че вътре са под половината... но пак казвам нека всеки да опита едното и другото и сам да прецени - аз ще се радвам самите потребители опитали единия и другия продукт да споделят своете мнение вместо ние с вас които сме пристрастни малко или много да се караме... даже нека да пуснем една анкета кой според потребителите е по-добрият продукт? Мисля ще е достатъчно красноречива...

Ок, всеки си има мнение, само не изтъквай, че 0.5 г въглехидрат и 0.3 г мазнини на 100 г продукт, променят по някакъв начин нещата! Помисли за останалите “100 показателя”. Относно етикирането, аз отговарям за Peak Nutrition а не за “Всички европейски марки”! Както казах нека всеки сам да прецени за какво и как да харчи парите си!

P.S. Не искам да си ги мерим, но ми направи силно и грозно впечатление, че Вие от NOW постоянно хулите нашите продукти, а ние не сме казали ни една лоша дума за никой. До днес! Предлагам да спрем този спор и да оставим хората да си пишат каквото си искат, това си е тяхно право. (Само ще ви отговоря и на другата тема за креатестона)

Поздрави

Мнението беше редактирано от Ж. Тодоров на 17.11.08 22:59.

17.11.08
21:10

И аз предлагам да спрем спора - тъпо е. Дажи ви бях писал ЛС, но никой не отговори.

*Само да поясня че трибулуса ви съдържа 450 мг трибулус в капсула, а не 1000 мг - в предишният си пост съм сложил линк от където се вижда.

17.11.08
21:17

Само не разбрах,вярно ли е това,че от соевия протеин (който е PEAK 85 нали?) се увеличава естрогена?

17.11.08
21:29

Чист суроватъчен изолат срещу изолат+СОЯ...айде да е по-добър, ама за някой начинаещ. Според всичко що съм чел усвояемостта на соята е по-ниска от тази на суроватката. Кел файда от това, че соята допринася за повишаване на аминокиселиния профил щом е с по-слаба усвояемост - ближем захар през стъкло. Това е като да изпиеш навенъж 2 дози протеин - просто едната няма да се усвои. Иначе магданоза и спанака звучат доста екзотично, но както беше отбелязано...малко ни топлят тези добавки. Аз пикая зелено от дневната доза витамини, които пия, а ти ми поднасяш като предимство тези в протеина...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 21:32.

17.11.08
21:38

казано от Стоянчо на 17.11.08, 21:29:

Чист суроватъчен изолат срещу изолат+СОЯ...айде да е по-добър, ама за някой начинаещ. Според всичко що съм чел усвояемостта на соята е по-ниска от тази на суроватката. Кел файда от това, че соята допринася за повишаване на аминокиселиния профил щом е с по-слаба усвояемост - ближем захар през стъкло. Това е като да изпиеш навенъж 2 дози протеин - просто едната няма да се усвои. Иначе магданоза и спанака звучат доста екзотично, но както беше отбелязано...малко ни топлят тези добавки. Аз пикая зелено от дневната доза витамини, които пия, а ти ми поднасяш като предимство тези в протеина...


Приателю,
това че пикаеш “зелено”, означава, че вместо да стоиш да изказваш съмнителни коментари без дори да си правиш труда да четеш какво е написано по-нагоре, трябва да отидеш и да си направиш кръвни изследвания, защото явно протеина на NOW Nectar не ти се е отразил добре на здравето.

17.11.08
21:41

Александров, ти си пич, балгодаря ти за загрижеността. Естествено не си разбрал, че говоря образно. ;) Благодаря за загрижеността още веднъж, защото никой досега не я е проявявал спрямо мен във форума! Кръвни анализи + урина правих преди ок. месец, слава богу съм добре. Но май и на теб ти се ослажда зелената ябълка на Нектар, а? :) Май си тайничко фенче на Синтркас :)
...очакваме включване на още PEAK-овци...
Съмнителни коментари викаш. Ето ти нещо несъмнено - всяка жабка да си знае гьола, а не да си мери оная работа с големите жаби!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 21:46.

