Тренировки два пъти в деня

26.11.08
17:46

Здравейте , момчета . От доста време не съм писал във форума , защото не ми остава много време за това , та сдобих се с “домашен фитнес” и тренирам усилено. Целта ми е покачваме на ММ , като тренировките са ми 4 дни в седмицата ( искам да ги направя 5 , но не знам как точно да ги съчетая и искам съвет ) - пон. - гръб и трицепс , вт. - гърди и бицепс , четв. - рамо + трапец , пет.- крака + корем. Та същинският ми въпрос е следния - мога ли да тренирам 2 пъти в деня , защото ми се открива такава възможност , но не знам как да съчетая нещата - възтановяване , упражнения. Все пак не съм толкова навътре в нещата и питам вас. Също така си остава искането ми за съвет дали да тренирам 5 дни в седмицата и как да съчетая тренировките. Мерси предварително , живи и здрави :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:41.

26.11.08
18:00

3пъти в седмицата тренировка през седмица 4ри пъти 2разово и много почивка и много храна 1вата тренировка може да я направиш само базови упражнения а 2рата само концентрирани

26.11.08
20:06

Мерси за отговора , темата остава отворена и за други мнения :)

26.11.08
20:38

Да тренираш 2 пъти на ден е много голяма грешка.Ако си го видял от някое списание знай,че това е програма за назобени говеда,не за нормални трениращи.

26.11.08
21:19

казано от Nikolay на 26.11.08, 20:38:

Да тренираш 2 пъти на ден е много голяма грешка.Ако си го видял от някое списание знай,че това е програма за назобени говеда,не за нормални трениращи.

Защо?

26.11.08
22:01

При определени цели и определени условия може да е добре да се тренира по 2 пъти на ден по определен (правилен) начин. По-конкретен отговор надали може да ти се даде, докато не се знае какво целиш, какъв ти е опита и т.н.
Но е сигурно, че натурално трениращ само и единствено бодибилдинг, при това със стаж по-малко от десетина години не виждам как би имал полза от двуразово трениране. А и като цяло, 2 пъти на ден само щанги ... и аз имам периоди, в които тренирам двуразово, но никога и двете ми тренировки не са с тежести, напълно излишно ми се вижда.

Мнението беше редактирано от G33K на 26.11.08 22:01.

DiscoveryCold

27.11.08
05:13

При 1 килограм месо, половин килограм ориз, 6-7 протеинови шейка, 20-30 грама креатин и завишена доза глутамин след всяка тренировка :)

Така тренират говедата от Mr.Olympia, сутрин и вечер :)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 27.11.08 05:14.

27.11.08
06:58

казано от DiscoveryCold на 27.11.08, 05:13:

При 1 килограм месо, половин килограм ориз, 6-7 протеинови шейка, 20-30 грама креатин и завишена доза глутамин след всяка тренировка :)

Така тренират говедата от Mr.Olympia, сутрин и вечер :)

да бе, да - и един мармот ..... :))))))

27.11.08
07:23

Българските щангисти понякога тренират по два пъти на ден, но техните тренировки са коренно различни от билдърските програми. А говедата от Mr.Olympia ако пропуснат един ден помпене и вече са смъкнали.

27.11.08
10:29

казано от ko_drugo на 27.11.08, 07:23:

Българските щангисти понякога тренират по два пъти на ден, но техните тренировки са коренно различни от билдърските програми. А говедата от Mr.Olympia ако пропуснат един ден помпене и вече са смъкнали.

Българските щангисти- по 3 пъти на ден тренировкa

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 27.11.08 10:30.

27.11.08
11:29

Ето ти 5- дневния сплит

Понеделник - Гърди + Коремна преса
Вторник    - Гръб
Сряда      - Крака + Коремна преса
Четвъртък  - Рамо + Трапец
Петък      - Ръце + Коремна преса
Събота      - Почивка
Неделя      - Почивка

27.11.08
11:34

казано от Rafael на 27.11.08, 11:29:

Ето ти 5- дневния сплит

Понеделник - Гърди + Коремна преса
Вторник    - Гръб
Сряда      - Крака + Коремна преса
Четвъртък  - Рамо + Трапец
Петък      - Ръце + Коремна преса
Събота      - Почивка
Неделя      - Почивка

Жив и здрав :) От понеделник ще започна , че сега съм по друг 4 дневен сплит :)

27.11.08
11:52

Значи не само щангистите, а всички ПРОФЕСИОНАЛНИ СПОРТИСТИ, тренират повече от веднъж дневно. Аз лично докато тренирах като ученик джудо, преди обед правех силова или кросове, а вечерта техники или схватки. Но имайте предвид че това продължи около 4 години и то не повече от 3 пъти в седмицата. Имайте предвид, че тогава бях на 14-17 г. и метаболизма ми е бил на др. ниво, както и ентизивността на служебните ми ангажименти. За мен всеки, който тренира повече от веднъж дневно, а не е профи спортист, прави абсолютни глупости или има прекалено свободно време.

27.11.08
12:40

sportist благодаря за мнението . Аз искам да кажа , че не съм гледал по разни списания или сайтове , не съм гледал мистър Олимпия , не искам да съм като тях , просто имам достатъчно свободно време, а и имам навивката и ентусиазма да тренирам , не давам пари за фитнес , защото си го имам у дома. Не ми е никакъв проблема да тренирам , за мене по-хубаво от спорта няма , но щом не е препоръчително - няма да го правя . Започвам 5 дневен сплит , като в събота и неделя мисля да натоварвам , но съвсем леко . Благодаря на всички ви :)

Оставям темата отворена , ако има някой , който иска да изрази мнение , нека го направи . По-здрави :P

27.11.08
14:04

Какъв е тоя домашен “фитнес”

27.11.08
14:58

Хаха приятел , ти не беше ли на 14 ? Оборъдвал съм помещение с уреди като лежанка , скотово , лег преса , лостове , дъмбели или общо казано - всичко , което ми е необходимо , за да не се разкарвам до залата. Да питаш о]е нещо ?

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.15 14:18.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1