17.11.08
21:45

казано от Иван В. Станков на 17.11.08, 20:43:

Ж. Тодоров, моите уважения към теб и твоят бизнес. Усещаш ли, че сравняваш 2 вида протеини, които се различават по източници на белтък? В твоят, на пийк има няколко източници до колкото ми е известно. Нектарът е чист суроватъчен изолат. И в реда на мислите ми малко ме интересува, че твоят “човек” съдържа половин чаена лъжица билки и някакви витамини, в количества, които не биха направили много за мен. Освен това по-некачествените продукти винаги добавят към състава си подобни работи. Разбирам, че си пристрастен към Пийк, тъй като работиш за тях - няма нищо лошо, както е и Калоян Георгиев. Важното в случая е да съпоставяме протеини от един с същи вид - по съдържание на протеин, мазнини и въглехидрати, а не добавените ви спанак, цвекло и люти чушки.

И още нещо - ползите, които ще ми допринесе суроватъчният протеин изолат са толкова много, тооооолкова многобройни. Когато изпивам доза усещам как вътрешните ми органи се радват, ликуват, танцуват..

Когато изпия 1 доза соев концентрат червата ми започват да свирят валсова музика. Нямам против този протеинов източник, дори го ползвам често, но по-скоро изолат.

Освен това ползвам и продукт на Пийк, ако трябва да съм напълно честен. Затова не приемайте мнението ми като ефтино тийнейджърско заяждане, а напротив!

Още веднъж искам да изтъкна, че когато се сравняват протеини, те трябва да са от един източник - в случая суроватъчен изолат!

Ок, веднага правим съпоставка с Whey protein isolat professional “WPI NA6”.
Whey-Protein-Isolat NA6 със своите биоактивни пептиди и тяхната екстремна усвояемост (за 15 минути аминокиселините са в кръвта) е по-скоро сравним с аминокиселинен хидролизат (без значение прах, таблетка или течни аминокиселини), отколкото със суроватъчен протеин. Whey-Protein-Isolat NA6 е с 96% протеиново съдържание и биологична стойност 157-159, както и с 50% незаменими аминокиселини. Като допълнение продуктът съдържа и самостоятелна форма на L-Leucine и бета екдистерон (подобрява азотния баланс), и е с по-дълго анаболно действие от всеки друг протеин на пазара.

Хранителни стойности                за 100 g               за Порция (30 g)
Енергийна стойност/калоричност    368 Kcal / 1.564 KJ         110 Kcal / 469 KJ
Протеин                                91,0 g / (96 g i.Tr.)          27,3 g
Въглехидрати                          0,4 g                     0,1 g
Мазнини    0,3 g     < 0,3 g

Витамини                          за 100 g     за Порция (30 g)    RDA*
Ниацин (Витамин B3)              90 mg     27 mg               150 %
Витамин B6                         10 mg     3 mg               150 %
Витамин B12                           5 �g         1,5 �g               150 %
* %-Разпределеиние на дневните нужди, според EU-директивите.

Специални Съдържащи се вещества                за 100 g     за Порция (30 g)
Спаначен екстракт (съдържащ �-екдистерон)            283 mg         85 mg
Папая екстакт (Съдържащ папая)                      83 mg         25 mg
Ананас екстакт (Съдържащ бромелаин)                83 mg         25 mg
Черен пипер екстакт (95% Пиперин)                17 mg         5 mg

Аминокиселинен профил                    за 100 g Protein
Аланин                                    4,2 g
Аргинин                                    2,1 g
Аспартанова киселина                    9,8 g
Цистин / Цистеин                        2,6 g
Глутаминова киселина + Глутамин        14,6 g
Глицин                                  1,4 g
Хистидин                              1,9 g
Изолеуцин *                              4,8 g
Леуцин *                                  23,5 g
Лизин *                                  9,7 g
Метионин *                              2,0 g
Пенилаланин *                        3,1 g
Пролин                                  3,8 g
Серин                                  2,4 g
Треонин *                              3,9 g
Триптофан *                              2,3 g
Тирозин                                  3,2 g
Валин *                                  4,5 g
* Есенциални аминокиселини

В този случай мисля, че и витамините са в достатъчни количества, а и лъжицата с билки би ви свършила достатъчно много все добра работа!
Бета екдистеронът е бил използван за повишаване на дееспособността още през 80-те години на миналия век от руските елитни войници и спортисти под името Mesobolin като естествен ергогеник без странични ефекти и НЕспадащ към допинг средствата.
Междувременно, високоанаболната ефикасност на бетаекдистерон е доказана чрез редица изследвания на бозайници, а също и в хуманната медицина и дори се сравнява със синтетичния anabolicum methandrostenolone (Dianabol). Въпреки високата си анаболна ефикасност бета екдистеронът е толкова вреден или опасен, колкото например спанака. Всъщност спанакът съдържа тъкмо бета
екдистерон и може би затова са се появили историите за Попай. Ако всеки ден изяждате една порядъчна порция спанак, теоретично бихте могли да се откажете от нашия Ecdysone или Ecdysone FX, но на практика това не е за всеки и в крайна сметка ще ви излезе по-скъпо.

Мога да пейстна подобни статийки за всяка една от съставките в “лъжицата”, но не мисля, че е необходимо!

P.S. Соята в “Анаболик протеин” е изолат!

Поздрави

17.11.08
21:48

Но все пак си остава СОЯ !
A бета екдистерона в тези количества (на колко % е стандартизиран ?) има ли смисъл да го споменаваме ? Не.
Темата се превърна в стил VS и скоро може да види архива.

Мнението беше редактирано от emzo на 17.11.08 21:51.

17.11.08
21:51

казано от Стоянчо на 17.11.08, 21:41:

Александров, ти си пич, балгодаря ти за загрижеността. Естествено не си разбрал, че говоря образно. ;) Благодаря за загрижеността още веднъж, защото никой досега не я е проявявал спрямо мен във форума! Кръвни анализи + урина правих преди ок. месец, слава богу съм добре. Но май и на теб ти се ослажда зелената ябълка на Нектар, а? :) Май си тайничко фенче на Синтркас :)

Не приателю,
далеч съм от мисълта дори да опитвам подобен род протеин, но ме заинтригуваха мненията ти, които са малко извън играта на реалното... Когато пишеш нещо го подкрепяй с факти (в случая с изследвания), защото както виждаш хората ти вадят цитат и източниците на цитатите, а не дават примерите ти от сорта (ще издуя кравата от едново виме, а не от всичките едновременно, понеже на мен ми е по-готино така).
      Човекът ти на писа.... Whey + Soy-Isolat е по-добро от Whey и Soy-Isolat поотделно..., задно с написаното имаш да четеш ФАКТИ (Прочети ги и тогава спори, ако имаш опровержения подкрепени с ФАКТИ)...

17.11.08
21:54

Ето ти един цитат: “WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар” ... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ТАМ НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ВАС. Не е редно да се лъже!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 21:55.

17.11.08
21:56

казано от emzo на 17.11.08, 21:48:

Но все пак си остава СОЯ !

Ти или не четеш или не искаш да четеш или не можеш... Кое от описаните неща в постовете на Ж.Тодоров не ти станаха ясни?

17.11.08
22:00

казано от Стоянчо на 17.11.08, 21:54:

Ето ти един цитат: “WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар” ... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ТАМ НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ВАС. Не е редно да се лъже!

Ти си помисли защо хората предпочитат Мерцедес пред останалите марки автомобили (включително американските)!!! Защо не направиш една съпоставка и не вземеш под внимание немското качесто и разработките им във всяко едно отношение вкл. хранителните добавки. Помисли си кой залага повече на качеството и кой на рекламата.

И да добавя... този ти цитат, който визираш означава, че Whey Protein Isolate се е наложил, като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар, а не този на PEAK, като самостоятелна единица, така че ти трябва да се осъзнаеш май, преди да пишеш нещо, което не си разбрал добре.

Мнението беше редактирано от S.Aleksandrov на 17.11.08 22:07.

17.11.08
22:00

казано от Калоян Георгиев на 17.11.08, 21:10:

И аз предлагам да спрем спора - тъпо е. Дажи ви бях писал ЛС, но никой не отговори.

*Само да поясня че трибулуса ви съдържа 450 мг трибулус в капсула, а не 1000 мг - в предишният си пост съм сложил линк от където се вижда.

В линка се вижда, че сапонините в БГ трибулуса са толкова, не самия трибулус :)

17.11.08
22:04

казано от S.Aleksandrov на 17.11.08, 21:56:

казано от emzo на 17.11.08, 21:48:

Но все пак си остава СОЯ !

Ти или не четеш или не искаш да четеш или не можеш... Кое от описаните неща в постовете на Ж.Тодоров не ти станаха ясни?

Напротив, мога и за разлика от някои, докато чета го асимилирам !
Сега ми обясни какво точно целеше с това си изказване ?

17.11.08
22:06

Общо трибулуса в една капсула е 450 мг, от които българският е 300 мг. Пише го повече от ясно на саита на производителя.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1